Šta je novo?

HTC Desire HD

Tako je meni crkao GPS na obicnom Desire-u. Radio je normalno i crkao posle 2 meseca.

Da li neko ima problem sa GPS-om na Desire HD? Nikako ne mogu da uhvatim signal, pokušao sam na sto načina, prateći sve moguće tutorijale, ali džaba.Traži on signal, ali ne nađe ama baš ni jedan satelit.Čitao sam da dosta njih ima taj problem.
Inače na njemu je fabrički rom, nije ni rootovan.

Meni radi bez problema, rooted sa kuvanim romom a radio je i na stock romu sa iGo app.
Jesi pokusao sa aplikacijama tipa gps status i sl da skines pozicije satelita?
Takodje, koju aplikaciju koristis pa vidis da nece da uhvati satelite? Gmaps, iGo?

Probao sam i sa gps status i sa gps test, ne nalaze ništa.Imam instaliran iGO i ne može da nađe satelite.Radio sam i one fore sa vađenjem baterije, sa vađenjem sim kartice, ništa ne pomaže.Telefon je star svega nedelju dana.

Da li ti je uopste radio gps? Ako nije moguce da je hardverski problem. Ako jeste radio, pokusaj sa fabrickim resetom eventualno

Ako nista ne pomaze, odmah nosi na servis, ljudi su 100% korektni i trebalo bi vrlo brzo da dobijes zamenu. Glavni problem je spori telenor i curke koje tamo rade (mogli bi u upravi da osim izgleda ubace i nekakvo znanje kao parametar za zaposljavanje).

I kad ti servis bude javio da pokupis fon u telenoru, ako te zavlace, slobodno zovi servis da ih pritisne, ima da ga stvore za 20 minuta.

Ryo nisi uopste u pravu. Meni je moj Desire na servisu od 21. janura 2011. godine, crkao GPS.

Telefon je popravljen tek iz 3 puta, t.j. vracan je dva puta... Posle treceg servisa uspeli su da zamene GPS, ali vratili mi telefon na kome je Power dugme skroz upalo.

Konstatacija servisera je bila da oni ne mogu da testiraju GPS, jer nemaju kako (ne smeju da instaliraju bilo koji GPS softver), na sta sam ga ja pitao, a sta je sa Google Maps-om? On mi odgovara da sam ja lud, da Google Maps koristi GPRS a ne GPS 🙂

To je sve bilo pre 10 dana, posle mog insistiranja da necu telefon koji je 4x otvarao nestrucni serivse.

Tek u petak (4. marta 2011.) su mi odobrili zamenu, ali tek kada dobiju pecat iz servisa (citaj u ponedeljak) ....

Inace ovo sve se desava uz moje konstantno zivkanje Mikrosa (softerskog servisa), Hardverskog servisa u Zemunu, redovne odlaske u poslovnicu u Knez Mihajlovoj i cimanje prijateljskih veza u Telenoru.

Poslednja izmena:
Imas na prethodnoj strani opis mog kvara. Otisao u telenor, poceli da smaraju, mozete da ostavite, ali mi ne mozemo odmah, bla, bla, mozete da odnesete sami (naravno dok je to pricala opusteno je stavila ekran na tastaturu)... U servisu covek kaze odmah da je mrtav, ali da mora da ga posalje u Zemun i da ce zvati u najkracem roku.

U utorak zovu da obaveste da je telefon mrtav i da pokupim novi iz telenora.

U telenoru opet smaranje, zavlacenje, lazi, glupiranje, ne mozemo da vam damo to je bla, bla... Ok, nazovem servis, kazem sta se desava, za 20 minuta me zovu ponovo, vratite se do poslovnice ceka vas telefon.

Apsolutno ne sumnjam da si tako prosao, ali kod mene je situacija bila potpuno drugacija. Ne znam koliko ti je pomoglo sto si cimao nekoga iz telenora, ali moj utisak je da su oni izgubljeni u vremenu i prostoru kad su ovakve situacije u pitanju i da samo koce stvar. Jbs ga mozda sam imao srece da naletim na ljude koji znaju svoj posao. Sto se mene tice reakcija htc-a 10/10, telenor 3/10. Stvarno su me iznenadili.

Poslednja izmena:
Tvoj telefon je skroz crkao, moj je bio lako popravljiv...

Servis u Zemunu je veoma nestrucan.

I kod mene GPS sporo "hvata" satelite. Rešio sam tako što koristim externi gps prijemnik koji sam nabavio dok sam imao Nokiu E51. Samo sam instalirao Bluetooth GPS Provider sa marketa i radi perfektno, mnooooogo brž locira poziciju. Nego, hteo bih da uzmem futrolu za Desire HD, konkretno "HTC Desire HD Flip Case" ( http://www.mobileden.co.uk/mobile/h...e-hd-cases/htc-desire-hd-flip-case-black.html ). E sad, magnet. Znam da ne bi trebalo da smeta telefonu, ali pošto ovo ipak nije Anycool ili nešto slično (jeftino) da li neko ima iskustva u vezi futrola sa magnetima i Desireom?

