Šta je novo?

HTC EVO 3D

Uzeo sam EVO 3D pre neki dan. Radio sam update na fabricki 4.0.3. i vec drugi dan mi se javio problem. Poceo je da mi konstantno izlazi "wallpaper has stopped unexpectedly" error, koji nisam mogao nikako da iskljucim. Nakon pritiska na "OK" bukvalno prodje 2 sekunde do ponovnog aktiviranja. Trazio sam resenja po netu, vidim da su i na ONE X imali ljudi isti problem nakon update-a.
Probao sam resetovanje na fabricka podesavanja, ali se posle nekog vremena opet pojavio problem. Cackao sam i nasao sam da aplikacija "weather provider" pravi problem. Isao sam na disable da je iskljucim iz procesa i problem je bio resen.
Eto, ako neko mozda naidje na ovaj problem,valjda ce mu ovo biti od pomoci. :)

stavio sam" COOL" rom i imam problem sto nece da mi radi WiFi stoji samo pored eror kada pokusam da ga aktiviram, Znali neko resenje?!

Da li si fleshovao poslednji firmware? Da li ti je fon S-OFF ili S-ON?

Imam jedan problem sa Evo 3D, juce sam kupio ovaj tel ali nikako ne mogu da pokrenem navigaciju. Kad instaliram iGOMyWay_v8.4.3.179971 960x540 i pokrenem navigaciju ona samo zabode i vrati se na home screen. Jel moguce da sam instalirao neku ubagovanu verziju pa me zato izbacuje (instalirao sam 2 razlicite verzije i rezolucije) ili mi ne radi GPS?
E da, pokusao sam da promenim na weatheru moju lokaciju (tacnije trebalo bi automatski da prebaci) ali stoji mi mesto od prethodnog vlasnika, sta bih trebao da uradim da ispod HTC sata stoji moje trenutno mesto?
EDIT: Ako moze neko da mi napise tacnu verziju navigacije koju koristi i rezoluciju bio bih zahvalan :)

Poslednja izmena:
Koristim IGO Primo 9.6.7.235654 May 16 2012, rezolucija 960 * 540 radi bez problema, ako ti treba link pm.

Pa to moze onda i biti glavni problem sto je S-ON... Da li flesovao coolexe-ov kernel preko adb-a ili ti stoji jos uvek fabricki?

Na samom OP Coolexe stoji ovo

If you Unlocked your Bootloader via HTCDev.com, then you need to extract the Boot Image from Cool-ROM.zip and flash it via fastboot "fastboot flash boot boot.img"

Instructions:
Instructions:
1. Make sure you are running the correct firmware
2. Boot into recovery
3. Nandroid/Backup Current ROM
4. Flash Cool_ROM.zip

Jesi li uradio ovako ?

ima li neko link za skidanje poslednjeg gb roma u zip fajlu? bio je jedno vreme na xda,sad ziv ne mogu da ga nadjem.ne mislim na rutovan 1.20.401.8 nego na orginalni,ofisijelni koji moze da se flesuje sa sd kartice.

Drug mi ke odradio neke stvari ali kako sam ja shvationije uradio s-off pa mozda to pravi problem

Drug mi ke odradio neke stvari ali kako sam ja shvationije uradio s-off pa mozda to pravi problem

S-off nije problem sigurno, problem moze da bude " kako je on " to uradio. Ostavi ovde koji FW, koji Radio imas, koji je Hboot ?

S-off nije problem sigurno, problem moze da bude " kako je on " to uradio. Ostavi ovde koji FW, koji Radio imas, koji je Hboot ?

HBOOT- 1.53.007
SHOOTER U PUT SHIP s-ON RL
RADIO 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M
KARNEL 3.0.16-GE733189
BUILD NUMBER 3.28.468.1 CL385730

E ja ti napisah sve pa valjda je sve sto ti treba od informacija pristuno
Hvala jos jedared sto se cimas

samo da javim da otg za evo ne radi tako da ne bacate pare bzv :) pozz!

Upgradovo sam tel na 4.0.4 i ima par stvari koje mi smetaju, a jednu stvar nisam znao da podesim... Da li moze nekako da se izbrise onaj dictionary, isao sam u lang and keyboard i tamo nema te opcije, kao na 2.3, jedino da se iskljuci auto prediction, sto sam uradio odmah.
A sto se tice prelaska na ICS, primetio sam da tel radi "tecnije".

@ brancic

what you need to do is go into recovery and wipe data/factory reset and wipe cache+dalvik. then flash the rom by choosing it in "install from sdcard"
after that reboot into bootloader(make sure the usb cable is connected and it says fastboot usb on the phone) and flash the boot.img from the rom zip file using the commad "fastboot flash boot boot.img"

the problem is your hboot which has issues with most of the roms. I would suggest you try some other rom. This ones sense 4.1 and works with 1.53.xxxx hboot
http://beta.androidfilehost.com/?fid...13915771289764

EDIT: It was 4 AM when i posted this so excuse me for being a little light headed
to boot Virtuous Eclipse or PredatorUnityROM on the new hboot(1.53) you need to flash this boot img
http://www.mediafire.com/?2ht4428nf95h7tq
but the command to flash it will be "fastboot flash boot bootxda.img"

all thanks to Elias17

Kod tebe je problem hboot koji ne radi sa svakim rom-om, koliko sam ovde nasao postoje 3 roma pod kojima ne bi trebalo da imas problema, Viper3D je odlican ali probaj verziju r185 koja kod mene radi bez problema, takodje i Predaot Unity Rom.

