Šta je novo?

HTC Desire HD

Od cega zavisi rad neke app na razlicitim rom-ovima?

U pitanju je iGo app koju mi je fain2daniel poslao. Juce sam je instalirao na nesrecni 2.3.3 i radila je perfektno. Ja se poradujem jer idem na put uskoro...ali ne lezi vraze.
Danas uspijem da root-ujem i vratim CM7 ROM, instaliram iGo i da probam - katastrofa. Vuce se uzasno kroz meni, pritisak na ekran prihvati sa jedno 3-4 sekunde kasnjenja pa cesto ne "ubodem" ono sto hocu....Uglavnom, zanima me sta bi moglo da bude problem?

Urose, vidim uspeo ti root, ja pre par dana stavih update na 2.5 ni ne gledajuci, posao i guzva i odradio update i posle vidim sta sam napravio :wall:, pa ako mozes samo da napises sta si odradio, jel radi ono za 2.37 sto je na XDA, tj. onaj downgrade, ili mora neka dodatna vratolomija.
Hvala unapred 🙂.

Ne mora dodatna vratolomija 🙂

Imas uputstvo koje je pravio jkoljo, skini samo onaj fajl PD89IMG.zip (cini mi se da se tako zove) iz njegovog uputstva i ubaci na sd (u root kartice).

Restartuj tel pomocu power+vol down tastera kako bi usao u bootloader. Onda ce se pojaviti neki check zelenim slovima, sacekaj to. Kad se zavrsi ponudice ti update, pritisni vol + taster za potvrdu i sacekaj da se zavrsi.

Trebalo bi da i tebi spusti na 1.32 verziju.

Izgubices ENG S-OFF (omogucava mijenjanje radio-a), i moraces naravno root ponovo za radis.

Za root skini Visionary+ apk, i ubaci ga nakarticu zajedno za onim PD fajlom da ne vadis karticu ponovo.

Ne mora dodatna vratolomija 🙂

Imas uputstvo koje je pravio jkoljo, skini samo onaj fajl PD89IMG.zip (cini mi se da se tako zove) iz njegovog uputstva i ubaci na sd (u root kartice).

Restartuj tel pomocu power+vol down tastera kako bi usao u bootloader. Onda ce se pojaviti neki check zelenim slovima, sacekaj to. Kad se zavrsi ponudice ti update, pritisni vol + taster za potvrdu i sacekaj da se zavrsi.

Trebalo bi da i tebi spusti na 1.32 verziju.

Izgubices ENG S-OFF (omogucava mijenjanje radio-a), i moraces naravno root ponovo za radis.

Za root skini Visionary+ apk, i ubaci ga nakarticu zajedno za onim PD fajlom da ne vadis karticu ponovo.

Odlicno, hvala puno, sad za vikend cu da se zezam malo 🙂.

vratio sam se ponovo malo Sensu 🙂 ali sada koristim Core droid v7.0 i veoma dobro radi, za sada mi on najbolje, i najlakse radi, bez nekih mucenja,seckanja itd....
mislim da je najbolji sense 3.0 rom 🙂 pozz

izasao skype 2.1 sa podrskom za video za DHD :d Medjutim, imam 2 problema:
1. probao sa drugarom koji ima dhd isto, naravno, radi samo zadnja kamera, ali ni ja ni on nismo provalili kako da u full screenu dobijemo video onoga koga pozivamo, a ne SVOJ video
2. Kao i sve 2.x verzije, cim proximity sensor ugasi ekran, skype pocne da koci. Za divno cudo, ovaj drugar kaze da nema takvih problema (ista verzija skajpa, ista verzija fw-a)? :-\

al je zamrla temaaa :d Elem, nasao sam na xda modifikovani apk, problem rijesen 🙂

Svima sve radi i niko se ne zali 🙂 Ja sam odradio update li ga ne upalih ni jedan jedini put...

Sacuvaj taj apk, trebace 😛

odakle znas da radi, kad ga nisi ni probao? :d Oh yeah, irony 😉

To je bilo za ovo "al je zamrla tema" misleci da svima dhd radi kako treba i niko nista ne pise 🙂🙂

znam, i ovo 'irony" se na to odnosilo. Konacno 1 telefon koji nema ni jedan jedini bug, hell yeah! :d

Ako baš imate potrebu da rešavate bagove, evo jedan stiže odmah... :d
U galeriji mi se javljaju dva foldera koja su prazna i nigde na telefonu ne mogu da ih nađem, ne mogu da ih izbrišem itd...
Po imenima foldera rekao bih da je to nešto facebook povukao neke sličice kojih više nema ali folderi su ostali.
Zna li neko rešenje? Jeste glupost, ali pomalo iritira.

Nije bas da nema bagova, ali sve drugo radi za sve pare 🙂

@Elektro probaj galleryexcluder, mada meni nije rijesio problem sa mijesanjem artworks i mojih slika...

ja kad udjem u Gallery, pritisnem menu, dobijem show/hide albums, i rijesim sve slicne probleme. Stock 2.3.3 🙂

Ja sam na CM7, toga nema...

Instalirao sam poslednji power amp i aktivirao, i sve radi perfektno za sad 🙂

pa kad svi furate te "napredne romove", a stock u dosta stvari ispade napredniji 🙂

Imao sam na kratko stock 2.3.4 (nakon servisiranja), mnogo bolje je radio nego 2.1 sa kojim je dosao telefon.

Ipak mi se Sense jos uvijek ne dopada toliko.

2.3.4 stock mnim da nisi mogao da imas, jer nije jos ni izasao za dhd 😀 A i zar nije DHD dolazio u startu sa 2.2?

Onda 2.3.3...uglavnom mrtvi ladni su mi obrisali sve i instalirali GB.

Moj dhd je dosao sa 2.1, kupljen 3. januara 🙂

jel neko zna kako da podesim da mi nije isti zvuk za SMS delivery report i za SMS? Mozda sam poludio, ali cini mi se da sam ranije to imao tako podeseno, onda sam nesto cackao, i cvrc (DHD zadnji zvanicni FW).

@Elektro
Cudne stvari mi se desavaju sa telefonom u poslednje vrijeme, gubi mrezu previse cesto, ekran ne reaguje na dodir bas svaki put....

Situacija sa mojim kernelom i radiom u temama na xda je takva da ne mogu ispratiti sta je novo a sta staro, totalni haos i malo mi je muka od svega toga. A ko za baksuz telefon mi je ovih dana i PC i telefon....

Zbog toga i razmisljam da mu puknem restore na oficijelni GB.

@joriq
Mozes li mi mozda reci bez iGo-a koliko drzi?

Kad smo vec kod iGo-a, jos nisam nasao apk koji normalno radi na CM-u dok sam na oficijelnom GB-u probao 2-3 i svi su radili savrseno...

Poslednja izmena:
pa rekoh - dan i po do 2, kako ga ja koristim. Uglavnom, punim ga svako veche, ako ti je tako lakse da se orijentises 😉
A ovo za sms delivery report, jel niko nema resnje? Svima je isti zvuk kao za sms?

drugi program za SMS ili da iskljucis delivery report.. ***, tako je u sense-ovom SMS programu 😉

e pa... svasta... A ubijedjen sam da mi je ranije bio onaj facebook pop za delivery report...

A da probaš da instaliraš gosms ili tako nešto? Meni se notifikacija ni ne čuje, samo ispiše na ekranu da je poruka primljena...

vidjecu jos jednom da procackam sve opcije...

nemas u standardnom sms editoru opcije za delivery notifikaciju...

Nazad
Vrh Dno