Šta je novo?

HTC 10

Pa onako. Nije ni katastrofa, kakve su cene po oglasima.

Iskreno, nisam ga ni pratio po oglasima. Ali 518e + pretplata nije bas najpovoljnije. 50% popusta i za taj kes moze da se uzme mozda i bolji telefon, ali da kazemo slican. Ispada dosta povoljnije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da l' je moguce da su GPU/CPU toliko ogranicili?

Dok je hladan, ispod 35℃, rade velika kryo jezgra sasvim normalno, preko toga gasi jedno veliko jezgro i performanse znacajno opadaju. Throttle-uje za 5min tokom igranja zahtevne igre na primer. Sa 60fps na 30fps.

Drugo, GPU ima lock na 50fps-a. Koliko sam video, dok ne dodirnete ekran, lock-uje na 50fps, a uz CPU navedene probleme, performanse znacajno da opadaju.

Pa zato što je mobilni i dalje unutra piramidalne strukture. Sve nabacano jedno preko drugog.. valjda od m7 furaju taj unutrašnji "dizajn"
Pa da ne bi ubili bateriju za 1mesec moraju da sakate performanse.

Nadam se da im je google skrenuo pažnju na to kod novih nexusa

Sent from my Kinez

Zahvali se nesposobnom Qualcomm-u

Sent from my D6503

Kad bi Samsung prodao malo HTC-u Exynos-a za HTC 11 i za Nexus :smoke:

Samsungu bi se to sig isplatilo, kao sto se sonyiju isplati da prodaje kamere. E sad ili samsung nema kapaciteta za toliku proizvodnju ili jednostavno nece jer zeli da bude domimantan na tom polju.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Zahvali se nesposobnom Qualcomm-u

Sent from my D6503

Pa zato što je mobilni i dalje unutra piramidalne strukture. Sve nabacano jedno preko drugog.. valjda od m7 furaju taj unutrašnji "dizajn"
Pa da ne bi ubili bateriju za 1mesec moraju da sakate performanse.

Nadam se da im je google skrenuo pažnju na to kod novih nexusa

Sent from my Kinez
OK, znam da S820 throttle-uje, ali.. OP3/G5 nemaju spomenuti S820 cripple problem.

Sva sreca, pa postoji ElementalX kernel i pnpmngr mod.

Ali stock nije sredjen.

Kakvi su vam utisci u vezi ekrana? Razmisljam o ovom telefonu pa me zanima ima li zutila :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

I ti sa pokušajima trolovanja - samo slabije ide :D
Vest se tiče HTC10, a to tvoje pisanje nikoga ...

Posto nije mogao da stigne 6P u dogledno vreme jer ih nemaju na lageru a ceka se po par nedelje ove u AT, danas sam uzeh zamenu za z2 koja mi je riknula pre par nedelja.

WP_20160908_14_07_21_Pro.jpg

Carbon Grey verzija. Imacu vremena da se "poigram" tek za vikend pa da javim neke utiske...

Moze li neko da mi objasni koja je fora sa Tianma i Sharp panelima?

Upravo instalirah DevCheck i moj model je sa Tianma panelom. Navodno je Tianma bolji od Sharpovog, u smislu prikaza boja i manje potrosnje (pa i one polarizacije koja se javlja sa odredjenim cvikerima) mada onih problema sa pojaviljvanjem roze/crvenkaste boje na panelu ja nemam- ili ne mogu da primetim. Inace model je "made in Taiwan" ako je verovati kutiji.

I na koju foru mogu da iscupam datum proizvodnje telefona sa Imei-om? Na sajtovima za proveru koji ste naveli sa Imei-em mog telefona nisam uspeo. Jedino kontaktiranje HTC podrske preko oficijelnog sajta?

Koliko znam, Sharp je uvek bio bolji?!

Mozes da vidis koji je CID prekp build.prop-a ili CID getter-a sa Play Store-a i tako saznas za koji je region. Ne veruj kutiji, uglavnom tako pise.

Idi na HTC sajt, pa live chat, daj im IMEI i pitaj ih za datum. Meni su odgovorili.

Live chat postoji samo u odredjenim drzavama, npr. Engleska, USA itd.

Hvala zile, videcu preko chata da izvucem detaljniji info.

Inace za Tianma vs Sharp - baci pogled na xda, oba su hit 'n' miss, ali ako se zabode dobar primerak oba su odlicna i nema razlike, barem ne uocljive u direktnom poredjenju uredjaja. Naravno ako se zabodu problematicni paneli onda je druga prica.

Sharp ima "nesto bolje uglove gledanja" i veci kontrast. Bele su prljavije ("generalno" kao)

Tianma bolji prikaz boja, bolje bele i manje trosi od Sharpovog modela. Problem je sa crvenkastim/roze prikazom kod problematicnijih ekrana pod odredjenim uglom gledanja(mada se isto javlja i kod Sharp-a pa ljudi vracaju oba dok ne zabodu dobar) i za razliku od Sharpa nemaju problema sa polarizovanim naocarima tj u vertikalnom ili horizontalnom polozaju ekrana, je l' te kada se gleda ekran sa doticnim naocarima.

