Šta je novo?

HTC EVO 3D

Pa dobro ne bukvalno, ali ako vam neko trazi 290e za polovan telefen star par meseci u ``dobrom stanju``, a neko drugi prodaje nov za 320, slozicemo se da i nije bas normalno..
Imam neki odredjeni budzet koji iznosi tako oko 250e za tel sto kao sto djilkos rece uklapa u tu neku prosecnu cenu Evo-a..

Koliko sam ja video moguce je naci i tel za 280e nov. Nrmij samo zuriti da ga kupis, naici ce nesto povoljno i dobro. Samo prati redovno oglase.

A to sto neko trazi 280e za par meseci star je zato sto je kupljen za velike novce kada je uziman. Dosta mu je pala cena u poslednje vreme, ko zna zasto. Ali je i dalje nevrovatan telefon i necu ga skoro menjati.

Dosta mu je pala cena u poslednje vreme, ko zna zasto.
Da, a sad mu je poslednjih dana opet skocila cena, barem po oglasima... Npr. na jednom mestu je bio nov za 275, a sad je na istom tom mestu 290, a kolko vidim to mu je sad neka standardna cena za nov...

^ Ovaj sto ja imam zove se "cwm-4.0.1.4-shooteru.img", tako da bi trebalo da je to, to... Samo, skines sa proverenog mesta (recima sa XDA) bas za GSM verziju telefona i nema sta da razmisljas sta i kako...
Ja samo ne mogu da razumem da se upustate u flesovanje necega, a da pre toga niste sasvim sigurni sta flesujete...

Vec sam se dogovorio sa jednim ``nasim`` clanom, tako da ne volim da pravim velike kalkulacije oko kupovine, dao mi je covek ponudu koja mi odg mozda malo i koriguje :D haha videcemo.. :)

Inace kakvi su vasi utisci ovako, najvise me interesuju kvalitet izrade i ekran, ostalo mogu i sam da zakljucim iz onoga sto sam procitao..

Vec sam se dogovorio sa jednim ``nasim`` clanom, tako da ne volim da pravim velike kalkulacije oko kupovine, dao mi je covek ponudu koja mi odg mozda malo i koriguje :D haha videcemo.. :)

Inace kakvi su vasi utisci ovako, najvise me interesuju kvalitet izrade i ekran, ostalo mogu i sam da zakljucim iz onoga sto sam procitao..

Meni je na prvo gledanje u Telenoru izgledao jeftino. I sad jos uvek me, u manjoj meri, drzi taj utisak. Odlican je ekran, smo sto preporucujem odmah da pazaris neku zestitnu foliju. Ne moze da skodi. Pogledaj moje ostale postove :D I neku dobru zastitu, silikon ili slicno. Ja licno imam Acase Superleggera PRO, preziveo je jedno bacanje i gazenje u njoj.

preziveo je jedno bacanje i gazenje u njoj.

hahaha sta si mu ti radio?? :D Pa i nzm bas koliko cu se opredeliti za to, ne volim da drzim telefon koji je u onom shell-u.. Jedino cu videti ako bude poceo da pokazuje znake habanja, mozda tad.. Prelistacu ja sad celu ttemu, mada ste dosta i pisali.. K`o da je dzabe.. :)
A kad kazes jeftino, jel mislis na materijal ili da nesto krcka i nije uklopljeno, video sam da je sa tim bilo nekih problema..

Kad se ocekuje ovaj oficijalni ICS, hoce li skoro? :)

@marinac
Kako ti se baterija ponasa na tom rom-u, jel ok drzi? I kako ti se ponasa telefon?

Ja se jos upoznajem inace sa androidom ali uskoro cu i ja otljucati svoj i ubaciti neki rom. Nervira me ovaj stock ubi mi bateriju. Jedva dan izdrzi ali uglavnom oko 13-14h... :trust:

Ujtru ga skinem sa punjaca u 7h i uvece je na oko 30% tel dosta koristim ekran je aktivan oko 3 sata tako da sam zadovoljan.
ICS je doneo znacajne promene za ovaj tel pogotovo sto se tice baterije i performansi a mogu reci i stabilnosti.Na Gingerbreadu su mi se desavali random restarti a na ics nemam tih problema

hahaha sta si mu ti radio?? :D Pa i nzm bas koliko cu se opredeliti za to, ne volim da drzim telefon koji je u onom shell-u.. Jedino cu videti ako bude poceo da pokazuje znake habanja, mozda tad.. Prelistacu ja sad celu ttemu, mada ste dosta i pisali.. K`o da je dzabe.. :)
A kad kazes jeftino, jel mislis na materijal ili da nesto krcka i nije uklopljeno, video sam da je sa tim bilo nekih problema..

Nisam ja sto je najgore. "Sacuvaj me boze besa prezrene zene." Ali ostao je citav.

Ma da materijal je malo na prvi pogled bio jeftin. U to vreme sam nosio Desire HD. Malo mozda krcka na nekim mestima, ali zanemarljivo. Bar sto se mene tice.

@MughtyOutlaw ubuduce dobro citati i obratiti paznju na svaki korak i fajl. Pazi da ne pobrkas i rom-ove, posto za CDMA ne idu na GSM i obrnuto. Znaci za nas je samo ono sto je na XDA u GSM developer sekciji.

