Šta je novo?

HTC Desire HD

MA jok, nisu stigli da ga izbace za 1. novembar a kako plasiraju nove telefone sad moraju da cekaju 1. decembar. Doduse rekose mi da postoji mogucnost da ga puste i 15.11 al da je mala sansa jer je ipak to skup telefon da bi ga pustili bez promocije kakvu obicno ubacuju na pocetku meseca.

Inace, video sam reklamu i u maximu a mislim i u ckm-u tako da je jasno da su ga ocekivali jos za 1.11. Meh, nije da pricamo o leku za sidu, kad ga puste videcemo a obzirom kakvi su zevzeci domaci provajderi nema razloga da zadrzavamo dah :D

[YOUTUBE]ZVmmoeP0No8&NR=1[/YOUTUBE]

Meni ovde bas i ne vuce na plavo..

pa ne mozes da posmatras tako, tek kad se stave ekran do ekrana onda moze da se govori o bojama..

Ako cemo tako onda moras uzivo da ih gledas jedan pored drugog jer kamera ne daje pravu sliku...

Samo kazem da ne vuce na plavo u ovom klipu, a ni uzivo. Zasto vuce na plavo onda kad se stave jedan pored drugog DHD i Galaxy S?

edit:

Osvetljenje sobe mozda?

Poslednja izmena:
Nista dok se ne proba uzivo, kao sto rekoh negde nikako ne verujem tim uporedjivanjima i pojedinim testovima (jer je neverovatno mnogo neobjektivnih testova i mnogi autori sroz neobjektivno ocenjuju uredjaje (mozda i dobijaju kintu za to-ko zna :) ).
Elem ne verujem da je ekran na DHD-u bolji nego na Galaxy-u (nema sanse) ali ako je za primecivanje razlike potrebno staviti jedan uredjaj pored drugog (a ne primetiti odmah-makar minimalno) onda nema smisla uzimati jedan uredjaj samo na osnovu toga (meni su mnogo bitnije ostale karakteristike, je i ne primecujem te razlike izmedju ekrana :D )

Posebno što razlika u prikazu može da se razlikuje od primerka do primerka.

Ljudi, nemojte raspravljati o nečemu o čemu je bespotrebno raspravljati...Nema šansi da lcd pa makar i 36.generacije bude bolji od Samoled-a...

Heh, to zavisi od toga sta zelis. Meni ekran na galaxy s deluje prezasiceno i zamara mi oci. Za gledanje filmova je fantastican ali za text mi je bio naporan. Mozda je to samo moj neki trip ali zbog toga sam najvise preskocio galaxy s.

a ekran od 4,3" je za slusanje muzike? :)
sredis brightness na samoledu ako hoces da citas text i to je to...ja bih mozda razmislio o ovom telefonu da nije tezak kao cigla i da ima mnogo bolji ekran...ovako za ovu cenu osecam kao da su namerno zakinuli na nekim delovima hardwarea

ajte insajderi, javite se se nekom informacijom, oli bit nesto od dhd-a 15.novemgra :D

a ekran od 4,3" je za slusanje muzike? :)
Meni prevashodno za citanje texta treba (excell i word). Filmove gledam iskljucivo ko covek- u 7.1 surroundu na ekranu od metar i ne bez 720p rezolucije :D

ajte insajderi, javite se se nekom informacijom, oli bit nesto od dhd-a 15.novemgra :D

Svi u okruzenju su ga dobili ali imajuci u vidu tradicionalnu bezobraznost i nesposobnost telenora ne ocekujem ga ni 1. decembra. Da su krenuli ko vip od nule ne bi imali ni 10% trzista al kako su kupili vec monopolom razvijem mobtel samo nastavljaju sa exploatisanjem postojecih ugovora. Zato se u Hrvatskoj uveliko prodaje desire hd.Iz nekog neobicnog razloga ga jedino u Srbiji ni jedan provajder nema. Toliko o trabunjanju o znacaju htc-ove kancelarije u bg-u, ili su otvorili kancelariju bas zato da bi objasnili znacaj zavaljivanja wildfire-a i smart-a a dobre modele ce plasirati ovde kad ih se zapad prezasiti.

