Šta je novo?

HTC Desire

Noćas je bilo prvi put da nisam punio telefon preko noći.
Isključio sam net i ostavio ga i potrošio je samo 3% za 8 sati, što je sjajno.

Upravo sam shvatio da mi ne radi mms,rom je cyanogenmod 7.0.3,telenor.
Pregledao sam apn, štaviše napravio novi,restartovao i neće.
@tetsuo : da li tebi radi mms?(ako si na telenoru)
Apn izgleda ovako :
Kod:
Name: Telenor mms
APN: mms
Proxy: ostaje prazno
Port: ostaje prazno
Username: ostaje prazno
Password: ostaje prazno
Server: ostaje prazno
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS Proxy: 217.065.192.033
MMS port: 8080
MMC:220
MNC: 01
Authentification Type: Normal (PAP)
APN type: mms

Ne nalazim kako da editujem post,pa ću ovako: uradio sa wipe i flašovao cm 7.0.3 ponovo i sad radi.
Ako nekom zatreba sad APN izgleda ovako:
Kod:
Name: Telenor mms
Proxy: ostaje prazno
Port: ostaje prazno
Username: ostaje prazno
Password: ostaje prazno
Server: ostaje prazno
MMS Proxy: 217.065.192.033
MMC:220
Authentification Type: none
APN type: defailt,supl,mms
Kad APN type ovako postavim dobijem ono dugme za izbor i sad mogu da primam i šaljem mms.
Možda je glupo pitanje : ovo ne ide automatski?Uvek moram ručno da menjam apn?

Poslednja izmena:
Nemam pojma. Nikada nisam poslao mms. Jedan sam primio na oxygen, ali nije hteo da mi očita sliku.

---
Ttalk

Verovatno zbog tog prebacivanja apn-a,a i podešavanja su nešto drugačija nego što Telenor daje.
Sećam se da nije hteo da radi tetering ni preko usb ni preko hotspota dok nisam isljučio PAP u apn.A nemam ni wap server u apn za internet i radi odlično.

@dare023 :

za telenor treba vako da izgleda

Name: Telenor MMS
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: <Not set>
Password: <Not set>
Server: <Not set>
MMS proxy: 217.65.192.33
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
Authentication: CHAP

A da li moraš da prebacuješ apn da bi radilo? ( nisam video da je čovek postavio)

Poslednja izmena:
Aosp romovi

Ljudi,da Vas pitam,ko ima iskustva sa GB AOSP romovima i kakvi su im utisci? (negativni i pozitivni naravno).

Ja sam dug fan Sense-a,ali prosto izludjujem sa svakodnevnim update-ima tih romova,pa dok ne izadje neka finalna verzija za koji mesec,da probam par ovih aosp romova :)))

Najvise me zanimaju Redux,Oxygen,Cm7 i GV.

Ja imam samo pohvale za cm 7. Baterija odlično traje, sve radi kako treba. Prešao sam sa oxygena, jer sam gingerbread deluje kao nedovrsen (a oxygen je stock). Uvek se potkrade koji bug. Na cm 7 ih ima najmanje. Jedini koji se stalno dešava je delay pri javljaju na poziv, koji traje sekund, pa moram da ponovim halo. :-D

Ttalk.

taj delay je ispravljen sa poslednjim Oxygen 2.1.3. ja vec duzi period koristim Oxygen i stvarno ne znam koji su to bugovi u njemu, AdamG i _thalamus su stvarno napravili savrsen ROM, sve radi stabilno, baterija je odlicna (mada baterija ne zavisi od ROMa vec od instaliranih alikacija). _thalamusov kernel je stvarno odlican.

Nisam se ja lepo izrazio, nema oxygen te bugove per se, već je to nasledjeno iz samog gingerbreada. Mislim na ono pucanje aplikacija, kada samo pokaže crni ekran, bilo je toga i u cm 7, ali mnogo manje.
Nisam znao da je ispravljen taj bug, zadnji put kada sam tražio rešenje, google je čak odbijao da prizna njegovo postojanje. Doduše, nije to sada nešto strašno.
Dugo sam ja koristio oxygen 2 (i bete i finalne verzije) i onda sam hteo da probam cm, pa sam i ostao na njemu.

Šta "radi" taj kernel? Uv, oc, oba?

