Šta je novo?

HTC Desire HD

Ma otkud znam sasto...mislio sam da ce memorija telefona da se popuni brzo....medjutim i kad su mi app bile rastrkane i nije bilo nikakvih problem.

Definitivno ti je nazalos' otisla SD, menjaj to sto pre i naravno (a verovatno vec jesi) napravi backup.

Back up imam, mada kad nabavim neku karticu ne bih ga vracao (osim imenika, slika i mojih fajlova) nego format c:/ i restore ROM-a....

Kod smo kod toga gdje bih mogao da nadjem dobru karticu min class 6? Izbor na itsvet.com nema veze sa realnoscu....

Urose imas pm za to

a ja bih voleo da mi DaPimp kaze kombinaciju Rom, radio, kernel sta koristi, posto sam ja generalno zadovoljan svojom kombinacijom, ali kazu da Gingerbread ima jos bolju autonomiju, i dal ima nekih bugova il nedostataka trenutno, mozda bih probao da se igram za vikend :)

Mislim da koristi CyanogenMod, napisao je u ovoj temi samo ne mogu da nadjem na kojoj strani. Ne znam za kernel i radio.

Znam za cyanogen al me zanima i ostatak kombinacije. Npr meni ovaj 12.28 m3 mnogo se bolje pokazao od 12.28. m2

Sent from my Desire HD using Tapatalk

@puska

[ROM] CyanogenMod-7 for Desire HD & Inspire: V7.0.0-RC2 (08/03/2011) - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957336
[KERNEL][CM7] Performance enhanced - 1.5GHz OC [b59#03/03/11][UC/UV][BFQ][BFS][SLQB] - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=931946
[RADIO] Radio_12.28e.60.140f_26.04.02.17_M2_SF - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=877295
[CM7]Battery drain fix - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=984337
[THEME] LUCID CM7 RC2 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=869198

Battery drain fix jos nije u potpunosti zavrsen, ali daje za sada super rezultate.
U kombinaciji sa svim ovim, baterija mi drzi dva dana bez problema.

Ako treba neka pomoc, hint ili slicno ... vichite ;)

@uros dan i po do dva dana uz normalnu upotrebu

#DaPimp neki bug ima? Brzina je ok? Nema laga i sl.

Razni bagovi kod raznih ljudi. Neki imaju rotation bug, nekima ne radi wifi ... ali se sve sredi. Jedini pravi bug koji je prisutan od izlaska CM7 je neki video rotation bug. Pojma nemam kako se manifestuje jer ne znam ni da li sam ikada ukljucio kameru ... tj snimanje.

Nema nikakvog laga, cak sta vise ,sve je tecno.

poz svima, i ja se pridruzio Android taboru :) Poceo sam da citam ovu temu kako bih nasao odgovore na neka pitanja, i na 12. sam stranici, ali do te stranice DHD jos nije ni izasao bio :d a imam nekoliko pitanja, pocetnickih, a odgovor mi je potreban prije nego sto iscitam svih 64. stranice (za jedno 10ak dana ovim tempom :p ):
1. Imam fabricki ROM (i za sad ne planiram da ga mijenjam). Medjutim, izgleda da imam problema sa Skajpom: ona verzija koja je dosla uz tel je izgleda radila sasvim OK, ali kad sam je apdejtovao, posle 30ak sekundi zvuk pocne da sjecka, tel skoro skroz blokira, kao da procesor ode na 100% :S: Skype test call radi normalno, ali cim okrenem curu ili ona mene, sjecka... E sad, trenutno nemam priliku da isprobam skype sa nekim drugim, ali sjecka i kad me zove sa posla, i od kuce, tako da sam eliminisao da je do njenog kompa/linije... Pitanje: kako da vratim staru verziju skajpa (pritom da, totalni sam noob sto se androida tice, nikakav root i sl jos nisam radio, nisam upucen koji su aktuelni sajtovi, sem xda) ili kako da rijesim problem (ako je jos neko nailazio na njega)?
2. Ima li neko neku preporuku za dobar case da porucim sa neta? Dobro cuvam svoje telefone i skoro nikad mi ne ispadaju, ali zlu ne trebalo :) Ipak, prednost onima koji nece osjetno povecati debljinu i tezinu telefona. Razmisljam se o ovoj: http://www.case-mate.com/HTC-Desire-HD/Case-Mate-HTC-Desire-HD-Barely-There-Case.asp
3. Kada se ocekuje Gingerbread za DHD? Negdje sam procitao na proljece, ali nista preciznije?

1.Sto se skype-a tice mislim da ne mozes vratiti na staru osim ako ne odradis factory reset. Btw i meni poslednj skype zna da zeza, ne tako kao tebi ali ponekad zakoci. Mozda je i do programa...

2.Ja licno imam ovu futrolu od prvog dana. S obzirom da ne volim ove snap on futrole kao sto si ti naveo ova je super.

