Šta je novo?

HTC Desire HD

Što se mene tiče, ovaj Sense UI i posljednji update koji je došao mi je od odličnog telefona napravio traktor šklopociju. A i apsolutno svako povjerenje sam izgubio u HTC kao proizvođača do sada. Okrenuti su korisnicima dok ne daju lovu, nakon toga - ko ga yebe, nek' se snađe.

Slijedeći će da bude ili SGS2 ili iP4/s.

molim, elaboriraj? :) Sta ti steka, i je li to common issue, ili vezano za tvoj primjerak?

Ja sam se preporodio od update na sense 3.0. pre jedno 20 dana. Ne mogu da prepoznam fon.
Najbitnija stvar sto mi sada baterija traje bar jedno 30-40% duze.
Primetio sam i lepo ubrzanje rada telefona i nijedan bag do sada. Videcemo za kasnije.

mislim da sam vec rekao, ali maltene svaka default aplikacija je doradjena, a UI za moj pojam izgleda mnogo ljepse sa ovim tranzicijama... Jedino sto se trajanja baterije tice, vecina ljudi primijeti mali pad (ali to je najvjerovatnije jer onda vise cackaju tel :) )

molim, elaboriraj? :) Sta ti steka, i je li to common issue, ili vezano za tvoj primjerak?

Jednostavnije mi je reći šta ne šteka - jedino browser i druge non-HTC aplikacije. Imam Firefox instaliran, ali sam se zbog brzine rada samog browsera i brzine podizanja i gašenja istog, vratio za redovnu upotrebu ipak na fabrički.

Sve ostalo praktično je usporeno za min 30ak %. Baterija kraće traje, barem 20% više baterije ode za isto vrijeme. Problemi sa tromošću sistema nakon završetka razgovora - završim razgovor, End Call, pa onda 10ak puta stisnem back ili home dok to ne odradi. Usporenje u otvaranju i zatvaranju poruka, ne reaguje svaki put na tap na neku poruku, ... Imam Launcher Pro umjesto onog govn.eta od Sense-a i kad stisnem home, prvo me vrati na home ekran, a drugi tap na home je da prikaže sve aplikacije. TO kad treba da prikaže sjecka i sječe samo tako.

Od kako je počelo da kenya, prešao sam na GSM only i sad mi baterija gura >40 sati, ali telefon i dalje zapinje.

Telefon koristim ovako: uveče na punjač, ujutro oko 7 krećem na posao i skidam ga sa punjača. Razgovor - manje od 1 sat, prosjek oko 30-45 minuta; poruke - do 50, prosjek oko 20ak; internet mi ne treba na poslu i kod kuće, već samo u pokretu; Sync - Mails (2x gmail - 2x mail, 1x mail/contacts/calendar), Weather (once a day), Viber - ostala sranya koja su po defaultu došla i uključena (Stocks i News) na najrijeđe (every 4 hours). Kad dođem kući sjednem i preko WiFi Hotspot-a pokupim emajl sa EUneta (na Lelenoru sam) i to je u principu to. Ako slušam mjuzik kad idem na posao i vraćam se kući, to je 2x po nekih 45-60 minuta, znam da ostajem bez cca 15-20% soka, ukupno za oba pravca. WiFi jaaaako rijetko, samo ako je Lelenor signal slab (1GB u paketu, pa mi WiFi i ne treba nikako, jer ovo razbija kako radi).

Ali, otkako je stigao ovaj posljednji update, telefon kao da je postao traktor - CPU radi skoro stalno na 100%, od starta telefona ostane prazno oko 150MB, a Sense je isključen, jer je LauncerPro aktivan. Facebljak i ostale te peezdarije ne korisim.

Dakle: Call, SMS, Mail, Sync - all the time; Mjusik, WiFi Hotspot - once or twice a day, ostalo - JOK.

NAPOMENA: Sve je isto na telefonu kao što je bilo prije ovog posljednjeg update-a. Prije update sa ovakvim, gore opisanim korišćenjem telefona, uz muziku sam gurao od jutra do večeri i to do bilo kog vremena (čak i poslije ponoći) i da telefon ima baterije. Tek poslije 10 uveče spada ispod 10% i počinje da kuka. Bez muzike je baterija znala da gura i po 30 sati. Od update-a, bez muzike jedva cijeli dan, sa muzikom, već oko 6 popodne moram da ga punim, a sve isto - upotreba se nije promijenila bitno...

Treba još?

Nego, ako ostanem na ovome, koji ROM je najbolji - dobar, stabilan, brz i da baterija traje? Sense i HTC sranya mi ne trebaju, napravio sam si sve sa LauncherPro i dodacima.

ne znam, te probleme koje navodis ja nemam, a u ovom topiku ih niko nije naveo. Sto se tice roma, nisam prava osoba da dam savjet, ali CyanoGen je najzastupljeniji, koristim ga na SE X10 mini pro i prezadovoljan sam. BTW, sto se baterije tice, juce mi stigla Anker 1600 mAh, dosta su je ishvalili na XDA, prvi utisci su da je real deal (drugi dan, baterija mi je sad na 42%, ocekujem lagano do uvece da izgura, display on 1h 44min, voice 35 min, wifi always on)

Quanto costa ta baterija?

