Šta je novo?

HTC Cha Cha

Hoce drugar da uzima ovaj telefon, pa reko` da vidim kakvi su utisci ljudi koji ga imaju ili su ga koristili neko vreme :) Koliko traje baterija i da li je taj njegov ekran premali ili je sasvim ok za svakodnevnu upotrebu (u sto spada i facebook, skype i sl) ?

Ja cu kao bivsi korisnik Nokie E72 da ti odgovorim. Nije im ista rezolucija display-a i na chacha moze mnogo vise da stane na istu dijagonalu, ali ovo je moje licno misljenje:
Dimenzionalno je previse mali za surf i komotno pregledanje mail-a, takodje je previse mali za gledanje nekih serija/filmova (ako mu je to bitno uopste).
Za sve ostalo je ok, za poruke je cak i bolji nego veci ekrani.

Hvala na odgovoru :) U principu, surf vise-manje, pomalo FB-a :D, pozivi/sms i svakako koriscenje maila, a sto se tice serija/filmova verujem da za tim nema neke preke potrebe. A koliko traje baterija pri nekom, da kazem, intenzivnom koriscenju (sluzio bi kao primarni telefon) - kapiram da mu standardno ne gine punjenje svaki dan?

Ja sam ga uzeo preko telenora prenesi i surfuj za 95e. Odličan telefon, sufr kad se navikeneš dobar ali mislim da mu nije to osnovna namjena.
Meni služi više nego dobro za organajzer. Tastatura je perverzija. Android sam po sebi je odličan za personalizaciju.
Slikao sam neke slike ali nemam pojma kako izgleda na računaru. Kvalitet izrade stvarno dobar. Ne mogu da poredim sa nokiama e71/72 jer nisam imao ali ovom plastika je veoma utegnuta.
Za ove pare do skora nije bilo boljeg telefona u rangu htc-a
Sad vidim ima povoljnih alkatela i zte-a ali opet to su proizvodjači klase ispod.

Ja sam u casopisu connect video jednu (cini mi se) Motorolu koja ima veci display a tastaturu spojenu kao na E71/E72, a monoblok kao chacha. Samo ne znam da li ga ima u Srbiji, sto se funkcionalnosti tice mislim da je to najbolji kompromis izmedju velikog ekrana/qwerty/monoblok oblika. Da ga je bilo sad u ponudi kod nekog operatera to bih kupio, ne volim telefone koje imaju pokretne delove kao moj Xperia Pro, al *** sad :)

Sent using ttalk

Znaci, da rezimiramo, vrlo solidan, kompaktan telefoncic sa pristojnim touch screenom i full qwerty tastaturom. Kolegi se prvo svideo ovaj Alcatel OT990 (Telenor OneTouch) koji sam ja bas nedavno uzeo, ali buduci da touch nikada pre nije koristio a da mu telefon treba i za dosta maila/sms-a mozda je ipak ovaj ChaCha bolje resenje... Samo oko baterije jos - 1 dan right? :)

ja sam trebao uzeti taj alcatel ot990 ali je ipak prevagnuo kvalitet izrade bolja kamera i gorila glas na ekranu. za brzo kucanje hardverski qwerty je zakon. tasko se moze to postici na ekranu. kako kod vas radi skype. meni prekida, kasni zvuk a video mislim da i ne moze. kakvi su vasi utisci.

Znaci, da rezimiramo, vrlo solidan, kompaktan telefoncic sa pristojnim touch screenom i full qwerty tastaturom. Kolegi se prvo svideo ovaj Alcatel OT990 (Telenor OneTouch) koji sam ja bas nedavno uzeo, ali buduci da touch nikada pre nije koristio a da mu telefon treba i za dosta maila/sms-a mozda je ipak ovaj ChaCha bolje resenje... Samo oko baterije jos - 1 dan right? :)

Za sada dan do dan i po baterije, ali čim reše problem dialera, biće to bar dva dana...

