Citam kompletnu ovu diskusiju WM vs. Android i uopste ne vidim svrhu citavog tog prepucavanja koji je bolji, ciji je veci etc.
Cinjenica je da WM na HD2 sa svojim sense UI radi daleko bolje nego sto bi se dalo ocekivati od jednog WM i da je prosto neukusno porediti onaj klasican WM i ovaj koji se nalazi na HD2. Jos kada se stavi neki custom ROM, a ja koristim NRG ROM sve postaje jos brze i bolje i stvarno, ali stvarno ne vidim potrebu za promenom ovog WM 6.5.5 koji za sada radi vise nego odlicno. Takodje trenutno nisam imao nijednu potrebu za nekim programom a da nisam uspeo da nadjem isti koji radi na WM i to prilicno dobro tako da ni sa te strane nemam potrebe da menjam OS.
Naravno, znatizelja je oduvek bila ta koja pokrece coveka, pa sam shodno tome i ja pokusao da pokrenem razne varijacije (buildove) Androida na mom HD2 iskljucivo da (za sada) zadovoljim svoju radoznalost, vidim sta je to zbog cega toliko hvale Android i ukoliko je on stvarno toliko bolji postavim ga kao primarni OS. Znam da se mnogi nece sloziti samnom ali cinjenica je da trenutno nisam nasao nijedan valjani razlog zbog kog bih pozeleo da predjem sa WM na Android pa makar i na ovakav nacin kakav je jedini dostupan, sto ne znaci da se to nece promeniti ali do tada... nope, mogu da isprobavam ali WM ovakav kakav jeste i dalje ostaje No1 (govorim za moj HD2 - ne generalno).
Takodje ne vidim razloga za ovoliko negativno misljenje o WM koji se nalazi na HD2 od strane pojedinaca jer kao sto sam rekao, sa svojim Sense UI on je, usudjujem se reci, daleko ispred klasicnog WM sto je naravno opet zaluga ljudi u HTC-u, ne i M$ ali kao takav je prilicno brz i lep i ne zasluzuje da se stavlja u kos sa M$ sran*ima koji se nalaze na drugim modelima. Cisto moje subjektivno misljenje. Takodje izdvajanje OSX ili iPhone OS kao daleko boljeg OS od ovog na HD2 mi bas nesto i ne pije vodu jer je HTC toliko toga kopirao i prilagodio da mi ovaj OS na HD2 po mnogocemu lici na Apple-ovo cedo (a tako i radi), te mislim da on uopste nije toliko bolji, niti se toliko razlikuje.