Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

- Može. Ako nije root-ovan, moraš prvo to uraditi (Unlockr sajt link). Posle toga ideš na xda forum. Evo link ka Tattoo temi sa ROMovima.

Odradio sam i sve je u redu. :)

3. Copy the ROM .zip file you downloaded to the root of the sd card on your phone (NOT in any folders, just on the sd card itself).

Jel ovo radim sa GoldCard SD karticom ili sa normalnom koju cu kasnije da koristim sa storage ?

Samo sad je pitanje koji ROM da stavim ??

- iGO. Da bi ga instalirao moraš imati root-ovan tel. Instalira se regularna verzija i zameni se samo jedan fajl.

Jel mozesh da dash upustvo za instaliranje i koji file se menja ?

Imam Magic tako da ne znam kako ide sa Tattoo-om...

ROM...pa, čitaj teme pa sam prosudi, jeste da traži vreme, ali nešto što nekome smeta tebi možda neće i obrnuto :)

iGO...imaš .apk fajl, to instaliraš preko nekog file explorera u telefonu. Folder iGO, koji se nalazi u folderu SDCard, se prebaci u root kartice. Poseban fajl, prilagođen samo za Tattoo, koji rešava problem rezolucije se zameni umesto originalnog. Opet, nisam to radio, ali to je postupak.

*Najbolje da se javi neko ko je to radio na Tattoo pa da ti sve kaže iz prve ruke, ili da se baciš u search. Ja ti više ne mogu pomoći.

Poslednja izmena:
Verovatno. Nisam probavao sa nekim drugim nalogom, Džmejl :p mi je glavni.

^^
Otvorio sam gmail nalog ali sa Marketa nikako nece da se prijavi na njega iako ima Wi-fi konekciju i preko browsera ga otvara normalno ?

Poslednja izmena:
Nisam od onih koji kukaju kad imaju i najmanji problem sa tehnikom, ali ovo me već brine. Elem, početkom juna sam pazarila Tattoo, naravno, uz paket, no to je manje bitno. Od početka (ne baš samog) fon se resetuje iz samo sebi poznatih razloga. Nekada samo vrti loading na home screen-u, a nekad baš ode na onaj početni screen sa onim zelenim čudovištem koji mi skače po ekranu. Pre neki dan dok sam bila na net-u, fon se zablentavio i resetovao. Ne znam da li ima veze, na net-u sam bila preko wi-fi i kućnog rutera. Net mi je stalno uključen, kao i exchange za mejlove. Da li neko zna koji mu je đavo i šta da radim? Da li da nosim u servis? U principu, ovo mi nešto preterano ne smeta (nisam zahtevan korisnik), ali ne bih da cikne skroz pa da se posle čudim. Da li je neko imao slično iskustvo?
Unapred se izvinjavam ako je o ovom već pisano, nisam pregledala ceo thread.

jesi li probala za pocetak da uradis hard reset pa da vidis da li se to ponavlja? moguce je da neki od skinutih programa pravi problem(taskiller i sl)

Imam Magic tako da ne znam kako ide sa Tattoo-om...

ROM...pa, čitaj teme pa sam prosudi, jeste da traži vreme, ali nešto što nekome smeta tebi možda neće i obrnuto :)

A jel mora da se ubacuje 1.6 ROM ili može i neki baziran na, recimo 2.1? Može li Tattoo da podnese Eclair?

Vidim da ima 2.1 romova, cak i 2.2. Pitanje je kako se ponasaju. Proveri na xda

Zanima me nesto.
Koristim Magic 32b sa CM 2.1
I kada koristim tel,i udjem u neku aplikaciju i izadjem na desktop,odma se pojavi desktop,ali za sve ikone itd sto se nalazi na njemu treba oko 10tak sek da se ucita sto zna da nervira...
Ima li neki nacin da se to resi ?

Ako si i dalje na CM5 stavi ADW launcher da bude system persistent.

To ti je zbog nedostatka RAM-a, refreshuje se desktop i uzasno nervira.

Pa imam ADW launcher,bio je packovan u Mod.

Sad bas citam da ljudi kazu da je Launcher Pro mnogo brzi...ali ne znma kako da izbrisem ADW..nema ga u Sett.>Menage App's

Poslednja izmena:
Ne moraš da ga brišeš... Samo ćeš staviti LauncherPro kao default Launcher. Pitaće te sistem koji hoćeš default kad instaliraš novi

Posto ADW koji je dosao uz rom je 0.8 ,skinuo sam sa ADW sajta 1.01 verziju ,i instalirao....
I sad imam obe verzije >_> i ako koristim 1.01 kao da imam nov softver itd...
Jel se moze nekako samo update-ovati 0.8 > 1.0 ??? a da se sva podesavanja /ma sve zivo zadrzi ?

Poslednja izmena:
ili instaliraj malu aplikaciju sa marketa Home Switcher pa preko nje menjaj launchere (i podesavaj koji ce da ti bude default)

Pa to je i prob...ja necu da imam 2 lauchera.
Bio sam instalirao 1.01 kao apk,reboot,pitao me koji cu launcher da koristim,izabrao taj novi cisto da vidim,radi super...al bedak,sva podesavanja,itd su se izgubila...

Da, potrebno je podesiti i jedan i drugi launcher, ali samo jednom. Posle možeš da se prebacuješ sa jednog na drugi bez problema.
Ja koristim ADW i ne znam gde može LPRO biti brži, kada ADW ima podešavanja za sve animacije?

A jel mora da se ubacuje 1.6 ROM ili može i neki baziran na, recimo 2.1? Može li Tattoo da podnese Eclair?

Može, ali je pitanje koliko se isplati s obzirom da u tom slučaju ostaješ bez kamere i FM-a koji nisu funkcionalni kada odaradiš fleš na 2.1, mada verovatno će to biti sređeno u budućnosti ;)

probao sam ADW, LP je meni barem fluidniji

@aca85 ne mozes tako da instaliras laucher, ako hoces novu verziju, moras da ga ubacis u sistem preko ADB-a ili preko terminala.

U suprotnom ces imati dva lauchera, a posto 32B ima ioanko manjak RAM-a, samo ce pogorsati stvari.

@stoske : e hvala,odg.koji sam hteo :)
A ta zamena preko ADb je nmalo komplikovana...tako da cu sacekati CM 2.2 v6-RC3 ^^ u kome ce sigurno biti ADW 1.01

Na CM6 RC2 je poslednja verzija adw.launchera t.j. 1.0.1

Inace adb nije previse komplikovan, imas upustva na xda za odredjene apk, sta i kako.

Poslednja izmena:
Zašto mora preko ADBa? Je l' ne može npr. AppMonster Pro da odradi uninstall?

Da li za Tattoo postoji neka aplikacija ili setovanje za call reminder. tj. ono da vam bipne kad prodje 1 minut razgovora?

Da lli neko zna kako mogu aplikacije da se instaliraju na sd kartici.
POZZ

Kako može da se proveri da li imam root access na Tattoo?

Pokušao sam da ga root-ujem, sve je naizgled prošlo ok, ali kad pokušam da ga uključim sa Home+Power On, ne prikazuje mi recovery meni već onaj uzvičnik u trouglu. Ali, juče sam instalirao neku aplikaciju i nakon pokretanja ona me obavesti "you have rott access, would you want to enable root features bla, bla, bla...". Pa sad ne znam da li imam root ili ne.

Nazad
Vrh Dno