Šta je novo?

HTC Desire

Hvala! Probaću LeeDroid danas. Samo jedno pitanje, šta treba da uradim sa HBOOT-om? Moram da vratim na default ili će ROM sam da ga prepiše?

moras vratiti stock sense hboot partition table, za ROM treba 250MB system partition

Uh al me je namučio telefon :)
Odradio sam prvo nandroid backup, onda sam stavio stock sense hboot, ubacio LeeDroid i sve je prošlo OK ali me je zezao backup aplikacija. Titanium backup nije znao da mi vrati SMS-e :( Uradio sam preko "batch"-a "backup all user apps + system data" i nikako nisam mogao da dobijem stare sms-e. Koliko sam čitao po netu treba da se uradi "SMS/MMS/APN Dialer storage" restore ali mi nije pomoglo. Kako vi radite backup kada menjate ROM? Vidim da postoji neka fora i sa update.zip unutar programa.
Da, da sve bude začinjeno, uzmem lepo da vratim backup preko nandroid-a i ne ide... Zaglavi na Oxygen logo i ne mrda, probao tri puta, vraćao hboot od oxygen-a, nije ništa pomoglo. Na kraju sam instalirao Oxygen ROM (bez wipe-a) i vratio koliko-toliko isto stanje, nadam se da neće da se javljaju problemi. BTW, ne svidja mi se više Sense, previše sam se navikao na AOSP i MIUI :) Probaću CM7 samo da nadjem pravi način za backup nekih aplikacija (+data), sms-a i liste poziva.

edit: Da, jedino mi jedna stvar pada na pamet... Posle nandroid backup-a sam uradio update radio-a. Da li to može da pravi probleme oko restore-a?

Poslednja izmena:
ja za sms koristim SMS Backup + https://market.android.com/details?id=com.zegoggles.smssync&feature=order_history
sto se tice programa, syncujem sa appbrain i posle full wipe sve programe ponovo instaliram preko marketa (ili iz bekapa sa appmonster), mada kada sam stavljao Oxygen 2.0 android market mi je pri prvom boot pokupio sve aplikacije koje sam imao instalirane (na prethodnom ROMu) i koje su vidljive na marketu i instalirao ih sam (valjda ima neki bekap na google preko marketa koji ni ne vidimo)

A šta je sa programima koje sam kupio? I sa podešavanjima? Recimo, SmartKeyboardPro ne bih da stalno podešavam, Angry Birds ne bih da igram uvek od početka itd :)

Ja pravim backup samo preko titanijuma i uvek sve dobro radi. Sms ne backupujem.
Smartkeyboardpro ima opciju u sebi da uradiš backup.

---
Ttalk

Koliko je vas nosilo ovaj telefon zbog restartovanja na reklamaciju? Da li ni u kom slucaju ne sme da se dogodi restart?

Meni se dešavalo da se telefon restartuje na oxygen romu. Na ostalim ne.

---
Ttalk

Koliko je vas nosilo ovaj telefon zbog restartovanja na reklamaciju? Da li ni u kom slucaju ne sme da se dogodi restart?

Nikad nisam jos imao restart telefona ... moja preporuka,stavi drugi rom/Radio pa tek onda vidi,ako ti se i dalje desava...servis

Koji CM7 koristite?

[NIGHTLY][ROM][GRI40] CyanogenMod 7 for vendor Bravo (HTC Desire GSM)
ili
[ROM] CyanogenMod-7 for Desire GSM V7.0.2.1 (25/04/2011)
?

I, jel postoji nešto slično za CM7 kao kod Oxygen-a onaj .... Zaboravio sam kako se zove :) Uglavnom, fajl je - iNexus-Oxygen_2.0_circlebat_signed.zip :)

Koristim cm7 7.0.2.1 on je kao stable,a ovaj nightly se updst-uje svakog dana,i ima verovatno bug-ove:)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

izasao je sinoc Oxygen 2.1 (Android 2.3.4 GRJ22) za sada sve lepo radi

Koja je promena, osim voice I video chata u google talk?

---
Ttalk

Da li se nekome desilo da neki h/w taster prestane da radi vremenom?
Od sinoć mi back taster ne radi ako ga stisnem kao i sve ostale i kao što sam navikao, blagim i kratkim pritiskom. Radi kada stisnem isto, ali zadržim prst milisekundu duže ja njemu.
Jeste da ga koristim najviše od svih tastera, ali ne verujem da počinje da se kvari posle 8 meseci.

