Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Meni jutros stigla nilikin magnetic sa poklopcem za kameru. Sta znam, pre toga sam imao obicnu plasticnu, ovo mi deluje mnogo bolje, javljam utiske za par dana.
Nillkin camshield magnetic
Za sad jedino se ovaj poklopac bas tesko otvara.

Instaliran Gboard? Ako jeste, ne bi trebalo da bude problema oko dodavanja pisma.
Bila Microsoft SwiftKey. Tek kad sam je ažurirao dozvolilo je ubacivanje ćirilice, ali opet nisam našao kako se prebacuje sa latinice na ćirilicu, i ono što me od starta odbijalo je presitna tastaura. Instalirao Gboard i rešio problem. Jučer i danas se "drndam" sa podešavanjima. Zasmetalo mi je nekako "tanak" zvuk prilikom telefonskog razgovora u odnosu na Samsung, a onda mi sinulo da su u recenzijama spominjali AI podešavanje, zaštitu privatnosti u razgovorima, i bi mi lakše. Našao da se može isključiti u podešavanjima, ali nisam ništa menjao. Sviđa mi se prepoznavanje lica-otključavanje, kamera blok mi deluje lepše u odnosu na M7Pro. Moćan komad telefona, moćan osećaj u ruci. Što se tiče maske, uzeo sam najobičniju crnu Teracell. Moj primerak telefona je zeleni. Ne zamerite na pisaniju, zanm da vam nisam otkrio ništa novo, ali mi eto došlo da podelim utiske i oduševljenje. :)

Razmišljam se da kupim ovaj telefon, trenutno koristim Huawei P30 Pro (za koji smatram da je najbolji telefon ikada) i teško mi je da mu nađem zamenu.
Kao reper uvek sam uzimao DxOMARK testove, a sada ovde čitam da su potkupljeni i da nisu realni. Po njima ovaj telefon je u prvih 5 po svemu što testiraju, kamera, displej, selfi kamera, baterija, zvuk. Ispadne da je najbolji izbor...

Međutim sada se kolebam, kamera mi je najbitnija stavka na telefonu, ako su ti testovi namešteni i kamera nije ništa posebno, bolje da odustanem pre nego što "bacim" toliki novac.

Šta vi mislite o tome i koje bi bile alternative? Da li je Samsung S24 Ultra bolji izbor? Mada bi se cenovno pre uklopio S23 Ultra, 24-ka je preskupa i dalje.

Razmišljam se da kupim ovaj telefon, trenutno koristim Huawei P30 Pro (za koji smatram da je najbolji telefon ikada) i teško mi je da mu nađem zamenu.
Kao reper uvek sam uzimao DxOMARK testove, a sada ovde čitam da su potkupljeni i da nisu realni. Po njima ovaj telefon je u prvih 5 po svemu što testiraju, kamera, displej, selfi kamera, baterija, zvuk. Ispadne da je najbolji izbor...

Međutim sada se kolebam, kamera mi je najbitnija stavka na telefonu, ako su ti testovi namešteni i kamera nije ništa posebno, bolje da odustanem pre nego što "bacim" toliki novac.

Šta vi mislite o tome i koje bi bile alternative? Da li je Samsung S24 Ultra bolji izbor? Mada bi se cenovno pre uklopio S23 Ultra, 24-ka je preskupa i dalje.
Ја сам 5 година користио П 30 Про као примарни телефон. Још увек га имам. Годину дана користим Хонор Меџик 6 Про. Телефон је изузетан, поготово после апдејта на ос 9. Камере изузетне, али и све остало, поготово екран. Ако ти је Хуавеј био добар (а слажем се са твојом констатацијом да је модел П 30 Про изузетан) не гледај даље, разочараћеш се. Мени је рецимо главна предност Хуавеј и Хонор телефона софтвер. А овде и генерално читам да је то мана. Имам у кући Самсунг, Шаоми из премијум сегмента. Мени је софтвер Хуавеј/Хонор далеко боље решен и флуиднији. Можда је део тог утиска и навика услед вишегодишње употребе (пре П 30 сам користио 3.5 године Мејт 10 Про), али ми је невероватно да неко каже да је софтвер проблем код ових телефона. Ниједан од та три није штуцнуо већ деценију нормалне употребе за оно за чега су пројектовани. Да резимирам, мој савет је да узмеш овај телефон, за цену колико кошта нуди све. Више не можеш добити ни да платиш телефон 2000е. Осим ако ти то причињава задовољство. Срећно.

