Šta je novo?

HTC Desire X

Zavisi u kom programu gledaš

Slobodan ram nije bacen ram, slobodan ram je zlata vredan jer pri pokretanju korisnickih aplikacija preko je potreban. ;) A da ne govorim o multitaskingu.. Dakle, sto vise slobodnog rama to bolje. Gledam iz os-ovog task managera. A osecam i po lagovanju telefona. Nasi operateri ga u paranoicnom strahu da ne provalimo zastitu i koristimo na drugoj mrezi toliko zastite, pa u tome jako mnogo preteraju, da to ide do neslucenih razmera, sto rezultuje time da telefon sporije radi od onih iz 20 veka..

Slobodan ram nije bacen ram, slobodan ram je zlata vredan jer pri pokretanju korisnickih aplikacija preko je potreban. ;) A da ne govorim o multitaskingu.. Dakle, sto vise slobodnog rama to bolje. Gledam iz os-ovog task managera. A osecam i po lagovanju telefona. Nasi operateri ga u paranoicnom strahu da ne provalimo zastitu i koristimo na drugoj mrezi toliko zastite, pa u tome jako mnogo preteraju, da to ide do neslucenih razmera, sto rezultuje time da telefon sporije radi od onih iz 20 veka..

I onda staviš custom rom...

I izgubim garanciju..

Uzeo sam telefon HTC Desire X u Telenoru.Nakon četiri dana sam primetio da zadnja maska krcka i da se odvaja,što je naročito primetno u gornjem levom uglu,kao i da krajnji desni taster svetli,dok su druga dva ugašena.Odlazim u Telenor poslovnicu(Merkator)i,momak koji tamo radi mi kaže da je bolje da sam odnesem telefon u servis,navodno,kada ga oni šalju procedura je duža.Naravno,ne obaveštava me da,kada se telefon vrati u prvih 7 dana imam pravo na zamenu.Odlazm do servisa,oni preuzimaju telefon.Nakon 9 dana vraćaju telefon,sa objašnjenjem da je sve O.K.,i da defekt koji navodim nije uočen.A,zanimljivost-info o servisu Datum popravka: 22.07.2013. 13:52:00,Datum izlaza: 22.07.2013. 13:52:00,koliko sekundi je trajao servis?Telefon,nakon par dana ponovo vraćam u Telenor,gde mi govore da sam na svoju ruku otišao u servis(ovaj put,bio sam u poslovnici u kojoj sam telefon i uzeo-Surčin).Naravno,u poslovnici se ogradjuju od toga ukoliko iz Begrama vrate telefon,iako je uočljivo da zadnja maska ne prijanja adekvatno,rečima da telefoni nisu hermetički zatvoreni.Telefon je poslat u servis,opet.Kontaktirao sam i izvesnog Nemanju iz HTC-a preko broja 0800 190 292,koji je obećao da će intervenisati.Navodno,po njegovim rečima,ukoliko se telefon tri puta šalje u servis zbog istog kvara,politika kompanije je da daje novi aparat.Čekam epilog.

Davide, u zemlji Srbiji moraš biti itekako dobro obavešten da se ne bi proveo kao bos po trnju. Taj zakon koji ti omogućava vraćanje uređaja u prvih 7 dana nije od juče, već važi bar godinu i po. Niko ti ovde neće "učiniti"ništa ukoliko ne mora. Pitanje je i da li bi ti to rekli u Fra. ili Ger...

"Nisu hermeticki zatvoreni"... sledeci scenario: "pronadjeni tragovi tecnosti"... Tuga.

Strasno je kako sve te belosvetske kompanije zloupotrebljavaju nas jadni narod, na racun iskolucene drzave cije institucije postoje da bi se samo zvale institucijama. Zivimo u banana republici gde vazi zakon jaceg! Vrlo prosta stvar. Mi smo pravi rudnik zlata za strane gigante, dolaze kod nas jer znaju da mogu krsiti skoro sve zakone, a da za to ne odgovaraju.

Meni je puklo staklo, pa sam trazio ovih dana i naisao na servis koji mi je trazio 70e za ceo ekran (navodno je nemoguce zameniti samo staklo). Ako hoces mogu da ti posaljem kontakt na pp.
Danas mi je telefon samo skliznuo niz potkolenicu, dodirnuo tlo i staklo ekrana je napuklo. Sitne pukotine, kao šoferšajbna. Touch radi i dalje perfektno.

Može li neka preporuka za servis? Eventualno neka cena? Da li je sigurno da je nemoguće zameniti samo staklo? Deluje čudno...

Danas mi je telefon samo skliznuo niz potkolenicu, dodirnuo tlo i staklo ekrana je napuklo. Sitne pukotine, kao šoferšajbna. Touch radi i dalje perfektno.

Može li neka preporuka za servis? Eventualno neka cena? Da li je sigurno da je nemoguće zameniti samo staklo? Deluje čudno...
Begram servis traži 11000 dinara. PIN servis u Zemunu traži 8000 dinara.

Navodno, ne može samo staklo da se promeni. Ekran je iz jednog dela.

