Šta je novo?

HTC EVO 3D

^ Ako nema pisanu garanciju - nikako. Zato i pisu to po oglasima, lakse (i skuplje) da ih prodaju.

To sam i pretpostavio.

Znaci ne postoji nikakva mogucnost kod Androida da se proveri koliko je tacno neki telefon star? Bas se dosta njih vuce po oglasima koji su bez papira naravno i svi doneseni od preko...

Znam da kod iPhone-a samo se ukuca IMEI i izadje kada je prvi put aktiviran, ali takodje moze da se proveri i preko serijskog broja. Mislio sam da tako nesto moze i kod Androida...

Znam da kod iPhone-a samo se ukuca IMEI i izadje kada je prvi put aktiviran, ali takodje moze da se proveri i preko serijskog broja. Mislio sam da tako nesto moze i kod Androida...

Kod HTC mozes dobiti podatak od kada kod njih je pocela da tece globalna garancija za telefon. To moze otprilike dati sliku kada je kupljen. Jedino sto i za nju je potreban dokaz kupovine, fiskalni ili garancija prodavca.

Poslednja izmena:
@stolex Koliko vidim ti stari 10 dana imaju pribliznu cenu novom, pa bolje pre i probiti budzet za koji evro ali uzeti novo. Vidim ima jedan u BG na KP za 230e sa garancijom, tu nema sumnje koliko je star jer se moze videti.

Poslednja izmena:
@ljubisat100 @Corvus Corax
I to sto kazete. Juricu onda neki sa papirima da znam da je to to. :)

Interesuje me samo jos da li EVO 3D ima mogucnost Video Call preko 3G mreze ili ne? Znam npr. da Desire S ima prednju kameru ali sluzi samo za Skype i ne moze da se koristi za Video Call.

I da li mogu ja sam da otkljucam telefon ako je zakljucan za neku mrezi i da li se time gubi garancija ili ne? I jel moze posle se vrati na stock ako se gubi garancija? I jel uopste komplikovana takva rabota? :D

Video sam da je dosta telefona sa Telenor mreze, a ja sam na MTS.

Poslednja izmena:
Po po nazivu vidim da je ista kao ova sto sam ja okacio necu ni da je probavam onda....

Jel moze samo neko da mi odgovori na moje pitanje da li podrzava mozda video call na 3G mrezi?

I da li je moguce ubaciti srpski na njega ili neki drugi jezik i kako?

I na sta bi trebao mozda obratiti paznju prilikom kupovine?

Portovanu sa sense 4...

Interesuje me samo jos da li EVO 3D ima mogucnost Video Call preko 3G mreze ili ne? Znam npr. da Desire S ima prednju kameru ali sluzi samo za Skype i ne moze da se koristi za Video Call.

E vidis to nisam nikada probao, ali cini mi se da nema ni Evo 3D tu opciju.

I da li mogu ja sam da otkljucam telefon ako je zakljucan za neku mrezi i da li se time gubi garancija ili ne? I jel moze posle se vrati na stock ako se gubi garancija? I jel uopste komplikovana takva rabota?

Trebalo bi da moze da se uradi SIM unlock, koliko vidim na XDA ima objasnjenje. E sad sto se tice garancije, ti ga mozes vratiti na pocetno stanje sto se svega tice, ali jedino ne znam sta operater radi kada se ubaci druga kartica. Cuo sam neke price da cim ubacis drugu karticu ga skidaju sa garancije, mada mi se cini kao prica za malu decu. Ali ne bih da zalazim u nesto sto nisam upucen. Kao sto rekoh na stock, sta god radio, ga uvek mozes vratiti. XDA je majka za sve, samo pogledaj dobro uputstvo ali i komentare, ima i tamo svega, da se uveris da je sve OK.

Ja imam telenor Evo 3D i stigao mi je SIM free i s-off (security off; upoznaces se sa pojmom :) ) pravo iz kutije. Mozda se i tebi posreci.

Ako ne znas kako proveriti da li je s-off, koji je hboot i da li je otkljucan boot loader, kada je telefon ugasen stisnes volume down (iliti dugme za utisavanje) i onda pritisnes power dugme. Drzis ih oba pritisnuta zajedno dok se telefon ne upali. Gore ce ti pisati Locked (ako je zakljucan boot loader), Relocked (ako je otkljucan, pa zakljucan) i Unlocked (ako je otkljucan). Ispod toga model telefona, shooter_u za GSM Evo 3D i pored ono sto te zanima tj. verzija hboot-a i da li je s-off ili s-on. To je za pocetak, ako mislis kasnije da menjas ROM-ove, Kernel-e, Firmware tj. Radio, sto bi trebalo da znas. Spram toga trazis uputstva za otkljucavanje, root-ovanje i td.

Poslednja izmena:
dvoumim se da li da kupim evo 3d ili samsung s plus i onda pre neki dan vidim i htc one v. sta kupiti??? kupiti evo 3d zbog procesora i baterije? i samsung nije los ili one v manje vise kao samsung je samo je procwsor malo slabiji ali je novija verzija androida? vasa preporuka je ??? :)

dvoumim se da li da kupim evo 3d ili samsung s plus i onda pre neki dan vidim i htc one v. sta kupiti??? kupiti evo 3d zbog procesora i baterije? i samsung nije los ili one v manje vise kao samsung je samo je procwsor malo slabiji ali je novija verzija androida? vasa preporuka je ??? :)

E ovo je za "sta da kupim" temu. A sto se odabira tice, zavisi sta ocekujes od telefona.

