Šta je novo?

HTC Desire

@zerbah, jel to bez da ga gasic nocu ? ... ja tako i koristim, nije mi bas nuzno da mi wifi radi stalno,po potrebi ukljucim , proverim por./odgovorim na nesto i off,... isto 3G, ne znam ko to koristi, "gledmao se i pricamo"...za to koristim skype, msn...GPS takodje po potrebi, tj. kad radi navigacija ili ako se izgubim, a nema "cike u plavom" da me vodi kuci :p

ovo je ozbiljno !!! MAJKE MI, NE ZEZAM SE .
ja sam zbog ovog telefona dobio spondilozu vratnog dela kicme....
kupio sam tel, i posle 15-ak dana poceli su jaki bolovi u vratu ,potiljacnom delu glave, skljocanje u vratu .... vrtoglavice zbog lose cirkulacije. Evo zeza me vec 2-3 meseca..... ja sam nocima i danaima sedeo obesene glave i cackao po telefonu .... i eto!

sta mi je Desire uradio... :)
sto kaze kolega , ako se baterija ne istrosi do mraka , nista niasm uradio....

spondilozu teško da si dobio (srećom) jer je to medicinski izraz za tzv."okoštavanje" koje se javlja kod osoba starijih od 50-55 god. a za probleme nastale držanjem glave u takvom položaju - ne sumnjam.
Od sada hodaj uspravno, momče..a tel. drži isprženom rukom,(gledaj da povremeno menjaš ruku) - tako ćeš ojačati ramene mišiće...a i svaka riba će videti da imaš "desire" (preporučujem pakovanje Durex-a u džepu) samo pazi da te nešto ne pokupi kad prelaziš ulicu! onda ti Durex neće trebati - medicinske sestre na ortopediji imaju svoje ! ;)

@zerbah, jel to bez da ga gasic nocu ? ... ja tako i koristim, nije mi bas nuzno da mi wifi radi stalno,po potrebi ukljucim , proverim por./odgovorim na nesto i off,... isto 3G, ne znam ko to koristi, "gledmao se i pricamo"...za to koristim skype, msn...GPS takodje po potrebi, tj. kad radi navigacija ili ako se izgubim, a nema "cike u plavom" da me vodi kuci :p

Ne gasim ga nocu - ekran mi se gasi i to je to. Shto se tiche 3G, to koristim (tj. palim) samo kada mi treba i kada nema wi-fi u okolini ;)

kako da ugasim android facebook stock widget da se ne updatuje automatski?

Menu/settings/accounts & sync.. da li si na to mislio?

izasao je novi Radio za Desire
http://android.adamg.co.uk/bravo/radio/32.44.00.32U_5.09.05.30_2.zip

odradite backup za svaki slucaj, install .zip from sd card, nadjete ovaj fajl (koji se prebacili na sd) i instalirate, reboot i ne dirate telefon (radice reboot par puta). poboljsanja su oko edge i 3g, kao i brza konekcija na wifi

naravno morate imati rooted telefon za ovo

izasao je novi Radio za Desire
http://android.adamg.co.uk/bravo/radio/32.44.00.32U_5.09.05.30_2.zip

odradite backup za svaki slucaj, install .zip from sd card, nadjete ovaj fajl (koji se prebacili na sd) i instalirate, reboot i ne dirate telefon (radice reboot par puta). poboljsanja su oko edge i 3g, kao i brza konekcija na wifi

naravno morate imati rooted telefon za ovo

Ovo je znaci poboljsanje u odnosu na ovaj stock koji dolazi sa unrooted Froyo?

da

Izlazi mi stalno obavestenje za apdejt, pa se pitam da li da ga apdejtujem i jer time mogu da poremetim nesto?

Pošto mi je telefon na servisu (pisao ranije, Desire, garancija kod VIP-a), potrebno mi je da spremim par aplikacija koje će maksimalno opteretiti telefon za kratko vreme tj. da već pred njima (VIP) dobrano istestiram Desire i ako je moguće izazovem reset telefona zbog pregrevanja (što je i bila manifestacija kvara). Time bi se pokazalo da ga nisu popravili i naravno insistirao bi na zameni ili povraćaju novca!

Moze i neki drugi predlog na razmatranje ;)

Možda neki od onih benchmark programa.

Ma da, to me interesuje, pa ako nekoga ne mrzi da proba par komada ili već zna da mi predloži kao najbolje rešenje (ja ne mogu nemam telefon :( ), a moram da probam na licu mesta čim me pozovu da preuzmem telefon...

:wave:

spondilozu teško da si dobio (srećom) jer je to medicinski izraz za tzv."okoštavanje" koje se javlja kod osoba starijih od 50-55 god. a za probleme nastale držanjem glave u takvom položaju - ne sumnjam.
Od sada hodaj uspravno, momče..a tel. drži isprženom rukom,(gledaj da povremeno menjaš ruku) - tako ćeš ojačati ramene mišiće...a i svaka riba će videti da imaš "desire" (preporučujem pakovanje Durex-a u džepu) samo pazi da te nešto ne pokupi kad prelaziš ulicu! onda ti Durex neće trebati - medicinske sestre na ortopediji imaju svoje ! ;)

hehe, pa pazi mozda nije bas to tesko stanje , ali ima manjih promena na C6 i C7 , da ne smaramo ovde , ali hvala ti na savetima.... ne uzimam Durex nikada , skupo! ako cele godine kupujem Romed (one jadne roze) mozda ustekam za jos jedan Desire...
:)

Ma da, to me interesuje, pa ako nekoga ne mrzi da proba par komada ili već zna da mi predloži kao najbolje rešenje (ja ne mogu nemam telefon :( ), a moram da probam na licu mesta čim me pozovu da preuzmem telefon...

