Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

sad bi meni zatrebala neka pomoc...:d

Naime,igre rade,sve mi radi,to umem...:)

Ali,ono sto ne kontam je.

XP,32-bit,SP3..

PCSX2 0.9.4/5/6 (imam te 3)
Fraps 2.9.4/8 (imao 4 sada 8)

Kada god ukljucim FS u gsdx verzija 0.1.4+(do gsdx 0.1.14 (1451 revizija)) ja nemam fps counter,niti Fraps "detektuje" moj PCSX2,pa tako i NE Radi...Imao sam i 2.9.2 i ni taj nije radio..

Znaci nijedan fraps ne radi u FS,a kamoli windowed....ima li neko "neko" resenje???

hvala unapred...

Sta ce ti fraps za merenje fps-a, kad to sam emulator moze da radi, ima negde u opcijama da se ukljuci, cak mislim da je po defaultu i ukljuceno.

zasto mi igre koje jesu radile na nvidia 8600 GT ne rade sada na ati 3850???

Hm, neka nekompatibilnost drajvera i emulatora, ali me bas cudi, graficka u emulaciji ima veoma malu ulogu...
Probaj najnovije drajvere, a ako imas vec, onda probaj starije, ***.

Poslednja izmena:
dali bih mogao pokrenuti i igrati psx2 sa quad core 6600,2 gb rama,gf 8800gts 640mb?

Dabome :).
Moze se emulator pokrenuti i sa 10x slabijim procesorom/racunarom, pitanje je samo kako ce igre raditi :p :D.
Sve igre koje su dobro emulirane ce ti raditi dobro, mada mozda procesor ne bude dovoljan ako ga drzis na default 2,4GHz ;).
3GHz i vise je potrebno za neke igre, npr Gran Turismo 4.

Pokrenem igru Hitman blood money sa originalnog DVD ili iso, i dobijem ovo. U cemu je problem? Inace bez diska se startije "konzola" normalno, sva podesavanja rade ima zvuk. Da li je do igre, nemam drugu trenutno da probam?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 89
Promeni graficki plugin, ili stavi noviji ili neki drugi (ZeroGS npr).

daj bre,blood money mozes i na PC-ju da igras sa boljom grafikom...:)

Probaj neki noviji GSDX..

reci kako si podesio pcsx2...

Dabome :).
Moze se emulator pokrenuti i sa 10x slabijim procesorom/racunarom, pitanje je samo kako ce igre raditi :p :D.
Sve igre koje su dobro emulirane ce ti raditi dobro, mada mozda procesor ne bude dovoljan ako ga drzis na default 2,4GHz ;).
3GHz i vise je potrebno za neke igre, npr Gran Turismo 4.

Ok.probaću da ga kloknem.Interesuje me dali psx2 u mom slučaju koristi četiri jezgra,ili
koristi samo dva?

Za sada koristi samo dva jezgra, zato je takt bitniji nego quad core.

Kad hocu da namestim sse3 javlja kako cpu ne podrzava sse3, a koliko ja znam phenom 2 x3 710 podrzava. Isto je javljao i na windows xp i sad na windows 7. Sta je problem?

pazi sad,postoje SSE3 kao i SSSE3,a gsdx radi sa ssse3...Bolje probaj sa SSE2...

Jel ima neki dobrovoljac koji bi,ako ima,testirao na bilo kojoj PCSX2 verziji DBZ : Budokai Tenkaichi 3,samo da bude ATi Karta (preferirano 3850) i ako moze,da postavi ss iz igre,kao i setovanja. P.S. - ako moze na XP-u (ne mora)...Cisto me zanima,jer sa 3850 nikako da pokrenem ovu igru kako treba (i PAL i NTSC)

Da li je neko probao Tekken 5?
Meni radi odlicno dok ne dodje sama borba, onda padne FPS na 20 ... a to nije to!

edit: i God of war mi radi na 25fps, imam q6600 sa 9800GT, podesio sam sve kako treba, skinuo najnovije pluginove.
Recite mi samo kako ste podesili frameskip i tako to ... da znam da se igram malo

Poslednja izmena:
Da li je iko isprobao ove igre, da li su playable?

Jak and Daxter: The Precursor Legacy
Jak II
Jak 3

Ratchet & Clank
Ratchet & Clank: Going Commando [playable in old 0.9.6 compt list]
Ratchet & Clank: Up Your Arsenal [playable in old 0.9.6 compt list]
Ratchet & Clank: Size Matters
Secret Agent Clank

Pomagajte.

Uspeo sam kao sto mi je voodoo_ savetovao sa klokovanjem CPUa na 3GHz uz stabilan rad.
Medjutim Pokrenuo sam GOW, ali nema ni govora od 60fps i da glatko radi.
Maximum koji imam kada nema protivnika je 40fps, a kada je borba padne na 20~25fps
eve par slika iz igre, pa recite mi da li je to ok?