Ukoliko gresim neka me neko ispravi

Poslednja izmena:
Upgradovo sam tel na 4.0.4 i ima par stvari koje mi smetaju, a jednu stvar nisam znao da podesim... Da li moze nekako da se izbrise onaj dictionary, isao sam u lang and keyboard i tamo nema te opcije, kao na 2.3, jedino da se iskljuci auto prediction, sto sam uradio odmah.
A sto se tice prelaska na ICS, primetio sam da tel radi "tecnije".

Нађи у томе менију тач инпут па притисни оне слајдере поред и ту има опет текст инпут опције она предикција и те ствари па одчекирај.

Anamneza: Danas prebacivao drugarici neku pesmu preko bt-a i zapuca se na 45% i samo ga ponistio i nisam ni gledao hoce li ili neec opet , i posle pokusao da prebacim ortaku neke slajdove ali :p ... , hoce da otkrije uredjaj,hoce da se upari ,ali kad treba nesto da posalje sending file ... ali ni da krene da salje,nikakvo obavestenje gore ...nista , ima neko ideju sta moze da bude,ovako je sa svim telefonima ?

Da javim utiske presao sam na ICS. Koliko sam primetio HTC sense manje koci, baterija traje malo duze... I primetio sam jedan bag da se ringtone resetuje svaki put kad se prikaci data transfer...

Vratio sam fabricki softver preko clockworkmod-a i radi, ali kada sam hteo da ga apdejtujem na ics izbaci mi trougao sa zutim uzvicnikom. Citao sam negde da treba da stavim onaj 1.20​.401​.8 radio. Skinuo sam isti i kopirao na sd karticu ali nikako da ga instalira ne znam sta da radim.....

Namestio sam....

Da li je neko probao neki od JB romova?

Ja trenutno koristim Anryl verziju

[19-11-2012] CM10 4.1.2 ROM WITH 4.2 launcher clock .... sphere working DEV-HOST

Radi OK, radi camera 4.2 radi video ( mala brljanja moram da priznam ), wifi, sd card usb storage, music, video ... 3d ne radi ali to se trenutno podrazumeva za JB :) Anryl kernel, brzina je odlicna, baterija takodje .. meni je trenutno dnevni rom, coolexe je na nandroidu

Poslednja izmena:
evo opet mene omrazenog i ne vaspitanog. zna li neko koji program sluzi za ,,igranje'' sa kernelima? evo o cemu se radi,na GB ovaj fon ima 808mb rama,ostatak je graficki ram. na android 2.3.5 sense 3.5 ima 805mb rama ostatak je graficki ram. na ta mala 3mb grafickog rama vise oseti se malo razlika,kako u nenamark2 tako i u zahtevnijim igricama. na ICS imamo nesto vise od 700mb rama ostatak je graficki ram.e,to je vec razlika u odnosu na GB i vidi se razlika u igricama i nenamark2. da li neko ko se i malo razume u neko programiranje moze sam da odluci koliko ce telefon imati grafickog rama? ja bih na primer stavio 300-350mb grafickog i ne bih vise imao zelju da menjam evo3d za sgs2 zbog igrica... sgs2 ima manju rezoluciju ali dovoljnu da sve izgleda lepo,dok evo ima vecu rezoluciju i samim tim manje fps u igricama.
pre kritike prvo daj odgovor =)

dobro,ova tema moze da se zatvori,niko ziv ne koristi evo 3d osim mene =) i svaki put sam nadjem odg,da,mogu da se zezam sa ram-vram memorijom =)))

Kako niko živ, evo ja ga koristim u zdravlju i veselju već skoro godinu dana :p

Ha,evo da napokon naidjen na ovu temu..
Imam evo jedno mesec dana i nikako da nadjen temu o njemu

Nego jel se meni cini ili je na evo kamea nesto losija?
Kad prebacim slike na komp one budu velicine 0,6-0,8mb max...na nekim drugim tel sam ladno imao slike oko 1,5mb...
Ima neko podesavanje kamere ili stampredlazete da koristim kao app za kameru?
Vidim neko p ominje neki lgcamera ili slicno

Ja sam na ics

Nego jel se meni cini ili je na evo kamea nesto losija?
Kad prebacim slike na komp one budu velicine 0,6-0,8mb max...na nekim drugim tel sam ladno imao slike oko 1,5mb...
Ima neko podesavanje kamere ili stampredlazete da koristim kao app za kameru?
Vidim neko p ominje neki lgcamera ili slicno

Ja sam na ics
probaj camera fv-5

Nazad
Vrh Dno