3.Ginger izgleda nece prije juna koliko sam informisan.

P.S. Ja bih odma' taj ROM fleshnuo. Postoje stabilne verzije ROM-ova na xda, CM i ARHD su samo neki.... Citaj malo teme tamo. Nista ne gubis sa kuvanim ROM-om samo dobijas.

1.Sto se skype-a tice mislim da ne mozes vratiti na staru osim ako ne odradis factory reset. Btw i meni poslednj skype zna da zeza, ne tako kao tebi ali ponekad zakoci. Mozda je i do programa...

2.Ja licno imam ovu futrolu od prvog dana. S obzirom da ne volim ove snap on futrole kao sto si ti naveo ova je super.

3.Ginger izgleda nece prije juna koliko sam informisan.

P.S. Ja bih odma' taj ROM fleshnuo. Postoje stabilne verzije ROM-ova na xda, CM i ARHD su samo neki.... Citaj malo teme tamo. Nista ne gubis sa kuvanim ROM-om samo dobijas.
1. djavo da ih nosi, mislio sam da bi sa androidom funkcionisalo da se nedje nadje fajl starije verzije i instalira :S: Nista, onda cekam jos noviju verziju, da ako bude upotrebljiva...
2. ne odgovaraju mi takve, prije svega iz 2 razloga: a) utisavaju zvono i slabe
vibraciju; b) samo povecava shansu da mi tel ispadne upravo kad ga vadim iz futrole.
Isto mu je u toj futroli i u dzepu gdje ga inace drzim kad sam van kuce :)
a za PS, prostudiracu cio topic, ali polako, samo citajuci ovu zadnju stranu, bag ovaj, bag onaj (sve sitno, al nakupi se)... Npr. imam neku lite verziju Win XPa koju koristim, i koja je nahvaljena kao najbolja, ali mi zakuca explorer kad radim search My Computera, a imam i drugih problemcica koji mozda jesu a mozda nisu vezani za tu nLited verziju... Pa ne bih i sa telefonom da eksperimentisem, sem ako dobici nisu zaista osjetni (brze kretanje kroz meni i fps u igricama mi je nebitan, ovo je vise nego ok posle bangave Nokije E72, kojoj treba 10ak sekundi da udje u galeriju)
a ja mislio da sam ja spammer :d

@joriq, ja od prvog dana imam upravo taj CM barely there i mogu ti reci da je odlican, koliko telefon lako staje u to i koliko posle toga cvrsto stoji u njemu je neverovatno.
Jedino sto je mana je malo teze pritiskanje volume dugmica, ali i onako na DHD-u je to otezano sa ovim novim dizajnom ;)

Sto se tice skype-a, taj program nikad nije radio dobro na androidu, stalno je imao neka ogranicenja, te wifi, te 3g, pa mozes ovo ne mozes ono .... ja sam ranije za skype koristio nimbuzz i radio je savrseno ... ne znam da li jos uvek radi sa skype-om, mozes pokusati.

Ako neces da rootujes telefon i da instaliras ROM-ove, onda ces cekati negde do polovine godine, a ako se ipak odlucis, imas gomilu ginger romova, sto sa sense-om ili AOSP romova, pa volja ti ;) Ali dobro skapiraces uskoro da jednostavno moras da instaliras neki rom :)

ja bas mislio da cu lakse raditi sa volume +/- sa barely there, jer je rocker key otvoren, a trenutno mi je glavni problem da ga napipam dok pricam i sl (a s druge strane ga cesto slucajno pritisnem kad rotiram tel). Za koju si se boju odlucio? Dvoumim se izmedju crne i bijele... Glossy bijela je nesto in ovih dana (sto mi i nije neki plus, ne jurim trendove :p ) Evo ga:
htc-desire-hd-barely-case-white-glossy-1102-27-KaiztechSolution@1.jpg

E i ja da potvrdim da mi case-mate super cuva tel,ali dugmice je sada jos teze pritisnuti :S. Ja sam uzeo srebrnu :D
Koliko znam vise ni jedan program ne moze da ima podrsku za skype, zbog zabrane...

2. ne odgovaraju mi takve, prije svega iz 2 razloga: a) utisavaju zvono i slabe
vibraciju; b) samo povecava shansu da mi tel ispadne upravo kad ga vadim iz futrole.
Isto mu je u toj futroli i u dzepu gdje ga inace drzim kad sam van kuce :)
Pazi, ne utisavaju zvono bas toliko. Meni se desavalo da nosim tel napolju bez futrole i da ga opet ne cujem. Sto se vibracije tice maltene je ista stvar.

Ako mislis da ce tel da "izleti" pri povlacenju napolje, nece sigurno. Evo za dva mjeseca od kad je koristim nijednom nije bio ni blizu toga. Izadje 2/3 telefona i onda moras da ga izvuces rukom.