Probaj Quadrant.

Pošto mi je telefon na servisu (pisao ranije, Desire, garancija kod VIP-a), potrebno mi je da spremim par aplikacija koje će maksimalno opteretiti telefon za kratko vreme tj. da već pred njima (VIP) dobrano istestiram Desire i ako je moguće izazovem reset telefona zbog pregrevanja (što je i bila manifestacija kvara). Time bi se pokazalo da ga nisu popravili i naravno insistirao bi na zameni ili povraćaju novca!

i ja sam imao isti problem sa desire-om. bio je na servisu, zamenili su mu ploču (mada sam se načekao malo) i sad sve šljaka kako treba. meni je bilo dodvoljno da otvorim b92.net i namestim da se vidi što više flash-a i telefon bi zakucao posle 2-3 minuta.

tako da ako su ti zamenili ploču (a jesu ako imaš novi IMEI) kvar je verovatno otklonjen...

i ja sam imao isti problem sa desire-om. bio je na servisu, zamenili su mu ploču (mada sam se načekao malo) i sad sve šljaka kako treba. meni je bilo dodvoljno da otvorim b92.net i namestim da se vidi što više flash-a i telefon bi zakucao posle 2-3 minuta.

tako da ako su ti zamenili ploču (a jesu ako imaš novi IMEI) kvar je verovatno otklonjen...

Ja ih čekam već dve nedelje (VIP servis), nadam se da neću morati svih 45 dana :wall:, a pokušavam da budem spreman kada me pozovu, da imam sve pri ruci i mogu na licu mesta pri preuzimanju da ispitam telefon :crash: ...

koliko ti je tačno star fon ? ..i jel sa Amoled ili LCD displey-em (ako su ove druge uopšte pustili na tržište)...i još me zanima, pre nego što se zaletim i kupim Desire (dok još/ako još ima sa Amoled u vip-u)...jel se on tako zagreje (do restarta) npr. samo ako je browser wifi spojen, pa npr. otvoriš dosta flash strana...ili se još kod nekih radnji primetno više greje (predpostavljam da se u standby mod-u tel. uopšte ne greje!) Hvala.

koliko ti je tačno star fon ? ..i jel sa Amoled ili LCD displey-em (ako su ove druge uopšte pustili na tržište)...i još me zanima, pre nego što se zaletim i kupim Desire (dok još/ako još ima sa Amoled u vip-u)...jel se on tako zagreje (do restarta) npr. samo ako je browser wifi spojen, pa npr. otvoriš dosta flash strana...ili se još kod nekih radnji primetno više greje (predpostavljam da se u standby mod-u tel. uopšte ne greje!) Hvala.

Telefon sam uzeo krajem Juna (Amoled), oko 25 i otišao na odmor, zašta mi je trebala navigacija (GPS, MOTONAV). Tek prilikom povratka iz Grčke (u odlasku sam putovao noću), sam primetio da se telefon resetuje povremeno u radu sa Motonav-om. Radio fabrički restart i update na v2.2 čim je izašla, ali na temperaturama preko 30 C se dešavalo da se resetuje i samo kad pokušam nekoga da pozovem. Pre povratka sa odmora nisam primetio nikakve probleme, ali to pripisujem uslovima okoline tj. zezao sam se sa telefonom, ali je sve to bilo uglavnom u zatvorenom prostoru i "pod klimom", tako da se ranije nije manifestovalo...

U principu sa marketa treba skinuti par bench programčića i dobrano namučiti telefon, pa biti siguran na čemu si...

dosta velika mana za tako skup tel. naravno ako je baš rasprostranjena...a nažalost verujem da će se odraziti i na druge stvari tipa: vek baterije...***. neki kompromisi moraju da naprave...ne znam kako se po pitanju pregrevanja ponašaju dr.telefoni te klase ?

naravoučenije : kad u džepu nosiš zver možeš da očekuješ da povremeno i ujede! savet :gledaj da džep bude unutrašnji, još bolje zadnji - ujed u slezinu ili bulju, manje boli nego "ono" što čeljust može da do'vati iz prednjeg džepa farmerki :D

Jer moze neko da mi odgovori na pitanje? :)

Slobodno update-uj, budi siguran da ti je baterija bar preko polovine i pusti telefon nek odradi sve sam, nemoj ništa da diraš, resetovaće se možda i više puta dok sve odradi, računaj pola sata (nije toliko ali...)

I da ne gubiš garanciju!!!

^^ako misliš na update fw-a, a neke app to je normalno i preporučljivo da imaš poslednji update...nemam Desire, al iz iskustva dr. smartphone-a neke update, na symbianu ili win.mob. su bili bagoviti i to je razlog što ljudi nisu odmah prihvatali...kod Androida ovo ne bi trebalo da važi!

Ćao drugari.
Planirao sam ovih dana da kupim desire kod nekog provajdera, pa me zanima zašto se kod nas ljudi toliko "plaše" verzije sa slcd-om? Par kolega mi je napomenulo kao lošiji je i nešto malo sam čitao na itsvet forumu.
Gledao sam na youtube-u par testova i slcd, uopšte ne deluje lošiji od amoleda. I onda sam video da postoji problem sa pozadinskim osvetljenjem i ovo: multi-touch demo
I moram reći da se malo brinem. Da li kupovati, ili sačekati? Ne mora nešto bolje, već nešto bez takvih problema, ili je ovo samo prenaglašavanje sporadičnih pojava?

Poslednja izmena:
Vrh Dno