Šta je novo?

HTC Desire HD

sve mi radi perfektno ali eto pise unavaible na krenelu, i wifi i bt, ali sve odlicno radi :)

jos jednom prijatelju sa istim romom pise unavaible na istim stvarima kao kod mene a sve radi super. Tako da dok radi kako treba nista necu menjati :)

jel moguce igrati Galaxy on Fire 2 na DHD sa normalnom grafikom? jer je igrica za Tegru....ja sam je instalirao ali mi je grafika crno-bela.

pronaso sam program koji omogucuje igranje tegra igrica, a to je Chainfire3d i sve radi savrseno.

izvinjavam se sto pisem nove postove ali ne vidi opciju "izmeni". pozdrav

Stavio Andida 1800mah bateriju i mogu reci da sam prezadovoljan sa autonomijom,sa obicnom od 1230 mi je fon izgurao 24h max a sada skoro pa duplo.preporuka.

Nesto je pljuju na XDA.

Nesto je pljuju na XDA.

Uh,nisam imao pojma da je toliko ocrnjena a stvarno je i kostala 10E....hmm nego ovi kazu da realno merenje pokazuje 1200mAh (nisam merio na svojoj) ali kako meni drzi skoro pa duplo vise?Mada videcu kako ce se ponasati posle mesec dana.A za onu Mugen ne bih dao nikada 45$ za samo 270mAh razlike od stock verzije.

pa, da pocne stock da ti otkazuje (realno, posle godinu dana ocekujem da ce osjetno opasti kapacitet, narocito jer se tel puni svaki ili svaki drugi dan), ili da ti fali bas toliko da mozes da svezes dan (ili dva) bez pripunjavanja (sto ja cesto dozivim), tih ~30€ bi se lako izdvojilo, kad se vec izdvojilo ~500€ za fon. Licno, ne kapiram kupovinu ovako skupog telefona, a onda se traze silikonske "gace" od 5€, punjac od 5€ i/ili baterija od 10€, jer su kvalitetnije varijante "skupe" :d

I za Mugen ima vise tredova, ali sad me mrzi da ih citam sve. Koga ne mrzi, nek napravi retrospektivu

pa sta kazu ukratko za Mugen? :)

Licno, ne kapiram kupovinu ovako skupog telefona, a onda se traze silikonske "gace" od 5€, punjac od 5€ i/ili baterija od 10€, jer su kvalitetnije varijante "skupe" :d
Ima istine u tvom postu,nesto slicno je napisao neki lik na XDA.Jos je ovde kod mene cena bila 650E za fon,nije mi jasno zasto HTC ne izbaci neku jacu varijantu baterije...pff

zato sto je velicina baterije ogranicena unibody dizajnom, pa je i ovih Mugenovih 1500mAh prilicno dostignuce (kad sam ga gledao prije mjesec dana, prilicno sam siguran da je mugen imao samo 1300mAh!). Jos sto neko rece, ako ti se baterija naduje vremenom (ko u mom SE W950i i P900), pa osteti komponente unutar telefona, tih 20€ razlike za kvalitetnu bateriju ce ti se ucinjeti kao nista :)

jel radi nekome Asphalt 6? meni nikako da pokrene igricu, krene ucitavanje i kada prodje onaj video snimak izadje iz igrice....skinuo sam onaj folder od 934mb i nece nikako da se pokrene igrica.

Malo? :)

Ja sam sa ARHD presao na CM7 i telefon je progledao.

Sve preporuke.

Jeste bolji, e sad, da li je baš toliko...
Brži i stabilniji jeste, ali ima naravno neke svoje boljke, koje ja barem nisam uspeo da rešim...
Recimo ne postoji tako dobar i kompletan program za kameru kakav je na sense-u. Koristio sam svašta i nisam zadovoljan. Takođe imam i malo frku sa dialer-om, tj. ni jedan program ne radi kompletno ono što hoću, pa koristim neke kombinacije, tako da ima propusta i dosta mesta za poboljšanja, ali generalno jeste bolji CM7 od ARHD-a.

Jeste bolji, e sad, da li je baš toliko...
Brži i stabilniji jeste, ali ima naravno neke svoje boljke, koje ja barem nisam uspeo da rešim...
Recimo ne postoji tako dobar i kompletan program za kameru kakav je na sense-u. Koristio sam svašta i nisam zadovoljan. Takođe imam i malo frku sa dialer-om, tj. ni jedan program ne radi kompletno ono što hoću, pa koristim neke kombinacije, tako da ima propusta i dosta mesta za poboljšanja, ali generalno jeste bolji CM7 od ARHD-a.

sada sam instalirao CM7 koji je apdejtovan 26.juna i zaista je odlican za sada, sto se tice kamere nisam je jos uvek testirao, i mozda je bolje na sensu ali sto se tice dialer-a jednostavno instaliraj Godialer sa marketa i resen problem :) iste je funkcionalnosti kao onaj sa sensom....pozz

Ih, da l' moguce da je toliko bolji!
Ja sam i dalje na ARHD (trenutno 5.1.11).