Poslednja izmena:
^ Ja sam u slicnoj situaciji, ali sam resio da ne radim zamenu skoro. Staklo ekrana je puklo i kad se telefon drzi u normalnoj poziciji, ne vidi se pukotina. Mozda bi i menjao, jer me ponekad nervira, ali kazu da je to lutrija jer ljudi uglavnom ne nameste to lepo i odziv toucha je mnogo losiji nego na originalu. Kad bih znao da ce to raditi kao pre, odmah bi promenio, ovako cu radije da promenim telefon... :)

Problem je što je kod mene celo staklo u sitnim pukotinama, touch i dalje radi odlično. Kao prvog dana. U Timservisu su mi rekli da je zamena 8200 dinara, čeka se maksimum dva dana. Njih sam se setio jer sam 2000. godine tamo nosio Nokiu 3210 da mi zamene masku. Jedini su imali original.

Ne znam ni da li telefon može da se proda u ovakvom stanju? Kupio sam ga na ugovor kod MTS-a, krajem marta.

Sve ima svog kupca. Ne znam da li ce neko da ga kupi u tom stanju, ali ako zamenis, mozes da ga prodajes kao novog ili relativno novog, imaces novi ekran bez ogrebotina. E sad, moli boga da taj ekran super sljaka da mozes da ga utopis za solidne pare, jos fazon imas garanciju....:D

Ja sam posedovao desire x , i moram da upozorim sve ljude da ako ik pukne displej da ga ne menjaju kod divljaka zato sto svi oni stavljaju kineski ekran koji je golo g....o
Odlican telefon ali toliko krh telefon ja uzivotu nisam posedovao. Jednom pao sa male visine i odmah otislo pola ekrana. Inace mesavina telenora i begrama to je spoj gde prosto covek ne zna koje od ta dva navedena vece zlo.

Za servis se i ja slazem.
Ne da sam razocaran u Begram nego imam ceo dan da pricam o tome. Neprofesionalizam, nedetaljnost, nestrucnost,....

Ja sam posedovao desire x , i moram da upozorim sve ljude da ako ik pukne displej da ga ne menjaju kod divljaka zato sto svi oni stavljaju kineski ekran koji je golo g....o
Odlican telefon ali toliko krh telefon ja uzivotu nisam posedovao. Jednom pao sa male visine i odmah otislo pola ekrana. Inace mesavina telenora i begrama to je spoj gde prosto covek ne zna koje od ta dva navedena vece zlo.
Da li je TimServis mesto koje treba izbegavati? U Begramu je 11000 dinara, a u navedenom je 8000 dinara.

Da li je TimServis mesto koje treba izbegavati? U Begramu je 11000 dinara, a u navedenom je 8000 dinara.

Meni su svi kao trazili valjda 60 eura i i kad bi mi stavili taj ekran on nebi imao nikakav odaziv, znaci regovao bi kao oni prvi osetljivi ekrani

Meni su svi kao trazili valjda 60 eura i i kad bi mi stavili taj ekran on nebi imao nikakav odaziv, znaci regovao bi kao oni prvi osetljivi ekrani
60€ nije 80€. Da li pokušavaš da kažeš da je i taj ekran od 80€ loš?

Nemogu da kazem da je los vec samo da se obrati paznja jer sam se ja na taj nacin zeznuo pa posle sto godina prepucavanja sa serviserom jedva nasao neko resenje

Koja je zadnja verzija softvera kod ovog htc desira x-a ? Da li radi bez problema i bagova ?

Imam problem sa njim.. vec oko mesec dana on je jako spor... Od palikaciaj je tu samo CleannerMaster, instalirano je mozda jos 3 aplikacije koje retko kad upalim (koje su po par MB samo) ... Naime,zesce baguje prilikom surfovanja internetom (Google CHrome): kada hocu da otkucam poruku na FB,ili tome slicno, tastatura se ne pojavljuje na ekranu nego moram vise puta za redom da ga otkljucam i zakljucam kako bi se mooozda pojavila... I kada se pojavi,otkucam par slova i onda se sama povuce na dole i opet ista stvar..

Ima li neko neko resenje ili savet? Neki program tipa defragmentacije itd..?

Hvala

Probaj factory reset.

Slaba je optimizacija chrome-a, a i baguje fb i chrome... Najbolje koristi neku aplikaciju za facebook.

Opera classic bi trebalo da radi najbrže na tom telefonu. Probaj

a factory reset bi ponistio sve zivo ili bi samo vratio default temu i zvono a ostalo odnosno sve prebaceno i instalirano bi sacuvao?

Sve, ali bi ti onda telefon bolje radio, pošto mi je sumnjivo da se tako gubi samo zato što je aplikacija za fejs bagovita...

Taj factory reset je budalastina, burazer je radio skoro na One V i opet posle 2 nedelje mozda telefon se raspada od sporoce i bagova..

Pa kad je One V dobar telefon :D

Tom telefonu samo pomaže neki aosp rom. Sense ga guši.

Vrh Dno