Šta je novo?

HTC HD2

2.07, 2.08 , 2.11 , 2.12 probaj ovo . za vip 2.11 i 2.12, 2.08 mi je najbolje drzao koliko se secam. meni varijacije nisu velike standby je uvek bio odlican 1% na 2-3 sata. u centru grada mi 3g drzi vise nego 2g ( signal na 3g je -63db znaci skoro maximalan :) ) .

Hvala puno! Cini se da je sad mnogo bolje i sa 2.12, izgleda da mu je trebalo vremena da "legne". Prrobam svakako i 2.08 posto se uglavnom krecem po mestima gde je signal odlican.

koga molite :)
kakva prepucavanja? sad sto si ti kupio hd2 naravno da je on za tebe najbolji i neces dozvoliti da ga neko pljuje, nije to jeftina sprava pa da mi sada neko kaze kako sam pogresio sto sam ga kupio, jeli tako? uzivaj u hd2, uzivaj u win mobile.
ovo je public forum i moze da svako ucestvuje u bilo kojoj diskusiji dokle god se drzi pravila foruma, nikoga ne vredja i sl. ti ako vidis povredu pravila foruma ima sono dugme report pa izvoli, ko ti brani. ako ne zelis da citas necije postove imas ignore opciju u control panelu pa izovli. zabranjivati ljudima da pisu na forumu ne mozes.

zver da bih ti link za java program, ali je jos uvek u development verziji u netbeans, pa nije public.
a sto se tice Androida, ako si na njega mislio on je linux, a ne java os.

xWolf, ti si pokrenuo Android vs WinMo raspravu, tako da je licemerno što ti teraš ljude da ne pričaju o androidu ovde...

I upravo ovo što kaže illidan, kupio si HD2 i misliš da je on najbolji, smiri strasti.

... zaboga ovde je tema HD2, hardver i softwer..... sto ukljucuje i winmo...
Tacno tako. Hardware i software...sto ukljucuje i Android, s obzirom da je isti port-ovan za HD2.
Evo nesto i za one koji se igraju:
[YOUTUBE]sLagAzh_Erw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
ma ja ne govorim o zabranama
radi se o molbi

uvek se nadju dezurni mudroseri koji se u sve razumeju...
naravno bez ikakve argumentacije, jedini adut im je "meni se svidja" ili "ja sam kupio"

nije valjda poenta topica hd2 prepucavanje oko toga da je los (a ima 127 stranica u trenutku dok ovo pisem)... popularan jeste svakako... ali trebalo bi vise razgovarati o programima za isti, mogucnosti primene, licna iskustva.. a ne da citam na zadnjih 20 strana hvalospeve o androidu...

p.s.
mozda se tebi cini da sam ja pokrenuo.... ustvari ja sam samo skrenuo paznju na to... apostrofirati nesto nije isto kao i pokrenuti.. pokrenuli su je oni koji danima pricaju o portovanju androida...a to datira od ranije

Poslednja izmena:
takođe bi bilo jako poženljo da je dotični takođe napisao i generisao neki java program, pa da zna zašto svaki java based program/os UVEK MORA biti spor.

A da bude uslov i da je napisao neki C# program, cisto da bi bila dobra komparacija.
To sto si rekao ima veze sa ovom temom isto koliko i to da je Android Linux. I jedan i drugi imaju zanemarljivo malo native aplikacija.

Pa postoji i rom za Android, ne vidim zašto se o tome ne bi pričalo na ovoj temi.

Ne postoji ROM, moze samo da se bootoje sa kartice i iskustvo je prilicno osakaceno i pored svih uspeha koje su ljudi sa xda imali. Ko samo tako proba Android ima prilicno iskrivljenu sliku.

Inace, milism da nije lose diskutovati o Androidu na HD2 i praviti poredjenja (o dva sistema na ovom uredjanju, ne o drugim uredjajima). Mozda bi cak i posebna tema bila ok, ali da se ne pretvori u besmislicu ciji je veci (ekran, odziv :D) i teranje maka na konac.

