Šta je novo?

HTC Desire

Evo moj postupak sa oficijalnog GB na custom rom:
1. odes na www.revolutionari.io i skines (download for windows) revolutionary-0.4pre4, skines HTC driver i skines android USB driver i takodje imas uputstvo kako se instaliraju drajveri,USB. Obavezno pre svega toga deinstaliraj sve od HTC sto imas (HTC Sync takodje).
2. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1016084 citaj polako i radi korak po korak (ne izgleda sve isto jer je noviji revolutionary interfejs,samo citaj i polako) Dok radis S-Off pitace te da li hoces da instaliras i Clockwork (u onom DOS prozoru) sve je laganica
2. Gparted,skines zadnju seriju,image fajl i narezi na disk i bootuj racunar sa diska, imas takodje video tutorijal,laganica. Vidi samo kako da je particionises u zavisnosti od ROM-a koji hoces.
3. POsle klasika,kopiras na sd i iz recovery-a install zip i to je to
Dosta lakse nego na magic-u sto je bilo.

Evo moj postupak sa oficijalnog GB na custom rom:
1. odes na www.revolutionari.io i skines (download for windows) revolutionary-0.4pre4, skines HTC driver i skines android USB driver i takodje imas uputstvo kako se instaliraju drajveri,USB. Obavezno pre svega toga deinstaliraj sve od HTC sto imas (HTC Sync takodje).
2. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1016084 citaj polako i radi korak po korak (ne izgleda sve isto jer je noviji revolutionary interfejs,samo citaj i polako) Dok radis S-Off pitace te da li hoces da instaliras i Clockwork (u onom DOS prozoru) sve je laganica
2. Gparted,skines zadnju seriju,image fajl i narezi na disk i bootuj racunar sa diska, imas takodje video tutorijal,laganica. Vidi samo kako da je particionises u zavisnosti od ROM-a koji hoces.
3. POsle klasika,kopiras na sd i iz recovery-a install zip i to je to
Dosta lakse nego na magic-u sto je bilo.
ovo sa revolutionary radim prema upustvu ali mi stalno izbacuje invalid beta key, i uvek mi izbaci iski kluc za moj telefon, program uredno prepozna moj telefon seriski broj a kada ukucam key, kaze da je pogresan.

e ja kolko se secam, i mene je nesto zezao, kad sam ga prekucavao, odradi ctrl+c i onda paste u onaj dos program, tako mi je proslo...

da ali ne mogu posle da uradim ctrl+v nece da kopira.

sad moram da odgovorim sam sebi, mozda i drugima pomogne.
uspesno sam root-ovao medenjak na Desire sa www.revolutionari.io. imao sam problem sa beta key koji sam kucao u dos prozor koji se pojavio za koji je stalno izbacivao da je pogresan. cak ni sa deni klik copy pa desni klik paste na crni dos prozor nije hteo da ga kopira, treba kliknuti na zaglavlje dos prozora. tada je prihvatio kljuc i za 1 min je rootovao i S-OFF-ovao telefon.

sad me zanima sta dalje....

ne radi mi net na miui rom-u.

jeli imas APN?

imam, sad sam primetio da mi net ne radi samo kod marketa, stalno izbacuje da nemam internet konekciju. googlei fecebook otvara najnormalnije.

Poslednja izmena:
kod MTS si? ima tamo neka tema o problemima MTS i Android telefonima i APN

inace, ko koristi oficijalni rom 2.3, da li vam se update-ovao novi market, posto sam video da je na ortakovom wildfire-u novi, i na drugom legendu 2.2 takodje..?

zasto cekati da se sam updateuje kada se uvek moze staviti najnoviji .apk :)

pa ne, samo pitam, posto su mi svi rekli da je sporiji od ovog starijeg, pa se nesto i ne bih zaletao da ga sam update-ujem...:)

Da li moze neko kome radi Igo ili Motonav na Desire telefonima da napise sta mu pise u gps.info ?
system/etc folder ?

Nesto mu dugo treba da se nakaci na satelite ili negde gresim.

ja imam samo gps.conf u /system/etc a u njemu

NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

edit: uninstalirao sam izgleda iGO pre neko vreme, mozda zato nemam taj fajl. videcu kad dodjem kuci da ga instaliram pa javljam

Poslednja izmena:
Greška i ja imam samo gps.conf,koristim motonav

Poslednja izmena:
jeste

danas sam instalirao igo navigaciju kada sam je pokrenuo nikako ne uspeva da pronadje satelit i da se nakaci na njega. da li ima neka fora da pronadje satelite.
inace koliko sa primetio navigacija je ok ima opcija da prikaze razne objekte koji se nalaze u blizini. kasnije cu da ubacim i 3D reljef, da li neko ima iskustva sa 3d relefnim prikazom?

bio si napolju ili unutra?

prvo kuci ovde za kompijuterom ali sam veceras isao peske sa posla i ni tad nije hr\teo da uhvati satelit. mislim da bi bar trebao da me locira bilo gde da se nalazim i bez kretanja.
da li to ozda ima veze sa MIUI romom koji sam instalirao?

Poslednja izmena:
da li ti google maps uhvati satelite?

namam instalirano na telefonu, ne dolazi sa miui. sad cu skinuti sa neta i probati.
sa google maps je kao uspeo da me locira ali je omasio za 300 400 metara, to je najverovatnije jer se ne krecem ali zato je igo omasio za kilometar dva li ne moze da navata satelit.

ako nekom treba igo mogu na PP da mu kazem odakle sam skinuo.

Poslednja izmena:
Jel mogu nekako da se vratim na sense 2.x posle zvanicnog update-a na 3.0 (Desire S)?

Bez rootovanja itd...?

Meni je na Desire S,GPS status nasao 6 satelita u lokovao ih.
Ali... Igo, Motonav i interna navigacija nema sanse da se nakace na satelit ?!

Pitanje je:
Imam

Gingerbread 2.3.3, Sense 2.1 .
Ruu_saga_htc_europe_1.47.401.4_radio_20.28i.30.085 au_3805.06.02.03.M
Boot
Revolutionary
Saga PVT Ship S-OFF RL
Hboot 6.98.1002
16GB sdcard 13.68GB +1GB (ext4)
Rooted phone.

koja je procedura za vracanje na fabricko stanje, tj kako da:
vratim hboot na originalni 98.0002
Flashujem ga sa original Romom koji ima odgovarajuci radio u sebi.
Hteo bih kompletno da obrisem sve na mobu i instaliram sve od pocetka, tj kao da sam ga kupio u Telenoru ili MTS-u.

Mislim da nesto nije u redu ovim romom ili radiom, jer nemam pojma sta je ko radio pre mene.

Bio bih zahvalan za objasnjenje.

namam instalirano na telefonu, ne dolazi sa miui. sad cu skinuti sa neta i probati.
sa google maps je kao uspeo da me locira ali je omasio za 300 400 metara, to je najverovatnije jer se ne krecem ali zato je igo omasio za kilometar dva li ne moze da navata satelit.

ako nekom treba igo mogu na PP da mu kazem odakle sam skinuo.
ne, to je uhvatio tvoj toranj na koji ti je nakacen mobilni (cell) znaci da se nije ni google maps nakacio na satelit.

Nazad
Vrh Dno