Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Jaka stvar, prodiskutovati ponekad normalno, i porediti razne modele iste klase. Nijedna tema nije rezervisana samo za fanboj hvalospeve i jednoumlje.
Jedno je fanbojizam/flejm, drugo je normalna, kratka diskusija, nemojte da ste pahuljice.

Nismo pahuljice, naprotiv. Itekako ima kritika ovde. Samo, slozićeš se, ne moramo baš non stop da čitamo kako je tebi bolji OP12. Lepo je što jeste, al kako ti reče, jaka stvar. Ima tema za to svakako 😊

Non-stop? Ajde uozbilji se, u cela 3 posta sam pomenuo OP 12, i to pre svega jer jer juventus89 pomenuo taj telefon kao opciju. Da je postavio pitanje u zasebnoj temi, ili u OP 12 threadu, dobio bi iste odgovore sa moje strane.
Jednostavno, prihvati da je ovo forum, a ne Honor fan blog.

Nema potrebe da se natežemo i da ide# đonom lepo i kulturno sam ti naposao, nigde ne idemo time. Jeste, forum je, podsekcija za M6P, ne zanima nas OP12. I ne, nije ti sad ovo prvi put, zato sam ti i pomenuo. Potpuno mi je ok da ti je super OP12, samo kažem, poštuj i to nas da nam nije. Ništa više.

P.S. Odjavljujem se sa ovoga, bar ja sam rekao šta sam imao, dalje nastavljanje nema svrhu, a potpuno mi je nebitno da moja bude "zadnja".

Opet spinuješ, kao da je neko ovde mesec dana smarao o OP 12, a zapravo su danas otkucana cela 3 posta gde sam spomenuo taj telefon, i to onako, usput. Ne da bih kritikovao Honor, nego kao odgovor na dileme koje ima član juventus89, koji je i pokrenuo tu priču. A pomenuti su i drugi telefoni, koji su čak i bolji od Honora i od OnePlus, za način upotrebe koji je juventus89 naveo. To ignorišeš, ali svuda vidiš OP 12.

Da te ne znam iz Lumia i sličnih tema od pre x godina, pa i da ti prođe sve to. Dobro se sećam koliko si branio one nesrećne Windows 8 i 10 Lumije, čak me i optuživao da izmišljam probleme, sa uređajem koji sam tada sređivao i gubio živce zbog Microsoft gluposti.
Tako da mi je potpuno jasno o čemu se radi, vidiš flejm/pljuvanje tamo gde ga nema.

Za ova tri dana, nisam primetio da se greje, a koristim ga non stop, ivice su blago iznad ekrana, ali mi se svidja sto ima teksturu pa ne klizi u ruci..
Mozda ce kad dodje leto biti topliji...za sad se ne zalim.

Problem koji je bio sa battery guru/accu battery jeste bio do dozvola za app, sad mi je battery health 102%... :)

Jedino jos cekam taj Magic OS 9.0....
Молим те само за инструкцију како си погасио оптимизацију и дао дозволе апликацији? Све сам пробао и ништа. И како си пунио течефон и колико пута док ти није показала апликација battery health? 🫡

Молим те само за инструкцију како си погасио оптимизацију и дао дозволе апликацији? Све сам пробао и ништа. И како си пунио течефон и колико пута док ти није показала апликација battery health? 🫡
Ja sam isao na podesavanja - baterija - pokretanje aplikacije i prema slici koju sam prikacio iskljucio automatsko upravljanje i ostavio kao na slici, izbrisao sam cache i sve podatke od ove dve aplikacije, posle prvog punjenja je prikazala podatke za health, spustio sam na 15% pre punjenja baterije...

