Šta je novo?

HTC HD2

Jutros sa se malo igrao sa kernelima i odlučih da probam MDJ S7.5HD [OC1460-UV1000-SMARTASS-CIFS] kernel. Koje ludilo! :d
Znači telefon mi bez problema celi dan radi na 1460Mhz! Probao sam igre, benchmark, ma sve je prošao bez ikakvih problema, resetovanja itd!

I još nešto što me je iznenadilo. Uzmem u ruke burazerov Desire HD i iznenadjenje! Sense na HD2 brze i tečnije radi nego na DHD-ovom stock romu! :)

Da, napredak kernela je zaista impozantan. Svasta sam probao, ipak mi deluje da su hastarinovi kerneli trenutno bolji (poslednji MD koji sam probao je 7. 4)

da li je neko ko je na VIPu uspeo da osposobi VPN?

iz nekog nepoznatog razloga NE. izgleda da i pored svih dobrih strana vip ima ozbiljnu manu koju si imao prilike da primetis. ako nekim pozivom call centru ili sl resis problem pisi ovde ja nisam imao zivaca ni da probam. probao sam i preko racunara da se nakacim na vpn sa 3g konekcijom ali bezuspesno.

imam glupo pitanje u vezi sa romom:
vidim da je izasao novi rom na htc sajtu. 3.04
meni je stock rom 1.66.479.2 wwe, radio 2.07.51.22_2

Da li imam razlog da ga stavljam ili ne?
Nije da se zalim na nesto da mi ne radi, ali ipak treba biti u trendu :)
Nisam ranije imao winmo telefone, pa sam zelen oko rom upgrade-a.

Hvala.

Ako ti sve radi kako treba...nema potrebe...
a ako ipak zelis...mozda je vreme da uradis HSPL i da ubacis neki kuvani ROM
oni su tipa 1 vek ispred oficijelnih...sve je bolje, klizi, bolji prijem,bolje trajanje baterije..
svasta nesto

iz nekog nepoznatog razloga NE. izgleda da i pored svih dobrih strana vip ima ozbiljnu manu koju si imao prilike da primetis. ako nekim pozivom call centru ili sl resis problem pisi ovde ja nisam imao zivaca ni da probam. probao sam i preko racunara da se nakacim na vpn sa 3g konekcijom ali bezuspesno.

ako je odgovor ne, onda je razlog poznat :D
vip blokira vpn port jer nece da ti sam napravis vpn nego hoce da platis njima :)

http://www.vipmobile.rs/vip-ukratko/pretraga.431.html?SearchText=vpn&Id=431&Display=Search

Poslednja izmena:
nemam vise edit dugme?

uglavnom, zvao sam ih, blokiraju port i privatni korisnici ne mogu da koriste vpn, niti ce u doglednoj buducnosti

Poslednja izmena:
NEVEROVATNO je koliko je ova spravica cudesna. Sa ovim novim android kernelima , windows kuvanim rom-ovima i skoroj pojavi windows mobile 7 prosto se covek zapita da li je moguce da je telefon godinu dana star.

Imam utisak kao da svaki put drzim u ruci novi telefon.

ljudi imam mali problemcic, naime furao sam android deejay 1.7 i radio je ok sve, i sinoc restart uradim, i nece da digne android, zaglavi na onim zelenim HTC slovima... imam posebnu karticu od 2gb za android, i nema nista spec na njoj... jel imao neko ovakav problem, i kako ga je resio?

jos jedno pitanje samo... ja mogu ovaj image da koristim npr na sledecoj verziji 2.4, ili ne?

Poslednja izmena:
je l' pokreces 'rucno' ili preko loadera? meni npr vise ne radi loader od mskip-a, moram rucno...
ako pokrenem preko loadera zakoci se na zelenim htc slovima

Cradle Alarm 4.7.5

Hvala :)

Stavio sam danas MDJ FroYo HD v.4.3, ali sam promenio kernel u hastarin r8.5.1 pre prvog boot-a sa copy/paste procedurom.

Deluje mi tromo i sporo naspram WM i baterija se sa 100% ispraznila na 65% za 2h cackanja.

Prvo iskustvo = bad. Moracu da poradim na tome, ali i dalje mi WM deluje mnogo ozbiljnije i brze, a i lakse za kontrolu aplikacija dok na droidu retko koja ima EXIT opciju.

