Šta je novo?

HTC HD2

Pozdrav svima. Imam pitanje za koje se nadam da je smisleno, zato sto iako sam procitao dosta toga na xda sajtu, jos uvek sam pogubljen. Tamo je receno (ukoliko sam dobro razumeo, sobzirom na moj tarzan nivo poznavanja jezika) da je za odredjene Kuvane ROM-ove, koji oslobadjaju 576 ram memorije, potrebno imati radio 2.07 ili veci. Rom koji sam resio da ubacim je Miri v16.0, on u sebi nema radio. Da li to znaci da kada uradim instalaciju kuvanog roma, na mom telefonu ostaje radio koji je bio u prethodnom oficijelnom ROM-u, ili se sve izbrise pa ja moram naknadno da ubacujem Radio? Naravno pre doga cu ubaciti HSPL na telefon. Nadam se da nisam bio suvise konfuzan. Hvala unapred.

Radio ROM, i "radni" ROM su dve odvojene stvari, i flešuju se posebno. Flešovanje jedne stvari, ne menja drugu.
Osim u slučaju oficijelnih ROM-ova, oni u sebi sadrže i Radio ROM.

Kuvari na XDA u svoje ROMove ne stavljaju Radio ROM, ali neki od njih preporučuju određeni RadioROM, prvenstveno zato što misle da takva kombinacija kuvanog i Radio ROM-a najbolje radi (ili, daje najduže trajanje baterije).
Za neke ROMove, određeni Radio je zahtevan, recimo zbog 576 RAM-a. Ako je tako, posebno flešuješ Radio ROM, a posebno kuvani ROM.
Kada čitaš xda, dobro vodi računa da li su pojedini ROM-ovi samo za US!

Moj savet: kada biraš kuvara i ROM, poslednja stvar koju gledaš, treba da bude tih 576 RAM-a

Hvala najlepse. Sada vise nemam nejasnoca pa mogu da krenem u "brickovanje" telefona. :)

Poslednja izmena:
Jel' probao neko Radio 2.10.50.19_02 + ROM 2.11.531.T1 na nasim mrezama? Nisam jos uvek probao ni jedan tmob compatibile rom pa ne bih da se zalecem ako se nisu pokazali dobro. Sadasnja kombinacija 1.72 rom + 2.09 radio se pokazala dobro, jedino sto nema ispravljen camera everexposed bug (2.11 rom bi trebalo da resava taj problem)

Da li zna neko neku aplikaciju za poruke, da mi poruke na hd2 izgledaju isto kao na iphone?

i qpio ti na kraju HD2!? -dobro si uradio!
ali pi tvome pitanju mozhda si trebao qpit Iphone?
tada bi imao sve isto kao na Iphone. :)
ako nema ovde
http://forum.xda-developers.com/
onda nema nigde
--------------------------------
o pa to se meni status promenio? :)
kome d se zahvlaim!?

evo onda da chastim :)

HD2/Leo 3D Driver Patch v2.0 – Configurable (veoma zanimljiva stvar, obavezno prochitati i installirati)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=592663
a pre i posle installacije 3D Driver Patch-a testireaj sa ovim programom npr.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=672849
--------------------------------------------------------------------------------
to sa photographiama je tako. ne rotira ih!baci ti ih na full rezoluciju preko celog ekrana onako koako su photographisane!
ako ti se ne svidja postoje programi za photo view

Poslednja izmena:
Kupio. :) Iphone sam imao vec godinu dana, tako da sam hteo malo da promenim. :) Nego mi se ne svidja bas kako su organizovane poruke na hd2, na iphone je to mnogo lepse uradjeno.
A sto se ostalih stvari tice zasad sam zadovoljan.
Da, umalo da zaboravim, zasto nece da rotira slike, otvorim sliku i mogu samo da je gledam onako kako je slikana, ne rotira se slika sa rotiranjem telefona...

Cela HTC Messages aplikacija je budjava, ali takođe nisam našao neku da je odmeni

pozdrav svima, da li neko ima ideju kako moze da se eliminise prasina ispor ekrana vremenom je uletela po koja tackica i bas se primecuje na beloj podlozi kada se kucaju poruke i sl.? Da li je otvaranje jedino resenje ili ima nesto pametnije?:)

Jeste li vidjeli one na sajt mobilni svet svadjaju se oko htc hd2 sto nema prednju kameru i kako samo podrzava 65k boja?

Jeste li vidjeli one na sajt mobilni svet svadjaju se oko htc hd2 sto nema prednju kameru i kako samo podrzava 65k boja?

