molim, elaboriraj?

Sta ti steka, i je li to common issue, ili vezano za tvoj primjerak?
Jednostavnije mi je reći šta ne šteka - jedino browser i druge non-HTC aplikacije. Imam Firefox instaliran, ali sam se zbog brzine rada samog browsera i brzine podizanja i gašenja istog, vratio za redovnu upotrebu ipak na fabrički.
Sve ostalo praktično je usporeno za min 30ak %. Baterija kraće traje, barem 20% više baterije ode za isto vrijeme. Problemi sa tromošću sistema nakon završetka razgovora - završim razgovor, End Call, pa onda 10ak puta stisnem back ili home dok to ne odradi. Usporenje u otvaranju i zatvaranju poruka, ne reaguje svaki put na tap na neku poruku, ... Imam Launcher Pro umjesto onog govn.eta od Sense-a i kad stisnem home, prvo me vrati na home ekran, a drugi tap na home je da prikaže sve aplikacije. TO kad treba da prikaže sjecka i sječe samo tako.
Od kako je počelo da kenya, prešao sam na GSM only i sad mi baterija gura >40 sati, ali telefon i dalje zapinje.
Telefon koristim ovako: uveče na punjač, ujutro oko 7 krećem na posao i skidam ga sa punjača. Razgovor - manje od 1 sat, prosjek oko 30-45 minuta; poruke - do 50, prosjek oko 20ak; internet mi ne treba na poslu i kod kuće, već samo u pokretu; Sync - Mails (2x gmail - 2x mail, 1x mail/contacts/calendar), Weather (once a day), Viber - ostala sranya koja su po defaultu došla i uključena (Stocks i News) na najrijeđe (every 4 hours). Kad dođem kući sjednem i preko WiFi Hotspot-a pokupim emajl sa EUneta (na Lelenoru sam) i to je u principu to. Ako slušam mjuzik kad idem na posao i vraćam se kući, to je 2x po nekih 45-60 minuta, znam da ostajem bez cca 15-20% soka, ukupno za oba pravca. WiFi jaaaako rijetko, samo ako je Lelenor signal slab (1GB u paketu, pa mi WiFi i ne treba nikako, jer ovo razbija kako radi).
Ali, otkako je stigao ovaj posljednji update, telefon kao da je postao traktor - CPU radi skoro stalno na 100%, od starta telefona ostane prazno oko 150MB, a Sense je isključen, jer je LauncerPro aktivan. Facebljak i ostale te peezdarije ne korisim.
Dakle: Call, SMS, Mail, Sync - all the time; Mjusik, WiFi Hotspot - once or twice a day, ostalo - JOK.
NAPOMENA: Sve je isto na telefonu kao što je bilo prije ovog posljednjeg update-a. Prije update sa ovakvim, gore opisanim korišćenjem telefona, uz muziku sam gurao od jutra do večeri i to do bilo kog vremena (čak i poslije ponoći) i da telefon ima baterije. Tek poslije 10 uveče spada ispod 10% i počinje da kuka. Bez muzike je baterija znala da gura i po 30 sati. Od update-a, bez muzike jedva cijeli dan, sa muzikom, već oko 6 popodne moram da ga punim, a sve isto - upotreba se nije promijenila bitno...
Treba još?
Nego, ako ostanem na ovome, koji ROM je najbolji - dobar, stabilan, brz i da baterija traje? Sense i HTC sranya mi ne trebaju, napravio sam si sve sa LauncherPro i dodacima.