Šta je novo?

HTC Desire HD

i jel taj battery fix moze da se ubaci na oridjidjidji rom phone (koji pretpostavljam mora biti root-ovan)?

Cini mi se da sam u CM temi vidio obavestenje da mora da se radi nandroid ako se prelazi sa drugog ROM-a....

@DaPimp
Sjajan rezultata sto se tice batt....zainteresovala me ta kombinacija...

Jos uvek ga nisam stavio na punjac, probacu da izguram tri dana :) trenutno je na 22% 2d11h45m .... ali posto sam na poslu, zbog poziva, ne verujem da ce izdrrzati :)

Jos jednom dobitna kombinacija:
Full Wipe 1.3 - http://db.tt/me3xOQN
CM7 RC2 - http://mirror.teamdouche.net/get/ace/update-cm-7.0.0-RC2-DesireHD-signed.zip
Gapps - http://goo-inside.me/gapps/latest/7/universal/
Battery drain fix #9 - http://postkreative.eu/mad/mad-batfix-B9-signed.zip

Ako prelazite sa Sense rom-a ili nekog drugog CM7 roma, skinete sve potrebe zipove koji su linkovani gore i uraditi sledece:

0. Recovery/Nandroid backup ili titanium backup za aplikacije, sms backup and restore za sms-ove, call log backup and restore za call log-ove ... sync za imenik, ili ako cuvate kontakte na sim-u ona neku aplikaciju za bekapovanje toga ....

1. Flashnete FULL WIPE 1.3 iz recovery-a
2. Kada zavrsi full wipe, uci u recovery/advanced/wipe (format) dalvik cache.
3. Recovery/mount and storage/format boot.
4. Recovery/Install zip from sdcard/choose zip/izaberete update-cm-7.0.0-RC2-DesireHD-signed.zip/yes
5. Go back/Recovery/Reboot system now i pustiti da se skroz bootuje, nece raditi wifi pri prvom butovanju ali ne brinite :) opet restartovati telefon u recovery/install zip from sd card/choose zip/gapps-gb-20110307-signed.zip, pa opet restart system now i pustiti da se skroz bootuje - sad radi wifi :)
6. Opet restartovati u recovery, recovery/install zip from sd card/choose zip/mad-batfix-B9-signed.zip pa reboot system now.
7. Odradite sync, titanium restore i sta je sve potrebno, razna podesavanja po vasem ukusu i to je to :)

Ne znam da li je bitno, ali ja koristim radio 26.04.02.17, http://www.megaupload.com/?d=22DC5PR4.
Za flashovanje radia, telefon mora biti Radio S-OFF i ENG S-OFF. Kako to uraditi, imate na xda u ovoj temi gde je objasnjeno i kako odraditi flash radio-img-a. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=896597

Poslednja izmena:
Kernel sluzi za razna poboljsanja na telefonu, klokovanje i razne tweakove..... elem, sasvim je dovoljno da flashnesh battery fix jer je to ustvari CM kernel sa dodatim battery fix-om.
Gore ne napisah, najbolje je prvo odraditi root, s-off, eng s-off pa onda flashovati radio, pa sve ostalo po redu :)

Iskreno uopste mi se ne svidja ovaj CM7, vratio sam se na ARHD 3.2 :)
Jel moze taj battery fix da se koristi na ARHD?

Poslednja izmena:
Ne, taj battery fix je samo za CM7.

@DaPimp

Aj kad budes imao vremena okaci neki scr shot da vidim kako izgleda rom.

Da li je nandroid back up bitan jos zbog neceg osim cistog bekapa aplikacija itd? Posto jedino imenik cuvam na kartici,sve ostalo imam na dropboxu....

@DaPimp

Aj kad budes imao vremena okaci neki scr shot da vidim kako izgleda rom.

Da li je nandroid back up bitan jos zbog neceg osim cistog bekapa aplikacija itd? Posto jedino imenik cuvam na kartici,sve ostalo imam na dropboxu....

ma ja taj nandroid backup nisam nikad ni radio, jedino su mi bitni kontakti koji su mi vezani za google acc i to je sve sto mi je bitno...inace imas na YT gomilu klipova sa CM7 na dhdu, tu ces najbolje videti...

Pa nandroid se odradi da u slucaju da vam se ne svidi CM7, u roku od pet minuta vratite sve onako kako je bilo pre flashovanja ;)
No dobro, mozda volite sve ponovo da podesavate :)

fHQ7Q.png

:)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hahaha, čestitam legendo. Ovo ni Čak Noris nije uspeo... :D Nije ni čudo što te zovu Techno Viking... :D

@DaPimp, kako???