Poslednja izmena:
Citam kompletnu ovu diskusiju WM vs. Android i uopste ne vidim svrhu citavog tog prepucavanja koji je bolji, ciji je veci etc.
Cinjenica je da WM na HD2 sa svojim sense UI radi daleko bolje nego sto bi se dalo ocekivati od jednog WM i da je prosto neukusno porediti onaj klasican WM i ovaj koji se nalazi na HD2. Jos kada se stavi neki custom ROM, a ja koristim NRG ROM sve postaje jos brze i bolje i stvarno, ali stvarno ne vidim potrebu za promenom ovog WM 6.5.5 koji za sada radi vise nego odlicno. Takodje trenutno nisam imao nijednu potrebu za nekim programom a da nisam uspeo da nadjem isti koji radi na WM i to prilicno dobro tako da ni sa te strane nemam potrebe da menjam OS.
Naravno, znatizelja je oduvek bila ta koja pokrece coveka, pa sam shodno tome i ja pokusao da pokrenem razne varijacije (buildove) Androida na mom HD2 iskljucivo da (za sada) zadovoljim svoju radoznalost, vidim sta je to zbog cega toliko hvale Android i ukoliko je on stvarno toliko bolji postavim ga kao primarni OS. Znam da se mnogi nece sloziti samnom ali cinjenica je da trenutno nisam nasao nijedan valjani razlog zbog kog bih pozeleo da predjem sa WM na Android pa makar i na ovakav nacin kakav je jedini dostupan, sto ne znaci da se to nece promeniti ali do tada... nope, mogu da isprobavam ali WM ovakav kakav jeste i dalje ostaje No1 (govorim za moj HD2 - ne generalno).
Takodje ne vidim razloga za ovoliko negativno misljenje o WM koji se nalazi na HD2 od strane pojedinaca jer kao sto sam rekao, sa svojim Sense UI on je, usudjujem se reci, daleko ispred klasicnog WM sto je naravno opet zaluga ljudi u HTC-u, ne i M$ ali kao takav je prilicno brz i lep i ne zasluzuje da se stavlja u kos sa M$ sran*ima koji se nalaze na drugim modelima. Cisto moje subjektivno misljenje. Takodje izdvajanje OSX ili iPhone OS kao daleko boljeg OS od ovog na HD2 mi bas nesto i ne pije vodu jer je HTC toliko toga kopirao i prilagodio da mi ovaj OS na HD2 po mnogocemu lici na Apple-ovo cedo (a tako i radi), te mislim da on uopste nije toliko bolji, niti se toliko razlikuje.

Da li je jos neko imao problem sa dostupnuscu? Pun signal a telefon malo malo pa nedostupan.

meni se za ovih desetak dana koliko imam telefon desilo dva puta da mi stigne poruka o propustenom pozivu,cuo sam da je resenje da se stavi na gsm only ali onda valjda net radi dosta sporije nego kada je na 3g i hsdpa.

ma ja ne govorim o zabranama
radi se o molbi

uvek se nadju dezurni mudroseri koji se u sve razumeju...
naravno bez ikakve argumentacije, jedini adut im je "meni se svidja" ili "ja sam kupio"

nije valjda poenta topica hd2 prepucavanje oko toga da je los (a ima 127 stranica u trenutku dok ovo pisem)... popularan jeste svakako... ali trebalo bi vise razgovarati o programima za isti, mogucnosti primene, licna iskustva.. a ne da citam na zadnjih 20 strana hvalospeve o androidu...

p.s.
mozda se tebi cini da sam ja pokrenuo.... ustvari ja sam samo skrenuo paznju na to... apostrofirati nesto nije isto kao i pokrenuti.. pokrenuli su je oni koji danima pricaju o portovanju androida...a to datira od ranije

bravo vuce :) i ja cu za par dana postati vlasnik hd2 primerka i mislim da se necu pokajati,i mislim da ste stvarno smorili sa temom wm vs android,uclanio sam se na ovaj forum da bih procitao sto vise stvari o hd2 i njegovom softveru i hardveru a ne da citam neka prepucavanja,ljudi su skroz u pravu kad kazu da to ostavite za druge teme...

zver da bih ti link za java program, ali je jos uvek u development verziji u netbeans, pa nije public.
a sto se tice Androida, ako si na njega mislio on je linux, a ne java os.
evo, ja ću ti reći koji je "moj" java program. bankarski software, ako uđeš u pola banaka, recimo raiffeisen, videćeš ga. i odlično znam/znaš koliko je java u$rana po pitanju performansi.

a to da je android linux, tačno je samo u smislu da je linux kernel. ali postoji gomila java koda takođe. http://developer.android.com/guide/basics/what-is-android.html (tip: control + F: "java")

Da li je jos neko imao problem sa dostupnuscu? Pun signal a telefon malo malo pa nedostupan.
meni se za ovih desetak dana koliko imam telefon desilo dva puta da mi stigne poruka o propustenom pozivu,cuo sam da je resenje da se stavi na gsm only ali onda valjda net radi dosta sporije nego kada je na 3g i hsdpa.
stavite kuvani rom. artemis recimo.