Poslednja izmena:
nisam znao da ima ta tema :D

pa ocekujem da ne moram da razmisljam da li ce mi baterija izdrzati dan i da ne moram da je dopunjavam u toku dana. znaci da drzi vise od jednog dana bez problema. cesto putujem pa slusam dosta muziku i dosta koristim internet. poneka aplikacija za zezanje

Onda zaboravi na htc ev3, muzika moze da prodje ali sa "dosta" koriscenja interneta nema sanse da ti izdrzi vise od jednog dana...

Ali nece biti bolje nista ni sa One V ili S+. Smart telefoni tesko mogu zadovoljiti takav zahtev. Jel kao sto kaze fearco ajd muzika, ali internet izvuce bateriju, pogotovo mobile internet.

Суштински ми нико нико помогао.
Дал сам noob ил не то сад није релевантно не разуме се свако у све могуће теме и науке мора да си ти неко чудо од интелигенције па све знаш?
а враћање фирмвера на старију верзију је по мени врло лоше решење па они који то раде не знам што се чуде кад им не ради камера,гпс,радио итд.

Ovo samo potvrdjuje da ne znas. Nije strasno ne znati, niko se naucen nije rodio..
Aj, jedno pitanje. Zasto ti ne bi nesto radilo ako radis downgrade na stariju oficijalnu verziju softvera?
Dok nije izasao oficijelni 1.20.401.8 svi su imali isti taj 1.2.401.2.
Sve sto ces uraditi jeste da ces spustiti hboot i radio. HBOOT spustis na 0007 da bi mogao da mu uradis S-OFF.. cim to uradis, ti mozes podici radio nazad na 10.15 ili ces staviti novi 11.25.2504.06_M koji je predvidjen za ICS.
I ajd za kraj, ako zelis da nastavis da tvrdis kako su neki imali probleme, da das neki konkretan link gde je ko i kako imao problem...
Znam i ja za par slucajeva problema sa downgrade-om ali isto znam da su u pitanju ljudi koje mrzi procitati i rade na svoju ruku nesto sto ne bi trebalo...

nije problem da drzi jedan dan. u 10-11 uvece ide na punjac.:) samo de ne bude ono u 5 popodne crkla baterija.

Ovo samo potvrdjuje da ne znas. Nije strasno ne znati, niko se naucen nije rodio..
Aj, jedno pitanje. Zasto ti ne bi nesto radilo ako radis downgrade na stariju oficijalnu verziju softvera?
Dok nije izasao oficijelni 1.20.401.8 svi su imali isti taj 1.2.401.2.
Sve sto ces uraditi jeste da ces spustiti hboot i radio. HBOOT spustis na 0007 da bi mogao da mu uradis S-OFF.. cim to uradis, ti mozes podici radio nazad na 10.15 ili ces staviti novi 11.25.2504.06_M koji je predvidjen za ICS.
I ajd za kraj, ako zelis da nastavis da tvrdis kako su neki imali probleme, da das neki konkretan link gde je ko i kako imao problem...
Znam i ja za par slucajeva problema sa downgrade-om ali isto znam da su u pitanju ljudi koje mrzi procitati i rade na svoju ruku nesto sto ne bi trebalo...
цитираш ми два пута исти пост и дајеш различите одговоре мог'о си одједном.
А случајева има много дал да рачунамо Хда форум ил не , ево овде, мобилни свет , андроидсрбија да постављам линкове нећу јер нисам толико докон.
Што се тиче руутовања, да ли је неко откључао без хтцдев-а?

Mobilnisvet ima forum?

цитираш ми два пута исти пост и дајеш различите одговоре мог'о си одједном.
А случајева има много дал да рачунамо Хда форум ил не , ево овде, мобилни свет , андроидсрбија да постављам линкове нећу јер нисам толико докон.
Што се тиче руутовања, да ли је неко откључао без хтцдев-а?

Evo ti upustvo, mislim da ti je ga vec neko davao.
Moram ti ovako dati da ne bi reklamirao sajt...
http://adf.ly/9CBOJ

Poslednja izmena:
official ICS http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1683978
ali na kineskom,za sad =))) znaci,mozda prvih dana u januaru dobijemo i mi taj dugo ocekivani zvanicni ICS...valjda bi tako trebalo.
hmmm...cak ni na ovom test ICS romu 3d video secka(klipovi sa neta,filmovi...)...sjebase 3d dzabe.

Poslednja izmena:
Uzeo sam pre neki dan EVO i stvarno je odlican. :)

Interesuje me da li postoji mogucnost da ubacim nekako srpski jezik i jos neki sa oficijalnim software-om ili ne i kako? Telefon je iz Grcke i samo ima grcki i engleski jezik...

Bolje ti kupi konzolu da se igras, a telefonu ostavi da radi stvari koje treba da radi...

Bolje ti kupi konzolu da se igras, a telefonu ostavi da radi stvari koje treba da radi...

ok,samo ti kupuj quad i dual core telefone od 300-800e da bi razgovarao i kuckao poruke =PPPPP a ona igrica i onako nije zua telefon =P? osim toga,ako ti ne igras onda niko na svetu ne igra? kad si zadnji put lecen,keve ti?

Zao mi je sto moram da ti ja otkrijem istinu, ali ti si takva noob-ara koju 3D Evo nije video od kako se pojavio... Pises nebuloze mnogi te prate na forumu kao na twitteru da bi se malo smejali... Gledas na smartphone samo zbog igrica, a ne njegovo svojstvo koje je mnogo opsirnije, a da ne pricamo kako ocenjujes ROMove na osnovu benchmarka, sva sreca pa te niko ne uzima za ozbiljno ovde, pa poslusaju vkozomara i voodoons-a i ostale koje pomognu ovde, a ne pisu postove samo da bi nesto ostavili...

Da drugar jedan nije kupio ovaj telefon, ne bi ja ni pratio ovu temu, ali kad on ne zna, a ja nisam dugo cackao sisteme HTC-a, moram da pratim...

Vrh Dno