Ти коментари на мобилном свету су диван начин да се човек разоноди, ја бацим поглед са времена на време, поготово када хоћу добро да се насмејем :)

gps?

danas sam provalio da nece da mi fercera gps na garminu i na Igo-u!
radio je bez problema, a sada necje!
kazhe da ne mozhe da ga detektuje!
i kada poqsham auto i manual detekticuju nishta!
mislim da sam zeznuo stvar sa sumljivim gps programchicjima!
ima li neko nekakvu ideju sem hard reseta! :(
hvala!

moj mihans mi se uzdamo u tebe i ti nas za sve savjetujes, a sad pitas nas... pojma nemamo...

pozdrav. vec danima iscitavam razne sajtove u potrazi za uputstvom (sto jednostavnijim, za *****e) za instalaciju Igo8 na htc hd2 i naravno izgoreo sam po glavi. nisam mogao na dva mesta da nadjem identicnu pricu. imam u kompu 15 instalacija i uz svaku ide slicno ali ne isto uputsvo za instalaciju, koje je blago receno nejasno napisano. da li postoji sajt, forum , bilo sta gde ce mi biti objasnjeno sta da uradim da bih instalirao i osposobio telefon za navigaciju? samo sto sam pomislio kako sam skapirao vecinu stvari, naidjem na pricu o tome kako treba naci odgovarajuci port na telefonu, za sta ne znam ni sta je, pa ako neko zna molio bih da mi kaze kako to biram ili sta se vec radi sa tim. Hvala.

Ne postoji prostija operacija od instalacije Igo-a tako da mi stvarno nije jasno oko cega mozgas? Ceo sadrzaj igo foldera + 2577 folder iskopiraj na karticu, skini sa neta sys file za HD2 da radi u landscape i to je sve. Mape i sve ostalo se stavlja u odgovarajuce foldere u okviru content foldera.
Za mishans, pre hard reseta startuj jos jednom sve tweak programe koje si instalirao, namesti sve opcije vezane za gps na default i nadaj se... pozzzzz

pozdrav. vec danima iscitavam razne sajtove u potrazi za uputstvom (sto jednostavnijim, za *****e) za instalaciju Igo8 na htc hd2 i naravno izgoreo sam po glavi. nisam mogao na dva mesta da nadjem identicnu pricu. imam u kompu 15 instalacija i uz svaku ide slicno ali ne isto uputsvo za instalaciju, koje je blago receno nejasno napisano. da li postoji sajt, forum , bilo sta gde ce mi biti objasnjeno sta da uradim da bih instalirao i osposobio telefon za navigaciju? samo sto sam pomislio kako sam skapirao vecinu stvari, naidjem na pricu o tome kako treba naci odgovarajuci port na telefonu, za sta ne znam ni sta je, pa ako neko zna molio bih da mi kaze kako to biram ili sta se vec radi sa tim. Hvala.

nema nista lakse nego instalirati iGo
1.kopiraj folder iGO8 bilo gde na sd karticu(anzipuj ako je zipovan)
2.Udji u direktorij gdje si ga kopirao i pokreni file igo8.exe
3.Pokrenu ce se instalacija, prihvati sve sto te pita
4.Program ce se automatski pokrenuti
5.Uzivaj

za port imas slike sa objasnjenjem sto sam postavio od prilike jedno 20-30 stranica unazad

darpforum bio brzi nisam rifresovao stranu pre posta

Poslednja izmena:
^ ovo je postupak. Odnosi se na verziju 8.3.4.117940, ona nema 2577 folder, i ne instalira se. Samo se pokreće exe fajl.
Ako uspem da nađem DL link, poslaću ti
Ispravna verzija softvera će sigurno automatski naći port za GPS risiver.

Ne postoji prostija operacija od instalacije Igo-a tako da mi stvarno nije jasno oko cega mozgas? Ceo sadrzaj igo foldera + 2577 folder iskopiraj na karticu, skini sa neta sys file za HD2 da radi u landscape i to je sve. Mape i sve ostalo se stavlja u odgovarajuce foldere u okviru content foldera.
Za mishans, pre hard reseta startuj jos jednom sve tweak programe koje si instalirao, namesti sve opcije vezane za gps na default i nadaj se... pozzzzz

EDIT: Jos par napomena vezanih za GPS, ako koristite Garmin XT, Chainfire-HD2-3D-Driver-Patch-1.1.cab je obavezan, bez njega pokazuje poziciju nekih 30-40 m dalje. Dalje, iskljucite A-GPS, po mojim iskustvima sa A-GPS-om se navigacija ponasa kao da pokusava da predvidi putanju, laguje na raskrsnicama i sl. Postoji i nekoliko dobrih tweak-ova za gps za koje nisam primetio da su ubaceni u tweak programe vec se edituje reg file. Lako ih je naci na netu

Evo par tweak-ova za GPS:

Make the GPS faster
Under: HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\
Drivers\GpsOneDevice\PollInterval -> 100(default is 1000)
Drivers\InputBufferSize -> 512 (default is 4096)
Drivers\OutputBufferSize -> 512 (default is 4096)
Drivers\SleepOnNoData -> 100 (default is 1000)
Multiplexer\MaxBufferSize -> 512 (by default not present, you have to create it)

^ Umesto prostog copy/paste, možeš li da pojasniš svrhu svakog ovog tweak-a?

Mislim da je jasno iz prilozenih vrednosti da je sve brze. Interval kojim gps "refresh"-uje trenutnu poziciju je kraci

Poslednja izmena:
@ unequal77

Nakon sto si uradio sve sto su ti napred rekli, jos ti samo ostaje da pomocu send to posaljes igo8.exe fajl u start meni, cisto radi brzeg dolaska do istog i to bi bilo to.

@ Mishans

Pa vala Mishans i ti sve i svasta instaliras na fon i isprobavas, nije ni cudo sto se medju masom programa/fajlova nadje neki koji ce da zezne stvar i za koji je lek hard reset.

Vrh Dno