---
Ttalk

Pominjao se 29 april za nadogradnju softvera(legalni),...ima li neko news hoce li biti nesto od toga?

pojavio se test build 2.3.3 sa nekom budzevinom Sense 1.9 i 2.0 i novom verzijom radia, ali oficijelna verzija jos ne

mom Desire danas prvi rodjendan :) srecan mu rodjendan, daleko je presao od stock Eclair do ovoga sada :)

Od danas je dostupan 2.3 update za DHD :D Nadam se da ce doci i uskoro i na Desire update :D

Cisto informativno...
Za sve koji zele da probaju dobar/stabilan i brz 2.3.3 moja preporuka je Reflex S v1.9.9 + (moze se naci na XDA).Od svih 2.3.3 romova ,zaista najboljiBase mu je od Ace S rom-a,i ima Sense 2.1+3.0 (3.0 je samo izgled,za sad!)
Ima i stock hboot i cm7 verzija :)

Cisto informativno...
Za sve koji zele da probaju dobar/stabilan i brz 2.3.3 moja preporuka je Reflex S v1.9.9 + (moze se naci na XDA).Od svih 2.3.3 romova ,zaista najboljiBase mu je od Ace S rom-a,i ima Sense 2.1+3.0 (3.0 je samo izgled,za sad!)
Ima i stock hboot i cm7 verzija :)

Jel misliš da bolje radi od Reflex S v2.0.1 ili si naleteo na njega ?

Jel misliš da bolje radi od Reflex S v2.0.1 ili si naleteo na njega ?

Upravo sam nasao jedan "strasan" bug na Reflex S "bilo koja verzija" a to je da se ne mogu skidati app sa marketa preko 3G (samo wifi) testirao na jos 2 Desire-a.Jedino ako se fleshuje RIL 2.2.1003G ,ali se onda zadesi drugi bag,a to je onaj sa lag-om poziva :(

Tako da sam presao na RCMix S 1.4 x-a2sd :) i ni jedan "bag" :) tako da povlacim rec iz prethognod posta

i ja sam to primetio na Oxygen, mislim da to nije do ROMa vec nesto u GRJ22. koji je GB u RCMix S?

edit: sad videh da je Reflex S GRI40 (2.3.3) pitao sam na xda da li jos neko ima takvih problema. btw koji radio si flashovao?

Poslednja izmena:
Upravo sam nasao jedan "strasan" bug na Reflex S "bilo koja verzija" a to je da se ne mogu skidati app sa marketa preko 3G (samo wifi) testirao na jos 2 Desire-a.Jedino ako se fleshuje RIL 2.2.1003G ,ali se onda zadesi drugi bag,a to je onaj sa lag-om poziva :(

Tako da sam presao na RCMix S 1.4 x-a2sd :) i ni jedan "bag" :) tako da povlacim rec iz prethognod posta

Nije do roma i na galaxy s ne radi preko 3G-a.

i ja sam to primetio na Oxygen, mislim da to nije do ROMa vec nesto u GRJ22. koji je GB u RCMix S?

edit: sad videh da je Reflex S GRI40 (2.3.3) pitao sam na xda da li jos neko ima takvih problema. btw koji radio si flashovao?

Da ,GRI40 su romovi koji su od Ace S 2.36.xxx.x (sa DHD-a).Pa imao sam vec duze vremena ovaj zadnji radio 32.56.00.32U_5.17.05.08 ,ali sam juche fleshovao ovaj "procureli" 32.56.00.32U_5.17.05.23 (radi super) :) Kontam da je onaj problem koji se zadesio na Reflex S-u bio stand alone.

jedno pitanje,
Koliko vam se istrosi baterija preko noci, u procentima (racunam da je to 7-9h mirovanja)?

Da ,GRI40 su romovi koji su od Ace S 2.36.xxx.x (sa DHD-a).Pa imao sam vec duze vremena ovaj zadnji radio 32.56.00.32U_5.17.05.08 ,ali sam juche fleshovao ovaj "procureli" 32.56.00.32U_5.17.05.23 (radi super) :) Kontam da je onaj problem koji se zadesio na Reflex S-u bio stand alone.

Ma nije do roma i mreže su imale problema sa Youtube i Marketom sada sve radi, ja sam trenutno na Reflex S v2.0.1 i mogu ti reći da sam za sada oduševljen

da, treba obrisati APN i kreirati ponovo (restart telefona)

Delete and recreate mobile data connection accounts on: menu > settings > wifi > mobile networks > AP names

Poslednja izmena:
Ma nije do roma i mreže su imale problema sa Youtube i Marketom sada sve radi, ja sam trenutno na Reflex S v2.0.1 i mogu ti reći da sam za sada oduševljen

vidis...sasvim moguce :)

da, treba obrisati APN i kreirati ponovo (restart telefona)

Delete and recreate mobile data connection accounts on: menu > settings > wifi > mobile networks > AP names

Bio sam swe zivo moguce pokusao :p al bas sve! :) i nista nije pomoglo ... ko zna do cega je,kontam da ce sl.update ispraviti.
Posto sad vec ima 5 GB 2.1+3.0 sense romova i svi 99% isti,sve jedno je manje vise.Jedina razlika jeste u brzini.

pa ovo pomaze 100%. ja sam to odradio i radi mi download sa marketa preko 3G

Vrh Dno