Pa jednostavno pogledaj foto i video semplove (na GSM Areni i ostalim vodećim review sajtovima), poređenja sa ostalim modelima iz klase. Ako ti takav kvalitet odgovara, kupi Magic6 Pro i ende.
I ja sam se primio bio na one akcijske ponude Magic6 Pro, pogledao te semplove, i batalio kupovinu. U međuvremenu i probao telefon, dodatno zaključio da nije za mene, što je naravno subjektivno.

A daleko od toga da nema boljih kamera telefona od Honora, ima ih, itekako. Honori imaju vrhunski hardver svih kamera, ali sam foto i video post-processing nisu na nivou stare Huawei slave, a ni najboljih u klasi.

Ја сам 5 година користио П 30 Про као примарни телефон. Још увек га имам. Годину дана користим Хонор Меџик 6 Про. Телефон је изузетан, поготово после апдејта на ос 9. Камере изузетне, али и све остало, поготово екран. Ако ти је Хуавеј био добар (а слажем се са твојом констатацијом да је модел П 30 Про изузетан) не гледај даље, разочараћеш се. Мени је рецимо главна предност Хуавеј и Хонор телефона софтвер. А овде и генерално читам да је то мана. Имам у кући Самсунг, Шаоми из премијум сегмента. Мени је софтвер Хуавеј/Хонор далеко боље решен и флуиднији. Можда је део тог утиска и навика услед вишегодишње употребе (пре П 30 сам користио 3.5 године Мејт 10 Про), али ми је невероватно да неко каже да је софтвер проблем код ових телефона. Ниједан од та три није штуцнуо већ деценију нормалне употребе за оно за чега су пројектовани. Да резимирам, мој савет је да узмеш овај телефон, за цену колико кошта нуди све. Више не можеш добити ни да платиш телефон 2000е. Осим ако ти то причињава задовољство. Срећно.
Prvo sam procitao tvoj komentar koji mi je dao vetar u ledja.
Pa jednostavno pogledaj foto i video semplove (na GSM Areni i ostalim vodećim review sajtovima), poređenja sa ostalim modelima iz klase. Ako ti takav kvalitet odgovara, kupi Magic6 Pro i ende.
I ja sam se primio bio na one akcijske ponude Magic6 Pro, pogledao te semplove, i batalio kupovinu. U međuvremenu i probao telefon, dodatno zaključio da nije za mene, što je naravno subjektivno.

A daleko od toga da nema boljih kamera telefona od Honora, ima ih, itekako. Honori imaju vrhunski hardver svih kamera, ali sam foto i video post-processing nisu na nivou stare Huawei slave, a ni najboljih u klasi.
pa sam onda procitao i tvoj.

Nemoj čitati utiske i testove, pogledaj semplove i poređenja, i probaj negde telefon. Ja sam 2x bio na klik od naručivanja ovog telefona, prvi put odustao (zbog ne baš povoljne cene), drugi put odustao jer sam procenio da mi takav foto i video kvalitet ne odgovara. Posle toga sam više puta probao telefon i potvrdio te utiske.

Ne kažem da je telefon loš, daleko od toga, nego da mi (što je krajnje subjektivno) ne odgovara to što nudi, i da ima boljih kamera u klasi (pre svega u smislu softvera, sa prirodnijim bojama i znatno manje brljotina kada se crop-uje).
Kome sve to ne smeta, kada su sniženja, onda i nema nekih boljih ponuda na našem tržištu, sa garancijom.

S24 Ultra je ipak ozbiljniji i bolji uređaj od Magic6 Pro, plus ima bolji UI. Ne vidim svrhu menjanja tog telefona još bar 2-3 godine.

Ja sam kao reper dxomarka, pre 2,5 godne kupio P50 pro jer sam video da je tada bio 2 na listi kamera. Nisam se pokajao, zaista siju. Srecno sa kupovinom i msm da je pravi pogodak HM 6 pro

S24U cigla sa mrljavim fotkama svega sto nije staticno 🤣
Stavite jedan pored drugog i krecite se kroz taj bolji UI na samsungu da vidite uporedno koliko je Honor fluidniji.

