Šta je novo?

HTC Desire

Iz recovery-ja, ili ako može da se particioniše kartica iz nekog drugog programa.

Sta se dogadja sa sinhronizacijom sa HTC Sync? Ne mogu nikako da sinhronizujem kontakte. Nesto nije ok s tim programom ili mu treba poseban tretman.
Kalendar i kontakti su mi bledi, ne mogu da ih ON-ujem na kompu da bih izvrsio sinhronizaciju.
Da li je uopste moguce prebaciti kontakte sa simbijana?
Citao sam ono
http://www.benchmark.rs/benchmark-t...ronizacija-sa-mobilnim-telefonima/page-2.html
ali je to kod mene izgleda malko drugacije.

:(

Sta se dogadja sa sinhronizacijom sa HTC Sync? Ne mogu nikako da sinhronizujem kontakte. Nesto nije ok s tim programom ili mu treba poseban tretman.
Kalendar i kontakti su mi bledi, ne mogu da ih ON-ujem na kompu da bih izvrsio sinhronizaciju.
Da li je uopste moguce prebaciti kontakte sa simbijana?
Citao sam ono
http://www.benchmark.rs/benchmark-t...ronizacija-sa-mobilnim-telefonima/page-2.html
ali je to kod mene izgleda malko drugacije.

:(
Ja sam moje kontakte sa N82 na Desire prebacio preko BT.
Čak je i slike iz kontakta prebacio.

Danas sam konacno kupio Desire , N97 je otisao ranije u penziju nego sto sam ocekivao :)

Da li postoje neke korisne aplikacije za telefon koje bi mogao skinuti sa market place-a ? Imate neke preporuke ?

Floyd ne kapiram to za garanciju ... pa postoji unroot ako je to bas toliko bitno.
Unroot, S-ON, Branding :p Sve mozes da odradis da se vrati na "fabricko" stanje ... tako da nema potrebe bezati od rootovanja ;)

nisam znao da moze sve nazad ako je telefon neispravan....ne mislim na usb brick i sl.

Ja znam da sve može da se vrati, pa opet nisam rootovao. Šta ako mi nešto crkne na telefonu, tipa ekran i onda ga nosim u servis, i oni krenu da mi kake da neće da mi poprave?

Ajd ovako ... Ako ti crkne ekran, a imas amoled ... morace da ga zamene sa SLCD jer nema vise AMOLED-a, u tom slucaju moraju da menjaju i bootloader :p Kada menjaju bootloader moraju sve zivo da flashuju, samim tim dobijes stock telefon ;) Ako ti crkne bilo sta drugo, mozes samo da odradis sve gore navedeno ... sem ako ti crkne interna memorija, ali onda ti dzabe sve, morace opet da se stavi nova itnerna memorija i sve je opet stock :p Ako postoji jos koji scenario ... slobodno navedi ;) LM, sta god da ti crkne hardverski ... sem ekrana, imas vremena da vratis sve na fabricko stanje. Ma da sa Froyom vise i nema tolike potrebe za rootovanjem telefona ....

I servis ne moze da kaki da nece da popravi nesto hardverski, jer si ti rootovao telefon. Bar im ja ne bih dozvolio da kake to znam sigurno.

Imam slcd desire. U svakom slucaju taj scenario oko kvara ekrana me je plasio. Sve ostale sam vec bio razmotrio I otpisao. Mada kao sto kazes, na froyo nemam neke preterane potrebe za rootovanjem, osim za isprobavanjem romova I pojedinih aplikacija.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

kako nema potrebe za root-om ? instaliram 4 stvari na telefon i nema mesta, kad ostane 15mb slobodno vise nista nece da instalira jer je "storage space low" , itekako mi fali 1gb za programe..... zbog ove stvari sam se pokajao sto nisam sacekao "galaxy S"

Koliko ja znam... moze da se odradi apps2sd i bez roota.

Npr ovako http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769054

A ima jos par nacina, ovo je prvi na koji sam naleteo.

O ovome je i ranije bilo reči samo je malo zapakovano....

I've discovered how this application works...
It has inside a batch file that execute the command "adb shell pm setInstallLocation 2"

So you don't need to waste time using this application, you can simply enable usb debug, open an adb shell in your computer and launch:

Kod:
pm setInstallLocation 2

to enable the patch, or

Kod:
    pm setInstallLocation 0

to disable the patch

Actually this thing isn't a patch, it's simply a native android command.

I've seen that if you launch these command in a terminal on the phone they doesn't work unless you have root. Without root the pm process is killed after you launch it.

Nice, a question thou. How do I "open a adb shell on my PC???
Being a total Android-newbee....

Edit: I tried it with some help of a friend, but lost connection to my SD-card for normal use. I saw in settings/applications that one app now was moveable to SD-card but trying it was unsuccessful.

Koliko se sećam pisalo je da ne važi garancija posle ovog...

Mislim da nema veze garancija sa ovim podesavanjima. Ako se dobro secam,bilo je reci bas o ovome jer se telefon ne mora da bude rutovan za ovako nesto.