@Martin Mystere, baš tako kako si rekao. posle 5-6 dana sa desire, ne vidim ni jednu stvar koja mi je falila na android-u. možda samo unificirani android UI u svim android programima.
ali uvek ću radije menjati to za hladniji mobilni kome baterija ne traje jedva 12 sati ako se malo koristi.

Poslednja izmena:
ajde izbacite sys.txt koji koristite uz iGo8. probao sam par primera sa xda al' javljaju mi se čudne greške tipa kada treba da upišem ime ulice ili grada uvek mi izbaci prvo slovo Å i ne mogu da ga izbrišem tj' nemoguće je zadati destinaciju.
ovako bez sys.txt radi dobro u portrait modu al kada ga prebacim u landscape odseče mi deo ekrana

PS.
da li je neko uspeo da namesti da mu radi pinch to zoom u iGo8?

Poslednja izmena:
Koliko me je telefon odusevio svojim dizajnom, hardverom i izgledom htc sense-a a sve su to razlozi zasto nisam izabrao desire ni iphone tada 3gs toliko me sada dovodi do ludila jedina funkcija zbog koje se zove telefon.

Stalno sam nedostupan a na 300m od predajnika pun signal.

Zasto bih stavljao kuvani rom i mlatio se sa tim, telefon ima sve vec u njemu po default sto je potrebno. Izuzev meni potrebnih par stvari:

prvo razocarenje skype na njemu nista ne valja (prckaj oko wifi prkaj oko standby, prckaj oko clock-a procesora u standbay-u)

NEDOSTUPNOST . katastrofa . ljudi me vijaju preko maila i smsa i pitaju zasto mi ne radi telefon a ja cak ni poruku o propustenom pozivu ne primam.

Kad ga odnesem na servis uzece im 45 dana da mi kazu da je problem u romu.

Za jedan mobilni telefon je cista sramota i bruka.

Ako imate puno sms poruka sacuvanih (oko 1000 ) oseca se lag veliki.

S vremena na vreme se zaglupi poprilicno i uspori ali opet to sam primetio i na drugim telefonima slicnih karakteristika.....

Ja sam primetio da sam nedostupan na MTS mrezi (VIP i Telenor su ok) kada sam na netu ili koristim bilo koju aplikaciju koja koristi net (radi se iskljucivo o 2G mrezi bilo edge ili gprs) ako sam na 3G mrezi dostupan sam ?????? Provereno na vise mts kartica i na Galaxy S i na HD 2 telefonima .

Zasto bih stavljao kuvani rom i mlatio se sa tim, telefon ima sve vec u njemu po default sto je potrebno.
zato što kad stavljaš custom OS rom možeš da iskoristiš priliku da staviš i najnoviji RADIO (npr: Leo_RADIO_2.12.50.02_2) koji će da reši sve probleme sa prijemom i dostupnošću (barem je meni).

znači procedura, staviš HSPL3, pa odradiš Task29 (format interne memorije) pa RADIO rom (Leo_RADIO_2.12.50.02_2), pa OS rom (recimo Artemis 29.5).
treba ti sat vremena za ovo + još sat vremena za podešavanje Artemis-a, i dobiješ mobilni iz snova koji je strahovito brz + nikad nemaš više problema sa dostupnošču.

stock HD2 je neupotrbljiv ili u najboljem slučaju polu-upotrebljiv, em zakucava, em problemi sa dostupnošću, ali ako uradiš ovo gore, dobićeš mašinu iz snova.

Ja sam primetio da sam nedostupan na MTS mrezi (VIP i Telenor su ok) kada sam na netu ili koristim bilo koju aplikaciju koja koristi net (radi se iskljucivo o 2G mrezi bilo edge ili gprs) ako sam na 3G mrezi dostupan sam ?????? Provereno na vise mts kartica i na Galaxy S i na HD 2 telefonima .
isti odgovor ko i gore, da ne radim copy/paste

ajde izbacite sys.txt koji koristite uz iGo8. probao sam par primera sa xda al' javljaju mi se čudne greške tipa kada treba da upišem ime ulice ili grada uvek mi izbaci prvo slovo Å i ne mogu da ga izbrišem tj' nemoguće je zadati destinaciju.
ovako bez sys.txt radi dobro u portrait modu al kada ga prebacim u landscape odseče mi deo ekrana

PS.