Sent from my Nexus S using Tapatalk

Super, hvala vam svima puno na odgovorrima, mnogo mi je jasnije sada o kakvom fonu je rec :)

@kefalo81 - sto se tice Skype-a na OT 990, nesto sam ga malo probao i za chat je naravno radio ok :) a za voice je prvi put nesto kratko bio ok, ali drugi put kada sam probao i meni nesto zezao tj prekidao i sl... Instalirana je poslednja verzija naravno, pa cu ipak morati da ga malo vise izmrcvarim da vidim kako to zaista radi :D

Inace, uzeo danas moj cale Cha Cha uz Telenor paket (da se malo modernizuje covek :D ) pa sam mu podesavao telefon i malo se igrao sa istim :) Simpatican aparat, samo mi ekran nekako mali (valjda sam navikao na moj ot990), deluje robusno tj ne krcka,ne pucka i sl, ali cini mi se da se malko greje (gornji deo telefona oko kamere, tj iza display-a takoreci) - doduse telefon jeste bio povezan na punjac dok sam ga mrcvario :D Imali su samo u beloj boji (ne znam da li uopste kod nas neko ima crnu varijantu) i to samo u Merkatoru (na svim drugim mestima nestalo). Sve u svemu, deluje sasvim ok na prvi pogled :)

Inace, danas caletu podesavao mail na Cha Cha i naidjoh na cudan problem, pa ako neko zna sta bi moglo biti u pitanju... Elem, Gmail sam namestio bez problema i sve sljaka ok, notifikacija radi bez problema i sl, ali kada sam namestao Beotel-ov mail (cale ga redje koristi ali mu treba s vremena na vreme) tu nastaje problem - uneo sam tacno sva podesavanja za pop/smtp, user/pass i sl, portove ostavio one koji su po defaultu bili u podesavanjima, sync je regularno ukljucen za oba accounta ali Gmail radi a Beotel jok :S: Reko` da probam stari dobri provereni lek - restart :p I nakon restarta probam ja da posaljem mail sa Beotela i - radi :D, probam da posaljem mail na Beotel sa svog sluzbenog maila - radi :D Probao da poslajem jos mail na ovaj beotelov i stigao ok.... Ja se taman obradovao da sve radi bez problema, kad ono nakon toga nista...Opet se zaglupeo ili sta vec i ni da bekne - bilo koji mail da posaljem na taj account ili sa njega, nista ne stize (na mobilni naravno, na kompu je sve ok :D)... Nije mi jasno u cemu bi mogao biti problem, posto nije da ne radi u potpunosti nego radi samo malo pa onda cvrc :S: sto ce reci da su parametri ok inace ne bi sljakao uopste... I da, nije u pitanju problem sa power saver opcijom posto je baterija bila puna a power saver namesten da se ukljuci tek na 10% baterije... Ako neko ima ideju... Nije pitanje zivota i smrti :D:zgran: al` me nervira :mad:

Poslednja izmena:
^^
Skini sa marketa neku kvalitetniju mail aplikaciju. Možda pomogne.

---
desire

NOsiću ga u poslovnicu, tamo su mi i karticu ubacili :) inače nije problem samo kod mene, čim postoji tutorial na youtube kako se skida poklopac znači da nisam jedini sa tim problemom.

To i mene zanima dali ima free metoda za S-OFF...anybody?

Ako nema na XDA, onda nema free S-OFF i morao bi to neko da ti odradi u servisu.

To nema free sigurno. :)

To je katastrofa. Za SGS II i takve ima vec odavno, a za ovakve low end modele nema...msm, bas bas bezveze...

Nije HTC kriv sto Samsung stavlja slabu SIM Lock zastitu na high-end telefone. :)

Da da, zato jedan od najvecih hakera na svetu nije uspeo da razbije SIM lock zastitu na SGSII ....

Zna li neko kako da maknem hold dugme sa ekrana. Devojka kada telefonira stalno obrazom dotakne hold.

Nazad
Vrh Dno