Šta je novo?

HTC Desire HD

Ma ok je review, realno je ovo hd2 samo sa androidom sensom i kozmetickim izmenama. I ajde da ne gresim dusu ima vise rama i taj 45nm proc. Mislim da niko nije ni doveo u pitanje kvalitet reviewa. Meni je eto, samo zafalilo to sto baterija nije spominjana...mislim otkud znam, za hd2 npr kazu da ima skroz korektnu bateriju dok za desire kazu da je baterija uzas.
Koliko je izdrzao ovaj dhd na testu?

Koliko te je kostao, gde si ga uzeo, preko ugovora ili ne? Kako ti se cini ekran u poredjenju sa s-amoledom ako si negde video?

Nisam ga kupio preko ugovora, siva trgovina :)
1050 KM tj oko 550 evra

Ekran mu je odlican, mada ga nisam bio u mogucnosti porediti sa S-Amoled-om

Zadnji dio mu je od aluminiuma kao i bocne stranice osim dijelova tj poklopaca od baterije i donjeg djela gdje se stavlja sim i memoriska ( taj dio mi se nesvidja jer mi djeluje klimav)

Telefon je brz kao sami djavo, znaci nema zastajkivanja niti stucanja, Video u 720p bez zastajkivanja.
Sto se tice trajanje baterije nemogu nista reci sad se trenutno prvi put puni

^ samo nemoj da formiras bateriju :D

Što se tiče baterije, morate da znate da u 95% slučajeva nismo u mogućnosti da u detalje benchmarkujemo bateriju. Kada primetim neka bitna odstupanja, ja to spomenem, ali zaista ih skoro nije bilo. Bilo koji touchscreen telefon sam morao da punim svako veče, a ako ga normalno koristim, stvarno ne želim da igram lutriju da li će ili neće da mi izdrži drugi dan. Svaki telefon može da izdrži dva dana, ali da se non stop štedi i ja onda ne vidim poentu naprednog velikog telefona sa uključenim raznim konekcijama.

Primera radi, iPhone 4 je zaista nešto malo bolji što se tiče baterije, ali ja bih ga opet punio svako veče. Em neću da rizikujem, em je zdravije za bateriju da se dopunjava, nego da se prazni do kraja. Probao sam sve bitne telefone poslednjih par godina i baterija je kategorija oko koje nema mnogo mudrosti. Jednostavno, baterija traje premalo kod bilo kog telefona. Ako neko kaže "ja mnogo telefoniram, pišem poruke, mejlove i surfujem i stvarno mi znači" - ja samo mogu da mu odgovorim da svaki touchscreen napredni telefon možete da ispraznite od 9-17h ako preterujete. U tom slučaju vam treba ili neka Symbian Nokia bez touchscreena ili poseban telefon za, recimo, poruke i pozive pomoću kojeg ćete da smanjite potrošnju primarnog telefona. Detaljisanje oko baterije ovih 7-8 najboljih toucscreen telefona na svetu je kao da poređate prostitutke i pokušavate da izmerite koliko je svaka od njih nevina :D.

Ja i neocekujem da traje vise od 24 sata uz normalno koriscenje a mogu ga uvjek i svugdje napuniti preko usb-a

Poslednja izmena:
Nesto malo vise od 1 gb, evo trenutno je 1,05gb

Evo i prvog otpakivanja :)

[YOUTUBE]RbYQk2e24dg[/YOUTUBE]
:guitar:

Poslednja izmena:
@markoris

- Koliko ima slobodnog ram-a ? Na XDA sam citao da je slobodno negde oko 630mb, a da je ostatak rezervisan za Fast Boot i da bez obzira i ako se fast boot iskljuci, taj ram ostaje rezervisan, ili ?

-Pretpostavljam da koristis stock rom ?

-Kako ti radi htcsense? citao sam da sajt ima nekih problema

-Kakav je kvalitet zvucnika? to sam primetio da mnogo ljudi komentarise da je dosta slab zvucnik..

-Kamera u uslovima sa slabim svetlom? Mozes li da okacis neku fotku iz kompletnog mraka, da vidimo kako radi taj dualled ?