Nemoj čitati utiske i testove, pogledaj semplove i poređenja, i probaj negde telefon. Ja sam 2x bio na klik od naručivanja ovog telefona, prvi put odustao (zbog ne baš povoljne cene), drugi put odustao jer sam procenio da mi takav foto i video kvalitet ne odgovara. Posle toga sam više puta probao telefon i potvrdio te utiske.

Ne kažem da je telefon loš, daleko od toga, nego da mi (što je krajnje subjektivno) ne odgovara to što nudi, i da ima boljih kamera u klasi (pre svega u smislu softvera, sa prirodnijim bojama i znatno manje brljotina kada se crop-uje).
Kome sve to ne smeta, kada su sniženja, onda i nema nekih boljih ponuda na našem tržištu, sa garancijom.
I šta si na kraju kupio, ako si uopšte kupio, Sony neki?😉

S24U cigla sa mrljavim fotkama svega sto nije staticno 🤣
Stavite jedan pored drugog i krecite se kroz taj bolji UI na samsungu da vidite uporedno koliko je Honor fluidniji.
Glavna kamera nista specijalno na ultri i to svi znaju. Uvek me ubijao taj shutter lag kod okidanja. Takodje obj.ekti u pokretu. Tu sam se mucio mnogo kad slikam decu da od 10 slika jedna bude ok. Za sada ne znam sta da ocekujem od Honora. Po iskustvima drugih kapram da to radi puno bolje. Isto tako One UI ponekad stucne sa animacijama kad se skrolaju aplikacije. To je cinjenica i niko ne moze da kaze da nije tako. Jedino se plsim baterije.Veca jeste, ali nisam primetio po recenzijama da traje duze. Dobro,to sve mogu da budu namestaljke, videcmo kada mi stigne fon za 2 dana kako ce da bude posle 6 godina Samsunga. Takodje sad dobijam duplo vise prostora interne za solidno manje pare. Koliko god sam mislio da necu napuniti 256, blizu sam bio.

I šta si na kraju kupio, ako si uopšte kupio, Sony neki?😉
Gde da kupim Sony, na KP za 1500e? :D Plus što takav Sony od soma i po evra nema šta da traži pored duplo jeftinijeg OP 12.

OP 12, OP 13, ili mozda neki Vivo X100/200, samo ne znam od koga na KP da kupim (a da iole poštuje datu garanciju), to mi je najveća prepreka.

Glavna kamera nista specijalno na ultri i to svi znaju. Uvek me ubijao taj shutter lag kod okidanja. Takodje obj.ekti u pokretu. Tu sam se mucio mnogo kad slikam decu da od 10 slika jedna bude ok. Za sada ne znam sta da ocekujem od Honora. Po iskustvima drugih kapram da to radi puno bolje. Isto tako One UI ponekad stucne sa animacijama kad se skrolaju aplikacije. To je cinjenica i niko ne moze da kaze da nije tako. Jedino se plsim baterije.Veca jeste, ali nisam primetio po recenzijama da traje duze. Dobro,to sve mogu da budu namestaljke, videcmo kada mi stigne fon za 2 dana kako ce da bude posle 6 godina Samsunga. Takodje sad dobijam duplo vise prostora interne za solidno manje pare. Koliko god sam mislio da necu napuniti 256, blizu sam bio.
Baterija je fantasticna, nemas razloga za brigu.

Nije loš taj Falcon mod na Honoru, ali nije ni ništa specijalno.

Za fotkanje dece u pokretu su i dalje najbolji Pixel 8 Pro i 9 Pro/XL.
OP 12 generalno bolji uređaj od Honor Magic6 Pro, ali ni on nije ništa posebno za fotografisanje svega što je u pokretu, mada ima action/burst mod i malo je bolji od Samsunga.

Meni je jedino software i brzo punjenje bolje kod OP-a, sve ostalo mi je bolje na Honoru.

Nije loš taj Falcon mod na Honoru, ali nije ni ništa specijalno.