Meni prevashodno za citanje texta treba (excell i word). Filmove gledam iskljucivo ko covek- u 7.1 surroundu na ekranu od metar i ne bez 720p rezolucije :D

Svi u okruzenju su ga dobili ali imajuci u vidu tradicionalnu bezobraznost i nesposobnost telenora ne ocekujem ga ni 1. decembra. Da su krenuli ko vip od nule ne bi imali ni 10% trzista al kako su kupili vec monopolom razvijem mobtel samo nastavljaju sa exploatisanjem postojecih ugovora. Zato se u Hrvatskoj uveliko prodaje desire hd.Iz nekog neobicnog razloga ga jedino u Srbiji ni jedan provajder nema. Toliko o trabunjanju o znacaju htc-ove kancelarije u bg-u, ili su otvorili kancelariju bas zato da bi objasnili znacaj zavaljivanja wildfire-a i smart-a a dobre modele ce plasirati ovde kad ih se zapad prezasiti.

Pa moraju i ti lošiji telefoni da se prodaju, Afrika i Srbija su idealna mesta za to...

Svi u okruzenju su ga dobili ali imajuci u vidu tradicionalnu bezobraznost i nesposobnost telenora ne ocekujem ga ni 1. decembra.
Obisao sam solidan broj prodavnica tehnicke robe po Italiji, ali nisam jos video ni jedan desire hd. N8 ima koliko zelis....kod nas nema ni jednog ofc.

Ima samo na sajtu. Po mediaworldu uglavnom i idem, poslednji put sam bio u subotu. Juce u Unieuro, samo N8.

Poslednja izmena:
Danas dobih potvrdu da sa prodajom, pa ca cak i za biznis korisnike, krecu tek u Decembru. Mislim na Telenor.
Kako su rekli bilo jeste najavljeno za Novembar, ali .... Decembar. Razloge nazalost ne uspeh saznati... Tako da eto ... jos tri nedelje cekanja, dok ga ceo svet fura vec mesec dana :p

Danas dobih potvrdu da sa prodajom, pa ca cak i za biznis korisnike, krecu tek u Decembru. Mislim na Telenor.
Kako su rekli bilo jeste najavljeno za Novembar, ali .... Decembar. Razloge nazalost ne uspeh saznati... Tako da eto ... jos tri nedelje cekanja, dok ga ceo svet fura vec mesec dana :p

Iako Vip ne moze da se poredi sa Telenorom, secam se da je sa HD2 krenuo vrlo brzo po evropskoj premijeri...

Opaaa test na Benchu :)
elem ili ja nisam procitao dobro ili nigde ni pomenuta ono super ultra brzo startovanje telefona :)

HTC Desire HD duž cele zadnje ima plastiku koja je gumirana, što će smanjiti mogućnost da vam telefon isklizne. Upozovaramo vas da završni sloj gume na plastici može biti osetljiv na futrole koje su grube iznutra, u šta smo se uverili kod originalnog Desire telefona.

Jel ovo 100% tačno? Telefon nisam držao u ruci za razliku od Baneta ali svuda kažu da je zadnja maska od aluminijuma a ne gumirane plastike.

Opaaa test na Benchu :)
elem ili ja nisam procitao dobro ili nigde ni pomenuta ono super ultra brzo startovanje telefona :)

Mene iskreno vise interesuje trajanje baterije. Nesto nije navedeno ni kao + ni kao -, a pojedini review-ovi su koristili cak i reci poput KRIMINALNO i LOSE :D

Mene iskreno vise interesuje trajanje baterije. Nesto nije navedeno ni kao + ni kao -, a pojedini review-ovi su koristili cak i reci poput KRIMINALNO i LOSE :D

A pa to se zna, nisu imali zasto ni da pominju :D
Pa cak i obican Desire ne moze cela 2 dana da izdrzi, znaci HD ide do 1,5 dana (naravno sve zavisi kako se koristi)...

