Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

pozdrav ljudi.danas sam hteo da igram raw vs smackdown i prvi put sam se susreo sa ovim emulatorom.imam vecinom konfiguraciju koja zadovoljava potrebe emulatora ali mi je procesor Intel E3300 Celeron na 2.5ghz.dosao sam na ideju da ga overklokujem na 3.3ghz i zeleo sam da vas pitam da li ce se onda moci normalno igrati? da nepokusavam bezveze ako nece davati neke normalnije rezultate posto se sada ne moze igrati kada se igra tipa 2v2.

Procesor je najbitniji za ovaj emulator.
Što se tiče toga da li će moći normalno da se igra, to zavisi od igre.
Neke će raditi normalno i na 2.5GHz, neke će seckati i na 4GHz.
Probaj :)

probao sam i za raw vs smackdown treba mnogo,mnogo jaci procesor od dual kora na 3.5.tako da ako neko zeli da igra istu neka bolje kupi konzolu.

Hocu da igram Gran Turismo 3( ili 4 svejedno),koju verziju igre treba da skinem da nebi treptala slika?(pal ili ntsc)
Konfiguracija je sledeca,
Intel celeon dual core e1200 (1.6ghz,ako je problem moze da se potjera do 3.4ghz :p)
2x1gb ram 800mhz
msi 7900gtx 512mb ddr3(jaca je od 8600gt koja je kao minimum)

Sa tim nece ici ni half speed, ni ne pokusavaj.

Eee, evo imam i ja pitanje :D
Ovako, konfa je iz profila, i sad, MK Deception i ostale MK igre se bas vuku, oko 30-40fps-a, dok je recimo Naruto UN4(ne pitajte me sto sam to skidao :d) leteo na 60fps-a.
Sad mene interesuje dal' da nabavljam gt4 ili gt3, ili neku drugu igru.
Btw. preporucite neku platformsku igru, sa sto manje zahtevnih efekata i to, nesto tipa super mario ali naravno za ps2, ali ne u potpunosti 2D nego nesto kao spyro, ali ne spyro posto cu njega svakako nabaviti.
E sad sam vas posteno zbunio :d

Pogledaj Ratchet and Clank i Jack and Daxter serijale igara.

Gran Turismo ce slabo da ti radi, ovaj emulator voli sto vise Hz i sto vise kes memorije na procesoru.

OK, probacu onda one navedene, hvala :)

Jel probao neko Metal Gear Solid 3: Snake Eater da igra?

Evo jedan odlican sajt gde se mogu pogledati podesavanja za emulator i opise kako radi koja igra: http://emuplace.com/
Inace, na sajtu se mogu naci i podesavanja za igre koje se igraju i preko ostalih emulatora, tako da je sajt must have. :)

Kako bi GT4 i Tekken 5 radili na AthlonII x2 240 - 3.36GHz, 2GB ddr2 800mhz i 9600GSO 384MB ddr3...?

Poslednja izmena:
Pa kako ps2 kosta nekih 10-tak hiljada, stvarno je isplativiji od svog maltretiranja sa emulatorom.

^To da, ali kad se hardwerski emulira preko dx-a i ukljuce dodatna filtriranja grafike sa sve vecom rezolucijom, onda ne moze da se poredi sa onim kako izgleda na tv-u. :) Doduse, treba solidno klokovan proc i grafika, ali neke "optimizovanije" igre rade i na pristojnim masinama... za sve ostalo tu je "normalan" ps2.

Bojsane je napisao(la):
Kako bi GT4 i Tekken 5 radili na AthlonII x2 240 - 3.36GHz, 2GB ddr2 800mhz i 9600GSO 384MB ddr3...?

Kao sto rekoh, baci pogled na ovaj sajt gore zato sto je mnogo bolji od forumskog detaljisanja i imaju kompletne slike, sta, kako i gde da se ukljuci, plus sto je napisano i koji su glitchevi sa cim i koliku minimalnu snagu procesora i graficke trazi. http://emuplace.com/board/pcsx2/gran_turismo_4/4-1-0-198

http://emuplace.com/board/pcsx2/tekken_5/4-1-0-11

Ako te buni ruski, tj. predpostavljam da ga ne znas, onda celu adresu strane kopiras i ubacis u google translate i ko covek iscitas na engleskom. :)

^To da, ali kad se hardwerski emulira preko dx-a i ukljuce dodatna filtriranja grafike sa sve vecom rezolucijom, onda ne moze da se poredi sa onim kako izgleda na tv-u. :) Doduse, treba solidno klokovan proc i grafika, ali neke "optimizovanije" igre rade i na pristojnim masinama... za sve ostalo tu je "normalan" ps2.

