Šta je novo?

HTC 10

Nemoj da te citira i probudi u pola 3 ujutru (nedelja na ponedeljak) kao mene...
Da kaže lupaš i da krene da se žali na htc dizajn, kao da nas ovde na forumu neko nešto pita :D

Odlučili su da promene i to je to ...

Poslednja izmena:
Ma kapiram ja to,ali se hsv istripovao da su zvucnici napred prodavali htc,to je toliko netacno da ni ne treba da se diskusuje..
Mozda su ga i prodavali,ali u zemljama kao sto je srbija,gde se ceka da cena padne na 350e..
Malo mi je smesna ta cela prica oko zvucnika napred i jednog od najbitnijih kriterijuma za prodaju m7,m8 i m9.
Mene je kupio dizajn, metalno kuciste, brz skin, pa i zvucnici, ali i bez zvucnika, 100% bih uzeo M8 tad. Jednostavno, ponizava ostale sa boomsound-om i dubinom basa(nisam probao nove nexuse i motorole+1). Samsung nisam shvatao ozbiljno sa onim flaster dizajnom, 5s mali ekran, note 3/4 uzasan TW.

Navikao sam se na to,ne zameram :) ima on dobra vidjenja na stvari ali ne kapira kako zombi kupci razmisljaju :)

Ma kapiram ja to,ali se hsv istripovao da su zvucnici napred prodavali htc,to je toliko netacno da ni ne treba da se diskusuje..
Mozda su ga i prodavali,ali u zemljama kao sto je srbija,gde se ceka da cena padne na 350e..
Malo mi je smesna ta cela prica oko zvucnika napred kao jednog od najbitnijih kriterijuma za prodaju m7,m8 i m9.

Pa jesi video na sta se zale htc fanovi i korisnici? Cak i ovde na forumu.

Sve karakteristike M serije htc je odbacio da bi licio na iphone/samsung/meizu a na kraju im flagship lici na goophone sa samsung dugmetom, prosecnim bezelima a bez stereo zvucnika, ma sjajan potez :d i uopste ne treba biti nekakav CEO ''mag'' da bi video da je to obicna wannabe glupost, dovoljno je da ne budes nekakav forumski kontras i to je to :)

ali ne kapira kako zombi kupci razmisljaju

Brate, zombi kupci kupuju Samsung/iPhone, ostali kupuju ono sto im je jeftinije i ono sto im je dostupno na domacem trzistu/amazonu a ovaj htc daj boze da ce biti bolje ''plasiran'' na trziste od M7/M8/M9 a dizajn je promasaj + nema stereo zvucnike i htc M ''smek'' na koji su htc fanovi navikli :)

I na kraju, jel ti biras fon na osnovu onoga sto se svidja nekakvim zombijima potrosackog drustva ili na osnovu licnih prioriteta koji su do juce bili isti kao npr Vojkanovi, moji, punisherovi, batakovi itd?

Svi smo pricali da bi kupili M8 samo da ima malo manje bezele (tj da izbace glupu htc crnu traku) i kameru u skladu sa klasom (ne mora da bude najbolja) i to je to, na kraju stize htc ruzniji od Samsunga/LG bez karakteristicnih ''M'' prednosti, bice ok fon ali to vise nije htc vec genericki android bez neke unikatne karakteristike osim sense-a a ni taj UI vise nije velika prednost kao ranije jer evo i LG je od G4 sredio softver, mozda i Samsung sredi TW za S7/Note 6 i sta ce onda na kraju ostati da izdvaja taj M10? To sto lici na klon 3 popularna (prosecno dizajnirana) modela a bez tunke naznaka da se radi o htc uredjaju?

Poslednja izmena:
Mene je kupio dizajn, metalno kuciste, brz skin, pa i zvucnici, ali i bez zvucnika, 100% bih uzeo M8 tad. Jednostavno, ponizava ostale sa boomsound-om i dubinom basa(nisam probao nove nexuse i motorole+1). Samsung nisam shvatao ozbiljno sa onim flaster dizajnom, 5s mali ekran, note 3/4 uzasan TW.
Prizivas sada Ivana Ivanovica, aka HTC mamara :D

Pa čekaj šta je sad zaključak, ipak se neće dobro prodavati? A fokus grupe? A crne trake?
Pa što su onda pravili ovo kinesko gomno, mogli su makar da imaju lep mob kada svakako neće imati dobru prodaju [emoji23]

Zaključak će se videti za 6-10 meseci :)
Da se dobro prodavao i da firma nije na aparatima ne bi ni menjali ništa - jedino je to sigurno :)

Samo da ne odvale neku cenu (da bude u rangu konkurencije G5/S7 ...) i da dostupnost bude ok ...

Poslednja izmena:
Brate, zombi kupci kupuju Samsung/iPhone, ostali kupuju ono sto im je jeftinije i ono sto im je dostupno na domacem trzistu/amazonu a ovaj htc daj boze da ce biti bolje ''plasiran'' na trziste od M7/M8/M9 a dizajn je promasaj + nema stereo zvucnike i dizajn na koji su htc fanovi navikli :)

Od zombi kupaca se zivi,to je cinjenica..

Htc ne moze da prodaje telefon namenjen geekovima i ljudima koji se razumeju u materiju.(pored svega toga takvi su ljudi skrti na racunu,mere 34 puta pa tek onda kesiraju i to ne premium cenu)
Da bi bili profitabioni na taj tvoj nacin njihov mob bi trebao da kosta 1500e.. :)

Poslednja izmena:
Ma mozemo ih mi pljuvati i hvaliti kao i prethodne tri godine ali sve ce se znati kad izadje telefon. Svaki telefon njihov se ovdje popljuvao prije nego li je izasao a kasnije su se pokazali kao odlicni telefoni.

