Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Naravno, gde ćeš objasniti ženama da je praktičnost ispred izgleda (čast izuzecima kojih sigurno i ovde ima - mojoj je vizuelni uvek pre tehničkog/praktičnog aspekta).

Što je najgore, njoj ni ovako ne smeta puno već sam ja taj koji ne voli da se poseduje/koristi nešto što nije u potpunosti funkcionalno u meri u kojoj bi trebalo biti.

Ja nisam imao tu sreću pa mi je na pro otišao ekran... 🤣

I to max 3 meseca od kad sam ga uzeo. Ali opet sreća u nesreći, što je puklo samo staklo na samom ekranu dok ekran prikazuje sve okej pa može da se koristi. Sa dark modom toliko sam navikao da skoro ne primećujem, samo se pod nekim uglom na suncu vidi.

Dakle situacija je takva da ukoliko je stradalo samo staklo kamere to može da se reši zamenom poklopca baterije (7,5k) ali ako je stradala kamera morala bi i zamena kamere ali morala bi prvo da se odradi dijagnostika...

Sa ove slike ne mogu da procenim da li je reč samo o staklu ili je ipak i kamera - ono što znam jeste da telefonom može da se fotografiše tj dobije se ono što se slika ali su boje na slici blede i isprane.

Prilozi

• IMG_20250301_122234.jpg
    IMG_20250301_122234.jpg
    80.5 KB · Pregleda: 17
Ma to sigurno, samo ću to da uskladim sa ženinim obavezama jer je njoj telefon potrebniji nego kamera.

Dakle situacija je takva da ukoliko je stradalo samo staklo kamere to može da se reši zamenom poklopca baterije (7,5k) ali ako je stradala kamera morala bi i zamena kamere ali morala bi prvo da se odradi dijagnostika...

Sa ove slike ne mogu da procenim da li je reč samo o staklu ili je ipak i kamera - ono što znam jeste da telefonom može da se fotografiše tj dobije se ono što se slika ali su boje na slici blede i isprane.
Ja mislim da je ovde samo staklo napuklo i da prolazis sa zamenom ledja.

Rekao bih i ja da je tako ali ne želim da budem ni previše optimističan...

Btw jel imao neko dodira sa servisom "Doktor Mobil" pošto je to jako blizu ženinog posla pa može možda i da skokne brzinski do tamo ako su OK?

Cito recenzije, kazu da su odlicni, sad moze i da odneses u SZ Mobile.

Meni se ne svidja sto je kamera toliko izbačena pa u većini slučajeva ona strada

Hvala, pročitao sam i nosiću ga u Pro Mobi, samo da vidim sa njima može li za vikend pošto su mi u inicijalnom mailu napisali da je dijagnostika moguća radnim danima od 8-14h.

Сликај пре слања телефон и пошаљи им слике, мени су тотално изгребали савршена леђа од Huawei P30 Pro када сам им га слао да замене дисплеј. После су се правили грбави..

Nisam kupovao u navedenoj radnji do sada, zanima me snižena cena ovog telefona ako neko ima informaciju - da li ona važi samo za plaćanje gotovinom (keš odjednom) ili važi i za plaćanje karticom na rate (npr dina Poštanske na 6 rata bez kamate).

Ne važi karticama na rate niti čekovima na odloženo za akcijske cene - može za plaćanje karticom ali samo da čitavu sumu skine odjednom.

Nisam kupovao u navedenoj radnji do sada, zanima me snižena cena ovog telefona ako neko ima informaciju - da li ona važi samo za plaćanje gotovinom (keš odjednom) ili važi i za plaćanje karticom na rate (npr dina Poštanske na 6 rata bez kamate).
Možeš i beskamatni kredit kod Adiko banke na 24 rate, sve se rešava u prodavnici...

Vazi i čekovima i karticom na 6 rata - ja imam kod PŠ račun . Kupovo sam kod njih dosta tehnike .
A pred novu godinu i u januaru cena je bila 100k dinara

Jedino ako to nije nešto novo pošto znam da ranije artikli označeni sa šok cena, top artikal i slično nisu mogli da se kupe na rate po onoj nižoj ceni već je za njih prilikom kupovine na odloženo važila ona viša cena dok je niža - akcijska cena važila samo prilikom plaćanja odjednom, bilo kešom ili karticom gde skidaju celokupnu sumu odjednom.

Dao sam deo u kesu i deo na rate .
Pitaj ih , vazilo je do proslog januara kada sam kupio tv

I ja se opasno razmišljam da uzmem HM6P preko Gigatrona, to je oko 765 eur, nov sa legalnom garancijom. Na KP može da se nađe malo jeftinije, ali ili je krenula garancija, ili je neka strana, itd.

Evo DXOMark ocenio kamere na Samsung S25 Ultru i Xiaomi 15 Ultra, ubio ih načisto, S25U 25-to mesto, a X15U 13-to mesto :oops:

Meni se svidja Xiaomi 15 ultra, jako pogotovo poledjina, ali mi je preskup. HM7 pro mi je malo ruzan pozadi tako da je u opticaj usao i HM6 pro. Po meni kako vidim ovde sa foruma, minimalan je napredak HM7 Pro uodnosu na HM6 Pro. A kako vidim, a nadam se da ste iskreni, svi ste zadovoljni baterijom sto mi je jako bitno

Vrh Dno