Sto se ROM-ova tice DaPimp je par postova ranije napisao kombinaciju koja je kod njega.
Sto se tice Revolution ROM-a 2.1.5 je poslednji koji radi bez bug-ova a baziran je na Froyo ROM-u. Nista ne koci, laguje niti bilo sta cak ni sa Sense-om. Mozes da instaliras i Launcher Pro sa kojim telefon prosto leti.

^^uzeo sam crnu. I mnogo je lepsa no bela :) ali uzmi obe, da mozes da menjas :)

E i ja da potvrdim da mi case-mate super cuva tel,ali dugmice je sada jos teze pritisnuti :S. Ja sam uzeo srebrnu :D
Koliko znam vise ni jedan program ne moze da ima podrsku za skype, zbog zabrane...

i ja sam to cuo za zabranu, pa se nisam ni cimao sa ostalim programima...
Pazi, ne utisavaju zvono bas toliko. Meni se desavalo da nosim tel napolju bez futrole i da ga opet ne cujem. Sto se vibracije tice maltene je ista stvar.

Ako mislis da ce tel da "izleti" pri povlacenju napolje, nece sigurno. Evo za dva mjeseca od kad je koristim nijednom nije bio ni blizu toga. Izadje 2/3 telefona i onda moras da ga izvuces rukom.

Sto se ROM-ova tice DaPimp je par postova ranije napisao kombinaciju koja je kod njega.
Sto se tice Revolution ROM-a 2.1.5 je poslednji koji radi bez bug-ova a baziran je na Froyo ROM-u. Nista ne koci, laguje niti bilo sta cak ni sa Sense-om. Mozes da instaliras i Launcher Pro sa kojim telefon prosto leti.
ogranicicu se samo na komentarisanje futrole: imao sam slicne futrole za par telefona, i osjetno slabije se osjeca vibracija i cuje zvono. Pa jos kad se nabaci jakna preko, slobodno mogu sve da ostavim na silent kad sam napolju na ulici, isto mi dodje :d
^^uzeo sam crnu. I mnogo je lepsa no bela :) ali uzmi obe, da mozes da menjas :)
Da znas da sam te poslusao, porucio sam prije par minuta direktno sa Case Mate sajta (ne traze pay pal i sl, i salju za Crnu Goru, sto me iskreno zacudilo), jedino sto se ceka na isporuku 3-4 sedmice :p Javljam kad/ako stignu! :)

Pozdrav drugari,
Danas sam jedva uspeo nekako da dođem do telefona da ga par minuta čačkam. Svi prodaju, ali ne smeju da ga upale jer ipak se i taj model prodaje. Ja nemam pojma kako se ljudi odlučuju da daju 700 evra za nešto što ne smeju da upale i probaju kako radi, ali dobro, nije to tema, htedoh samo malo da podelim frustraciju.
Da se vratimo na ono zbog čega sam i počeo da pišem post, a to je ZVUK. Lik mi je pustio preko media player-a neke pesme koje su bile u fonu, i ja nisam mogao da ocenim da li je pesma krenula ili se nešto čeka. Ama ništa se ne čuje. Posle je pojačao preko onog tastera sa strane na max i onda sam načuo nešto kad sam prineo telefon uvetu (napominjem da nemam problema sa sluhom, ne nosim slušni aparat i slično:D). Da li postoji neki drugi metod za pojačavanje zvuka (mimo onog tastera sa strane)? Meni onako da zvoni nema šanse da bih čuo, a da ne spominjem alarm koji bi ujutru trebao da me probudi.
Generalno telefon mi se mnogo sviđa, i baš deluje moćno, ali prosto mi je nemoguće da je zvuk takav. :trust:

nemam takvih problema da moram da pojacavam na max i prinosim uvo da bih ista cuo... Mada nevezano za to, neki moj utisak je da sagovornik zvuci prirodnije na dosta telefona nize klase, kao da su na onolikom telefonu montirali zaista mali zvucnik

pitanje ,kako da prebacim slike , video klip ,voice recording na racunar a da nije sync varijanta?hvala

Pa stavis telefon u storage mode, nadjes te fajlove koje hoces i prekopiras ih na komp.

Kad povezes telefon sa kompjuterom, idi u menu-settings-connect to PC,i odaberi data storage

to sam sve odradio ali kad pipnem conect to pc on mi da dve solucije deafult connection type(disk drive) kad to stisnem tu mi da selekt deafult type(charge only,htc syns,disk drive,usb tetherig i internet-pass through) nema nigde data storge neznam mozda je nesto od ovog sto sam nabrojao ...?

Disk drive :D

ili instaliraj program qtadb ..... pa samo prikaci telefon i udri ;) - Moras biti rooted.

e imam jos jedno pitanje ove mape ,navigacije,place,car panel,lokacije ili news,news and weather,market,htc hub,htc likes...to moze da radi samo kad ste na internetu konektovani tj u ovom slucaju preko telenora ?ili treba da se skine pa da se ubaci u njega...(gde i kako)?
hvala

Nazad
Vrh Dno