Šta je novo?

HTC EVO 3D

Kod mene za sada samo oridjidji :)

A i da moze, dzaba. Imaju tvooj imei broj i to je to... Znaju da je otkljucan...

ma,i nije mi to toliko bitna ,,opcija'' =D nego eto,ako moze voleo bih da znam na koji nacin se to moze izvesti.ono,volim da znam.zato sam ga sjebavao i po 3 puta dnevno.znas li mozda ti gde mogu nacu tastaturu sa strelicama? ja nasao nesto,kao 100% radi medjutim tastatura je ostala ista.u pitanju je zip koji sam instalirao preko cwm.

Čini mi se da ovaj GoLauncher troši malko više bateriju nego HTC Sense...?

ma,i nije mi to toliko bitna ,,opcija'' =D nego eto,ako moze voleo bih da znam na koji nacin se to moze izvesti.ono,volim da znam.zato sam ga sjebavao i po 3 puta dnevno.znas li mozda ti gde mogu nacu tastaturu sa strelicama? ja nasao nesto,kao 100% radi medjutim tastatura je ostala ista.u pitanju je zip koji sam instalirao preko cwm.

Pokusaj sa ovom. Ako to nije ta koju si probao. Isto srme instalira preko cwm. Ali rom koji koristis mora biti sa Sense 3.0. Inace nece raditi. Javi kako je proslo.

Poslednja izmena:
Pokusaj sa ovom. Ako to nije ta koju si probao. Isto srme instalira preko cwm. Ali rom koji koristis mora biti sa Sense 3.0. Inace nece raditi. Javi kako je proslo.

i jeste sense 3,vratio sam mu orginalni rom i vise nista nediram.orginalni je najbolji koji sam probao =) hehe,kako to zvuci =D a nisi mi ostavio adresu...

A da li postoji tastatura sa strelicama ali za stock ROM?! Nisam probao onaj Swype, ili kako već?!

A da li postoji tastatura sa strelicama ali za stock ROM?! Nisam probao onaj Swype, ili kako već?!

ma,kakvu god aplikaciju u vezi tastature skinem ona je dosta bolje od stock,svaka ima bredo opcija i te meni jako korisne strelice.ultimate keyboard je sasvim ok =)

[ROM] E3DLight 1.1 | 2.3.7 | AOSP | Bluetooth finally fixed! | April 5th

Trenutno se igram sa ovim Rom-om i pored sitnih bugova prilicno je ok, ono sto me odusevilo jeste kolicina dostupnog RAM-a od preko 600 mb-a :)

Sama instalacija je oko 90 mb :zgran: za razliku od ostalih 300 - 400

Poslednja izmena od urednika:
Javi iskustva sa tim romom, da li ima bug-ova, kako radi, jel laguje, kakva je baterija...?

Javi iskustva sa tim romom, da li ima bug-ova, kako radi, jel laguje, kakva je baterija...?

Skroz je drugacije iskustvo nego " sensealike " rom-ovi, cak sam prijatno iznenadjen. kad pogledam listu aplikacija koje rade u pozadini nema ih vise od 10 :). Kod stock i ostalih rom ima brdo stvari koje ne znas cemu sluze. Bugova ima, imao sam 2 cudna restarta ali nisam vadio bateriju nego je oba puta sam restartovao bez problema. Scroll aplikacije je u startu bio cudan, mislio sam da je kernel problem, medjutim proneim governor na " Smartass 192 - 1.24 " i radi brutalno brzo, scroll aplikacija je predobar. Vratio sam aplikacije preko My backup Pro i sve rade, nije radio IGO ali kada sam uradio restore sa Titanim Backupa proradilo sasvim normalno, pretpostavka da su aplikacije backupovane sa sense 3.5 i prave problem na aosp. To cu jos videti. Tastatura je najbolja dosad, nema strelice ali ima onja pokazivac sa kojim skrolujes kako hoces, predobra tastatura, najugodnija do sada za rad.

Wifi radi odlicno, BT mi ne radi :-/ mada meni licno i nije bitno, gps radi ali nisam probao u voznji, takodje Igo i Ndrive rade. Doduse nisam primetio da nijedna aplikacija ne radi. KAMERA RADI :) = sto znaci verovatno da su na mts dobili evo 3d sa kamerom 5 + 2 umesto 5 + 5 :-// ali to nema veze sa rom-om. Temple Run radi odlicno :)

Kernel je " cile381 " od naseg coveka, ne znam da li je na forumu kativan i pod kojim nickom ali na kernel nemam primedbi, takodje ima i chad.goodamanov ali necu jos da diram.

Poslednja izmena:
Хоће ли бити званични упгрејд на ИЦС за овај тел? Је ли неко нашао погодну футролу ?

Sada vec ima ICS i AOSP varijanta kao i Sense varijanta, doduse camera ne radi ali sve ostalo izgleda ok. Trenutno se spremam da ubacim [ICS]AOKP port V4 pa cu javiti utiske.
Poredjani po nekom svom iskustvu Custom romovi najbolje se pokazali :

1. ★ ROMeOS3D ★ ICESLATED [02/04] [v1.3.4-FINAL] (-SENSE,+RTL,+BEATS,+BATT) [BUGS-FREE] - Ovo je najbolji rom po mom misljenju za GSM verziju, jedostavno sve radi predobro i nema bugova.
2. [ROM] [APR 14] KingCobra3D 2.3 | BEATS | AROMA | SENSE 3.0/SENSELESS | PDROID - Odlican takodje ( trenutno mu trazim manu i nema jos ali mi se cini da ima nesto vise Ram-a na raspolaganju od Romeos-a )
3. [ROM] - [3/21/2012] - MikRunny v1.13 - [Sense 3.5 | 2.3.5 | Tweaks | Odex | GSM] - Odlican
4. [ROM] Warm TwoPointThree - Release One [Sense3.5][12/31/2011] - Always Brilliant! - Ovaj je najlepsi ubedljivo ali mi je imao FC povremeno
5. [ROM]LeeDrOiD 3D V5.4[KERNEL] V5.4 2nd April |Aroma|Tweaks|Fast|Stable|Beats - Ovaj sam probao i nije mi " legao " jednostavno podesavanja cpu mi nisu sela kako valja pa sam batalio

