Šta je novo?

HTC Android - Magic, Hero, Tattoo

Il postoji opcija da na svakih par minuta telefon na naki nacin pisti/obavestava da je pristigla poruka. Ako ne cujem prvo zvono kad stigne poruka i ne pogledam telefon necu ni znati da je stigla poruka. Glupost nevidjena

Imaš u Handcent-u opciju Reminder i tu podesiš u kom intervalu će da te podseća da imaš ne pročitanu poruku.

Jel zna neko gde ima da se kupe silikonske futrole(navlake) za magic?

Poslednja izmena:
Kako da namestim cover flow kod slusanja muzike? Da se vidi slika albuma?
I dal je moguce namestiti da se pali alaram kad je telefon isklucen?
Probao jutros nije htelo, a na motoroli v525 iz 2003 godine funkcionise.......

I gde mogu da vidim kolicinu skinutih kilobajta/megabajta?
Gde mogu da vidim vreme odlazecih/dolazecih poziva?
Sto je zaguljen ovaj android.........

ja za pozive i sms koristim Call Meter NG, a za protok (mobile/wifi) NetCounter. imas ih na androd market

ja za pozive i sms koristim Call Meter NG, a za protok (mobile/wifi) NetCounter. imas ih na androd market

Hvala na info.
Au bre to nije normalno. Pa ne mogu da verujem moraju da se skidaju aplikacije za najobicnije opcije koje su imali telefoni od pre 10 godina.......Boze me sacuvaj.....
Ne mogu da vidim vreme poziva, kolicinu prenetih podataka, nema zvonjavu na svakih par minuta kad stigne poruka ili sms.........bleh android

belezi on to sve, samo sa ovim aplikacijama mozes i vise nego to.
recimo u call meter ng podesi obracunski period, upises koliko imas free minuta, sms, mb. upises obracunski interval (1s 60+1 60+30...) i prkazuje ti tacno koliko si blizu da to potrosis (plus imas trenutnu potrosnju u obracunskom intervalu i ukupno od kada je telefon prvi put upaljen)
netcounter koristim jer podesis lepo wifi i mobile net takodje namestis obracunski period i imas dnevnu potrosnju nedeljnu mesecnu i ukupno a programi su jako mali i lako se konfigurisu
zar nije bolje tako :) svako namesti kako njemu odgovara :)

wow, stvarno jeste povoljno....vredi razmotriti ovaj telefon za 13k

Ja ću ga uzeti upravo uz taj paket kao drugi fon, pa ako mi se ne svidi, ode u oglase. :)

a sta znaci 13 k? i jel se zna koja mu je cena u normalnoj prodaji , mislim na wildfire

Where's my free case, HTC?

[youtube]qospgnC3zXo[/youtube]

[youtube]rxbnW0z5hpo[/youtube]

[youtube]5wCdP6v80Io[/youtube]

Ajmo malo svi da vidimo sta je rekao izumitelj mobilnih telefona i osoba koja se smatra najvecim strucnjakom u oblasti mobilne telefonije u Americi (intervju je jedan od retkih koji je skroz realan i nepristrasan) http://www.gadgeterija.net/2010/07/10/martin-cooper-izumitelj-mobitela-android-mobiteli-su-jednako-dobri-ako-ne-i-bolji-od-iphonea/....
Inace super je Wildfire sto se tice cene, ladno je jeftiniji od tattoo-a u postapaid60 tarifi (malo mi nejasno kako Vip formira cene, wildfire jeftiniji u postpaid60, a u postpaid900 skuplji 7000din :) ). Sve u svemu best-buy na nasem trzistu

mozda idu na to da oni koji bi kupili tattoo a nemaju mnogo para za velike pakete ipak uzmu savremeniji wildfire

Odusevljen sam stvarno cenom, citajuci prve testove kontam da je i stvarno kvalitetno odradjen (daleko bolji od tattoo-a) i sa cenom od 180eur (postpaid60) nema bolji definitivno ;)

probao sam danas u vipu wildfire i ono ok , lepo izgleda ali opet kad se uporedi sa desire-om opet je u senci, ne svidja mi se sto ne podrzava Live wallpaper, Inace bas sam se iznenadio da Vip vise ne prodaje telefone bez paketa :(

Gde nađe da ga porediš sa Željanom :). 320x240 i 528MHz...nisu ista klasa.
Live wallpaper je običan show-off, samo srče bateriju i ne služi ničemu.
Pazi stvarno više nema cena bez paketa. Možda je neki dil sa Telenorom, ko zna.

Jedno pitanje....syebao sam izgleda ovaj trekbol na Magicu. Svetluca nonstop i za celu noc mi isprazni bateriju skroz, ugasi se telefon. A uz to ne radi bas kako treba, treba da kliknem na njega po 3 puta da bi konacno proradio. Nemam pojma kako sam ga syebao. Jel moze ovo nekako da se popravi ili ne?

Garant je softverski problem, factory reset probaj prvo.

A ako to ne pomogne, trazi dalje...

Cisto sumnjam. Sad sam uradio wipe i ponovo instalirao rom. Svetli sve vreme. Ne bas jako, ali svetli.

Danas sam uzeo HTC Tatto iz oglasa :) i poshto je ovo prvi smartphone shto imam nekoliko pitanja:
-Jel se software moze updatevoati na novu verziju i kako se to radi ? Trenutno ima v1.6
-Gde da skinem software za njega da mogu da ga sinhronizujem sa kompom, da prebacujem kontakte, sms-ove i ostalo ?? Na HTC site-u nemogu da nadjem.
-Koju GPS aplikaciju da instaliram ? Negde sam prochitao da iGO ima problema zbog male rezolucije ekrana ali da se ipak uz neke akrobacije moze instalirati ?
-sa kog site-a skidate aplikacije za njega ??

:wave:

Danas sam uzeo HTC Tatto iz oglasa :) i poshto je ovo prvi smartphone shto imam nekoliko pitanja:
-Jel se software moze updatevoati na novu verziju i kako se to radi ? Trenutno ima v1.6
-Gde da skinem software za njega da mogu da ga sinhronizujem sa kompom, da prebacujem kontakte, sms-ove i ostalo ?? Na HTC site-u nemogu da nadjem.
-Koju GPS aplikaciju da instaliram ? Negde sam prochitao da iGO ima problema zbog male rezolucije ekrana ali da se ipak uz neke akrobacije moze instalirati ?
-sa kog site-a skidate aplikacije za njega ??

:wave:

- Može. Ako nije root-ovan, moraš prvo to uraditi (Unlockr sajt link). Posle toga ideš na xda forum. Evo link ka Tattoo temi sa ROMovima.
- Treba ti HTCSync program koji u sebi ima i drajvere za komp.
- iGO. Da bi ga instalirao moraš imati root-ovan tel. Instalira se regularna verzija i zameni se samo jedan fajl.
- Aplikacije skidaš sa Marketa, imaš ga u svakom ROMu (i na fabričkom)

Poslednja izmena:
Ideš u aplikacije i pokreneš Market. Naravno, treba ti neki net.

Dali imaju negde da se skinu teme neke za magic,bez obzira koji rom koristis?neka bude za 2.1 verziju androida.Recimo dopada mi se,na onom romu capislide3.6 sto ima one teme,koje dolaze zajedno sa instalacijom roma,ali rom je prilicno za sada nepouzdan.Pa sad,mene iteresuje gde mogu da se skinu neke teme,ali da se razumem ne teme za panda home,ili adw teme i ona cuda mu...a.Hvala

Vrh Dno