Vidio sam da Mugen koga takođe dosta hvale košta 50 jura...

Poslednja izmena:
@castor

DESAVA se da OTA ne prodje bas najbolje....kazem desava se, rijetko ali da. Da sam na tvom mjestu odradio bih restore na poslednju verziju sa htc-ovog sajta i onda OTA ako treba. Trebalo bi da ti rijesi probleme....

Sto se ROM-a tice, Cyanogen 7.1 bez greske kod mene vec vise od 7 mjeseci. Bez sjeckanja, kocenja i ostalih stucanja (kad treba da podignes sve ekrane u jedan preko home tastera ili da se vratis na pocetni...)

Batt traje citav dan bez problema (ukljuceni wifi,3g,auto sync) uz dosta interneta i malo poziva.

@joriq

daj link za anker :)

Jel postoji nacin da se vratim na stari sense ako mi se novi ne svidja?

rutujes fon, pa instaliras stariju verziju?

jeste, ali taj je MNOGO skuplji nego ovo sto sam ja uzeo. Evo oglasa:
http://www.amazon.com/Anker-1600mAh...NRRQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1326111061&sr=8-1
sad je opet IN STOCK, tako da ko ima priliku da uzme preko eBay-a, na osnovu mog kratkog iskustva, topla preporuka :)
Evo gura treci dan, mada sam jutros izgasio wifi i mobile network, i sad je na 8%, ocekujem da ce samo na voice i sms da izgura do noci... :) Moja procjena je da ima zaista ili blizu 1600mAh (originalna ima 1230, ali posle 1god mozda ima oko 1000-1100)

Baterija moze da bude bolja za 30% i to je to. Mozda ti brightness na min? Meni je recimo stalno na max,ugasen wifi/mobile network itd(palim samo kad mi treba) i izdrzi 2 cela dana...Mada obicno uvece napunim jer otkud znam sta cu da radim sutra.

maloprije se ugasio, mada sam preko wirelessa cackao go chat pro, nije ni cudo :)
30% je sasvim ok, razlika izmedju umiranja pri heavy usage u npr 18h i u 23h, ili 1 i po ili 2 dana kako ga ja koristim... Vidjecemo, ovo je tek prvi ciklus punjenja, sad sam ga stavio na punjac, ukljucio battery monitor widget pro, da vidim koliko ce on da procijeni da je kapacitet baterije (mada, primijeto sam da vuce dosta struje kad se ukljuci history)...

Odličan ROM, ali mu treba još dorade. Uostalom, kao i svim AOSP romovima baziranim na ICS.

Koliko vidim nijedan trenutni ICS ROM nije baziran na nečem drugom osim AOSP-a?

ja sam moj uzeo u austriji i jos nikakav update nisam dobio...osim za htc tweet (peep) program...

btw, cemu tacno sluzi u accounts&sync:
-sync htc sense?
-sync htc hub?

sync je sinhronizacija telefona sa PC-em (plus mogucnost usb teteringa) a hub je koliko se sjecam njihov repo za skinove, wallpapers, ringtones i slicno

u accounts&sync je sve sto ide preko wirelessa i/ili mobile network, nema to veze sa PC Sync-om. Mogu da postavim screenshot, sad kad mi to omogucava novouvedena screenshot funkcija :d

Mislim da ima, jer tu pod acc&sync mozes da podesavas sta da sinhronizuje kad se poveze sa kompom. U sustini, na 2.1 androidu bilo je brdo problema sa htc sync opcijama i ja sam jednom samo probao kako radi i od tada i ne mislim. Sad kad sam na CM i ne koristim nista od toga.

Tetering ide preko wifi-a :)

odavno ne koristis sense, vidi se :p Nema sta da se podesava sta ce da se sinhronizuje, a sta ne, samo checkbox. AFAIK, time se odredjuje sync za imenik, poruke, apps i sl sa HTC-ovim serverom i jos opcije sa htcsense.com, ali da vidim od nekog ko bolje zna.

Potvrđen ICS za Desire HD.

Update on Android Ice Cream Sandwich upgrades
by HTC UK on Thursday, February 9, 2012 at 6:09pm ·

HTC has been working hard to get its Ice Cream Sandwich upgrades ready, and we’re excited to announce that our first round of ICS upgrades will roll out by the end of March for the HTC Sensation and HTC Sensation XE, followed soon thereafter by the HTC Sensation XL.

In addition, we can confirm Ice Cream Sandwich upgrades will be coming later this year to the HTC EVO 3D, HTC Incredible S, HTC Desire S and HTC Desire HD. Stay tuned for more updates on Ice Cream Sandwich releases in the coming weeks

Citao sinoc na engadget-u. Zanima me hoce li update biti omogucen samo sa zvanicnog poslednjeg Sense-a (stock ROM-a) ili cemo mi rooted moci isto lako da ga instaliramo ...

Ako hoćeš zvaničan update, moraćeš da se vratiš na stock.Mada ja bih sačekao da neko od kuvara skuva nešto.

Nazad
Vrh Dno