Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupio sam u nedelju kasno naveče i tada sam poslao e-mail, nema odgovora, ali je na sajtu pisao da ce biti odgovor u roku od 14 dana

@P40pro koji si telefon koristio pre magic 8?

Da li je mnogo znacajno unapredjenje Honor model?
Ja sam testirao P40 i Magic 7 pro, slike po danu su na strani Honora, ali ne toliko ekstra koliko sam ocekivao u toliko godina razlike.

Moracu detaljno da uporedim, kako telefon više imam deluje mi da su bolje, prvi utisak je bio da su mozda za 20 posto bolje. Slikacu pa cu poslati kada imam vremena. Vestacka inteligencija ogroman posao odradi.

Da, pogotovo noću, slike budu nerealno (pozitivno) oštre

@faXcooL covek je od 2022 na forumu, pomislio sam da je promenio model iz nik-a

@P40pro pogotovo dolazi do izrazaca ja zumu preko 10x Al
Kad budes mogao, uporedi i okaci.

Sada kada sam slikao u sobi, glavna i surokougao imaju veci ugao slikanja, veci kontrast i vise vuku ka realnim bojama ali za nijansu povecano zasicenje, sto se ostrine tice kako u kojim delovima slike, u nekim delovima ima za nijansu vise detalja na p40 pro a u nekim na magic 8 pro. Razlika se vidi u zoomu na strani M8P, ali i p40 pro se dobro drzi. Slikacu napolju nocne slike pa cu poslati, jer periskop kamera na p40 pro nije imala onaj nocni senzor

Ma sprdam se, zanimljivo mi bilo što lik ima isti nick na forumu kao uređaj koji (je) ima(o) 🙂

Kupio sam pre 2 dana pro, ako nekog nesto zanima pišite
Čini li vam se nekako jeftin odnoso kao da je plastičan . Kako ima zaštitu od krađe u trgovini ne mogu normalno koristiti pa me zanima je li dobro lezi u ruci (gornji dio nije pretezak).

Čini li vam se nekako jeftin odnoso kao da je plastičan . Kako ima zaštitu od krađe u trgovini ne mogu normalno koristiti pa me zanima je li dobro lezi u ruci (gornji dio nije pretezak).
Zadnja strana se oseti da je plasticna u odnosu na p40 pro koji ima staklo, ali telefon ima tezinu tako da ne odaje utisak jeftinog telefona po meni. Dobro telefon lezi u ruci, p40 pro je imao zaobljene ivice ali nije mogao bez maske da se komotno drzi u ruci, ovde nemam tih problema. I tezina je dobro raspoređena, ne vuce mi telefon na prednji deo gde je kamera. Jedino telefon zbog velike kamere ne moze najbolje da legne na drzač za telefon za auto

Ma sprdam se, zanimljivo mi bilo što lik ima isti nick na forumu kao uređaj koji (je) ima(o) 🙂
Ma sve je okej, nego malo sam ispao glup 😀

@P40pro 0,5x je sirokougaona kamera, to je do sad najsire sto uredjaji imaju, koliko sam ja upucen
Takodje da dodam da zbog kamere magic 7 ne moze lepo da legne na orginalni bezicni punjac, a verujem da je ista situacija i sa osmicom.
P40, pro i ultra model su i dan danas odlicni po meni, pre 2 godine nisam mogao da nadjem ultra model ispod 400e.

P40 pro, napolju je maglovito, i jako hladno. Svetlije slike u parku ukljucen nocni mod47093.jpg47091.jpg47089.jpg47088.jpg47083.jpg47086.jpg47085.jpg47082.jpg47081.jpg47080.jpg

47079.jpg47078.jpg47077.jpg47076.jpg

Smrzle mi se ruke, vise i ne znam sta sam kojim telefonom slikao u parku ali primecuje se razlika. Jer sam slikao sa nocnim i bez nocnog moda

Evo zapazanje mene koji se ne razumem nesto u fotografije, telefoni su mizerno napredovali po pitanju kamere za 6 godina kolika je razlika izmedju ova dva modela.
Da li proizvodjaci mozda azuriranjima i unazadjuju obradu slika u to necu da ulazim.
AI izvlaci dosta slike na vecem zoom-u
I posle kad ljudi kazu kako vide unapredjenje izmedju npr magic7 i magic8 je smejurija.

Sto vidim iz ovih slika ima problema sa hdr pa neke fotografije isijavaju nebo iza objekta.
A bome ima i lense flarea i umjetnog izostravanja.
Doduse tek je izisao telefon, treba koji update.

Mene u a1 hr na produljenje ugovora izadje 650e + honor x8a tablet + 1g zamjena ekrana. Al iskreno ne vuce me nekako naspram viva u dzepu, mozda to produljenje ostavim za x17u.
Svakako pricekam jos koji update.

Bogami ove slike deluju super. Ima tu par sitnih zamerki ali sve u svemu su fenomemalne. Svidja mi se ovo sto vidim

Evo zapazanje mene koji se ne razumem nesto u fotografije, telefoni su mizerno napredovali po pitanju kamere za 6 godina kolika je razlika izmedju ova dva modela.
Da li proizvodjaci mozda azuriranjima i unazadjuju obradu slika u to necu da ulazim.
Pa kako je onda mala razlika između dva modela od 6 godina, a Huawei i Honor namerno kvare kvalitet slika? Znači, da ne kvare, P30 Pro bi još uvek bio najbolji? 🙂 Nažalost, istina je da Honor nije u ekipi elitnih kamera sa Vivom, Oppom i Huawei-em, njihovi novi modeli jesu dosta bolji, veliki napredak poslednje dve godine. Honor je napravljen da se takmiči sa ovima sa Zapada i to savršeno radi.

Pa kako je onda mala razlika između dva modela od 6 godina, a Huawei i Honor namerno kvare kvalitet slika? Znači, da ne kvare, P30 Pro bi još uvek bio najbolji? 🙂 Nažalost, istina je da Honor nije u ekipi elitnih kamera sa Vivom, Oppom i Huawei-em, njihovi novi modeli jesu dosta bolji, veliki napredak poslednje dve godine. Honor je napravljen da se takmiči sa ovima sa Zapada i to savršeno radi.

Ne budi smesan nista oni ne prednjace za honorom u kamerama.

I sam imam Honor, tako da, pogrešna adresa druže. I da, Vivo 200/300, Oppo 9, Huawei Pura 70/80 jesu bolji.

Smesne razlike ako ih i ima,jedina mana honora meni jako bitna da video snimanje nije bas na zavidnom nivou ostalo slicno sa gore pomenutim.Pa pogledaj hardver kamera xiaomija 17 ultra a kamera nije ni za... prema specifikacijama.

Pa iskreno meni je smesna razlika izmedju fotografija ova dva modela, s obzirom koliko svi proizvodjaci isticu kamere i kako su napredovale iz prilozenog vidimo da je to minimalan napredak.
Ne kazem da bi p30 pro bio najbolji, po meni je za sad vivo kralj kamera.
Telefoni sa vrh kamerama su naprevljeni radi dundjera kao ja koji ne koriste proferionalni mod, vec samo upalim kameru i skljocnem, i opet ispadne okej, onaj sto se razume u kamere napravice bolju fotografiju sa p30 pro nego ja sa bilo kojim novim modelom.

Nazad
Vrh Dno