Šta je novo?

HP ploca 1155 socket drajveri

Animal

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poena
275
Potrebna mi je pomoc da identifikujem plocu, naime radi se o HP ploci, i jedino sto mi je logicno da njoj da moze biti oznaka modela ploce jeste ovo sto je u prilozenoj slici.
Medjutim ubih se trazeci ali nigde ne mogu pronaci nista ni priblizno sa tom oznakom. Potrebni su mi drajveri za tu plocu..

Prilozi

• 1737896491791.jpg
    1737896491791.jpg
    427.9 KB · Pregleda: 60
A da instaliraš Win pa probaš sa Speccy,trebalo bi da je prepozna ili bar čipset...

Da li je ploča u originalnom kućištu?
Ukoliko nije, možeš skinuti taj malecki hladnjak do belog pcie slota i pročitati koji je chipset
Posle toga samo staviš malo paste i vratiš hladnjak 😉

Slika cele ploče bi pomogla

Okreni sliku za 180 stepeni i trebalo bi da vidis model ploce ;)

HP E93839 FXN1 Motherboard

Socket: LGA1155
Chipset: Intel H87
Form factor: uATX
Ram: 2 slots DDR3
PCIe 1X: 3 slots
SATA: 3 ports
Ports: PS/2, Ethernet, 4 USB 2.0, Line In, Headphone Out, DVI, VGA, Serial
PCIe 16X: 1 Slot

To nije ta ploča. Imaju istu oznaku na ploči, ali to je najverovatnije ova ploča:

91wH7OZIwfL.jpg

Drajvere možeš pronaći na ovom Linku

Isprati korake sa sledeće tri slike koje prilažem, odaberi sistem po želji, i daće ti listu svog softvera koji možeš instalirati na tom računaru, uključujući i firmware i drajvere

Prilozi

• Drajveri1.png
    Drajveri1.png
    66.8 KB · Pregleda: 26
  • Drajveri2.png
    Drajveri2.png
    114 KB · Pregleda: 17
  • Drajveri3.png
    Drajveri3.png
    65.2 KB · Pregleda: 40
Skini "Driver Identifier" on ce pronaci koja je ploca

Za drajvere skini iobit driver booster i 3dp chip.

Okreni sliku za 180 stepeni i trebalo bi da vidis model ploce ;)

HP E93839 FXN1 Motherboard

Haos, znaci neverujem, jos sam piljao po tim oznakama kojih ima mali milion na ploci i ne videh to :ROFLMAO:

To nije ta ploča. Imaju istu oznaku na ploči, ali to je najverovatnije ova ploča:

Drajvere možeš pronaći na ovom Linku

Isprati korake sa sledeće tri slike koje prilažem, odaberi sistem po želji, i daće ti listu svog softvera koji možeš instalirati na tom računaru, uključujući i firmware i drajvere

Jeste, ova je bas... znaci nista od W10, pihh, stara dobra sedmica znaci..

A drajveri moraju originalni HP? Nista te ne kosta da instaliras Win10 i proveris kako ce to raditi sa defaultnim drajverima (ok, kosta te malo vremena ;) ).

Pa ne moraju, ali ne znam da li desetka uopste ima podrsku za taj cipset koji je da je na toj ploci..
Uvek sam mrzeo ove brendirane konfiguracije vecito njihove neke ploce, njihovi drajveri, njihova napajanja sa nekim nestandardnim ulazima na ploci..

moguće da je sve podržano i da zato nema na tom linku. a uvek možeš da pokreneš neki Linux distro, poput Ubuntua ili njegovih derivata

A nije moj PC, komsijin ima troje dece male pa oni koriste to 100 % vremena, igrice neke preko browsera i budalastine koje kakve.. Bila sedmica, racunar zakovao skroz, znaci nista apsolutno ne reaguje u sistemu, sto bi se reklo ****** su mu kevu ali bas.. Ubacivao sam live flesku Kali Linuksa, radi.. Znaci sistem je kaput, da je moj lako bih ja instalirao i video kroz par dana da li to radi OK, ovako da budem dezurni ne mogu i ovo sam jedva prihvatio zasto sto smo bas dobri..

Радиће 10-ка без проблема, за 20-ак евра (или неке сличне новце) се тај комп може лепо унапредити уз SSD (нпр. чувени Kodak са Тemu), барем 8 GB RAM и евентуално i5, ако је унутра неки убоги двојезграш.

Windows 10 ltsc,vecina drajvera ce leci od windowsa,ono sto fali skini iobit game booster i 3dchip.
Ja sam imao slicnu plocu i radila je kao bombona.
Sve te ploce imaju iste komponente nema tu nista specijalno sem nekad drugacijeg konektora za napajanje i nekad neobelezeni konektori za kuciste.

Poslednja izmena:
Радиће 10-ка без проблема, за 20-ак евра (или неке сличне новце) се тај комп може лепо унапредити уз SSD (нпр. чувени Kodak са Тemu), барем 8 GB RAM и евентуално i5, ако је унутра неки убоги двојезграш.

SSD vec ima, 8 GB rama, procesor je cini mi se i5 2300 ili i5 2500 ne secam se sta bi od ta dva, rx 550..

Nista stavicu 10 ltsc, njega vec imam na butabilnoj fleski, pa da vidimo sta ce biti, ako nesto zafali, pokusacu onda sa ovim softverskim resenjima za pronalazenje drajvera.

Hvala svima na ukazanoj pomoci.

Svakako idi na windows 10, mnoge igrice koje klinci najviše prže(roblox, fortnite) ne rade više na win7

XP i Win 7 su davno zavrsene price,ko ima slabiji racunar od ovog,samo linux.

Nazad
Vrh Dno