Radio 2.15, Chucky Dexter series rom.

Taj Chucky Dexter je odlican.
Cini mi se da si odabrao nesrecnu kombinaciju za Android. Preporucujem da probas ovaj koji je voodoons okacio u svom poslednjem postu. Taj build izvorno sadrzi hastarin kernel, i radi izvanredno. Jedino nema Sense, ali to nikako nije mana :)
Uz taj Dexter WM ROM mislim da ces imati najbolju kombinaciju!

Uzgred, ja nikada ni sam bio zadovoljan kombinacijom mdeejay builda i hastarin kernela

je l' pokreces 'rucno' ili preko loadera? meni npr vise ne radi loader od mskip-a, moram rucno...
ako pokrenem preko loadera zakoci se na zelenim htc slovima

pokrecem inace preko loadera koji vec postoji u energy romu, ali sam probao jednom i posle toga rucno...i isti djavo...

ne znam sta je....meni je inace i loader naprasno proradio, mozda ce tebi android :D

pa nadam se da hoce... ako ne, kad dodjem kuci ubacujem mdj 2.4

a neka mi odg woodoons ili kibicer na ovo, posto oni koriste, a moze i bilo ko drugi ko se razume...

dakle ako formatiram sad karticu, i ubacim onaj android sro je woodoons predlozio jel to znaci da sam i kernel promenio?

Da, znaci. Obicno u naslovu teme napisu koji kernel je ubacen. U taj build je stavljen hastarin R8.5.1 kernel, radi super

Poslednja izmena:
Taj Chucky Dexter je odlican.
Cini mi se da si odabrao nesrecnu kombinaciju za Android. Preporucujem da probas ovaj koji je voodoons okacio u svom poslednjem postu. Taj build izvorno sadrzi hastarin kernel, i radi izvanredno. Jedino nema Sense, ali to nikako nije mana :)
Uz taj Dexter WM ROM mislim da ces imati najbolju kombinaciju!

Uzgred, ja nikada ni sam bio zadovoljan kombinacijom mdeejay builda i hastarin kernela

Hvala na savetu.

Probacu i taj, nekako mi privlacno delovao HD rom posto je nesto najnovije iz HTC kujne. Doduse ja nisam ni probao kako radi sa default kernelom vec sam ga odmah zamenio na osnovu par komentara u temi :)

Svaki build je radjen na osnovi nekog od postojecih telefona, EVO, Desire, DHD... Kerneli su pisani i imamo par kernela koji se provlace krzo sve buildove.
Build X je radjen na Y osnovi sa Z kernelom... Razlicite kombinacije Y i Z daju razlicite X-ove..
Tako da, JSN, menjanje bulda moze ali ne mora znaciti i menjanje kernela dok mozes menjati razlicite kernel kroz isti bulid... Izgleda malo konfuzno, a? :rotf:

Pre neki dan sam napravio tabelu razlicitih buildova i u cemu se razlikuju da bih malo olaksao sebi snalazenje u gomili...

Prilozi

• HD2 Android Builds2.xls
    42 KB · Pregleda: 110
Svaki build je radjen na osnovi nekog od postojecih telefona, EVO, Desire, DHD... Kerneli su pisani i imamo par kernela koji se provlace krzo sve buildove.
Build X je radjen na Y osnovi sa Z kernelom... Razlicite kombinacije Y i Z daju razlicite X-ove..
Tako da, JSN, menjanje bulda moze ali ne mora znaciti i menjanje kernela dok mozes menjati razlicite kernel kroz isti bulid... Izgleda malo konfuzno, a? :rotf:

Pre neki dan sam napravio tabelu razlicitih buildova i u cemu se razlikuju da bih malo olaksao sebi snalazenje u gomili...

Jako dobar pregled, danke.

BTW HD2 ce izgleda biti telefon godine (PONOVO) - link.

nemam ja nista protiv da neko skine, edituje kad ima izmena i okaci ponovo ;)
:p

voodoons, kako si zadovoljan sa JDMS? upravo planiram da ga stavim, ali me zanima da li si naleteo na neke gluposti?

pa i nije tako konfuzno... kapiram to kao nesto rom i radio rom za wm :)

samo jos kad bi neko okacio upustvo za menjanje kernela...kapiram da ima, ali bilo bi gomili od pomoci...

a i ja nisam nikad koristio android bez sense-a, pa me zanima kolika je razlika? da li da prkbam ovo sto voodoo preporucuje, ili :)

i ljudi vi sto koristite svaki dan mix win i android jel imate posebnu karticu za andr. ili sve na jednoj?

i jos jedno pitanjce :)

da li sam dobro razumeo da ako stavim npr image od 2gb to mu je ceo kapacitet za android, ili npr 1gb ili 4?

