Šta je novo?

HP 6735s

Aj dajte neke slike cpu-z-a, na kolko vam radi ram?? Posto pise da ima ddr2 800, a mene interesuje dal radi na 800 ili 667, dal je moguce menjati latence, slike kakav je bios i da li je moguce nekako oc grafiku (ovo je cisto teorije radi zbog testova, nebi da ga secam sa ocovanom grafikom).

Stvarno ima ddr2 800 (Hyundai DDR2), ali majstori koji su mi ugradili dodatnih 1Gb memorije su mi ugradili ddr2 667, jer su takve specifikacije dobili od velikog Niskog uvoznika (da ih ne pominjem po imenu), tako da meni trenutno memorija radi na 667. Bios je ultra siromasan (ili ja neznam da otvorim sve opcije), tako da zaboravi na podesavanje memorije i HD3200. Cak ne mogu ni da
izaberem koliko mi odvaja memoriju HD3200 ( a odvaja je 256Mb).

Na HP sajtu sam dobio odgovor da nije moguće ručno menjati koliko će grafika uzimati sistemskog rama za sebe, već da ona to radi sama po potrebi, (navodno do više od 1Gb!).
Bios je još siromašniji na 6715b, ili ja ne umem da nađem dodatne opcije.

Poslednja izmena:
@MadMan kako(kojim programom) da particiji C(onoj od 5Gb)dodam vise prostora(od D particije)? probao sam Partition Magic-om(v.8) i nece,prijavljuje da ne prepoznaje oznake diska(eror 117)? probao sam da nadjem listu gresaka,ali nista.. neki drugi program,mozda?:smash:

Kolega je imao slican problem, takodje sa HP laptopom. Nije uspeo da ga resi i morao je da reformatira i reparticonise ceo disk. Imas ovde temu koja se bavila time sa predlogom nekoliko programa koji bi mogli da rese problem.

@MadMan kako(kojim programom) da particiji C(onoj od 5Gb)dodam vise prostora(od D particije)? probao sam Partition Magic-om(v.8) i nece,prijavljuje da ne prepoznaje oznake diska(eror 117)? probao sam da nadjem listu gresaka,ali nista.. neki drugi program,mozda?:smash:

Nisam imao nikad takav problem :trust:

Pozdrav svima,

Da li neko zna da li je dobar izbor Athlon za laptopove, posto znam da se on uglavnom ugradjuje u desktop kompjutere? Nasao sam isti model u inostranstvu, ali kosta 730 evra. Razlika izmedju ova dva je procesor (Amd Turion X2 Ultra) i OS (Vista Business). Da li vredi da dam dodatnih 150e, da li je velika razlika izmedju Turion i Athlon procesora?

Poslednja izmena:
Ljudi jel zna neko tacne specifikacije za HP COMPAQ 6735S KU473ES? Nasao sam za HP 6735s FU371ES i HP 6735s FU372ES, a nikako ne mogu za ovaj.

Poslednja izmena:
Dajte vi sto imate instalirane sisteme neke slike sa testovima latenci iz sandre ili everesta, i jel moze mozda neka fotka iz everestovog pwm kolki je kapacitet baterije i kolika mu je potrosnja u ler-u i sa opterecenjem. A da i mem bandwidth iz everesta bi bio dobar... Pozzz

@alokiN: možda zato što je oznaka KU473ES samo za HP 6820S ?

@SoneMasina: opet ponavljam i tebi: ne znam kakvo čudo očekuješ od lapa za ~34k din ? Koja je svrha silnih testova? Ako hoćeš extra lap. isprsi se najmanje 1000e pa uživaj u testovima ;)

Poslednja izmena:
3699832827.jpg

7a0b5ed90b.jpg

Ima fora: odeš u radnju gde su ti ga prodali i ubaciš ram. Tako sam ja s Pakom-om.
Dobra stvar ovog lapa je što mu mu je fabrički ram i utor za proširenje na istom mestu, ispod jednog šrafa.
Kod 6715b je fabrički ram ispod tastature i ebada zamenti ga.

Koliko vidim na slikama, 6720 ima kopču na poklopcu, 6735s nema.

Edit: i nisu baš isti ;)

Poslednja izmena:
ne valjaju slike ili nisi shvatio. 6720 ima dvije okrugle male gumice, možda su ti se od toga učinile kopče. kad se 6720 zatvara, do nekog ugla od recimo 20° se teže pomjera poklopac i onda kad se dođe do te tačke on samo padne. ne znam kako bi drugačije objasnio taj mehanizam. :d

Nazad
Vrh Dno