Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Videh pre neki dan na Mobilnom svetu jedan za 150€, samo ne znam kakav je...svakako bolji tel. od Tattooa i vredi te razlike.
Ne znam, znam samo da se u zadnje vreme pojavio ogroman broj prevaranata da je to strasno (narocito na doticnom sajtu) pa treba biti krajnje oprezan (ja sam svoj uzeo od coveka sa ovog foruma i vise nego prezadovoljan :) ).
@mladenius: Magic je bolji ne samo zbog toga, vec ima veoma veliku zajednicu i imas ogroman broj kvalitetnih kuvanih Rom-ova, skoro je krenulo i portovanje 2.2 Androida za njega (vec ima nekoliko dostupnih, ali u alpha fazi), pa znaci da kupovinom Magic-a postajes spokojniji jer ce duzi vremenski period biti aktuelan :)

Poslednja izmena:
Mobilni svet i Halo oglase treba zaobilaziti jer ima dosta preprodavaca, pretpostavljam i prevaranta kao i kradene robe
Dovoljno je pogledati cene i videti da je razlika otprilike 20e vise od realnih cena - jos pride zna da se desi da kupe neki olupani krs za 130e zamene mu masku koja kosta 800din i ispeglaju ga da izgleda kao nov i onda taj telefon prodaju i do 50e skuplje :smoke:

Da se nadovezem na moje prethodno pitanje u vezi stavljanja novog Rom-a na Magic...
Procitao sam uputstva itd,sto sam procitao na Xda,ali posto ipak radim ovo po 1. put,zelim da ne bude ni jedan f**k-up.
Zna li neko za neko detaljno uputstvo u vezi ovoga? da bih bio 100% siguran

Njah znao sam da cete to reci :p
Meni licno Tattoo ima skroz ok ekran, sam telefon vrlo lepo izgleda, jedino sto moze potencijalno da me smori je to sto telefon mora da se rutuje i patchuje da bi proradio bluetooth, navigacija (Igo, Ndrive i kompanija) i da bi sve aplikacije bile dostupne sa marketa :d

Ti ćeš svakako uzeti ono što želiš, ali mi ti skrećemo pažnju na nešto mnogo bolje, a ne toliko skuplje. Jesi li uporedio ekrane Magica i Tattoo-a uživo?

Naravno da treba paziti i proveriti robu pre kupovine, ljudi su danas na svašta spremni...Svog Magica sam uzeo preko Bench oglasa i sve je prošlo u najboljem redu (putovao je od Niša :), thx duler :wave:).

Da se nadovezem na moje prethodno pitanje u vezi stavljanja novog Rom-a na Magic...
Procitao sam uputstva itd,sto sam procitao na Xda,ali posto ipak radim ovo po 1. put,zelim da ne bude ni jedan f**k-up.
Zna li neko za neko detaljno uputstvo u vezi ovoga? da bih bio 100% siguran

1. Koji ROM sada imaš?
2. Jel root-ovan tel?
3. Koji ROM hoćeš da staviš?

Dovoljno je pogledati cene i videti da je razlika otprilike 20e vise od realnih cena - jos pride zna da se desi da kupe neki olupani krs za 130e zamene mu masku koja kosta 800din i ispeglaju ga da izgleda kao nov i onda taj telefon prodaju i do 50e skuplje
nije samo zbog toga, vec ima klasicnih navlakusa tipa postavi oglas da prodaje nesto po poprilicno manjoj ceni (znam bas za primer magic-a od 140 eur, kao hitno), ljudi se naravno upecaju pa krecu razne prevare na najrazlicitije moguce nacine (kao prvo uplata pa slanje, slanje nekog krsa, plackanja na mestu sastanka u sred bela dana (narocito u BG-u) i tako dalje), ali necemo sada o tome posto smo vec debelo otisli u offtopic :) po mom misljenju najbolji ti je Magic, a sad je na tebi.
Izgleda da je Wildfire krenuo kod VIP-a http://gizmo.rs/index.php/mobile/operaters/vipmobile/htc-wildfire-stigao-u-vip/

- Na Unlockr sajtu imaš i uputstvo i video tutorijal za root-ovanje telefona -> L I N K

- SPL ne moraš da menjaš (tako stoji na Cyanogen forumu)

- Radio: na xda piše
This is for the HTC Magic (32a 3.22 Radio) and mt3g/dream/g1/magic/mt3g 1.2 w/3.5mm jack (32b 2.x Radio)
znači treba ti neki 2.x radio (potraži na xda ako već nemaš tu verziju radia, treba da ima i uputstvo kako se menja radio)

*Kompletne informacije o radiu, spl, itd dobijaš u Fastboot modu (telefon upališ držeći Back i pritisneš crvenu slušalicu)