Ako ti je dovoljno da radi 1 dan, onda ok. Inace je 'kriminalno i lose' :)

Ako ti je dovoljno da radi 1 dan, onda ok. Inace je 'kriminalno i lose' :)

Cek, nije fora da kupis fon od 350+ eura i da mu onda smanjis brightness, iskljucis gprs i 3g, ugasis mail, weather i ostale zezalice, ne koristis kameru i ne cackas ga, nego ga samo nosas ko ciglu u dzepu....i da ti baterija drzi dan i po :D

Mislim lupetam, iskren da budem. Pricam na osnovu onoga sto sam cuo. A cuo sam da originalni desire uz normalnu upotrebu ne moze ni 10h da izvuce..

E sad ono sto mi se vrlo mnogo-veoma-dopada je to sto originalni desire sa manjim ekranom koji je amoled i trosi manje nego lcd ima bateriju od 1400mah, a desire hd 1230mah...mislim....zbunjen sam :bottle:

Vratice oni nas na fixne telefone :D

Iskreno, i ovaj test benchmarka mi je manje vise skroman, npr previse paznje posvetise htc sense-u, a premalo ili nimalo nekim konkretnim specificnim karakteristikama za dhd ...

a sto se baterije tice, ja sam sledeceg misljenja : smart telephon ne treba da sluzi za 3 razgovora dnevno i za 10 poruka, to ce obaviti bilo koji telefon, ja od smart telefona opoput ovog cekujem da u bilo kom trenutku skocim na net, odgledam koji youtube klip, iskoristim ga kao wifi router, odigram pokoju zanimljivu android igru, isprobavam nove aplikacije, pa cak i procitam nesto zanimljivo na ereaderu (***, filolog :) ) tako da kad se sve to skupi u jednom danu, i ne ocekujem da baterija raje duze od 15ak, tj onoliko koliko sam budan, a preko noci nek se puni..pitanje samo koliko ce dugo uz tolike ceste cikluse punjenja baterija uopste trajati al sta je tu je...

u svakom slucaju, potpuno mi je idiJotski da bilo koji android tel sluzi za obavljanje obicnih funkcija uz izgovor "bolje da mu stedim bateriju" ...

Baš tako. :D

^^
Procesor u dhd je izrađen u 45nm tehnologiji, pa troši manje energije na istom taktu. To sigurno dosta pomaže. U svakom slučaju očekujem da baterija traje malo duže nego na hd2, jer on ima istu bateriju.

Nisam procitao da su napisali odakle im telefon. Logicno bi bilo da je od telenora, ako je tako ocekujem ga u najkasnije u decembru (ako se tada ne pojavi kupujem neki drugi tel :S)

Baš tako. :D

^^
Procesor u dhd je izrađen u 45nm tehnologiji, pa troši manje energije na istom taktu. To sigurno dosta pomaže. U svakom slučaju očekujem da baterija traje malo duže nego na hd2, jer on ima istu bateriju.

Konacno neko da pomene to.
Prilicno sam siguran da 45nm dosta pomaze :)

Iskreno, i ovaj test benchmarka mi je manje vise skroman, npr previse paznje posvetise htc sense-u, a premalo ili nimalo nekim konkretnim specificnim karakteristikama za dhd ...
Telefon je hardverski godinu dana star. Ne znam šta tu ima posebno da se kaže. S-LCD je samo LCD. Kamera je dobra, ali opet, ništa posebno. Najznačajnije karakteristike tog telefona su one u vezi sa unapređenim Sense.

Što se tiče brzog paljenja telefona, ono ne važi kada se izvadi baterija, tada se telefon pali jednako dugo. To paljenje i gašenje telefona je u stvari neki sleep mod.

Najbitnije karakteristike ovog telefona su: da je širok, da je brz, da je kamera upotrebljiva, da ekranu fali rezolucije (ne da smeta pri radu, nego da bi ekran bio WOW) i da HTC pruža softverski oslonac bolje nego što to radi konkurencija sa Androidima (iskreno, meni je to glavna osobina svih HTC telefona). Sve je to spomenuto. Ono što nije spomenuto ili se već godinu dana zna ili je nebitno.

Posle toliko testova telefona, opisa aplikacija i vesti u vezi sa Androidom, nerealno je očekivati da se od testa HTC Desire HD telefona pravi članak "život sa Androidom kroz prizmu HTC Desire HD telefona". To nema nigde na netu, jer ljudi to ne bi čitali i jer je skroz nerentabilno.

Poz.

Nazad
Vrh Dno