Šta je novo?

HTC Desire HD

Evo ako nekog interesuje, poredjenje stock sdhc kartice sa kingmax 8gb class 10 koju sam sa ebay-a dobavio.

stock

kingmax

Nisam jos testirao aplikacije i igrice, primijetio sam razliku pri snimanju videa, malo je "stabilnija" slika i cini mi se tecnije ide snimanje a pri bootovanju telefona krace traje ono "preparing SD card..." odnosno za malo krace vrijeme je spreman za upotrebu.

Uzeh danas DHD, i koliko je kvalitetnije uradjen od mog SGSa to je bruka...Izmedju ostalog moram da ga rutujem i da nabacim neke aplikacije ali me zanima da li je neko od vas stavljao folije preko ekrana i da li ima neke potrebe za tim jer nisam citao kakvo mu je prednje staklo i da li je sklono grebanju. Posto iskreno dobio sam gumenu futrolu za ledja za njega pa me mrzi da porucujem Shield is amerike to je opet mesec dana cekanja :)

Danas mi je prvi put ispao i ekran se izgrebao, a cekam foliju :wall:

ja imam od prvog dana foliju i evo bas malo pre zagledam, vec ima nekoliko sitnih ogrebotinica na njoj, znaci vredelo je sto je stavih :)

Ima li negde u BG da se uzme folija bas za njega?:)

Imam malih problema sa karticom na telefonu.

Naime, izvadio sam je i ubacio u SD citac na kompu da prekopiram neke fajlove (CoPilot program ako je bitno) i pri vracanju kartice u tel pojavilo mi se "Read Only" na kratko u notifications i neke aplikacije su dobile zelenu ikonicu i ne mogu da se pokrenu. E mene interesuje da li je osim tih par aplikacija koje mogu lako reinstalirati mozda jos nesto poslo naopako na kartici a sto bi u buduce moglo da mi zagorca zivot? Neki servis ili slicno? Vidim imenik je tu, poruke isto tako, neki zapisi u kalendaru isto tu. Bookmarks iz browsera se prikazuju normalno, mail funkcionise .... cini mi se kao da nista nije bilo, jedino tih 10-ak aplikacija koje cu morati da reinstaliram.

Sumnjam da sam mozda,hm djelic sekunde prije nego sto sam trebao, izvadio karticu iz citaca i da se proces unmount-a nije zavrsen do kraja ... Ili je to, ili je CoPilot nesto za*ebao :(

Reformatirao sam karticu (FAT32, 32kb) i vratio sve podatke koje sam prije toga copy/paste na komp medjutim ni to nije pomoglo.

Sta da radim?

jesi na 1.72 buildu? tj jesi instalirao one apdejte sto ti je telefon sam nudio? znam da sam citao negde da je to bug u samom htc 1.72 buildu da na odredjenim telefonima telefon brlja sa sd karticom, i mislim da je htc vec izbacio fix za to, al treba procesljati na xda forumu, ja sad ovih dana nemam nikako vremena,

Jesam instalirao sam taj update. Nista pogledacu onda ja, sad makar znam u kom pravcu da idem

Nasao sam i na amazonu i na ebayu shield za njega samo me zanima kod kojih je manja postarina ako neko zna iz iskustva ili koji brze isporucuju to mi je bitnije:).
Hvala unapred!:)
ADD: Naravno, mislim na .uk sajtove :)

Poslednja izmena:
To ti zavisi od prodavca. SKoro sam narucio sa ebay-a (UK) folije i u cetvrtak sam narucio a u ponedeljak su mi stigle :D

Jel postoji neki update ili apk koji malo pojacavaju zvucnik,po meni je to najveca mana ovog telefona,ne mogu ni jedan klip da pustim,a da pritom ne stavim slusalice,sto pre ponekad prilicno izludjuje,takodje de se proverava u fonu,dali je izasao novi update?
Unapred hvala na odgovorima :)

Udjes u Settings i skrol do kraj imas About Phone...izaberes to i onda Software Update, prvi ti je na listi - tu provjeravas update. A sto se tice klipova, kad pustis klip kreni da pojacavac zvuk, trebalo bi na ekranu da ti pise MEDIA i to je to, jace ne moze.

Udjes u Settings i skrol do kraj imas About Phone...izaberes to i onda Software Update, prvi ti je na listi - tu provjeravas update. A sto se tice klipova, kad pustis klip kreni da pojacavac zvuk, trebalo bi na ekranu da ti pise MEDIA i to je to, jace ne moze.

