Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko ima apk za snimanje razgovora? To je bilo na Huawei telefonu. Instaliraš sa strane i integrisano je bilo u sistemu.

Kada imam poziv iskoci mi sa desne strane ikonica za prevod razgovora, kao google translate, nju pritisnem i prevod nije radio ali je snimao razgovor. Danas to nisam moga da uradim. Kada sam u podesavanjim omogucio Ai prevod, aplikacija mi slusa razgovor i prevodi, obe strane mogu da cuju oba korisnika i prevodioca, a mozes da se podesis da iskljuce mene ili drugu osobu i da se cujes samo prevodioc. Pa me zanimalo da li ima snimanje razgovora kao na Huawei telefonu.

Prešao sa Magic5 Lite na Magic8 Lite. Stari telefon je dosta bolje ležao u ruci, novi iako nije mnogo veći zbog ravnih ivica deluje glomaznije.

Zasada jedini minus to što nema stalni always on display, kao što je imao Magic5 Lite.

Da li neko ima apk za snimanje razgovora? To je bilo na Huawei telefonu. Instaliraš sa strane i integrisano je bilo u sistemu.
Kod mene na motoroli (sa android 15) postoji record call kad se zove, to sam video ali nisam probao. To bi trebalo da radi zbog google phone app, zavisi od regiona valjda gde sme a gde ne sme. U svakom slučaju postoji ovo uputstvo:
Ako ti nije instaliran, probaj preko google play da instaliraš Google Phone app pa vidi hoće li se pojaviti.

Koliko znam moze da se koristi app true phone, ali kako bi imali snimanje poziva ne sme da se instalira preko app marketa ili play prodavnice, vec da se nadje link na netu (samo da taj link nema virus)

Kod mene na motoroli (sa android 15) postoji record call kad se zove, to sam video ali nisam probao. To bi trebalo da radi zbog google phone app, zavisi od regiona valjda gde sme a gde ne sme. U svakom slučaju postoji ovo uputstvo:
Ako ti nije instaliran, probaj preko google play da instaliraš Google Phone app pa vidi hoće li se pojaviti.
Koristi sistemski google phone, tj. link što si poslao ali nema snimanje razgovora.

Prešao sa Magic5 Lite na Magic8 Lite. Stari telefon je dosta bolje ležao u ruci, novi iako nije mnogo veći zbog ravnih ivica deluje glomaznije.

Zasada jedini minus to što nema stalni always on display, kao što je imao Magic5 Lite.
Koliko je kamera bolja na 8 nego na 5?

Ja imam HM6P. Kada sam ga uzeo bio je na DXOMark drugi ili treći na rang listi što se kamere tiče. Pre njega sam imao Vivo X80 Pro i Huawei P50 Pro. Garantujem da mu kamere nisu posebno bolje. Čak sam bolje fotke hvatao na prvu sa ta dva fona nego sa HM6P. Toliko od objektivnosti DXO.

Tehnički, prava zamerka oko kamere na šestici je onaj šugavi blur na periferiji slike. Ne znam po kojoj osnovi radi to zamagljivanje. Ne znam da li su to sredili na osmici. Takođe, reklama im se vrtela u fazonu "probajte da slikajte mutnu sliku u pokretu, nećete uspeti". Čist hajp.

Kamera je inače okej. Softver kamere je šugav jer ProShot Pro baca bolje slike nego fabrička aplikacija. Verovatno i GCam.

Uz Magic5 Lite sam koristio originalni Honor 66W punjač i prikazivao mi je Super punjenje 40W.

Sa istim punjačem i kablom koji je stigao uz Magic8 Lite prikazuje samo Brzo punjenje, 4 sata procenjeno. Sa starim kablom ispiše Super punjenje. Ne znam da li treba da ispiše i 66W kada je baš max brzina? Tako je na Magic5 Lite bilo, Super punjenje i Super punjenje 40W.

Uz Magic5 Lite sam koristio originalni Honor 66W punjač i prikazivao mi je Super punjenje 40W.