Hbg, imaju problema sa QC-jem i ima slika sa gde bas nije smesna situacija i da mi je takav neki panel pao sigurno bih trazio zamenu. Moguce je da su zategli sada situaciju i da je su ugurali bolje panele u novije serije (moj serijski pocinje sa FA67xxxx do su te serije sa problematicnim bile FA62-64).

Izgleda da svi imaju taj sindrom prvih serija. Ali konkretno nigde ne mogu da nadjem po cemu se klasifikuje da je Sharp superiorniji osim imena- naravno ako se ubodu dobri primerci od oba. Ili su ti Tianma bili poprilicno krs u starijim m7/m8/m9 serijama?

U principu ovo mu dodje skoro isto kao ona prica sa Sony Z1 i njihovom "panel lutrijom"...

Inace evo kako i da se provali za mesto i datum proizvodnje preko serijskog broja uredjaja:

http://llabtoofer.com/2015/12/14/htc-devices-serial-number-explanation/

Ako sam dobro skapirao moj model je u Taoyuan B fabrici u Julu sisao sa trake...

Poslednja izmena:
Kako ti se cini u radu, ostali detalji? Zvuk na zvucnicima i zvuk na sluskama? [emoji1]

E da.. Danas sam stigao samo da ubacim nalog i instaliram aplikacije. Vrlo malo sam stigao da ga "dublje" cackam. Nadam se da cu sutra moci vise da se zezam.

Telefon zaista leti, bas sam prijatno iznenadjen - otvaranja aplikacija, prebacivanje, chrome, mislim da od Nexus 5-ice nisam imao ovakve "wow" trenutke. Definitivno je fluidniji i od Z2 i bas sam pod utiscima sto se toga tice.

Primetio sam da se grejao dok je instalirao tj vukao aplikacije sa Playstore-a, ali definitno je hladniji u odnosu na Z2 - sto se drzanja u ruci tice. Usijao se doduse kada je skinuo sistemski apdejt 1.9 i zahtevao da se nakaci na punjac (bio je u tom trenutku na 44%), tada dok je radio instalaciju i bio na punjacu je bas bilo neprijatno drzati u rukama i za ivice. Bas je bila fora "dal ce dizginemo ko oni nesrecnici sa Note 7". Mada napunio se sa 44% do 100% poprilicno brzo za tipa nekih 50ak minuta ako se ne varam.

Sto se zvuka tice sa sluska nisam isprobao ali mi je u prvom planu (zajedno sa kamerom i baterijom pre svega narednih dana). Preko zvucnika, uopste nemam trip da je mono fazon/sistem, deluje mi bolji zvuk od Z2 zvucnika u smislu detalja (sto se jacine tice tu su negde). Bas sam prijatno iznenadjen jer sam ocekivao mnogo losiju situaciju. Mada steta sto nije ostao stari "Boomsound".

FP senzor se odaziva brzo i precizno (nije do sada bilo situacije da sam 2x morao da ponovim) tako da sam i tu pozitivno iznenadjen jer sam mislio da ce losije da reaguje. Po onome sto sam gledao u sa fp-om 6P na YT-u nije nista sporiji.

Mali problem su mi ivice uredjaja, jer su uske i jeste malo klizav, tako da ga moram ipak drzati u celoj saci.

Sa ekranom sam zadovoljan, posrecilo mi se sa dobrim panelom (diskutabilno jer je Tianma, ali nije falican). Kontrast uopste nije los i jeste jak ako se nasvira do kraja i iskljuci adaptive brightness (pa cak u tom scenariju i na 80% napolju je i vise nego dovoljno). U principu ja sam na nekih 80% sa AB "on" i nisam danas imao problema napolju sa vidljivoscu ekrana. Inace moram da priznam da mi vise lezi "vivid" mod u sRGB-a (koji mozda deluje preciznije, ali ipak ipak deluje isprano). Ekran je odlican i ne vidim razlog sto su ljudi pljuvali na netu,mada opet ne moze da se poredi sa Amoled panelima.
Meni je stepenik iznad Z2, ali iskreno licno bih preferirao ovaj spec sa kvalitetnim 1080p panelom.

Za ostatak utisaka ce mi trebati par dana... Pre svega baterija i kamera mi interesuju...

Evo i ono sto sam pricao o panelima samo sazeto:

its not only Tianma some rare Sharp units have it as well, but the Sharp is a brighter panel like 50 nits brighter and the issue only appears in low brightness, this is why its more evident on the Tianma, its a gorgeous screen btw super clean whites and grey, zero patterns or lines, also more battery friendly then the sharp (yest i achieved 3h SOT on my first 50%)

to cut a long story short:
out of box the Tianma screen is around 380nits and set to half auto brightness by default, this is when the HTC 10 "shocks" you with the red bias, you set to full auto and the pink disappears, few weeks of use will drive the panel to 415nits as the glue cures, the pink shift will reduce greatly only appearing in very low brightness, sometimes it completely disappears, however i am afraid that the thermal cycle of the phone keeps bringing it back, the end result: the screen is gorgeous upfront but the view angles are not so amazing especially diagonal angles

http://forum.xda-developers.com/htc-10/how-to/poll-panel-htc-10-main-s820-variant-t3370972/page26

Razmišljam da uzmem 10-tku u mts-u.
Koliko vidim barem 2-3 stepena se više grije od ostalih. Zanima me da li je taj CPU Thermal Throttle (nakon 38 stepeni) sređen u prethodnom update-u i ako nije koliki problem ima u svakodnevnom radu pri padu performansi (smanjenju radnog takta)?

