Šta je novo?

HTC EVO 3D

fearco

sto te sad mrzi? mislim,cekao si toliko =) a ni jedan ICS rom sa xda ili nekog drugog sajta ti nece biti toliko dobar kao zvanicni.to tvrdim jer sam duze vreme koristio stock rom,nije to isto sto i orginalni rom.e,sad,ja najvise igram igrice,koristim kameru,internet,gledam filmove...pozivi i poruke su mi manje bitni,kao i izgled menija itd. stock i orginalni nisu isto,orginalni je za sve to bolji.a zvanicni ICS je sad u junu-julu,tako bar kazu.moja preporuka je da sacekas,ako su ti bitne cpu/gpu performanse.ako ti je to manje bitno ovaj ti je ok
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1648407
i ovaj takodje
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1468960
ta dva su bar meni bolji od svih ostalih.
ovaj
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1671369
je noviji,nisam ga probao ali cu ga probati.po onome sto su napisali trebalo bi da bude bolji od prva dva.
za odkljucavanje bootloadera ti nemogu pomoci jer sam ja to radio preko htc sajta,sto je ispalo kao losa opcija a ti bi da zadrzis garanciju.

Poslednja izmena:
malo si se sad izlupetao... tj.malo vise ali nema veze... posle ces uvideti da je svaki, kako ti kazes, originalni u principu, losiji od custom romova...
realno, da su custom romovi losiji, ne bi ih niko pravio i gubio vreme,,,

Upravo sam uradio S-off preko revolutionary ii mislim da sam tako zadrzao garanciju (radio po upustvu vooodoons)... E sad da li se slazete sa Dacinim predlozima za ICS? I ako moze neki link za provereno upustvo posto volim temeljno raditi sve a ne po 50 puta dok ne ubodem :)

Poslednja izmena:
malo si se sad izlupetao... tj.malo vise ali nema veze... posle ces uvideti da je svaki, kako ti kazes, originalni u principu, losiji od custom romova...
realno, da su custom romovi losiji, ne bi ih niko pravio i gubio vreme,,,

odigraj neku jacu igricu na custom i na orginalnom romu.na custom ce seckati s' vremena na vreme,nekad i previse cesto.to su moja licna iskustva na mom fonu,ne lupetam ja nista samo kazem kako jeste.cak su mi i dosadasnji ICS romovi losiji od orginalnog,sto se filmova i igrica tice.mozda na tvom evu nije tako,kod mene jeste.zasto bi iko pisao nesto bzv cisto da bi napisao?lepo prenosim svoja iskustva sa svog fona.

Upravo sam uradio S-off preko revolutionary ii mislim da sam tako zadrzao garanciju (radio po upustvu vooodoons)... E sad da li se slazete sa Dacinim predlozima za ICS? I ako moze neki link za provereno upustvo posto volim temeljno raditi sve a ne po 50 puta dok ne ubodem :)

to kako si ti uradio s-off treba svi da urade,a ne kao ja =)

na poslednjem ICS romu koji sam naveo ne radi kamera.bar na mom romu ne radi kamera.radi kad se otvori ali kad se sa foto aparata prebaci na video zapis ona zabode i to je to. ni fix permision ne pomaze.

Salis se da citas njegove postove i da to shvatas ozbiljno, nisam skoro sreo goreg trola i spamera od tog ... ? Ako si radio po voodoo uputstvu ne gubis garanciju, licno probao.

Poslednja izmena:
na poslednjem ICS romu koji sam naveo ne radi kamera.bar na mom romu ne radi kamera.radi kad se otvori ali kad se sa foto aparata prebaci na video zapis ona zabode i to je to. ni fix permision ne pomaze.

e pa vidis, nesto tebe zeza fon ocigledno jer se ovo ne desava drugiima... mozda je isti uzrok i za lose performanse...
sacekaj da izadje Final ICS i source code... ovo je sve TEST verzija ICS-a sa stock kernelom...
Ja predvidjam da ce custom kerneli i final ICS izdanje doneti boost od 20-30% u odnosu na sad...
Ne mozes porediti final GB sa Test ICS-om, toliko jednostavno... No, do finalnog ICS-a ce se nanizati jos po neki firmware sa bazom.. radio se mozda nece menjati jer zadnje dve baze imaju isti radio u sebi..

i dva prva odgovora na to su da oni nemaju taj problem...

moze li mi neko bar reci zasto kod mene nece da radi? sve sam lepo instalirao.

Kada si već sve uradio uradi već jednim s-off prati uputstva i mora da radi sve kako treba.

