Šta je novo?

HTC Desire HD

Jel to znaci da GPS stoji ugasen dok ga aplikacija ne pozove? Odnosno, ne udara po bateriji?

Tacno tako.

Nema ga potrebe gasiti,jer ako zatreba nekoj aplikaciji ona ce stalno pokusavati da ga aktivira (ako gledamo slucaj kada je iskljucen preko toggle) i na taj nacin vise trositi batt nego da iskoristi gps tih par sekundi ili minut i posle se vrati na staro.

@joriq

Kako ti inace nalazi satelite? Brzo ?

Ajde pokusaj sa
https://market.android.com/details?id=com.eclipsim.gpsstatus2&feature=search_result

skini pozicije satelita, restartuj tel pa slikaj nesto ....

Takodje, da li GPS palis preko toggle-a? Ako je tako, ugasi ga odnosno ne koristi prekidac uopste, pusti nek aplikacija sama koristi gps kad joj treba.

nalazi ih brzo kad ukljucim agps :) GPS palim preko widgeta, nego da nisi napravio omasku, valjda bi trebao da bude stalno upaljen iz widgeta? Elem, testirao sam sinoc, nastavicu i ovih dana... Idem malo do inostranstva ubrzo, pa bi mi geotagging bio koristan...

probah ovaj novi Skype, "bravo" Microsofte :p Opet steka cim se telefon prinese uhu, a i sam UI dosta koci, force close pri restartu telefona, itd itd. Sreca pa sad znam nacin da reinstaliram staru verziju (upravo se skida) :d

nalazi ih brzo kad ukljucim agps :) GPS palim preko widgeta, nego da nisi napravio omasku, valjda bi trebao da bude stalno upaljen iz widgeta? Elem, testirao sam sinoc, nastavicu i ovih dana... Idem malo do inostranstva ubrzo, pa bi mi geotagging bio koristan...

Ne ne, rekao sam ono sto sam mislio jer mozda toggle pravi problem ? :) Dakle pokusaj bez toggle-a i vidi da li radi geotag. Btw, ako si u roamingu pripazi koliko slikas :):)

Poslednja izmena:
Ajmo opet...:( Treba mi iGo instalacija koja normalno radi na telefonu, odnosno ne sjecka i da nije UZASNO spora pri "setanju" kroz meni.

Imam neku 8.4.2.123nesto i uzas kako radi.

Na p.m.

Hvala :p

ajd javi i meni na PM, kad smo vec tu :D

Ima li neko problem kao i ja da root-uje tel (poslednja verzija 2.3.3)?
Sledio sam sva uputstva odavde:
http://igyaan.in/2011/01/how-to-root-htc-desire-hd-included-downgrade-from-1-72-405-3-to-1-32/
...ali mi na samom kraju na izbacuje error kod zadnje stavke.

How_It_Should_Be-560x317.jpg

koje memorijske kartice koristite za DHD?

ja imam takeMS 8gb class6 ali mi zbog ovih HD i THD igrica treba bar 16gb, i jel utice nesto ova klasa na brzinu pokretanja aplikacija i igrica koje su na SD? zato sto su class 2 i 4 dosta jeftinije pogotovu od 16gb a cuo sam da klasa ne bi trebala da utice na pokretanje aplikacija vec se razlika oseti prilikom prebacivanja fajlova sa kartice na drugi hard disk recimo....

Odlicno :)

Pa ta slika me i zbunila :)

Btw u Android Develpment imas prvi link "Desire HD all here" ili nesto tako, skoro je update-ovana i svi potrebni linkovi su tu navedeni...za upgrade, downgrade, ROM-ove sve...

Odjednom mi je prso wirelles :( ne moze ni da mi nadje wifi ruter koji mi je upravo 2m od fona. Kao vidi ga, pa pokusa da se konektuje, pa se diskonektuje i tako u krug ... Zna li neko o cemu se radi??

Probaj da restartujes telefon.
I proveri da li ruter radi.

Obicno ako cackas radio ili RIL, hoce da zezne wifi, BT ili GPS.

AKO nisi to radio, onda je ruterov DHCP poblesavio pretpostavljam.

Probaj da restartuješ ruter. Dok sam koristio tp-link znalo je to i meni da se desi.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Da li za DHD iz telenora treba goldcard da bi se rutovao,mada je otkljucan i radi na sve mreze....?

Ne treba.Telenorov DHD nije brendiran i nije zaključan.

I posto je na njemu Bulid number 2.36.405.8 mora li prvo downgrade pa sve ostalo...

Ne treba ti goldcard iako je bio zakljucan. Goldcard je potreban za telefone sa logom Sprint-a, AT&T itd. tj telefone namijenjene odredjenim mrezama i regionima.

Mora, eno na prethodnoj strani post br. 1991 ostavio sam tri linka. To je procedura, nije teska.

.

Koji je najbolji program za bekap telefona. Hocu da ga rutujem (sada imam 2.36.405.8), ali ne bih da izgubim sve ovo sto je sada na njemu.

Posto mi je tefon bio namenjen za azijsko trziste, trenutni ROM sam morao da stavim sa goldcardom, to znaci da ce mi ista trebati i za downgrade?

Ako ces samo aplikacije probaj titanijum backup. Aki ces ceo sistem onda odradi nandroid backup celog sistema.

jel moguce nekako podesiti ton klika prilikom odabira neke ikone? kao recimo kod samsungovog touchwiz-a?

Nazad
Vrh Dno