Slika 1
Slika 2

Eve i slika samog podesavanja, mada sumnjam da ovde moze jos nesto da se tweekuje, tipujem da ima u advanced ili tako nesto :)

SLIKA

Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu vrlo zahvalan

Ja sam igrao GoW1 [NTSC] sa full frejmovima bez problema [phenom x2 550]. Zadnja beta, ukljucis sve speedupove, stavis frame skip [60/55/1/0] i to ti je to [znaci limitira na 60, ako fps padne ispod 55, preskocice 1 frame necekajuci nijedan frame [ona nula na kraju]].

ipcbjt.jpg

^ evo slike sa moje masine

sve popaljeno osim ona 2 "micro VU" box-a, dx10, internal res 1200*1200, 4:3

Poslednja izmena:
ma jok nema leba i to sam probao ... sve sam ukljucivao iskljucivao, tweekovao ... ali i dalje 23fps :(

EDIT: Nasao sam foru, nisam ukljucio sve speedupove (onaj mali slajder na kraju dole desno)
sad radi na 60fps sije kao lud, samo sto onda igra izgleda bagovito, texture su mi dosta iseckane. Da li ima resenje i za to?
Hvala vam!

Poslednja izmena:
Taj slajder ti je najbitniji, on sluzi za ubrzanje 3d grafike.

Taj slajder mi je do kraja, i onda super sve leti, samo sto Krejtos izgleda kao majmun sa razlivenim texturama. Oko njega se pojavljuje neki zeleni oblak, i generalno pozadina je razlivena

Probaj da nadjes i stavis Gsdx 1076m, on ja bas namenjem samo za God Of War.

Mada evo za sada sto sam ja probao na emulatoru svaka igra je posebna prica za sebe. Igrao sam DMC, DMC 2, God Of War i Shadow of Colossus.

DMC nikako da proradi kako treba. U nekim trenucima radi ono na maximali, ali u borbi recimo fps pada na 40-45 sve zavisi, nije bas igrivo. Slajderi nista ne pomazu.

DMC 2 radi bas, bas dobro. Nema nikakvog usporavanja, drasticnih padova frejmova. Mada igra nije nesto, verovatno i najlosija u serijalu. Stigao sam do zadnje misije, a toliko smara pa nikako da predjem igru. Slajderi ovde kada se ukljuce usporavaju igru.

God of War sa ukljucenim sladjerima i gsdx 1076m radi na 60 fps, ali kada se posle neke animacije nastavi igra fps pada na nekih 30, i potrebno je pauzirati igru na par sekundi i sve se vraca u normalu. A posto su slajderi stavljeni do kraja, oce ponekad malo da iskacu teskture ali nista strasno.

Shadow of Colossus isto igram sa ukljucenim slajderima i ova igra dosta fino radi. Rekao mi drugar koji je igrao na PS 2, da tamo malo bolje radi ali i ovako se moze igrati. Jedino sto oce ponekad da se pojavi neka crna linija dole i sa strane ekrana, ali to je verovatno do upaljenih slajdera koji izazivaju graficke probleme.

e moze mala pomoc, imam pcsx2 0.9.6 i igram Final fantasy X PAL. Medjutim iako pise da je igra skroz kompatibilna sa emulatorom meni dodje do Djose temple-a. To je tacnije treci hram po redu i kada treba da odem odatle jednostavno iskoci iz emulatora, pokusavao sam sa svim graphic pluginovima i svim biosima, sto evropskim sto americkim, sto japanskim, cak sam i CPU podesio da mi presakce sto vise frejmova samo da bih presao taj deo i nece nikako, sto je najgore od svega ovo se desilo i na drugom kompjuteru na istom mestu... ima li leka ovome... jer igricu igram vec dvadesetak sati i bilo bi mi glupo da moram da skidam neki drugi i ispocetka da krecem....

Potrazi patches na netu, mislim da oni bas za to i sluze. Da ispravljaju greske u igrama, tj. u svakoj igri posebno. Ako se ne varam.

Da li je neko probao Tekken 5?
Meni radi odlicno dok ne dodje sama borba, onda padne FPS na 20 ... a to nije to!

edit: i God of war mi radi na 25fps, imam q6600 sa 9800GT, podesio sam sve kako treba, skinuo najnovije pluginove.
Recite mi samo kako ste podesili frameskip i tako to ... da znam da se igram malo

Probao sam ja Tekken 5. Sve radi ok dok ne dodje do borbe i tu se vidi da sporije radi, ali stoji 60fps. Upaljeni speed hackovi.

iako je speed hack,ne ubrzava svaki od njih igru,neki ih usporavaju...probaj vise kombinacija i bice bolje..;)

E sad sam probao tekken 5 sa ZeroGS 0.97.1 i radi i do 90 fps-a. Borba ide ono bas extra, brzo, ali intro scene idu prebrzo. A DMC 2 je radio i do 176 fps u jednom trenutku. Izgleda da cu morati da podesim ono ogranicavanje. Ali cini mi se da se taj ZeroGS za sada najbolje pokazuje, sa igrama koje mogu na njemu da rade naravno.

Ja sam sa ZeroGS imao najmanje problema, bukvalno default podesavanja i vozi.
Medjutim, kao sto si i sam rekao, mali broj igara rade na njemu, ali one koje rade, rade 100% bez gresaka.

Problem kada instaliram pcsx2 0.96

Could Not Load GS Plugin 'plugins'<NULL> pise kada se konfigurise

I uvek kada se pokrene trazi da se konfigurise, i tako u krug.

A recimo kada koristim stare podatke sa windows xp sto sam sacuvao radi. U cemu je problem? Imam Windows 7.

Vrh Dno