-skineš ROM sa xda, za 32B
-povežeš tel preko USBa na komp...odradiš Mount na telefonu i onda u root SD kartice kopiraš ROM
-ugasiš telefon
-izvučeš USB iz telefona
-upališ telefon držeći Home i crvenu slušalicu (recovery mod)
-uradiš Nandroid backup za svaki slučaj
-wipe data/factory reset
-flash ROM
posle prati na xda šta još treba da se uradi

NAPOMENA: Ovo je otprilike procedura koju treba ispratiti i ne odgovaram za eventualno brickovanje telefona. Najbolje da ti se jave članovi koji imaju 32B modele (mada većina ima 32A, kao i ja) pa da ti tačno kažu šta i kako.
PS: Ovo treba da je u temi [HTC Magic] Custom romovi iskustva

Super,hvala puno :D

@duleC : majstore hvala puno,odlican onaj klip ,fleshovao rom za 15min :) radi ko zmaj! :)

Super :). Nemaš baš izbora za 32B, ali CM je sasvim ok ROM.

e,postoji nacin da promenim melodiju SMS-a na Magicu? ...

Fala :)

Питање,имам овај ром
3.05.401.3 HTC Europe пре њега сам имао 1.6 амон ра,али роотован на овај начин

http://theunlockr.com/2009/08/29/how-to-root-the-htc-magic-in-one-click/
сада ни да чује,избацује еррор кад идеш оно бацкуп.Постоји ли начин да се одради рецовери или роот.Свака част медџику,али компликоваије нешто за убацивање ромова нисам видео,сваки ром засебно...барем се стиче утисак на хда форуму,оно је тако не прегледно да немам речи.Можда са ове хакере нинџе,али ми обични ништа.Има ли неко упуство за руут ,да могу да убацујем неке новије ромове,тима овог смокија или незнам...

Imam problem sa betrijom,valjda.
Naime,baterija drzi 12h max. na stand-by !? [ja napunim pre spavanja tj negde uvece,a jutru kad se probudi bat prazna na 0%!]

onda nije u standby, imas onaj code sa #* ne znam kako sada napamet ide da vidis status baterije i koja sve aplikacija koliko trosi istu. nesto ne dozvoljava telefonu da ode u standby

Proveri da li ti neki program u pozadini "ždere" bateriju.

Drugo potencijalno rešenje je Clear battery stats iz Recovery moda. Koraci idu otprilike ovako: napuniš bateriju na 100%, isključiš tel, odeš u Recovery i odradiš Clear battery stats iz menija Other. Upališ telefon, koristiš ga normalno dok se sam ne isključi, ponovo ga napuniš na 100% (ne treba prekidati punjenje).

onda nije u standby, imas onaj code sa #* ne znam kako sada napamet ide da vidis status baterije i koja sve aplikacija koliko trosi istu. nesto ne dozvoljava telefonu da ode u standby

Aha...ok ,pogledacu

Edit : E pogledao sam i kaze : Display 50%,Cell Stand-by 35% , Android sys. 9% i Phone idle 6%

Proveri da li ti neki program u pozadini "ždere" bateriju.

Drugo potencijalno rešenje je Clear battery stats iz Recovery moda. Koraci idu otprilike ovako: napuniš bateriju na 100%, isključiš tel, odeš u Recovery i odradiš Clear battery stats iz menija Other. Upališ telefon, koristiš ga normalno dok se sam ne isključi, ponovo ga napuniš na 100% (ne treba prekidati punjenje).

Pa ako ne uspem da resim prob kao sto mi je ilidan rekao,pokusacu tvoj nacin :D

Poslednja izmena:
gde si pogledao? u settings > battery status ili pomocu koda?
evo code *#*#4636#*#* pa ides na battery history

Isao sam na Menu > settings > About Phonw > Battery use...

Mislim da je uspelo,sve sto sam pogasaio...3G,Sync,etc i sad posle 5h stand-by je 97% batterija :)

Ja probah u medjuvremenu nekoliko razlicitih romova,mislim da mi je smoki 0.7.5 najbolji do sada,brz je stabilan.....svaka cast coveku koji ga je radio.Ko nije probao moja preporuka....probah i studio pvc..medjutim ne podnosim onaj adw,a i u nekoliko aplikacija kada udjem zatvara mi i prijavljuje neke grske.....primera radi shoot me...

Problem sa Smokijem je sto radi samo 32a rom-ove >_>

Dal je moguce onemoguciti da se baterija puni dok je telefon konektovan na pc?

Poslednja izmena:
sto bi to radio?

ne smeta bateriji to nista

Zato,cesto iz recovery moda,nece da radi ona opcija flash zip from card.... E:Cant mount SDCARD to izbacuje.

Koji recovery image je u pitanju? RA-1.5.2 malo sporije radi mount kartice, ali opet uradi...
Ovi noviji 1.6.2 nemaju tih problema

imam ra-hero.1.6.2 ,pa se desava.znaci i oni takodje...nekad uspem iz 10 puta da podignem...al evo malo pre nikako,i onda sam izvadio karticu i formatirao je preko citaca(fat 32) i onda mi je uspelo..

Nazad
Vrh Dno