Šta je novo?

HTC Desire HD

ja koristim ARHD 3.2 + 12.41 radio+revolution theme uz sense ui, wi fi i 3g uvek ukljuceni, koristim telefon solidno, nit preterano nit premalo normalno koriscenje dhd mi izdrzava noc, dan, noc i sutradan prepodne ili eventualno do popodne znaci nekih 36-40h otprilike, imam sync 2 gmaila 1 hotmail twitter facebook i weather

standby je od 2 do 8 mA uz neke pikove, inace sto se tice signala 12.41 radio mi je malko pojacao signal na 3g za jednu ili 2 crtice

bagova nema, inace ja sam imao rotation bug pa je apache to sredio i ubacio s novim kernelom, i od 3.2 verzije sve super, inace zalili su se na gps i weather tih problema nisam imao, a i cpu bug se kod mene retko javljao

Poslednja izmena:
Dajte neki predlog kako da sync-ujem muziku iz iTunesa na DHD...a da nije prevse komplikovano 🙂

Snasao sam se preko iTunes Agent-a...

E sad jos nesto, zbog cega na twitter widgetu ne dobijam poslednji twit vec tamo neki stari? Cekiranje novih je namjesteno na 5 min bas zbog ovog...moram da udjem u app, skrolujem na vrh, izadjem i tek onda se prikaze...

U vezi DaPimpove tvrdnje za bateriju.... Kada sam pročitao njegov post, zainteresovao me cm7 rom, i to baš naveden RC2. Nemam trenutno instaliran program za screen shoot ali evo nekih rezultata: 1d 0h 21m 1s -> Cell Standby 1d 0h 21 min, Phone idle-> 19h 10m 27s, Display->5h 10m 33s, WiFi-> 3h 42m 38s, Android System-> 14m 25s, GPS Status-> 26s i ostalo mi je još 19 % baterije. Mislim da je bolje nego rezultat koji sam imao sa Revolution 2.0.15, i to dosta, Revolution je trošio (neznatno) manje u stand by (2-4ma) u odnosu na CM7 (4-7 ma), dok mi se čini da CM7 pri radu sa aplikacijama troši dosta manje. Jedino mi nije jasno, imao sam oko 30-ak minuta razgovora ali se ta stavka nigde ne vidi u statusu baterije. Što se samog korišćenja telefona tiče (subjektivan osećaj) sve je nekako tečnije, brže, uz to GPS mi sada uhvati satelite za 1min dok je na revo. romu trebalo po 10-ak minuta. Radio nisam menjao, ostao je isti koji sam koristio i na Revolution-u (12.28g.60.140fP_26.05.05.27_M3), tako da je moje mišljenje da je CM7 dooobar rom. E, ali (***. uvek neko ali) ne radi mi mms, imam dva APN-a (Telenor Internet i Telenor MMS) i dobri su parametri, ali samo ako APN prebacim na MMS onda mi radi MMS, ali tada nemam 3G, i obrnuto. Da li postoji neko rešenje, da mi rade i net i mms sa istim APN-om?

.....dok mi se čini da CM7 pri radu sa aplikacijama troši dosta manje....

Ovo je recimo odlicna stvar ako je potrosnja dosta manja.
Ja sam sinoc skinuo sa punjaca moj DHD sa 2.15 romom,i za 11 sati na stdby je potrosio 9% ali sam zato sprzio bateriju do veceras sa muzikom i netom.

Kad mi je ukljucen 3g, potrosnja pri surfu prema CW widgetu je oko 350-400mA sto je mnogo po meni...

Revolution me je oduševljavao sa stand-by, uveče oko 23h ga isključim sa punjača i ujutru oko 7h je spao na 96%, što je stvarno odlično (doduše, moram da napomenem da mi je 3G uvek isključen, palim po potrebi), ali čim počnem da koristim neku aplikaciju, ili čim obavim neki razgovor, baterija se poprilično brzo troši. Na CM7 se bar za vreme ovog prvog punjenja otkada sam nabacio rom, to ne dešava. E da, ubacio sam i ADW Launcher EX, ako i to može da ima nekog uticaja. Npr. 5h 10m display je bio aktivan, pa mi posle 24h ostalo još 19% baterije, ne računajući tu WiFi i ostalo.
Činjenica je da na oba dva rom-a: ne koristim konstantno uključem GPRS i GPS nego ih palim po potrebi, WiFi kako kad, nekad je bio uključen na Revo. romu nekada ne (pri tom mislim konstantno uključen). Isto tako uvek odradim sledeće stvari (pred čišćenja statusa baterije pre instaliranja bilo kog rom-a): *#*#4636#*#* -> Phone Information -> Set preferred network type stavim na GSM Auto PRL i kada pokrenem browser (android-ov koji dolazi sa rom-om) pod Settings -> Enable Plugins stavim na On Demand. Ovo sam našao na nekom forumu (nije XDA, zaboravio sam) i čini mi se da pomaže. Takođe ono što me čudi, a koliko sam čitao na XDA forumu, GPS ne bi trebalo da zavisi od rom-a nego od radia, ali meni je radio isti bio na oba dva rom-a (rev i CM7) pa opet na CM7 mnooogo brže nađe satelite.