Ma dobro znam kako se pojacava zvuk,ali jel se to meni cini,il DHD ima stvarno slab zvucnik?:)

Ima prokleto slab zvucnik... Moze da se nadje neko resenje u vidu aplikacije dsp manager, ali ne toliko kvalitetno. Za DSP manager moras biti rooted, ali opet kazem, nije sad w00000w rezultat, ali uz podesavanje se dobije jaci zvuk.

Hvala za apk.

Kako preko market enabler-a promijeniti mnc da bih u marketu vidio app koje se placaju? Appbrain i sl me ne interesuju.

Pokusao sam sa unosenjem nekog USA koda ali dobijem poruku Houstone we got a problem ;p

Da li to ima veze sto mi tel nije rooted?

Imas aplikaciju my market koja simulira zemlju u kojoj se nalazis pa mozes da biras sta god hoces...

Da li je moguce da je ovako komplikovano naci konkretno apk my market? Koji god link nadjem na kraju me uputi na market i naravno dobijem info da nema aplikacije????

Govorim naravno o instalaciji direktno na telefon....:(

baš me čudi da mu se grebe ekran,mislio sam da je ko na hd2 modelu koji posedujem već dve godine i nikada nisam stavljao foliju na njega i nema ni najsitnije ogrebotine

Poslednja izmena:
Nije mi rooted telefon tako da... hvala u svakom slucaju.

Aplikacije za sad nalazim na blackdroidu i warez-bb.

@Uros, pazi ... sta pises :)

Sto jos nisi uradio root ... jel imas neki poseban razlog? Zivo me interesuje. Garancija i ti fazoni a ? :)

Ooops....omaklo se. *P.S. Zasto nema opcija EDIT za post? Htio da obrisem...

Anyway....nisam uradio root iz sledecih razloga:
1.Mislio sam da je direktno vezan za mijenjanje ROM-a tj. radis root kad hoces da mijenjas ROM :p a posto jos nisam nacisto da li mijenjati ROM onda nisam ni root radio.
2.Kad sam skapirao da nije tako, vec mi je bilo muka od milion tema na xda o toj tematici tako da vise nisam citao a i nisam ni imao vremena nesto posebno.
3.Nije stvar u garanciji,Ixinjo mi rece da ima orig. Telenor-ov ROM pa zato ne brinem.

Ne znam, root-ovacu tel jednog dana vrlo vjerovatno, za sad nisam. Ucim se jos.

Najbolje se naucis na rootu i flashovanju :)

Mozemo na skajp za vikend sad ovaj nadolazeci ako hoces ;)

Da li je neko koristio folije od "svezamob lika"? I uopste koja se folija najbolje pokazala, a da moze da se nabavi kod nas? Jedina alternativa je narucivanje sa ebay-a, a to bi bilo pozeljno izbeci.

I drugo, procitao sam da je neko koristio ovu futrolu - http://www.svezamob.rs/futrola-model-10-htc-hd2?keyword=desire hd&category_id=55 , kako se pokazala? Da li grebe pozadinu? Bio sam u Big Bangu i vise nema futroli za DHD, damn.

Danas uzeh bas model 10, za drugara koji ima DHD, javljam utiske posle nekog vremena...na prvi pogled za 500dindzi, izgleda sasvim pristojno...

Da li je neko koristio folije od "svezamob lika"? I uopste koja se folija najbolje pokazala, a da moze da se nabavi kod nas? Jedina alternativa je narucivanje sa ebay-a, a to bi bilo pozeljno izbeci.

I drugo, procitao sam da je neko koristio ovu futrolu - http://www.svezamob.rs/futrola-model-10-htc-hd2?keyword=desire hd&category_id=55 , kako se pokazala? Da li grebe pozadinu? Bio sam u Big Bangu i vise nema futroli za DHD, damn.

Kupio sam tu futrolu a i foliju od tog lika, futrola je dobra,ima i boljih ali je ova sasvim ok,zadovoljan sam, Folija je mozda 1 ili 2 mm kraca sa strane,ali je ok, za te pare odlicna...

Radio 12.28 M2_F + Rom Android Revolurion 2.0.8 + LauncherPro= nikad brzi Desire HD i nikad duza baterija :)
Neuporedivo brze i fluidnije od bilo koje druge verzije roma, isprobao sam i CM 7 Modove i novi MIUI rom za DHD i novi 1.5 leedroid, nista ne moze ni da prismrdi ovoj kombinaciji,sve se otvara/zatvara u delicu sekunde, bez TRUNKE laga :) Usudicu se da kazem da je ovakav DHD ostavio za sobom i bilo koju verziju custom SGS i to posteno :)

Koga zanima ova kombinacija, nek cacka po XDA, jedino ce se tako nauciti. Tople preporuke .

Vrh Dno