Ajde redom, voodoo spava :)
JDMS izvanredno radi, meni je bolji/stabilniji od svih prethodnih koje sam probao, a i izgleda odlično! Povremeno i na njemu ispada signal, ali se brzo vrati.
Nema sense, ali to uopšte ne smeta. Snaći ćeš se, sigurno, probaj.

Uputstvo za menjanje kernela - ne postoji jedno, generalno. Onaj ko objavi go kernel, objavi i uputstvo kako da ga staviš. To je ovde već pisano.

Ja nikada nisam koristio posebni karticu za Android. Imam jednu od 8GB, sa nje vozim sve.

Data.img. Već je ovde čini mi se voodoo pisao da je probao verziju 1GB, da je shvatio da mu ne treba, vratio se na 512. Ja obično pustim da build sam kreira data.img, osim ako je u startu ugrađen. Koliko god da napraviš data.img, taj prostor će, logično biti zauzet (nedostupan) i WM-u.

Ajde redom, voodoo spava :)
JDMS izvanredno radi, meni je bolji/stabilniji od svih prethodnih koje sam probao, a i izgleda odlično! Povremeno i na njemu ispada signal, ali se brzo vrati.
Nema sense, ali to uopšte ne smeta. Snaći ćeš se, sigurno, probaj.

Uputstvo za menjanje kernela - ne postoji jedno, generalno. Onaj ko objavi go kernel, objavi i uputstvo kako da ga staviš. To je ovde već pisano.

Ja nikada nisam koristio posebni karticu za Android. Imam jednu od 8GB, sa nje vozim sve.

Data.img. Već je ovde čini mi se voodoo pisao da je probao verziju 1GB, da je shvatio da mu ne treba, vratio se na 512. Ja obično pustim da build sam kreira data.img, osim ako je u startu ugrađen. Koliko god da napraviš data.img, taj prostor će, logično biti zauzet (nedostupan) i WM-u.

dakle hvala na brzom odgovoru... jedino za kernel nisam bio u pravu... za img sam i mislio da nece biti dostupan winu, ali je kao "radni prostor" veci za android :D

uglavnom idem sad kuci da probam da podignem bilo koji android, ako nece mdj onda cu ovaj predlozeni... a sta ako opet zabode?

kao sinoc... normalno radi par dan i ja restart i on nece da butuje a sve isto radim kao ranije kad sam ga aktivirao... cak prvih par puta nisam imao nikakve probleme, i odjednom...

@ voodoo
svaka cast stvarno je buildova previse i tesko je sve pohvatati.. evo vec je izaslo par apdejtova..
a bice sou kad uspeju gingerbread da portuju..

@ JSN: Taj loader koji je ugrađen u Energy treba zaobići. Ja koristim mskip-ov, isključivo opciju "Softreset and load Android"

Probao preporuceni build i super radi! Malo mi fali sense interfejs i HTC zezancije ali mogu da se nadju drugi programi koji ih menjaju. Ono sto ce me verovatno odvratiti od koriscenja androida je potrosnja: 350Ma u standby i u toku koriscenja. Sutra moram da citam one preporuke za bateriju na XDA, dotle WM :)

Probao preporuceni build i super radi! Malo mi fali sense interfejs i HTC zezancije ali mogu da se nadju drugi programi koji ih menjaju. Ono sto ce me verovatno odvratiti od koriscenja androida je potrosnja: 350Ma u standby i u toku koriscenja. Sutra moram da citam one preporuke za bateriju na XDA, dotle WM :)

meni je isto tako bila visoka potrosnja i voodoons mi je par stranica ranije napisao da ga posle instalacije jedno 4x restartujem
ja sam jedno 4-5x to uradio i posle u mirovanju je umela da varira 4-7mA
tako da probaj sa par restarta da sredis to

Nazad
Vrh Dno