Poslednja izmena:
Sta znaci to GSM auto PRL? Gasis 3g/hsdpa ili nesto drugo?

Sto se tice gps-a ja imam gps status app i kad upalim iGo treba mu max minut da nadje satelite.

Bas sam citao sinoc malo o tome, u principu potreban je odredjeni prag jacine signala da bi telefon koristio hsdpa ( za WCDMA je to dosta visoko) a kod gsm auto prl taj prag je malo nizi i tel nece toliko crpiti resursa trazeci mrezu vec ce redje prelaziti na hsdpa sa 3g moda.

Za neka podrucja koja su solidno pokrivena 3g-om ovo nema velikog znacaja. Tamo gdje je signal slabiji moze malo da pomogne.

I ja sam namjestio pa cu da vidim kako ce drzati batt.

I ja sam na preporuku sa xda stavio na gsm auto prl meni je receno da je fora da pali 3g samo kad je neophodno inace je na gsmu bar u teoriji. Sto se bat tice gingerbread bi trebalo da trosi manje. Meni gps na revolutionu radi savrseno locira za 10 tak sec radio 12.41

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Podesih gsm auto prl,evo par dana i ima nekog poboljsanja u batt usage ali ne mogu da kazem precizno koliko. Jos cu da testiram.

Ono sto je dobro je da sad znatno redje pada signal na E, tj cesce je 3g ili H (Telenor mreza, blizu SC Sumice). Nije mi uopste jasno zasto je tako s obzirom sta je za wcdma objasnjeno na xda....

Kazu gb u prvoj polovini aprila. Daj boze

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Kako napraviti da, neke slike koje hocu za wall, imam u galeriji odvojeno od ostalih fotki?

Ili ako ne moze,onda da budu medju onih 19 defaultnih.

Pa napravi poseban folder na SD-u. U galeriji ce se prikazivati posebno. Bar tako ja radim uvek. Imam folder za wallpaper i za icon-e posebno 🙂

To me zanima, znaci dovoljno je (u DCIM valjda) napraviti poseban folder...

Ako napravis u DCIM, nece se manifestovati kao odvojena galerija. Znaci, mora VAN DCIM. To mi jako glupo. Ne volim rubbish po rootu...

Napravio sam van DCIM tj. u root i prepoznao ga je odmah...stvarno je malo glupo sto ga u DCIM ne bi prepoznao.

Jel to nešto htc-ovo pošto meni radi?

defdvice.png
device.png

Verovatno je do Sense-a. Jer kod mene pokazuje isto kao i kod telepa. Jel sense bese ima isto cooliris gallery ?

Levo je SGS file manager, desna fotka je standardna 3D galerija.

Inace preporuka bi bila da probate QuickPic galeriju https://market.android.com/details?id=com.alensw.PicFolder&feature=order_history

Ima jednu sjajnu opciju, a to je da moze da odradi automatsku rotaciju, iako je u sistemu disejblovana. Sjajno!

Quickpic je stvarno vrh, mnogo brza nego sve ostale galerije koje sam probao.... jos kad bi nasao nacin da mi quickpic bude default galerija.... tj da kada menjam ikone u docku launcherpro-a,recimo, ne ide odmah u default galeriju.... nego u quickpic... zna li neko kako to da urarim? 🙂

Sent from my Chinese iPhone.

Ja radim tako što obrišem default galeriju pa onda mora da koristi drugu.

Ja kada to uradim, dobijem poruku, no pictures on the phone.

Edit: uspeo sam ...
adb shell rm /system/app/Gallery3D.apk
adb push com.alensw.PicFolder-1.apk /system/app/Gallery.apk

Poslednja izmena:
Na koju foru uvijek dobijam default Telenor sms mess. center number kad ubacim neku drugu karticu?Probao sam sa mtel cg i vipom. Pretpostavljam da bi trebao da promijeni broj centra kad se stavi druga kartica.

I kako to da su telenorova podesavanja za gprs i mms prezivjela brojna fleshovanja roma? Uvijek su tu kad ubacim telenor karticu a nestanu kad je neka druga.

Zato sto ROM ima vec bazu APN-ova, tako da automatski prepozna Telenor.

Naravno nemaju svi ROM-ovi spisak domacih APN-ova...

Nazad
Vrh Dno