Dal' ce novi nexus imati dobar DAC kao 10-ka? Meni je to presudno
S obzirom da ce nove Nexuse proizvoditi htc postoji sansa da izbace Nexuse sa zasebnim dac-om i pojacalom.
Do sada su svi Nexusi imali prosecnu jacinu izlaza sto je sasvim dovoljno za in ear i manje zahtevne sluske ali ne i za te AKG koje ti koristis kojima svakako treba sto jaci izlaz..
E sad, cudi me da se nigde ne pominje koji dac ima ovaj telefon. Obicno proizvodjaci to koriste za marketing ili bar stoji u specifikacijama na sajtu ali u slucaju htc 10 ne pise nista niti je moguce doci do proverenih informacija tako da moze da se desi da koristi S820 zvuk ali uz pojacalo (sto vazi i za sve htc telefone do sada). Nije to nikakva mana jer od S800 snapdragon nudi odlican audio kvalitet (za smartfon standarde) mada dosta toga zavisi i od implementacije pa je bilo nekih telefona sa SD soc koji su malo failovali kada je kvalitet zvuka u pitanju (uglavnom odredjeni ''kinezi'' a i LG se tu malo losije pokazao od samsunga/htc/sony).
Svi htc M serije imaju odlican i veoma glasan zvuk tako da ovaj 10 moze samo da bude jos malo bolji
🙂
E sad samo ostaje pitanje da li koriste neki zaseban dac (Cirrus Logic, TI ili Sabre npr) mada cisto sumnjam da ne bi bar malo reklamirali taj podatak.. ovo ''hi-res'' i slicno ne znaci nista, mislim to se odavno reklamira (od LG G2 tj od SD800 ako ne gresim) i takav ''natpis'' ne znaci nista u realnoj upotrebi. Mislim slusao sam muziku u dsd formatu, fajlove teske po 500, 600Mb :d na Z2 i to je kao taj neki hi-res, stvarno zvuci odlicno ali ne mogu da kazem primetno bolje od ''obicnog'' lossless-a a imam dovoljno dobre sluske.. tako da je sve to nebitno u sustini.
Danas ima vec solidan broj telefona sa CL/Sabre dac - LG V10, odredjeni Vivo, Meizu, Xiaomi telefoni.. a neki imaju i pojacala, najjace je valjda na MX5 Pro.
I naravno ajfoni su tu standardno odlicni (CL/wolfson dac + pojacani izlazi).
U svakom slucaju mislim da htc 10 kida sto se tice zvuka, i kvalitetom ali i jacinom izlaza pa ti se svakako isplati da predjes na ovu desetku
🙂
Ko je htc fan ili uopste ko hoce super android telefon treba samo da saceka pad cena ovog modela.. za sada deluje da nema ozbiljniju manu.
A ko bas ne moze bez cistog androida.. sacekace nove Nexuse ili ce kupiti neki od aktuelnih. Ja bih ipak pre kupio ovu desetku nego 6P/5X iako je softver na njihovoj strani, jednostavno mi ovaj htc deluje vrhunski (specifikacija, dizajnom nisam bas zadovoljan) a nije osakacen softverski pa da mi to smeta.