Vrati svoj sys.txt a sto se tice pistanja kod odabira relacije, cicni mi se da rijesava sa promjenom koriscenja osvjetljenja u iGo. Stavi "koristi postavke uredjaja" pa kad izaberes destinaciju vrati na uvijek ukljuceno.

sad više neznam ni šta sam pitao ni šta si mi odgovirio :d

Update Radio ROM-a:

ko već ima instaliran HSPL i neki kuvani ROM, ne mora da radi task 29* pre menjanja RadioROM-a, pod uslovom da je trenutni ROM u HD2 kompatibilan i sa novim RadioROM-om koji želite da ubacite.

Dakle, ako koristite, recimo Energy ROM, možete ubaciti bilo koji .50. Radio ROM, a da se ne promeni ništa u ROM-u ili setup-u. Manje od minut posla, zgodno za testiranje koji Radio vam daje najbolji signal/autonomiju.

*task 29 ne formatira deo memorije gde je RadioROM. Za to postoji drugi alat, ali ne vidim da je to ikada potrebno raditi.

*task 29 ne formatira deo memorije gde je RadioROM. Za to postoji drugi alat, ali ne vidim da je to ikada potrebno raditi.

koji drugi alat? ja sam bio ubeđenja da ovo nije bilo moguće uraditi.

PS.

Već neko vreme koristim samo iGo Primo, pa se slabo sećam, ali imam negde sačuvan ceo iGo8 koji sam koristio. Mogao je da radi i u portrait i u landscape modu, ali mislim da je morao da se edituje sys.txt, da bi mogao da se okreće.
Problemi koje imaš (Å) verovatno potiču od data.zip fajla

task 28 je ekvivalent hard reset-u telefona. neće obrisati deo memorije u kome se nalazi rom niti deo u kome se nalazi radio rom

Već neko vreme koristim samo iGo Primo, pa se slabo sećam, ali imam negde sačuvan ceo iGo8 koji sam koristio. Mogao je da radi i u portrait i u landscape modu, ali mislim da je morao da se edituje sys.txt, da bi mogao da se okreće.
Problemi koje imaš (Å) verovatno potiču od data.zip fajla

problem sa (Å) se manifestovao prilikom korišćenja dve verzije sys.txt koje sam skinuo sa xda. posle brisanja sys.txt problem je nestao tako da mi je logično pretpostaviti da je problem bio do ovoga

anyway...posle malo experimantisanja došao sam do ovoga
Kod:
[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[folders]  
app="storage card/iGO8"

[interface]
skin="ui_igo8"
[COLOR="SandyBrown"][resolution_dir="480_800"][/COLOR]
vga=1
[COLOR="#f4a460"][screen_x=800
screen_y=480][/COLOR]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
autoconfig=1
highres=0
[COLOR="#f4a460"][class="landscape"][/COLOR]
driver=GDI

[loading]
show_statustext=0
show_progressbar=0
progressbar_x=0
progressbar_y=220

[navigation]
show_current_city=1
show_countrychange=1

[sound]
queue_length=200

[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=1

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1
tts_min_ready_wav="1"
tts_getaway_time="100"
sound_q_length="200"
no_file_cache="0"
cache="1024"
obojene delove sam izbacio (tj. pretvorio u komentare). ovaj sys.txt koji sam imao je fiksirao ui i orijetaciju ekrana i to mu je ovom izmenom onemogućeno. sada je unutar softvera moguće birati orjentaciju

ostalo je još pitanje pinch to zoom...da li je neko nešto postigao po tom pitanju....ili to u nekom drugom navigacionom softveru radi?
(moja verzija je 8.3.4.117940)

Jel možeš da mi kažeš šta imaš u data.zip fajlu? U ui_igo8 folderu? Da li tu postoje i 480_800 i 800_480 folderi?

postoje obadva
Posted via Mobile Device

Stavio sam artemis rom .... leeeeeeeti telefon jos samo da ga utegnem da bude glatko i ne prebrzo.

radio sam stavio 12 .... videcu da li je pomoglo oko nedostupnosti.

Nazad
Vrh Dno