Poslednja izmena:
Meni je na obicnom Desire-u GPS radio perfektno dok na DHD zna da povileni samo tako. Svaki cas gubi signal, nekd ne moze ni da ga nadje... Generalno ceo Desire kao telefon je pouzdaniji, DHD mi deluje kao prevremeno i nedovoljno testiran poluproizvod pusten u prodaju.

Ja ne znam od kud' vama toliko problema.... Ja sta god da sam flashnuo na DHD, bilo koju kombinaciju kernela, rom-a, radio-a, sve je ferceralo nikad bolje. I na obicnom Desire-u takodje sve radilo, a njega sam kao i ovaj DHD izmaltretirao raznim modifikacijama i svim i svacim. Danas sam bas trazio servis MSI, uhvatio je lock u roku pet sekundi iz kola u pokretu ako je to vazno. U metar pogodio lokaciju ... ali to je vise do gps software-a, ne verujem da to ima veze sa telefonom. Znaci gps, wifi, data conn, sve radi besprekorno dobro.
Jedino sto meni na ovom telefonu i dalje ide na ....... je strasno slab zvuk. Postoji lek da se to pojaca sa DSP managerom, ali taj zvuk koji dobijem je takva kazna za moje usi da mi je bolje kad je ovako tih 🙂

O, da!
Fala Bogu i mi da docekamo.

Video sam Android Revolution 4.0 da je 2.3.
Koji jos?

LeeDroid

Pojavile mi se zelene ikonice onog glupog droida umjesto nekih app. Takodje se javlja force close kod nekih drugih programa. Kako da rijesim ovo?

Inace, telefon je jutros skinut sa punjaca i to je sve. Sad vidim nema mi kompletnog imenika, svih mailova i galerije!? Gmail, twitter i maps app su mi prikazale da su update-ovane nakon paljenja !?!?! Prstom takao nista nisam zadnjih nedelju i kusur dana....cak sam bio iznenadjen koliko ROM dobro radi :/

Da nisi instalirao neku aplikaciju koja ti je pobrljavila sve?

Jok...jutros je oko 7 bilo sve ok, citao sam novine i prelistavao forume. Posle toga izasao, tel bio zakljucan u dzepu...Kad sam ga otkljucao imam sta da vidim....

Izgleda da imas nekih problema sa SD karticom. Proveri SD karticu prvo jer ti "zeleni androidi" se pojavljuju dok kartica nije mountovana. Nije mi jasan ovaj drugi deo problema, da su ti nestali svi kontakti i mailovi.... mislim da se oni nalaze u internoj memoriji ... sad ... mozda gresim. Slike iz galerije su na SD pa je samim tim logicno da su nestale ako ti je SD pukao.

I ja se iskreno nadam da je to u pitanju...davno sam procitao negdje da kartica treba da se ubaci u citac pa u komp i onda da se odradi taj fix permissions za sta sam ja mislio da se radi iz recovery-a,medjutim nema sanse da nadjem gdje sam to vidio.

Uh, htio sam ga zapaliti danas...🙂

Fix premission mozes da uradis iz recovery-a, pod advanced. A mozes i iz Rom Managera. Ali ne znam kakve to veze ima sa karticom, no dobro.

To sam i uradio jer mi se ucinilo da se odnosi na karticu na tom linku gdje sam procitao....

Probao i defragmentaciju kartice i error check i trt. Trazicu resenje jos, ne radi mi se restore nikako.

Sta mislite da probam ovo:

1) Unmount your current microsd from phone

1) Copy all the files (included those hidden) of previous microsd in a backup folder on your PC

2) Format new microsd in FAT32 with standard size

3) Insert new microsd in the phone and let it to recognize new microsd

4) Unmount the new microsd from phone, but don't take off from phone!!

5) Format on phone the new microsd

6) Unmount and take off the new microsd from phone

7) Read new m.sd in your pc and DON'T COPY ALL FILES INCLUDED IN THE BACKUP FOLDER!!! IT CAUSE PROBLEMS AND REBOOTS ON THE PHONE

8) The new microsd could have some standard folders into -> Replace those with the respective folders into backup folders, ONLY THOSE!!!

9) Finally copy all files that are in root of the old microsd (not included in any folder) to the root of new microsd

10) Copy clockworkmod folder from backup to new m.sd, copy all data and download folder and only folder of those apk you are sure installed on the phone (included games), I say this because a lot of unistalled apk (apps and GAMES) let in the phone a lot of unused folders and various trash, copy any astro, titaniumbackup or whatelse backup folders.

11) Turn OFF the phone and insert the new m.sd, all it could be fine

This method solved my problems, I have cleaned my folders and now I haven't 1,2gb free but 10gb with my new 16gb class 6, I finally cleaned all files in my memory and totally no reboots.
BTW this is my experience, all phones are different and I don't have any ext partition or whatelse for example, I'm not reponsable for any problems or damages.

c/p sa xda foruma a vjerovatno ima onih kojima je muka registrovat se zbog jednog posta 😛

Moze li biti da je kartica otisla zbog necega?