Kao sto rekoh, baci pogled na ovaj sajt gore zato sto je mnogo bolji od forumskog detaljisanja i imaju kompletne slike, sta, kako i gde da se ukljuci, plus sto je napisano i koji su glitchevi sa cim i koliku minimalnu snagu procesora i graficke trazi. http://emuplace.com/board/pcsx2/gran_turismo_4/4-1-0-198

http://emuplace.com/board/pcsx2/tekken_5/4-1-0-11

Ako te buni ruski, tj. predpostavljam da ga ne znas, onda celu adresu strane kopiras i ubacis u google translate i ko covek iscitas na engleskom. :)

Hvala za sajt, po njemu sam podesio za MG 3 i radi extra :)

A jel ima Engleski na tom sajtu? Sve je na Ruskom, nista ne razumem xD

Pa napisao sam vec u postu...

Ako te buni ruski, tj. predpostavljam da ga ne znas, onda celu adresu strane kopiras i ubacis u google translate i ko covek iscitas na engleskom.

Ne znam da li ste primetili da je izašao PCSX2 0.9.8 :)

Ja koristim 0.9.7. r4515 i odlicno sljaka.

Jel probao neko NBA Street V3? Nikako da podesim da mi ne secka, ni Raw vs Smackdown, ni Mortal Kombat Armageddon nije sljakao....

Meni radi armageddon na 0.9.8 (radio je i sa 0.9.6), mada ne mogu da izvučem sasvim tečan frejmrejt (Intel E8600)...

GT4 emu

Pozdrav svima,

Igram GT4 na mojoj konfiguraciji i jedini problem koji mi se javlja je na nekim stazama i to na samo nekim mestima staze je da ekran pobrljavi kao na slici u attachmentu. To se dogadja samo kada koristim ubrzanje grafike, a kada stisnem F9 i ukljucim softverski rendering sve je ok, ali mi je nizak framerate. Koristim PCSX2 0.9.8. Da li vam se mozda nesto slicno dogadjalo ili imate neki savet? Probao sam razne drajvere, ali neki ne rade, a opet neki izazivaju isti problem. Unapred hvala.
:wave:

Prilozi

• screen1.jpg
    screen1.jpg
    348 KB · Pregleda: 147
To se i meni pojavljivalo ali na amd phenom II X2 550 pa sam batalio GT4, na sadasnjoj masini nisam probao ali imamo isti procesor, jedino da probas sa 0.9.7. r4515 ovom verizijom.

Malo sam se igrao sa biosima koji se ucitavaju sa emulatorom. Cini mi se da je nesto do njih. Javim ako skontam sta je :)

Hmmm cini mi se da je resenje za ovaj problem stavljanje 480p ili tako nesto u video opcijama u meniju kada ukljucite trku.
Mislim da je tako.

Probao sam ali nema nista od tih opcija kod PAL verzije. Videcu da li se isti problem javlja kod NTSC verzije ;)

Ima verzija HD patched u kojoj ima da se bira rezolucija.

Jel neko uspeo da potera burnout revenge bez frameskipping sa 30 i vise fps-a?
Ja kad upalim skipping onda je nekako seckavo ali 50fps, a bez njega je usporeno-30fps.

Ja ovih dana pikam GT4 sa G25 volanom. :)
Volan sam uspeo nekako da podesim preko nekih programa, i maltene kompletno uklonim onaj sugavi deadzone, posto lilypad plugin jedino konta gamepad-ove i dodeljuje po defaultu deadzone za sve analogne stick-ove. Doduse deadzone za pedale je jos uvek aktivan, pogotovo kada podesim kontrole za separate pedals.

Zna li neko postoji li neki plugin ili nacin kako moze normalno da se podesi volan za PCSX2 ili cak da GT4 prepozna volan?

Vrh Dno