Prilozi

• viber_image_2025-01-20_19-39-36-088.jpg
    viber_image_2025-01-20_19-39-36-088.jpg
    75.6 KB · Pregleda: 35
  • viber_image_2025-01-20_19-39-36-118.jpg
    viber_image_2025-01-20_19-39-36-118.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 26
Zna li neko kako da "onesposobim" slusalice da se same aktiviraju i preusmere mi sav audio sa telefona,iako se uredno nalaze u svojoj kutiji(kad bi trebalo da su iskljucene i deaktivirane),ali se one iz nekog razloga same ukljuce,nekad cak i usred razgovora,kutija bude u rancu ili tasni...ne znam da li je to do telefona ili do slusalica,kako ih mogu deaktivirati a da to nije iskljucivanje bluetootha(on mi treba za sat)?

Мени се то једном десило, само сам отворио и затворио кутијицу од слушалица...

To i ja uradim,otvorim i zatvorim kutijicu i bude ok neko vreme,pa se onda opet upali...ne mogu po ceo dan to da radim...jedino jos nisam probala da ih otparim pa ponovo uparim,mozda prestane to da radi...ali ne mogu ni to stalno da radim,nekad mi konstantno trebaju a nekad ih ne koristim ceo dan...

Do slušalica je, dešavalo mi se sa prethodnim telefonom/slušalicama redovno. Isto je rešenje bilo, otvorim/zatvorim kutiju. Zbog toga sam i prestao da ih koristim i uzeo druge na kraju 🙄

Šta da kažem, očigledno su ukusi različiti. Meni su sve 3 kamere bolje na OP 12 (prirodniji post-processing i boje, detaljnije fotografije sa manje softverskih brljotina), čak mi je i telefoto kamera bolja na OP 12.
OP 12 je jedan od retkih uređaja koji ima post-processing koji više podseća na prave kamere, nego na smartfon, dobio je pohvale i na mnogim photo review sajtovima. Honor kamere imaju strašan hardverski potencijal, ali softverski nisu baš sjajne.

OP 12 dizajn mi je bolji, ima samo rupu u displeju, umesto pilule, mnogo bolji softver (ovo je subjektivno). Trajanje baterije kapiram da im je otprilike slično, brzina punjenja baterije mi je najmanje bitna, ali je OP i tu u prednosti.
Honor zvanično ima IP68 i to je prednost, dok OP 12 zvanično samo IP65, mada nezvanično neki kažu da je zaštićen kao da ima IP68.

Opet kažem, subjektivno je na kraju, meni je OP 12 bolji na poljima koja su mi najbitnija. I to je jedan od retkih 2024 Androida koji može na crtu Honoru kada je autonomija baterije u pitanju.
Daleko od toga da su ukusi različiti ali za mene je OP performance telefon. Tu mu puno dosnosi odlican softver i bbkov sistem hlađenja uz odličan hardware i brzo punjenje. Kamere nisu nikad toliko dobre kao kod konkurenata. Što se tiče samih slika da Honor ima jaki kontrast i meni se to sviđa al daleko od toga da su slike loše kod jednog i drugog. A o samoj lakoci okidanja fotografija to nisam dozivio jos ni na jednom telefonu kao na honoru. Sto se tiče dizajna o ukusima se ne raspravlja a sama pilula meni ne smeta naviknes se kroz neko vrijeme. Ono sto je top je 3d senzor sto u praksi kod placanja mi je postalo nezamjenjivo. I autonomija mi je osjetno bolja na honoru. Prednost OP-a je što ga možeš kupiti dosta povoljnije od honora i za te pare svakako ga čini bestbuy telefonom.

Sve je tačno, osim što je OP 12 prvi OnePlus koji ima pravu flagship-grade kameru, to se do 12-ice nikada nije desilo. ''Školski'' implementirani senzori, optika, post-processing, bez agresivnog oštrenja, agresivne saturacije boja i kontrasta.
Sa druge strane, Honor ima Falcon mod, tako da je tu u prednosti u odnosu na većinu 2024. konkurenata.

I da završimo ovde sa tim poređenjem, da se ne stvara zapaljiva atmosfera.

Šta je Falcon mod? To što glavna kamera ima promenljivu aperture od f/1.4 do f/2.0? Da li je telefon automatski podešava u zavisnosti od okruženja, svetla i sl?