Crap od 20$ sa ebay-a....inace nemam originalnu da kopiram pa da vidim radi li.

Poslednja izmena:
Odradio sam ovo i opet nista. Neke aplikacije su definitivno izbrisane...

E sad, galerija se nekim cudom vratila nakon ovog silnog copy/paste koji sam odradio. Mailovi su se pojavili nakon reinstalacije gmail-a sa marketa. Ostale app koje su sve free tipa skype, b92, engadget ... pojavljuju se u marketu da ih instaliram sto su i da uradim.

Imam dosta posla, ali ovo mi se ne dopada ni malo....

Mislim da je tebi nazalos' microSD pred izdisajem .... tako da joj samo malo produzavas zivot 😀
Uzmi neki drugi SD pa probaj da li ces imati slicne ili iste probleme u periodu od 3-5 dana. Ako ih nemas, definitivno je bila kartica i nema sta da se brines 😀

Uh ne znam...cudno se nesto desava. U principu sve app selim na karticu kad ih instaliram. U telefonu su samo one koje moraju biti i koje se ne mogu premjestiti. Recimo pola nekih igrica mi je nestalo. Bukvalno. Nema nikakvog traga od njih na kartici, market mi nudi da ih instaliram. Ista stvar je i za programe. 10-ak ih nestalo a 7-8 drugih radi kao da se nista nije desilo.

Imenik imam sacuvan na tri mjesta tako da nije problem. Slike i mailovi su back. Telefon kao da mu se nista nije desilo, sve normalno. Nikakva podesavanja nisu nestala npr. pass za wifi mreze koje sam hvatao, podesavanja za data konekciju, bookmarks, sacuvani passwordi za forume, sajtove u browseru, wallpaper. Jedino su na default otisli zvukovi za poziv, poruku, mail itd.

Sad trenutno nemam drugu da probam, mada ko zna kad ce se opet nesto desiti.

Urose zao mi je da to cujem, slazem se sa DaPimpom i meni mirise (smrdi) na microSD, ja u telefonu imam Transcend 8gb class 6 od prvog dana, ali sam se nacekao da je uvezu i uzmem koristio je sa prethodnim telefonom, pa samo ubacio u ovaj, onu samsung ubacio u stari tel i to je to

inace ja sam instalirao Android Revolution 3.0, ubacio kernel 1.3.6 buzz_sense i stavio onaj 12.28 ali m3 radio valjda je za orange nisam siguran, uglavnom u ovoj kombinaciji sam konacno uspeo da stabilizujem variranje signala i suludo trosenje baterije na to, tako da je sada potrosnja mnogo bolja, izdrzao je 2 dana, uz sasvim pristojno maltretiranje, upotrebu kamere, 10tak poziva, sms-ova, skidanje aplikacija sa marketa, surfovanja i sl.

inace sa ARHD 3.0 sam imao onaj neprijatni shum u mikrofonu sto je mic fix resio, a i onaj boost mi je bio preteran pa ovaj 1.3.6 kernel smanjuje boost na 10% umesto 20 koliko je u 1.3.5

medjutim kazu da je Gingerbread mnogo bolji po tom pitanju, a ovi leaked romovi su ipak samo da se vidi kako ce to izgledati, treba jos sacekati na rom kako treba mislim barem, ali videcemo kako ce se stvari odvijati dalje

Ja ne stavljam leaked ROM 100% sta god mi vi rekli 😛

Kad izadje zvanicna verzija onda nju fino 🙂 pa mozda kad se uradi ROM na toj bazi a da je stabilan kao sto je ovaj ARHD onda cu razmisliti...
Nemam zivaca da pratim sve ono na xda i fleshujem svako jutro uz kafu 😀

Sto se tice ovog mog junaka, ne znam sta da radim. Reinstalirao sam skoro sve bitne programe,i dalje ponekad zabode force close....Vidjecu ako mi naleti neka kartica pa da pokusam sa njom....

sto se tice onog force close, meni se to desilo sa cini mi se PowerAmp kad sam pokusao da instaliram sa onog Appplaneta (ako modovi smatraju da treba da se brise nije problem), i jedino sa njim nekad, ali to je valjda do nepouzdanosti servera, nijedna druga aplikacija uspesno instalirana mi nije pravila problem.

inace se za leaked romove slazem, dok ne vidim da je to stvarno kako treba, ne flashuje mi se bas, pogotovu sto sam nakon full wipe-a konacno namestio sve kako treba

Jedno pitanje ja jos uvek ne koristim App2 SD a instalirano imam solidnu gomilu stvari, posto sam isprobavao raznorazne igre i aplikacije, zbog cega premestas aplikacije na karticu ?

Nazad
Vrh Dno