Da bi bili profitabioni na taj tvoj nacin njihov mob bi trebao da kosta 1500e.

Na koji moj nacin? Pa i dalje imaju odlican fon u ponudi (M9) pa ne kosta 1500e i 100x pre bih ga kupio za 450e nego ovaj M10 za 650e+ :)

Dakle, oni su imali razvijen dizajn tj sjajnu osnovu koju su trebali da prate, imali su i naj zvucnike (sto znaci minimum troskova za razvoj novog modela), kako bi to zadrzavanje necega sto si vec razvio i usavrsio povecalo cenu na 1500e? :) Pa veci su ovo troskovi, puci ce dodatne pare da bi napravili goophone, sjajan potez :d

Jednostavno trebali su samo sve to da spoje sa S820, 4Gb rama, kvalitetnijom kamerom (samo bolji sw, senzor ce svejedno kupiti najnoviji imx377) + 3000 mAh i Sense = Pobeda ali samo u slucaju da rese probleme sa plasiranjem na sto veci broj trzista, inace dzaba im sve :)

Aj ovog Danila odavno ne razumem sta prica i sta hoce od telefona :d ali ti si me iznenadio :)

Poslednja izmena:
To sto ja hocu je nebitno sa pogleda trzista i ekonomije ali ti to ocito ne kapiras..

To sto ti pises prosto ne moze da se izvede u realnosti,posmatraj stvari malo sire

Poslednja izmena:
Aj ovog Danila odavno ne razumem sta prica i sta hoce od telefona :d ali ti si me iznenadio :)

hQdXxDMQ.png

:)

Jednostavno trebali su samo sve to da spoje sa S820, 4Gb rama, kvalitetnijom kamerom (samo bolji sw, senzor ce svejedno kupiti najnoviji imx377) + 3000 mAh i Sense = Pobeda ali samo u slucaju da rese probleme sa plasiranjem na sto veci broj trzista, inace dzaba im sve :)

Bice to dosta dobar fon, ako zanemarimo te zvucnike i dizajn. Mene interesuje softver vise, to Samsung svojom update politikom ne moze da isprati. I pitanje je kako ce svaki noviji LG/TW UI raditi na duze staze do sledeceg update-a.

Btw. svidjaju mi se ovi kapacitivni dugmici :)

To sto ja hocu je nebitno sa pogleda trzista i ekonomije ali ti to ocito ne kapiras..

To sto ti pises prosto ne moze da se izvede u realnosti,posmatraj stvari malo sire

Aj bas cemo videti kako ce da prodju sa ovom gufon nakazom :)

@ Danilo P

Idealna slika da opise tvoju konfuziju u stavovima, bolju nisi mogao da nadjes :d

Nego, jel to onaj bilde leaker? :)

Koliko je tebi dobro :)
Opusti se, pusti HTC da radi ono što mora i misli da treba ...

Samo kukanje neko, a telefon nije ni blizu izlaska :)

Nece nikako proci jer su pobegli od mwc u to mozes da se kladis,ali naravno dobices malu kvotu u startu :)

Cela ova "polemika" je krenula od toga kada sam napisao da ce im datum pojavljivanja mnogo vise skoditi nego mx5/mi5 izgled

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ukratko, uradili su ono sto misle da ce biti dobro po firmu, napravili lako varljiv genericki dizajn zrtvujuci ono sto misle da ce ih najmanje boleti. Posto se od prethodnih M nisu leba najeli a vec je pocelo da gori resili su da promene dizajn, izbace zvucnike i eto novog Galaxy M10. Realno, bilo bi smorno da su opet napravili isti telefon kao i 7,8,9. A ko cezne za tim dizajnom i zvucnicima moze uvek da kupi odlican M9 kome nista ne fali osim mozda nesto slabije kamere i to je sve. E sad sto ne moze bas sve, i stari dizajn i S820 i top kamera i do jaja baterija, e ***, cry me a fucking river :)
btw. niko ne komentarise amoled na M10 :)

CbpFWrLW0AAVzij.jpg

Nije M10 nego neki A16. Ne znam za vas ali meni je ovo 5x lepše od goophone grdobe [emoji102]

Sta su mu ove dve rupice na zadnjoj strani? Bolje da su stavili dva tastera ko na m7...ne kontam sto je gore ovako velika crna linija...
Svidja mi se bas kako izgleda...

I dalje ubijaju sa bazelima i htc nadpisom na prednjoj strani :(

Cudan izbor za dizajn kada vec menjaju na M10, ako su ono pravi renderi. Bezeli nevidjeno bodu oci, necu nikada shvatiti zbog cega to rade...

Nije M10 nego neki A16. Ne znam za vas ali meni je ovo 5x lepše od goophone grdobe

Jeste da je ovo neki tinejdz android od 150$ ali na ovoj osnovi su trebali da rade M10, 5.2'' amoled/ips, da izbace ove crne trake a zadrze stereo zvucnike i to je to.

Kada je predstavljanje M10?

Oni nisu normalni, S7 će im otkinuti tržište, verovatno i G5 ako bude neki bum. Jesu slepci. Njihove odluke kao u Nokia pre kupovine M$. Nisu mi jasni.

Ja se ne bih nimalo iznenadio da ih upravo kupi neka firma, trenutno van branše proizvodnje telefona...

A ovaj jadnicak? Kako li ce se pokazati... :D I bolje je sto ga nisu juce pretstavili.

Ja mislim da ce da iznenadi. Na kraju krajeva na trzistu ce biti kada i g5,tako da ni sa te strane nije lose.

Vrh Dno