Šta nam to donosi u praksi, da li je stvarno tako dobra stvar?

Daleko od toga da su ukusi različiti ali za mene je OP performance telefon. Tu mu puno dosnosi odlican softver i bbkov sistem hlađenja uz odličan hardware i brzo punjenje. Kamere nisu nikad toliko dobre kao kod konkurenata. Što se tiče samih slika da Honor ima jaki kontrast i meni se to sviđa al daleko od toga da su slike loše kod jednog i drugog. A o samoj lakoci okidanja fotografija to nisam dozivio jos ni na jednom telefonu kao na honoru. Sto se tiče dizajna o ukusima se ne raspravlja a sama pilula meni ne smeta naviknes se kroz neko vrijeme. Ono sto je top je 3d senzor sto u praksi kod placanja mi je postalo nezamjenjivo. I autonomija mi je osjetno bolja na honoru. Prednost OP-a je što ga možeš kupiti dosta povoljnije od honora i za te pare svakako ga čini bestbuy telefonom.
Brate veruj mi slicne su cene oba telefona. Jurio sam poslednjih 20 dana i pratio oba telefona. Pricam o ovom polovnjacima sto mene zanima. Sutra stize telefon pa ocekujte razna pitanja 😂

Da li moze neko da uporedi signal na HM6 pro sa bilo kojim drugim telefonom sa kojim je imao dodira, to me jako zanima. Negde sam citao da HM6 pro ima neku tehnologiju za pojacani prijem signala. Ne znam koliko je to istina

Šta je Falcon mod? To što glavna kamera ima promenljivu aperture od f/1.4 do f/2.0? Da li je telefon automatski podešava u zavisnosti od okruženja, svetla i sl?

Šta nam to donosi u praksi, da li je stvarno tako dobra stvar?

@juventus89
Huawei/Honor skoro uvek imaju najbolji prijem signala u klasi, ili među najboljim. Kada se to upari sa velikom baterijom i Snapdragon-om, dobije se to Honor baterije još traju, tamo gde se telefoni sa Exynos-om gase (npr. neka proslava van grada i dobrog signala), pisao sam o tome pre 6+ meseci.

Poslednja izmena:
Brate veruj mi slicne su cene oba telefona. Jurio sam poslednjih 20 dana i pratio oba telefona. Pricam o ovom polovnjacima sto mene zanima. Sutra stize telefon pa ocekujte razna pitanja 😂

Da li moze neko da uporedi signal na HM6 pro sa bilo kojim drugim telefonom sa kojim je imao dodira, to me jako zanima. Negde sam citao da HM6 pro ima neku tehnologiju za pojacani prijem signala. Ne znam koliko je to istina
Dok sam koristio HM5 Pro i HM6 poredio signal sa sinovom S23 Ultrom, bolji signal kako Wifi tako i mobilne telefonije(da se tako izrazim) ima i HM 5 Pro i HM6 Pro.

Rođaka koja ima S22 Ultru je tada bila kod nas pa sam i njen poredio, još slabiji signal ima.

Što više gledam snimke i testove, sve sam dalji od HM6, zoom kameru su baš nesrećno rešili, previše su se oslonili na puno megapiksela i digitalni zoom, a to se nije ispostavilo kao dobro rešenje. Pri većim zoom-ovima daleko zaostaje za konkurencijom (S24U, X14, VivoX100). Takođe ni video snimanje nije baš sjajno.

Evo jednog odličnog testa: https://ww w.youtube.com/watch?v=reYkxmNBlDM (izbrišite razmak kod www). Iznenadio me Vivo X100 Pro koji je ovde odneo najviše poena.

Ali redovne dnevne/noćne fotografije na HM6 su baš dobre. Neko je spomenuo da boje nisu verne na slikama, ali to mi je manje bitno, nisam profesionalni fotograf, volim da slikam sve momente oko sebe i bitnije mi je da je slika "dopadljiva" nego "tačnija".