Sa istim punjačem i kablom koji je stigao uz Magic8 Lite prikazuje samo Brzo punjenje, 4 sata procenjeno. Sa starim kablom ispiše Super punjenje. Ne znam da li treba da ispiše i 66W kada je baš max brzina? Tako je na Magic5 Lite bilo, Super punjenje i Super punjenje 40W.
Nesto tu debelo ne stima.... Definitivno... Za pocetak mi je jako sumnjiv taj punjac... Najjednostavnije je probati drugi punjac ako imas nekog ko ga poseduje i sve ces znati... Ostalo je samo nagadjanje svih nas ovde i prica uradi ovo uradi ono.. Veruj mi...

Nesto tu debelo ne stima.... Definitivno... Za pocetak mi je jako sumnjiv taj punjac... Najjednostavnije je probati drugi punjac ako imas nekog ko ga poseduje i sve ces znati... Ostalo je samo nagadjanje svih nas ovde i prica uradi ovo uradi ono.. Veruj mi...
Sad mi izlazi Max 66W, ne znam što juče nije htelo. Plus iskoči i ovo obaveštenje, a ne vidim nigde u opcijama da uvek koristi maksimalnu brzinu, umesto da me pita.5874.jpg

Telefon mi je ispao iz dzepa sa visine od 20-30 cm na beton kada sam čučnuo nesto da dohvatim. I pojavila se mala pukotina na staklu na dnu kruga koji stiti kamere , toliko o jakoj zastiti. Ne remeti funkciju kamere ali necu jos nista menjati.

Sto se punjaca tice, kada ubacim punjac i kabal od Huawei p40 pro na Honoru pise 40w koliko i isporucuje taj punjac, kada ukljucim od 100w koj sam porucio na netu ovde 4000 din, pise da je proizveden u Nemackoj, na telefonu pise 100w. Isto stoji to obavestenje oko punjenja i grejanja telefona, da li zelim brze da punim i da ce vise grejati telefon

Zvao sam da pitam sto se zamene stakla na kameri tiče, imaju dve opcije, jedna je da iskoristi honor care+ i cekam od 7 do 14 dana a mozda i koj dan duze, da se odobri procedura, a druga je da platim 10200 za zamenu i da mi care+ ostane, a tu mogu dogovoriti da sve bude reseno za 1 dan. Delova rezervnih jos uvek nema. Bice narednih dana. Pukotina koja ide preko sirokougaone kamere zna da pravi refleksiju i pojavljuju se na primer zgrade na nebu. Vestačka to zna da ispegla, ali smanji malo kvalitet slike, a onda se moze i povecati rezolucija sa vestackom.

Zvao sam da pitam sto se zamene stakla na kameri tiče, imaju dve opcije, jedna je da iskoristi honor care+ i cekam od 7 do 14 dana a mozda i koj dan duze, da se odobri procedura, a druga je da platim 10200 za zamenu i da mi care+ ostane, a tu mogu dogovoriti da sve bude reseno za 1 dan. Delova rezervnih jos uvek nema. Bice narednih dana. Pukotina koja ide preko sirokougaone kamere zna da pravi refleksiju i pojavljuju se na primer zgrade na nebu. Vestačka to zna da ispegla, ali smanji malo kvalitet slike, a onda se moze i povecati rezolucija sa vestackom.
Uh nije ni malo sto da je zaslon koliko bi onda doslo

Da li ima neko da se registrovao na honor sajtu za poklone. Konkretno me interesuje oko unošenja broja fiskalnog računa i fotografija IMEI broja i fiskalnog isečka. Ako je neko to radio molio bih ako može da ostavi broj u pp da se čujemo.

Da li 8 lite ima opciju za castovanje (preslikavanje) sadržaja sa telefona na TV
Da, imas opciju preslikavanja ili da bude dekstop racunar.
Mozes da koristis bezicnu projekciju ili pomoci kabla (treba ti dodatak HDMI to type C).

Nesto sporo pada cena M8P na KP 🙂

U BiH je na oglasima sada 1.000 €

Nazad
Vrh Dno