Ovo sam ja uradio, ali secam se da je HTC svedska ili finska izjavio da I ovo ponistava garanciju.
@Fiko
Ovo odlično izgleda.

Poslednja izmena:
E pa onda bolje da si kupio nokiu 6300 i boli te uvce, nema rootovanja a ima garanciju cak i ako ga zgazi tenk na demonstracijama radnika nuklearke protiv brigade mucenika al akse. Ne d'o bog da ti imas ferarri , ne bi ga vozio ni do bandere da ti taj isti ferarri da garanciju da ce ti dati nov pri bilo kakvom kvaru, ukoliko ga ga ne isteras iz garaze i zgazish na 300 :D

Kazu da zadovoljstvo nema cenu, ali ti sebi isto oduzimas cenom Desire-a :p ***a bolje ti njegov rob, nego on tvoj ;)

Kazu da zadovoljstvo nema cenu, ali ti sebi isto oduzimas cenom Desire-a :p ***a bolje ti njegov rob, nego on tvoj ;)

ovo mogu da potpišem, jer se odnosi na svu današnju tehniku, počev od smartphone-a do novog, automobila ili ako hoćete private jet-a ili broda :p

tako sam se i ja u početku plašio da flešnem fon, sve dok jednom nije zablokirao na početnom ekranu i morao sam da ga odnesem u servis (prodavnicu gde sam ga uzeo) lik je probao hard reset - neće, vađenje bat. - neće i flešnuo ga.
Za 15zak min imao sam živ fon, ali od tada nisam više posećivao radnju i isprobao sam sve custom rom-ove koji su aktuelni, custom rom is your friend :)

hp za compaq i jos neke serije, narocito ovo sto ide na nase trziste daje bednih 12 meseci

Sacekaj Novu godinu kada stupa novi zakon koji propisuje minimum 2 god garancije (i na bateriju, tj mora na ceo uredjaj - nece moci baterija da se odvaja u garanciji kao sto je bio slucaj do sada kada su stavljali garanciju od 6 meseci za bateriju ) za sve tehnicke uredjaje ;)

mnogo stvari nam uvek obećavaju po tom šablonu "biće od 01.01.xx" ostario sam bre čekajući te njhove zakone i n.g...znam da je off top. ali od 01.01.2012 treba:
1. da se dozvoli uvoz goriva privatnim pumpama
2. da možeš da se prebaciš kod drugog operatera mob. tel. bez menjanja pozivnog i ima još kolko hoćeš stvari...valjda i zakon o denac. a ovo za 2 years warr. evo sad čujem , ako je tako super, ma nek ispoštuju samo 25% od svega što obećavaju ja zadovoljan :) dobra stvar u svemu: kad živiš u ovakvoj zemlji naučiš da se zadovoljiš malim stvarima.

Npr ovako http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769054

A ima jos par nacina, ovo je prvi na koji sam naleteo.

taj nacin pomaze, ali ne u potpunosti. Oslobadja se prostor jer se deo programa instalira na SD, dok sa ap2sd+ pravis particiju velicine po zelji i toliko prostora i dobijes.
Sa "adb setinstall...." motonav zauzima 18mb umesto 30mb i to je ok, ali privremeno.....dobije se prostora i onda krece instaliranje svega sto nismo imali gde da ubacimo....
takodje je frustrirajuce sto ne moze da se instalira update niti bilo kakva app ako imas manje od 15mb slobodno....jel zna neko mozda kako se ovo obilazi?

Da li je neko uspeo da instalira motorolinu multitouch tastaturu na nerootovani desire?
------
Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Pitao već jednom na jednoj od tema (ako ne baš i ovde) ali mi niko ne odgovori... :( Da li postoji neka fora pri kucanju teksta/smsa da se lakše edituje tekst tj postavlja na kursor izmedju prava dva slova?:) Ne znam kako drugačije da opišem to, bar recite kako se zove. Tako nešto (je) ima(o) iPhone (kao neka lupa), kao i Galaxy S.

Desire vracen iz servisa,nisu menjali matichnu nego su mu fleshovali softver.Vratio sam ga posle 10 min. na ponovni servis.Normalno,ponovo se resetovao.Da li neko zna koliko puta mogu da me zavlache tako shto nishta nece da urade?Ima li neki zakonski broj neuspeshnih popravki uredjaja kada bih mogao da trazim novi telefon ili povracaj para?Da li da odem do obliznje crkve i da se sedam jutara molim da ce da prekorache rok od 45 dana koliko imaju rok da poprave telefon,odnosno dok mi ponovo ne poshalju telefon na 10 min. :)

Vratili su mi ga za oko 25 dana,odprilike

Mozda je glupo pitanje, ali ima li problem sa resetovanjem veze sa tim da li je Desire stari (amoled) ili novi (SLCD)? Mislim pitam posto se razmisljam da uzmem na telenoru ovaj slcd desire, pa nesto bas i nisam raspolozen da telefon bude mesec dana kod mene a mesec danan na servisu :wall:

Vrh Dno