Ttalk.

da i taj black screen bug je ispravljen jos mislim u nekom 2.1 kao fix a ubacen bas u 2.1.1.
http://thalamus.ineige.org/kernels/2.6.35/
ja jos stabilniji kernel nisam koristio od thalamusovog

jedino sto u Oxygen nema je 720p podrska, ali zbog toga sto native libs za Nexus One Gingerbread ne postoje, svi Gingerbread ROMovi koji imaju 720p podrsku koriste budzene Froyo libs i to nikada ne moze biti stabilno na Gingerbread.

Aha,znaci trka je izmedju Cm7 i Oxy,pa tako sam i mislio sudeci po onom sto sam procitao o njima na xda.Nego,pod pitanje,posto oba roma koriste custom hboot i menjaju konfig ram mem.tel. kako se romovi ponosaju sa a2sd (ili d2we) ? Brzina roma,brzina pokretanja app,glatkoca rada,itd...posto bio sam jednom stawio neki ++ aosp rom na moj bravostock hboot (mislim da je bio redux) i nije radio tako fino i glatko,bas suprotno tome...

Tptlk.

ja koristim Oxygen HBOOT partition table i tu imam 337MB za data tako da ne koristim one a2sdext i nemam ext particiju na sdcard (koristim stock google a2sd sto prebaci deo aplikacije na karticu) sve radi glatko i brzo. jedini problem je sto ne mozes da ubacis preko recovery novi Radio img zbog male cache particije (10MB) pa za promenu radija koristim fastboot mode

Ja koristim i cm 7 hboot i a2sd+ (ext3). Nikakve probleme nisam uočio. Poprilično sam zadovoljan i generalnim radom, tj svime osim, brzine prebacivanja fajlova na karticu. Dalvik je na internoj memoriji, pa je verovatno to razlog bržeg rada.
I cm 7 ima mali cache, ali sam poslednji radio menjao pre zezanja sa hboot, tako da ni to nije problem. Kada sam kod toga, sada sam se setio da sam imao problema da skinem bilo koju aplikaciju sa marketa, veću od 4mb, jer je cache 5mb, ali postoji rešenje, u vidu prebacivanja cache particije na tu već postojeću ext3 particiju.

Ttalk.

Da,to sam citao da se ljudi masovno bune na tim custom Hboot-ovim zbog tih malih cache particija,malo glupo kad ne mogu da instaliram sa marketa app veci od trenutne cache mem. :( Ali zar prebacivanje cache na ext2/3/4 ne usporava fon?

Napisah gore da nisam prebacio dalvik cache, već onu malu cache patriciju. Sada sve normalno mogu da skidam.
Ti možeš da ostaviš fabrički hboot i napravi particiju od 1gb na nekoj brzoj kartici i koristi data2everywhere, ili kako se već zove.

Ttalk.

Aha,kontam.Ja sam uprawo fleshowao N1 hboot,on mi je nekako najprimamljivije delovao za cm7,posto iako imam class4 karticu,spora je jako,ne znam zasto(a pre nije bila),pa cu da instaliram 7.0.3 da vidim kako to chudo radi :)
Hwaala na odg. Tetsuo i ilidan ,cheers.

@tetsuo : kako si prebacio /cache na /EXT ?

Aplikacija se zove s2e. Verovatno može i preko fast boota, ali me mrzelo da tražim. Ova aplikacija radi samo na cm 7. Makar sam tako čitao negde.

Ttalk.

@dare023 :

za telenor treba vako da izgleda

Name: Telenor MMS
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: <Not set>
Password: <Not set>
Server: <Not set>
MMS proxy: 217.65.192.33
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
Authentication: CHAP

Kod mene ne radi,može samo sa onim podešavanjima što sam dao i moram ručno da menjam apn.
Pojma nemam...

@tetsuo : ok,ipak cu da flashujem cm7 hboot pa bih i ja da prebacim / cache :) hehe

@dare : pa zaista nemam pojma druze.Ja sam inache na vipu ali sam devojci koja.je na telenoru ,na njenom hero-u bio tako podesio i radi bez frke

Oxygen je vec tako napravljen da se cache prebacuje na sdcard (nisu problem instalacije velikih fajlova sa Marketa)

Da ali ja imam PVT4 desire a Oxy hboot ne mozes da stavis na njega,i vec je kasno,stavio sam cm7 hboot :)

U svakom slucaju sad sam na cm7 i super je,brzina je neverovatna (u poredjenju sa Sense)

Postoji neka app ili sta vec da kad zakljucam telefon da se ekran ugasi kao retro tv?

Vrh Dno