Sorry za ovoliko pitanja, ali imam neki utisak da cu postati drugi vlasnik dhda na benchmarku uskoro, pa sam znatizeljan :)

Prvi update je prosao ok sad je 1.32.405.6

@Ixinho
sto se tice rama upravu si
Htc sense sajt radi ok , znam da je imao problema al to je bilo u pocetku ( tada sam koristio Android na HD2, sajt je malo brljavio sada radi ok)
zvucnici rade solidno za jedan mobilni telefon :)
a evo i slika iz totalnog mraka :)

@markoris: zasto drzis dete u totalnom mraku xD

Što se tiče brzog paljenja telefona, ono ne važi kada se izvadi baterija, tada se telefon pali jednako dugo. To paljenje i gašenje telefona je u stvari neki sleep mod.

Ovo je, po mom mišljenju, bitna stavka, jer 95% ljudi ne izvadi bateriju (promeni karticu) na telefonu duži vremenski period (neki tek kad ga prodaju :) ) dok znaju jednom nedeljno da ugase telefon ili im baterija dosegne kritični nivo (a ne znam da li tada radi ovaj fastboot? )... A i drugi nemaju ovu mogućnost :d

wow, zanimljiva informacija :)

evo slika na dnevnom svjetlu:

Baterija je sinoc napunjena oko 23:00
sada imam 62 % baterije , telefon je koriscen i to forsirano, cjelu noc je wiffi bio upaljen , baterija se negreje kao sto je slucaj kod Desire i kod HD2

fastboot traje bukvalno jednu sekundu :)

Koliko dugo bi trajala baterija da ostane u tom "sleep" modu?
Jer ako se diže za 1s, sumnjam da je to hibernacija, već stand by, tako da predpostavljam da troši bateriju. Recimo, moj PNA potroši bateriju u sleep modu za nekih 10ak dana.

evo slika na dnevnom svjetlu:

Baterija je sinoc napunjena oko 23:00
sada imam 62 % baterije , telefon je koriscen i to forsirano, cjelu noc je wiffi bio upaljen , baterija se negreje kao sto je slucaj kod Desire i kod HD2

Fotka je odlicna, dosta bolje nego kod standardnog Desire-a.

Dosta bolje od Desire-a da, nesto bolje od HD2, ali npr. ne toliko dobra kao na SGS-u. ***, htc i kamere jednostavno ne idu zajedno

Standardni Desire ima problem sa plastikom koja stiti kameru (na poklopcu baterije), jer se dobija dobija belicasta-mutnjikava fotografija.

Kada se skine poklopac fotografije su mnogo bolje...

Ovu sam ja uslikao (bezveze :) ) sa poklopcem....

htc-desire.jpg

Poslednja izmena:
Nakon nesto vise od 22 sata koriscenja ( a telefon vjerujte da nisam ispustao iz ruku ) baterija je na 22% sto je po meni ok

Koliko dugo bi trajala baterija da ostane u tom "sleep" modu?
Jer ako se diže za 1s, sumnjam da je to hibernacija, već stand by, tako da predpostavljam da troši bateriju. Recimo, moj PNA potroši bateriju u sleep modu za nekih 10ak dana.

bila hibernacija ili stand by nepostoji drugi nacin da se ugasi ili upali ,)

a evo i kako izgleda paljenje

[YOUTUBE]3EmhRg2Eo7w[/YOUTUBE]

Sem ukoliko nisu nesto promenili, ne moras da drzis dugme paljenja toliko dugo.
Dakle samo ga stisnes kratko, par sekundi kasnije telefon pocinje da se pali.

Meni inace to bas smeta jer ga mnogo puta puta palim slucajno zbog toga. Recimo hocu da vidim da li mi je telefon ugasen, pritisnem dugme da upalim ekran, a on ako je ugasen pocne da se pali... Isto tako pali se sam u dzepu. Ovo mi zapravo najvise smeta kad mi je ugasen zbog prazne baterije pa i ne moze da se upali do kraja.

Da upravu si, sad sam provjerio, samo se pritisne na kratko i tel. se pali.
Malo je nezgodno ili je stvar navike kad se ugasi ekran pritiskati gore da se upali. Bolje bi bilo, ustvari funkcionalnije da je to dugme sa strane.

Jedno kratko pitanje. Juce mi je stigao ovaj tel ali sam tek danas stigao da se malo pozabavim sa njim. Dakle problem je sledeci. Kada pozovem nekoga, ekran mi se iskljuci a da ga pritom nisam prislonio na uvo. Nakon razgovora nece vise da se upali nikako pa moram da vadim bateriju(u ovom slucaju skidam samo poklopac).
Zna li neko o cemu se radi?
Garanciju imam ali....tamo negde. :)
PS.
Fon normalno inace radi, kada me neko pozove i sve ostalo.(imam VIP karticu) ako to nesto znaci.

Nazad
Vrh Dno