Ma video sam post, ali mi opet ne ulazi u glavu :( da nisi telefon kupio od Chuck Norrisa???

Pa vidis da nije igrao Angry Birds. Eto kako! :p

Jedva da je nekoga zvao, jedva da je pipao telefon, ekran je pojeo samo 2% a cell standby i phone idle su imali po citavih 30%. U prevodu telefon je tri dana stajao u fioci sa ukljucenim WiFi-om, retkim pipanjem po 5-10 minuta po danu i eto tri dana rezultat.

Evo rezultat kada sam ja jednom retko pipao moj sgs tri dana i retko zvao nekog a ostalo mi je 45%...

sc20110120141547.png

a evo i nekog lika sto je postovao u sgs temi koji je retko koristio telefon 8 dana..

attachment.php

Ono sto hocu da kazem da nema poente ostavljati ovakve rezultate jer ja bih mogao na svom Galaxy S-u lako tih 8 dana da izvucem tako da ga ne cackam, i onda ova potrosnja nije nikako realna slika koliko baterija traje.

Jos jedna stvar dokazana onom slikom je da baterija na DHD dosta losa, i da ce znatno manje trajati od konkurencije cak i ako ne cackate telefon. In before da hejtujem, samo iznosim vec poznate zakljucke :)

Tako da nemojte biti zapanjeni ovim slikama jer nisu realne :D

Uh sujeta je cudo ;)

Da telefon je bio u fijoci. Provaljen sam ;)

Nisam ti ni trazio da se pravdas, stavke android system i display govore o tome koliko si koristio telefon i koliko nisi, svako ko je imalo upoznat sa androidom ce dati istu dijagnozu. Sto se tice mesta drzanja telefona, da li je bio u fijoci ili na stolu zaista nije bitno ali taj telefon je jedva koriscen u tom periodu od 3 dana. Da li nisi imao vremena da ga koristis ili je neki drugi razlog bio u pitanju zaista ne znam, ali nemoj obmanjivati mene i druge da si taj rezultat dobio normalnim koriscenjem telefona. Ne zelim svadju, samo sam pojasnio sliku koju si postavio jer je ostalo nejasno i izazvalo iscudjivanje drugih. To je sve.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ajde da ne budem hejter ali moram da se slozim sa Gizmorom.
Zna se vec da baterija na Galaxy S moze da izdrzi oko 7H video reprodukcije a ista test ekipa je zakljucila da se Desire HD gasi za nepuna 4,5h. Nema ovde sta vise da se polemise ;)
Nikakav battery fix ne moze na ovo da utice, samo kvalitetnija baterija mnogo veceg kapaciteta.

Ja sam oduvek govorio da je baterija na DHD-u losa, to mozete i da nadjete u najmanje 40 postova u ovoj temi i ko god da me je pitao za misljenje to sam stavljao kao najvecu manu.. Isto tako mozete da nadjete u par postova iza da sam i rekao da telefon nije puno upotrebljavan za ova tri dana, jer nisam imao potrebu. 3 dana telefon bez battery fix-a nije mogao da izdrzi pa cak i da ga drzim u fijoci i da ga ne pipam, da imate DHD znali bi o cemu pricam. Ne znam sta je vama tu problem i zasto uopste pokusavate da umanjite to da taj fix pomaze i zasto vam je uopste to zapalo za oko toliko?

Pa ok, ja te ne napadam. Battery fix moze da utice na idle koriscenje procesora a to moze da poboljsa autonomiju 15ak % npr.

Na ARHD 3.2. je u idle takodje 3-5mA. Baterija traje 2 dana bez drzanja u fioci. ;)

E pa utoliko bolje ako postoji nesto sto stedi bateriju :) To gasenje za 4,5h nije bas kul.. mislim zamisli samo ''ekskurziju'' neku, putujes, slikas, slusas muziku, malo net-a..

Sinoc gledao pola sata klip na YT, sa
100% batt na 58% :p:p:p:p strasno...

Moracu da probam novi ARHD cim bude bez bugova...

Drugari, ja sam pre ubacivanja novog rom-a uradio nand backup, pa jel bi mogao neko ukratko da mi objasni "šta sam ja to tačno uradio"? (pitanje deluje mnogo gluplje nego što je zaista)
Dakle, jel mi on u taj backup zapamtio onaj stock rom? Da li pamti i aplikacije? I kako da ga nađem, znam da je na sd kartici, ali koja ekstenzija fajla?

Zapamtio ti je sve:) takoreci ceo sistem koji si imao. Ako hoces da ga vratis, oreba da udjes u recovery i da odradis restore :)

Nazad
Vrh Dno