Do sada ni u jednom trenutku nisam osetio i video pad performansi, cak i u trenutku kada je bio topao na dodir - tipa posle 20ak minuta skidanja aplikacija dok sam ga istovremeo cackao. Znam da su baterija i CPU tada otisli preko 40 ali stucanja definitivno nije bilo. Zaista leti sto se aplikacija tice. Cak mi i guglove aplikacije tipa drive, gmail i store pa i fb messenger ili Badland (koje su znale na Z2 malo sporije da zalaguju sa ucitavanjem) instant otvaraju.

Eh, da, ekran je poprilicno osetljiv i to ume da nervira jer cesto odreaguje tako da odradi nesto sto nije bilo u nameri. Tako da ce tu zahtevati privikavanje.

Steta sto nisam uslikao koliko aplikacija je u stanju da drzi u kesu, mislim da bi batak pao u trans i izdzizovo po ekranu... :)

Moguce da je dodje throttlinga posle nekih "gejming sesija", ali ja skoro pa i ne igram (zahtevene) igre fonu, nekada upalim Badland ili Dots i to je to. Videcu kakva je situacija sa 4K snimanjem.

Inace baterija i cpu su uvek bili na nekih 30/32 stepena u idle-u i pri normalnom koriscenju telefon je uvek "mlak" na dodir (pozadi), cak i pri 3G/4G/WIFI surfu ili gledanju YT-a (pri spoljasnjoj temperaturi od 28 stepeni). U svakom slucaju mi je hladniji u proseku nego Z2 u to sam siguran, posebno na 3G/4G surfu. Mogu da kazem da sam ocekivao da ce vise da se oseca toplota, no opet videcu posle nekog duzeg perioda...

Moracu ipak da se ispravim oko ovih zvucnika. Malo sam se zezao sada kada se vratih iz grada, jesu definitivno nekih 30% slabiji od dual verzija zvucnika na Z2 i Nexus 7 iz 2013 (mada ni oni nisu neko merilo), ali je nivo detalja koji se dobije za pohvalu i sasvim dobro obavljaju posao iako ne "gruvaju". Ipak dual speaker bolje obavlja posao. Mada kada ste sami u stanu i hocete neki klip da odgledate jacina na 80-90% je sasvim dovoljna. Dok je za reprodukciju i na 100% ili pak kada zvoni prilikom poziva slabije jacine od onog sto sam navikao.

Inace probah par pesama sa full sized over-ear slusakama i ostadoh bez texta. Nije normalno da se ovakvo pojacalo ugradjuje u telefon. Na 60-70% mi je vec i dovoljno jako za neko glasnije slusanje, sve preko 80% jacine zvuka u podesavanjima ne bih mogao da izdrzim da slusam na duze, na 100% jacine mi je potpuno nepodnosljivo. Mada i to kada je na 60ak % posto je poprilicno glasno za slusanje na duze.

Inace evo sada ide na punjac sa 40% (skinut danas u 16h), sa laksim koriscenjem od 20ak minuta poziva,dosta WA, 2-3h na wifi-u, ostatak na 3G izvukao sam 3h 40min SOT-a (pri cemu je imao 2h 40min na 50% kada sam se vratio u stan), osvetljenje je sa ukljucenim AB-om i na nekih 70%. Verujem da ce posle 10ak dana stanje sa baterijom iskristalizovati pa cu imati neki bolji osecaj oko toga sta mogu da ocekujem od iste.

Poslednja izmena:
Da, super onda, bitno je da se ne dešava usporenje pri normalnom i heavy korišćenju, što se gejminga tiče i nije mi puno bitno. Imam trenutno M8 pa mi zna zasmetati pregrijavanje.
Z2 nikad nisam koristio pa upoređivanje mi je nemoguće, a i radi se o 2 generacije starijim telefonom.

Super ako ne igras igrice. Neces ni osetiti preveliko grejanje :)
Da l' je moguce da su GPU/CPU toliko ogranicili?

Dok je hladan, ispod 35℃, rade velika kryo jezgra sasvim normalno, preko toga gasi jedno veliko jezgro i performanse znacajno opadaju. Throttle-uje za 5min tokom igranja zahtevne igre na primer. Sa 60fps na 30fps.

Drugo, GPU ima lock na 50fps-a. Koliko sam video, dok ne dodirnete ekran, lock-uje na 50fps, a uz CPU navedene probleme, performanse znacajno da opadaju.
^Nadam se da si procitao i ovo.

Meni je ovo promaklo, a taman sam ga idealizovao u glavi. I još ova lutrija sa ekranom... [emoji53]

Vrh Dno