Šta je novo?

HTC Desire HD

sumnjam, ali ne kosta te nista da probas, pa iskljucis ako ne odgovara...

Zna li neko da li moze da se rutuje ovaj fon ako je zakljucan na Telenor mrezu? Nabavio sam jedan, ali je zakljucan. Nisam nikad rutovao, pa ako neko ima neke smernice bio bih mu zahvalan

moze. a sad da ti pisem potrajalo bi. treba ti aahk i stock rom za downgrade.. linkovi su na prethodnj strani a aahk guglaj. savetovao bi te da prvo procitas sta i kako pa tek onda da odradis (da ne bude da te nismo upozorili ako nesto krene po zlu)

treba bas BAS sve detaljno prouciti... Ja sad imam zadnji Cyanogen Mod nightly i zadnji radio, prezadovoljan sam telefonom kako radi B-) Vise ga koristim nego One X koji takodje imam 😀

Da li se razlikuje procedura posto je zakljucan, to me najvise zanima. Na dosta mesta je obradjena tema, ali je sve razbacano, nigde nema sumirano sve na jednom mestu (bar ono sto mene zanima). Znam,znam, citati sve nekoliko dana, ali gnjavaza je to velika. I moze li se samo otkljucati (besplatno) telefon bez roota?

jorik, moze li neki link u vezi procedure koju si koristio? Ima li neke veze sto onaj AAHK nije vise podrzan?

Sad sam video, ima na prethodnim stranama pomena o nekim stvarima koje sam pitao. Jedino nigde ne mogu da nadjem pouzdane informacije oko toga kako ide procedura za zakljucane telefone.

ma rootuj , to nema veze sa tim sto je zakljucan na mrezi. root i to su ti dva odvojena pojma

Da li se razlikuje procedura posto je zakljucan, to me najvise zanima. Na dosta mesta je obradjena tema, ali je sve razbacano, nigde nema sumirano sve na jednom mestu (bar ono sto mene zanima). Znam,znam, citati sve nekoliko dana, ali gnjavaza je to velika. I moze li se samo otkljucati (besplatno) telefon bez roota?

jorik, moze li neki link u vezi procedure koju si koristio? Ima li neke veze sto onaj AAHK nije vise podrzan?

ja sam koristio AAHK dok je jos bio podrzan, i to je maltene bila one-click varijanta. Kako mi drug rece, sa njim je i sim unlock odradjen (moj dhd je vec bio otkljucan)

Tih brate al si nedorečen u svakom postu 😀 daj pojasni malo ako nije problem, šturih informacija imam gde hoću

pa ne znam sta jos da ti kazem. ako si malo citao video bi da mora bootloader otkljucan, s-off i root. ako odradis samo bootloader moraces svaki put kad ubacujes room da flesnes iz fastboot-A boot.img koji ces morati da cupas uglavnom iz roma.
ako odradis sa aahk, odradice ti sve to za 5 minuta i neces imati zezanja posle. flesnes rom i to je to.
na prethodnoj strani (ili na strani pre te) su ti linkovi za downgrade koji ubacujes u folder od aahk i nacin na koji ces znati koji ti rom treba. thats it! :d

drustvo jel ima neki rom kao ovaj [Rom] 04-04-2013 [JDQ39][Unofficial] Cyanogenmod 10.1?
kakav je ovaj JellyBean - JELLYTIME for DHD/Inspire4g - 4.2.2 R10 u odnosu na ovaj gore?

ima ih bas dosta. tu su svi negde na istom.

Kod:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=765

ja sam dosta koristio [ROM][UNOFFICIAL] CyanogenMod 10.1 Nightlies / M-Series [RC5] i dobro mi se pokazao. brz i stabilan. koristio sam M seriju. a imas i pacman, revolution, android open kang project...

i sad stavis Unofficial JellyBeer v4.31, koji je ono...extra brz i ne usporava vremenom kao vecina romova

Stavio sam Jellytime, hteo sam Pacman ali na zadnje strane se žale da ima random restart. To je telefon moje devojke, neka se malo naraduje i testira Jellytime pa ću posle ubacim JellyBeer ako se nešto žali... :thumbup: 😀

Photo0025.webpPhoto0026.webp

Ja sam stigao do ovde, šta dalje ?

umesto cwm recovery stavis 4ext sa play store-a. odes na xda ukucas model telefona i u development delu nadjes rom i flesnes u tel

umesto cwm recovery stavis 4ext sa play store-a. odes na xda ukucas model telefona i u development delu nadjes rom i flesnes u tel

Nisam najbolje razumeo kako da stavim 4ext. Ineca imam rom na SD kartici koji hocu da uflesujem. I kako da uđem u ovaj meni, nekad se nakon reseta telefona pojavi a nekad ne.

ulazis ja mislim sa vol down + power ako nije onda vol up 😀
ako vec imas na njemu android bootuj telefon, skines 4ext updater stavi na karticu i instaliraj. pokrenes i on ce ti instalirati recovery
preporucuje se 4ext zato sto noviji romovi nece svi da se instaliraju sa cwm, izbacuje gresku

Kod:
http://4ext.net/
pre instaliranja roma ides na wipe data/factory reset i wipe cache. u advanced imas i dalvik cache pa i to obrisi. posle toga samo instal zip from sd card i odaberes rom.
kad budes imao custom rom iz menija kad budes gasio telefon imaces na reboot da ide direktno u recovery

Kako saznati na ovom telefonu ( i bilo kom Android HTCu ) s kojom verzijom softvera je fabricki isao?

Da li neko ima problem sa poslednjim update-om da kad izađe iz Srbije telefon počne da se restartuje sve dok se ne izvadi SIM. U čemu bi mogao biti problem?

edit: Pre update-a se nije restartovao.

Poslednja izmena:
Instalirao sam JellyBeer, radi lepo, ali imam drugi problem za koji sam mislio da će instalacija novog roma da reši. Telefon mi se gasi sam od sebe. Bukvalno kad nije na punjaču ili USB kablu gasi se trenutno, kada je na punjaču radi normalno. Baterija je full puna.

Nisam je probao, probaću je u petak kada kolega bude doneo njegov HD. Da li postoji način da se proveri ispravnost baterije ?

jedino unimerom.
ljudi su mnoge probleme resavali vracajuci rutovani stock rom. secam se da je gps bio u pitanju i autorotation koji nisu radili posle nekih sense romova.
za bateriju nisam siguran. jesi probao iz recovery da obrises batterystats?

Ipak je baterija u pitanju, tako da je na najbezbolniji mogući način rešen problem 😀

Nazad
Vrh Dno