Kod ARHD me je strasno nerviralo sto je na svaka tri dana izlazila nova verzija. U pocetku sam to pratio i kao ***** fleshovao telefon stalno. Medjutim, negdje kod 3.1.1 verzije ili tako nesto sam primijetio da svaki update donosi sve vise i vise problema i tu mi je pukao film. Prvo mi nije radio proximity senzor (jedan od sledecih update-a je rijesio zakljucavanjem! telefona pri razgovoru pa sam non stop slusao onaj odvratni klik, pa je bilo neka fora sa instalacijom nekakvog kalibratora pa je tek posle 2-3 update-a mike uspio da ispravi taj problem) pa onda BT nije htio da se upari sa slusalicom, pa mi jedno vrijeme senzor displeja nije radio kako treba (na suncu je bilo slabo osvetljenje a u tamnijim uslovima nisi mogao da gledas u tel dok ne smanjis rucno)

Drugi, batt usage mi se u tom periodu strasno pogorsao (vjerovatno je mike nesto za*****) u tih nekoliko verzija....Kao i memory mgmnt - tipa zakljucam tel, posle par minuta hocu nesto da vidim, pritisnem power i telefon se restartuje. Ili u sred surfa pukne browser pa moram da restartujem tel da bih nastavio. Zatim, pri svim tim problemima primijetio sam da slobodne memorije nikada nije bilo vise od 70-100mb...i telefon se vjerovatno zbog toga gubio.

Dalje, znao je da kad padne na ~120 mb slobodne mem pocne da sjecka ili laguje pri skrolu ili sa velikim zakasnjenjem pokrece aplilacije.

Jednostavno to vise nije bilo to. Pamtim verziju 2.1.4 ARHD-a kao najbolju od svih koje sam koristio.

Pretpostavljam da su nove verzije bolje,ali od kad sam na CM7 i ne pomisljam da se vratim na ARHD.

E sad, to sto se tice kamere ne znam za UI, ali bolje video snimke dobijam sa CM7. Manje su "streseni" i dosta su mekse teksture pogotovo pri slabijem osvetljenju.
Fotke nisam bas nesto uporedjivao posto mi je video vazniji.

Za dialer ne znam sta da kazem, ovaj default mi sasvim fino zavrsava posao.

Poslednja izmena:
Cm7 sljaka odlicno za sada, sa preko 150 instaliranih aplikacija i igrica, i dalje radi kao da je prazan :)

e sada stvar koja meni nedostaje a koja je radila kod sense romova jeste USB tethering, znaci nikako da dobijem pristup netu preko kalba, i jedni FC koji mi se pojavljuje (ali samo ponekad, retko,retko) to je DSPmanage, jel se javljalo to jos nekom?

i jos jedno pitanje, jel moguce nekako, na nekom launcheru recimo, podesiti onaj zvuk koji se cuje na samsung telefonima, recimo Samsung galaxy S, prilikom otvaranja bilo koje aplikacije?....to mi se itekako svidja.

fabricki radio, jos uvek ga nisam menjao jer mi radi sve na njemu, a i kernel takodje koji ide uz rom, nisam menjao ni kernel :)

ali evo prvo "seckanje" koje sam primetio jeste kada izadjem iz neke igrice onda imam problema sa tim seckanjem kod widgeta koji su postavnjeni na homescreen-u, mozda je to upravo do radio i kernela? a cim restartujem telefon, sve super radi...

Nije to do kernela i radia, i meni sjecka prilikom promjene ekrana na kojima imam vise od dva widget-a :)

To je do Androida :p

eee upravo tako :) sto vise widgeta imam vise secka :( ali dobro sad, sta je tu je....

e a jesi mozda koristio MIUI rom, jel znas mozda kako se oni ponasaju, kako rade....? pozz

Nisam ga koristio...Posle Arhd, cm7 mi je dosao kao kec na deset i ne mijenja mi se nista :)

imam pitanje za geo-tagging: ukljucen mi je u podesavanjima, ukljucen GPS, ali sta god da slikam, dobijem koordinate 0,0,0,0 u properties. Gdje grijesim? :p

Vrh Dno