[ROM] E3DLight 1.0 Final | 2.3.7 | AOSP | - Ovaj cu staviti na mesto bez bodova, po meni je ovo odlicna stvar, sve aplikacije rade, instalacija od 90 mb-a, ram slobodnog preko 500 mb-a, problem kod mene su bili " cesti " restarti odn. bar 4 - 5 puta u toku dana, pa sam resio da ga odlozim, samo ga treba ispeglati i bolje od ovog ne treba.

Poslednja izmena:
^ Reci mi samo koji si kernel koristio sa: "2. [ROM] [APR 14] KingCobra3D 2.3 | BEATS | AROMA | SENSE 3.0/SENSELESS | PDROID" ? Jesi isprobavao sa vise razlicitih i ako jesi koji se najbolje pokazao? Ja sam ga malo drndao sa ovim "fabrickim", pa mi se nesto i nije dopalo kako radi...

^ Reci mi samo koji si kernel koristio sa: "2. [ROM] [APR 14] KingCobra3D 2.3 | BEATS | AROMA | SENSE 3.0/SENSELESS | PDROID" ? Jesi isprobavao sa vise razlicitih i ako jesi koji se najbolje pokazao? Ja sam ga malo drndao sa ovim "fabrickim", pa mi se nesto i nije dopalo kako radi...

Anryil 10.07 i to mi je trenutno aktivno, nisam experimentisao posto ovo radi odlicno, bar na Cobri, mada mogu da primetim da je baterija slabija nego na Romeos-u sa istim kernelom. Nije me mrzelo da probam sve ove, azuriram sa novim sw-om i uradim nandroid za svaki od ovih. Sada bukvalno mogu da upalim telefon sa bilo kojim :d

Znam da antrax radi dobro ali srce bateriju jace, najbolji sa baterijom je Unity a najstabilniji je anryl, leedroid je valjda najefikasniji.

Ok, hvala ;) Probacu sad za koji dan ovu novu verziju Kobre 2.4, pa cu onda sa ovim Anryil kernelom probati, mada vidim sad da ima i nova verzija kernela 10.08 :p Nista, nand backup, pa probavanje, nema druge :d

Ta " nova verzija " 10.08 je ista 10.07 samo je ubacen " fatscharger " opcija :). Eh da, nadam se da znas kada flashujes kernel obavezno i " fix permissions "

[ICS]AOKP port V4

Ovo radi odlicno :) Boot time insane fast, scroll also :) Koliko ovo lepse izgleda od Sense varijante, samo da proradi camera i nikad vise na sense :D

moze li drndanjem sa romovima i kernelima da se sj*be graficka?zvuci kako zvuci,***.ja sam odavno na orginalnom fabrickom romu posto je on meni ipak naj i sto se baterije tice i sto se performansi tice.nije mi dzabe jedan kolega na poslu rekao da nisam ni ja niti neko drugi pametniji od likova koji su osmislili taj fon i sve sto je vezano za njega i da ce zato uvek nesto faliti i imati mane.e sad,u shadowgun v1.3 mi se javlja artifacting ali samo u toku pucnjave.svetlo nekako ide na sve strane i dosta ruzno to izgleda.i na gangastar rio se javlja artifact u glavnom meniju... da li je do igrice ili ? probao sam apsolutno sve romove sa xda sa skoro svim kernelima.

Anryil 10.07 i to mi je trenutno aktivno, nisam experimentisao posto ovo radi odlicno, bar na Cobri, mada mogu da primetim da je baterija slabija nego na Romeos-u sa istim kernelom. Nije me mrzelo da probam sve ove, azuriram sa novim sw-om i uradim nandroid za svaki od ovih. Sada bukvalno mogu da upalim telefon sa bilo kojim :d

Znam da antrax radi dobro ali srce bateriju jace, najbolji sa baterijom je Unity a najstabilniji je anryl, leedroid je valjda najefikasniji.

Da li moze u CWM da se odradi nand backup trenutnog roma , pa da se fleshuje drugi rom a u slucaju da hocu da se vratim na stari samo odradim nand restore i to je to, ne moram da flesujem stari pa da radim restore? I, zasto je bitno da se odradi "fix permissions" posle fleshovanja kernela?

Da li moze u CWM da se odradi nand backup trenutnog roma , pa da se fleshuje drugi rom a u slucaju da hocu da se vratim na stari samo odradim nand restore i to je to, ne moram da flesujem stari pa da radim restore?

Naravno da moze.

I, zasto je bitno da se odradi "fix permissions" posle fleshovanja kernela?

Ne znam zasto je bitno, ali preporucuju... Mada dok sam se igrao sa Sensation-om nikad nisam radio "fix permissions" i nisam imao nikakvih problema...

fix permission se treba odraditi ukoliko dodje do Force Close sistemskih aplikacija...
Kad se menja kernel, valjalo bi obrisati cache i dalvik-cache...

Kad se menja kernel, valjalo bi obrisati cache i dalvik-cache...

Cak i Chad Goodman savetuje " pre i posle kernela " clear cache n dalvik

Vrh Dno