Za fotkanje dece u pokretu su i dalje najbolji Pixel 8 i 9 Pro/XL.
OP 12 generalno bolji uređaj od Honor Magic6 Pro, ali ni on nije ništa posebno za fotografisanje svega što je u pokretu, mada ima action/burst mod i malo je bolji od Samsunga.
Pa ja sam se i dvoumio iskreno do poslednjeg minuta za Oneplus 12 veruj mi. Cak sad da me pitas sto sam izabrao Honor, ne bih znao. Nekako vlada neka hemija da je zaokruzeniji uredjaj.

Baterija je fantasticna, nemas razloga za brigu.
Domet mi je cesto takodje isao na zivce. Jedna ili dve crtice. I samo stigne poruka da me neko zvao. A iskreno nisa verovao kada su to pricali pre nego sto sam ga kupio, mislio sam da pljuju namerno. Kad ono...

Meni je jedino software i brzo punjenje bolje kod OP-a, sve ostalo mi je bolje na Honoru.

Šta da kažem, očigledno su ukusi različiti. Meni su sve 3 kamere bolje na OP 12 (prirodniji post-processing i boje, detaljnije fotografije sa manje softverskih brljotina), čak mi je i telefoto kamera bolja na OP 12.
OP 12 je jedan od retkih uređaja koji ima post-processing koji više podseća na prave kamere, nego na smartfon, dobio je pohvale i na mnogim photo review sajtovima. Honor kamere imaju strašan hardverski potencijal, ali softverski nisu baš sjajne.

OP 12 dizajn mi je bolji, ima samo rupu u displeju, umesto pilule, mnogo bolji softver (ovo je subjektivno). Trajanje baterije kapiram da im je otprilike slično, brzina punjenja baterije mi je najmanje bitna, ali je OP i tu u prednosti.
Honor zvanično ima IP68 i to je prednost, dok OP 12 zvanično samo IP65, mada nezvanično neki kažu da je zaštićen kao da ima IP68.

Opet kažem, subjektivno je na kraju, meni je OP 12 bolji na poljima koja su mi najbitnija. I to je jedan od retkih 2024 Androida koji može na crtu Honoru kada je autonomija baterije u pitanju.

Poslednja izmena:
Zato sam joj ja i odvalio poklopac...dosta se greje u njoj...a ne stiti ekran ni malo
Za ova tri dana, nisam primetio da se greje, a koristim ga non stop, ivice su blago iznad ekrana, ali mi se svidja sto ima teksturu pa ne klizi u ruci..
Mozda ce kad dodje leto biti topliji...za sad se ne zalim.

Problem koji je bio sa battery guru/accu battery jeste bio do dozvola za app, sad mi je battery health 102%... :)

Jedino jos cekam taj Magic OS 9.0....

Malo sam gledao testove, snimke, komentare za HM6P.. Ima dosta jako oprečnih zapažanja, nekome je odličan, a nekome dosta lošiji od konkurencije (S24U, IP15PM, OP12, ...)
Ima neki snimak na YT gde lik na nosaču drži HM6P, S24U i IP15PM:

Honor jeste najlošiji na tom testu, pogotovo sam razočaran video snimcima koji su loše stabilisani. E sad, on je primetno jeftiniji, nudi odličan displej, bateriju, uglavnom je 512/12, itd.
Da je ista cena kao S24U ne bi imao dileme, IP ne razmatram, ovako ću verovatno uzerti HM6P jer se nadam da će se ažuriranjem softvera neke stvari ipak dovesti u red. Neko je spomenuo da ima moćne kamere ali loš softver za njih, a to se može popraviti ažuriranjima.

Pa ja sam se i dvoumio iskreno do poslednjeg minuta za Oneplus 12 veruj mi. Cak sad da me pitas sto sam izabrao Honor, ne bih znao. Nekako vlada neka hemija da je zaokruzeniji uredjaj.

Domet mi je cesto takodje isao na zivce. Jedna ili dve crtice. I samo stigne poruka da me neko zvao. A iskreno nisa verovao kada su to pricali pre nego sto sam ga kupio, mislio sam da pljuju namerno. Kad ono...
Nek te sluzi, sta god da uzmes. Al da me ne shvatis pogresno, imas vec jako dobar flegsip, koji nije toliko star, ne razumem zasto prelaz al ajde. Razumeo bih da ima neki veliki mana, bagova, laga, lose mreze, baterije al ovako... :O Srecno :)

Nazad
Vrh Dno