Mada je i dalje u celini možda najzaokruženiji proizvod, kad se uzme sve u obzir, izgled, kvalitet, hardver, baterija, ekran, ... Videćemo još, neću žuriti svakako.

Poslednja izmena:
Do 800e rekao bih da je OP12 najzaokruzeniji uređaj, ako se posmatra softver/hw/update podrška/kamere...
HM6p je cenovno sličan ali softver i bolje tjunovane kamere su na strani OP12.

Za/do 1200e trenutno Oppo find X8 pro gledajući gore navedene stavke je kompletan uređaj (eventualno UI/se update politika je "mana" ) - cak i ako je isključivo kamera prioritet ne zaostaje puno za X200 pro, mada i Vivo za 100ak evra više doplate je odlična opcija .

Mislim da ipak treba sačekati još koji mesec da se stanje na tržištu bolje iskrisralizuju, što zbog cena što zbog još par modela koje treba da se pojave i daju bolju sliku o HW-u u 2025.

Što više gledam snimke i testove, sve sam dalji od HM6, zoom kameru su baš nesrećno rešili, previše su se oslonili na puno megapiksela i digitalni zoom, a to se nije ispostavilo kao dobro rešenje. Pri većim zoom-ovima daleko zaostaje za konkurencijom (S24U, X14, VivoX100). Takođe ni video snimanje nije baš sjajno.

Evo jednog odličnog testa: https://ww w.youtube.com/watch?v=reYkxmNBlDM (izbrišite razmak kod www). Iznenadio me Vivo X100 Pro koji je ovde odneo najviše poena.

Ali redovne dnevne/noćne fotografije na HM6 su baš dobre. Neko je spomenuo da boje nisu verne na slikama, ali to mi je manje bitno, nisam profesionalni fotograf, volim da slikam sve momente oko sebe i bitnije mi je da je slika "dopadljiva" nego "tačnija".

Mada je i dalje u celini možda najzaokruženiji proizvod, kad se uzme sve u obzir, izgled, kvalitet, hardver, baterija, ekran, ... Videćemo još, neću žuriti svakako.
Nocne kakve su? kakve god da su bolje su nego na s24 ultri.

A gde i kako vi kupujete te egzotične modele? Oppo, Vivo, OnePlus? Na KP ih skoro uopšte nema..

Do 800e rekao bih da je OP12 najzaokruzeniji uređaj, ako se posmatra softver/hw/update podrška/kamere...
HM6p je cenovno sličan ali softver i bolje tjunovane kamere su na strani OP12.

Za/do 1200e trenutno Oppo find X8 pro gledajući gore navedene stavke je kompletan uređaj (eventualno UI/se update politika je "mana" ) - cak i ako je isključivo kamera prioritet ne zaostaje puno za X200 pro, mada i Vivo za 100ak evra više doplate je odlična opcija .

Mislim da ipak treba sačekati još koji mesec da se stanje na tržištu bolje iskrisralizuju, što zbog cena što zbog još par modela koje treba da se pojave i daju bolju sliku o HW-u u 2025.

Koliko vidim u EU to jest NL X8 pro je 950e. Što je po meni i dalje visoka cena za taj proizvod. Realno za oko 800e će biti prava priča.
Za sada kao mane mu vidim apple android sw I ekran od max 1100 nitsa ( verujem BOE ) što je za ~1000e u 2025 godini gotovo skandalozno.

Prilozi

• Screenshot_20250121-123042.png
    Screenshot_20250121-123042.png
    80.4 KB · Pregleda: 26
Evo prizvao sam i Magic OS 9.0....uskoro javljam utiske.

Prilozi

• viber_image_2025-01-21_12-30-40-660.jpg
    viber_image_2025-01-21_12-30-40-660.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 25
Cube ACR rešava problem kao third party app, s tim što je kvalitet snimka vrlo šugav jer pored sopstvenog glasa i glasa sagovornika takođe snima i različite zvukove u pozadini

Vrh Dno