Poslednja izmena:

@marinac
Kako ti se baterija ponasa na tom rom-u, jel ok drzi? I kako ti se ponasa telefon?

Ja se jos upoznajem inace sa androidom ali uskoro cu i ja otljucati svoj i ubaciti neki rom. Nervira me ovaj stock ubi mi bateriju. Jedva dan izdrzi ali uglavnom oko 13-14h... :trust:

Evo da ti i ovdje odgovorim, 13-14h je relativno dobro vrijeme za stock Sense i taj tel. Pogledaj sledeci put koliko je otislo vremena na Display.... To je malo bolji pokazatelj. Ako je 1.5h - 2h to je relativno malo, ako je recimo 2.5h-3h to je sasvim ok....

Koristim mdjay ICS 3.0.53. Ekran 3 sata i 15min. Ostatk:uploadfromtaptalk1338846651175.jpg

@marinac

Dobro se samo upoznaj sa procedurom i svim fajlovima. Da ne bi dosao u neprijatnu situciju. Pominjao sam da nije nista strasno, ali treba pristupiti svemu sa odredjenom dozom paznje.

@marinac
Onda cekam oficijlani IC, samo ne znam kad ce tacno da izadje za EVO. Ali nadam se uskoro. Vidim da ga bas svi hvale i da je do sad pun pogodak sto se tice androida, nadam se da ce i oficijalni restit probelm sa baterijom i da je nece cpeti mnogo. :)

@Uros Novakovic
Sad sam bas bacio pogled. Display mi vuce 81%. :zgran: Ne znam kako tako mnogo, sve ostalo je manje i to dosta. Kao kod @ljubisat100.

@ljubisat100
Hocu naravno. Samo jos malo da se upoznam sa androidom. Trenutno nemam bas vremena da citam xda zbog posla, ali cim ugrabim bacam se na studiranje. :D

Poslednja izmena:
^Pa naravno da ti trosi najvise, on je najveci potrosac i treba da bude tako :) kada je nesto drugo, znaci da ti se zaglupela aplikacija neka u pozadini :)

Jel mozda neko probao "KingCobra3D-ICS-1.5.zip"?

Sad sam bas bacio pogled. Display mi vuce 81%. :zgran: Ne znam kako tako mnogo, sve ostalo je manje i to dosta. Kao kod @ljubisat100.

Na koliko ti je % osvetljenje?! Probaj da smanjis % ili stavi na automatsko...

@outlow
Drzim ga non-stop na auto.

Bas sam se razocarao u bateriju. Telefon je inace bruka. Ali nadam se da ce ICS malo srediti to.

Poslednja izmena:
Probao meni se lično nedopada cobra rom jedino je bila dobrac stara cobra 1.9 .

@outlow
Drzim ga non-stop na auto.

Bas sam se razocarao u bateriju. Telefon je inace bruka. Ali nadam se da ce ICS malo srediti to.

Nemoj uporedjivati sa Iphone-om nikako... Em je ekran veci na Evo-u, em je iOS vise optimizovan... Da je ekran 3,5" verujem da bi baterija bila tu negde...

I ja isto verujem da bi tu bila negde baterija da je malo drugacije. Gledao sam na netu nesto oficijalni ICS izlazi ili u toku ovog meseca ili sledeceg...
Bas me interesuju njegova poboljsanja.

Inace sto rece veci ekran, stvarno sam se preporodio otkada sam uzeo njega. Mnogo lakse i lepse je za surfovanje, ceo pregled je mnogo bolji i jasniji.
Inace nadam se da ce i Android uskoro biti dobro optimizovan kao i iOS. I ova platforma mi je mnogo bolja, jer pruza bas dosta mogucnosti...

Pa kad bi ostali koji koriste iOS malo koristili i Android videli bi neke prednosti, a ne govorili da je sve losije... Meni je i dalje glupo kada odgovorno tvrde da je bolje surfovati i sve ostalo raditi na 3,5" u odnosu na 4"+

Ljudi pokusao sam da unroot telefon i s - on i ali ne vredi....gledao 10 tutorijala sa utube.... , i svima radi kako treba,samo meni non stop prijavljuje gresku "model fail" a sve radim po tutorialu....ne znam sta mi je ciniti?..

Uzeo sam telefon, odustao sam od polovnog i uzeo novi ipak je razlika zanemarljiva..
Meni bas ne deluje jeftino kao sto neko rece, cak nema ni krckanja niti bilo cega, mozda malo probijanja svetlosti dole, ali bas zanemarljivo..
Jel moze neko kome je telefon na fabrickom romu da mi kaze koje su zadnje verzije androida i sense-a za njega.. Kod mene je 2.3.4 i sense 3.0, jel to to??
Planiram da sacekam zvanicni update, pa ako ga ne bude bilo za mesec, dva, onda cu mu staviti neki custom rom..

^ Da to je to, poslednje zvanicno sto se softvera tice... Samo ako sacekas zvanicni update na ICS, pa odradis update na njega dobices i novu verziju HBOOT-a koju verovatno neces moci da otkljucas (da uradis S-OFF), tako da ako ikad u buducnosti razmisljas o root-ovanju i sl. po meni je bolje sad odma dok jos imas tu mogucnost... Verovatno ce moci preko HTC Dev-a da se otkljuca ali opet nece biti S-OFF... Pa eto razmisli i u tom pravcu...

Vrh Dno