Kada si već sve uradio uradi već jednim s-off prati uputstva i mora da radi sve kako treba.

uradjen je s-off odavno,voodoons mi je pomogao,tj dao adresu gde je na srpskom lepo napisao kako i sta treba.odkljucan boot,odradjen s-off,instalirao sam poslednji firmware pa instalirao taj rom i nista,ne radi jbn kamera...

evo,ponovo sam sve odradio kao da sam prvi put uzeo telefon,ponovo odradio s-off i instalirao firmware i rom,opet isto,nece.stvarno ne razumem u cemu je fora...

stavi poslednji 3.28 firmware i virtuous 3.0.5 pa javi...
moguce da imas 5+5 kameru a mi 5+2 pa je razlika...

baseband version 11.77.3504.00u_11.25.3504.06.m
build number 3.28.401.1
virtous shooter 3.0.5
odmah sam tako instalirao,obavezno instaliram preporuceni radio uz rom.i sve radi,do sad me nista nije zezalo.
inace kad udjem u hardware information za kameru pise 5m*2,to je u stvari 5mpx+5mpx?

baseband version 11.77.3504.00u_11.25.3504.06.m
ok, al radio ti bas nista ne znaci za rad kamere
build number 3.28.401.1
ovo sto procitas u About u podesavanjima je izvuceno iz build.prop i mozes promeniti a to je samo baza na osnovu koje je mdeejay pravio ROM
inace kad udjem u hardware information za kameru pise 5m*2,to je u stvari 5mpx+5mpx?
ovo ti je ista stvar kao ovo iznad.. promenom u build.prop mozes staviti da pise 44m*4..

Skini i flesuj PG86IMG_3.28.401.1.zip iz HBOOT-a.
Udji u recovery, odradi Wipe all (except sdcard) i flesuj 3.0.5 iz pocetka.
Koje kamere imas mozes proveriti ako stavis GB rom i instaliras Amaze 0.11 (GSM&CDMA 2048x1152 in 3D) kameru. Ako slika u 2048x1152 bez FC, imas dve kamere od 5MP a ako dobijas FC i amaze radi samo u 1920x1080, imas 5+2MP kamere

meni virtous shooter radi bez problema,nemam ja problema sa tim romom.na gb sam koristio amaze 0.11 slika i u jednoj i u drugoj rezoluciji i ne pravi mi probleme.ja nemam problem ni sa romovima koje pravi mdeejay.meni kamera nece da radi samo na romu koji je napravio coolexe,u pitanju je Cool ICS rom.svima radi samo meni i nekom grku ne radi,a ne znam zasto?i znam da radio nista ne znaci za rad kamere.
PG86IMG_3.28.401.1.zip imam ovaj radio,skinuo sam ga cim su ga okacili na xda.sve zive drajvere,romove,kernele,petcheve,sve to imam.

na gb sam koristio amaze 0.11 slika i u jednoj i u drugoj rezoluciji i ne pravi mi probleme

Ovo znaci da imas kameru 5+5 MPix kameru... Moguce da je do toga...

ne nego da ti je mator Evo 3D.. starije revizije su imale 5+5 kameru, nove imaju 5+2...
verovatno ce kompatibilnija biti 5+2 jer vecina ima 5+2...

ne nego da ti je mator Evo 3D.. starije revizije su imale 5+5 kameru, nove imaju 5+2...
verovatno ce kompatibilnija biti 5+2 jer vecina ima 5+2...

pa to bre,lepo sam rekao da sam baxuz...hoce neko da se menja,dajem 5+5 za 5+2 =)))
sad me zivo interesuje kakve su fotke i video zapis na 5+2 =|

ne bi trebalo da bude razlike ikakve... razlika se ogleda samo u tako nekim stvarima da tebi ne radi a nama radi...

ali ipak sam baxuz...ja rom merim po tome koliko pruza u igranju igrica. a Cool ICSv2 je extra za igrice i to se vidi i po bencmark testovima.nenamark2 je 49.9-51fps,antutu sa ram,cpu,2d i 3d je 5200-5400 neka cifra izmedju... do sada mi ni jedan noviji rom na kome sve treba da radi nije davao takve rezultate.ali,ne radi kamera... nego,posto si ti duze u tim vodama i vidi se da pratis i stvarno znas,mogu li ja nesto uciniti tako sto bih izmenio neku cfg ili ini ili neki txt fajl koji se tice kamere u root particiji i da na taj nacin proradi kamera? ono,ona radi,slika,slika u 3d ali video ne.video uopste ne radi.

Slabi su ti to rezultati, drugar sa stock-om dobija jedno 30-40% bolje rezultate...

.......mogu li ja nesto uciniti tako sto bih izmenio neku cfg ili ini ili neki txt fajl koji se tice kamere u root particiji i da na taj nacin proradi kamera? ono,ona radi,slika,slika u 3d ali video ne.video uopste ne radi.

ne moze.. da moze, vec bi neki developer to iskoristio i uklapao u romove...

Slabi su ti to rezultati, drugar sa stock-om dobija jedno 30-40% bolje rezultate...

Stvarno ti drugar ima60-70fps u nenamarku, 7000-8000 u antutu? Jesi siguran? Da pogledas jos jednom pa nam uslikas screenshotove i pokazes?

Poslednja izmena:
Voodoons, bio sam sarkastican :) zato sto dacha stalno obraca paznju na benchmarke, a ne na realan rad...

Nazad
Vrh Dno