Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Nisam očekivao da će za 50 hiljada da spuste cenu. To je ozbiljan popust, i verujem da će brzo da na KP padne dodatno cena.
Dugo sam pikirao ovaj telefon, ali sad će izaći dosta novih modela koja bih sačekao - prevashodno One Plus 12 i Vivo X100 Pro. Ubije uvek ta dilema oko Nove godine 😬

Ja se ozbiljno dvoumim između njega i s23u. S23u jeste bolji telefon ali po ovoj ceni nisam siguran šta raditi.
Ne verujem da će ovak popust dugo trajati, pa moram brzo da odlučim

Ja se ozbiljno dvoumim između njega i s23u. S23u jeste bolji telefon ali po ovoj ceni nisam siguran šta raditi.
Za ovu cenu uzimaj ,u rangu sa najboljim telefonima,a cena ojohoh manja
Ja sam narucio u gigatronu ,i odoh da drugarom i on da uzme u tehnomediji,samo 2 komada imaju u magacinu,i on uze zeleni.Mada mislim da su odvojili odredjenu količinu za ovu nedelju

Данас звао да проверим да није нека грешка.Може ли неко из прве руке да ми каже какве су камера и батерија после надоградњи, како се чује саговорник и оно што ми је посебно битно то је дуал Вибер значи да ли је нативна апликација као код Самсунга или мора трећа страна односно додатна апликација да се инсталира?Негде сам већ питао али ово ми је посебно битно а уједно и да ли обавештења стижу на време видим да је било неких проблема.За ту цену мислим да не треба сувише размишљати.Што се тиче квалитета за разлику од Шомија на овај модел није било рекламација у радњи на Г од кад је пуштен у продају.

Ovo je drugo ažuriranje od kad sam ga kupio 😂

Значи слаб са ажурирањем?Кад би требао А14 да изађе за њега?
С23 ултра јесте бољи телефон али сигурно није бољи за 80-90000 динара више.У продавницама наравно.

Значи слаб са ажурирањем?Кад би требао А14 да изађе за њега?
С23 ултра јесте бољи телефон али сигурно није бољи за 80-90000 динара више.У продавницама наравно.
5 pro po dxomarku,ima bolji kameru i ekran od s23ultre,sa baterijom su tu negde dok ultra ima bolju selfi kameru.I da je ultra dosta bolja ,po ovoj ceni ja ne BiH razmisljao

Primetio sam da kad krenem da spavam isključim wifi i mobilni net a ujutru uključen mobilni net.
Ne dešava se stalno ali ovo je drugi put.

Pretpostavljam da nije do telefona ali ajd da pitam. Vec mi se puta desilo da mi ne stizu sms poruke na sim 2, u pitanju je Yettelova kartica. Ljudi me zovu, pitaju jesi video poruke, ja blage veze nemam. Sta bi to moglo da bude i dal da ih zovem? Znam da je onaj volte prilicno brljav kod njih.

Ma sacekajte, pala je cena, pasce opet. Ne ide prodaja zato spustaju toliko. Ne verujem da ce se opet tek toliko podici a i izlaze novi modeli. Ja verujem da ce na KP biti jos jeftiniji

Ma sacekajte, pala je cena, pasce opet. Ne ide prodaja zato spustaju toliko. Ne verujem da ce se opet tek toliko podici a i izlaze novi modeli. Ja verujem da ce na KP biti jos jeftiniji
Slažem se. U prodavnicama i na KP opada cena ali kod operatera raste 😂 Na primeru Yettel je bio 140K a sad 156k . Realno bezobrazluk teški , jer sada na rate može u radnjama da se uzme za 90k. Prevelika razlika
Realno se ne bi dvoumio jer za flagship ova cena je dosta primamljiva, jedina dilema je što će uskoro da izadje dosta novih modela sa novitetima 😬

Imao sam Huawei Nova 9, tačnije ugovor je do 30.11. u Mts-u.
Pikirao sam Huawei Nova 11 po ceni od 80.000 din(24 rate po 3704 din).
Juče sam pogledao sajt Gigatrona i video Huawei Mate 50 Pro po ceni od 80.000 i Honor Magic 5 Pro po ceni od 90.000.Bez razisljanja uzeo sam Honor rata je 3750 na 24 meseca plus 290din vodjenje racuna u Adiko banci. To mu dodaje 4.039din.zadovoljan sam. Uzeo bih mate 50 pro, ali zbog faksa morao sam Mgic 5 pro. Telefona nije bilo u Pančevu, vec mora da se naruči.Ima dovoljne količine, poručio sa zeleni i uzeo sam punjač po ceni od 4.500dim malo sam se neprijatno iznenadio, ali šta je tu je. Mislim da sam prošao odlično u odnosu na Huawei Nova 11 koji je bio prvi pik sve do juče. Od sl ponedeljka kažu da se vraća stara cena i akcija bazi kako su mi rekli do nedelje, od 20.11. Do 26.11.
Da l se znakoliko će dobiti softvera i bezbedonosnh zakrpi?

Смешна цена за овакав телефон, фанови Хуавеј телефона немају бољу опцију, а и други који желе повољан флегшип.

Juče sam pogledao sajt Gigatrona i video Huawei Mate 50 Pro po ceni od 80.000 i Honor Magic 5 Pro po ceni od 90.000.Bez razisljanja uzeo sam Honor rata je 3750 na 24 meseca plus 290din vodjenje racuna u Adiko banci. To mu dodaje 4.039din.zadovoljan sam. Uzeo bih mate 50 pro, ali zbog faksa morao sam Mgic 5 pro. Telefona nije bilo u Pančevu, vec mora da se naruči.Ima dovoljne količine, poručio sa zeleni i uzeo sam punjač po ceni od 4.500dim malo sam se neprijatno iznenadio, ali šta je tu je. Mislim da sam prošao odlično u odnosu na Huawei Nova 11 koji je bio prvi pik sve do juče. Od sl ponedeljka kažu da se vraća stara cena i akcija bazi kako su mi rekli do nedelje, od 20.11. Do 26.11.
Punjač imaš u kutiji sa telefonom.

Što si uzimao punjač kad dolazi sa telefonom?

Pitam ih u prodavnici, oni reče mora da se kupi.(ako hoću, ne pod moranje, al ga nema u kutiji).
Uđem na sajt, pa na honor magic 5 pro, skroz dole piše pod zvezdicom da treba da se kupi punjač uz ovaj model telefona.
Uđem na sajt honor Srbija, sadržaj pakovanja, ide punjač.
Tačnije, punjač nije plaćen, ali je rezervisan i boje kad se telefon preuzme da se tad plati punjač. Reći ću im da se to otkaže, a samo fonpreuzme. Mnogo i je nelogično da čekam cele ove nedelje, isporuka tek u toku sl nedelje, malo čudno, ali hajde.
Kada sa video cenu telefona, kao ćuran sam potrčao do prodavnice. 😅

Prilozi

• Screenshot_20231121-224416.jpg
    Screenshot_20231121-224416.jpg
    75 KB · Pregleda: 35
Не разумем?Какав пуњач да се купи кад исти долази у оригиналном ВАКУМ паковању?!Друже мислим да то подлеже под законску регулативу истог тренутка бих звао повереника.

Naravno da dolazi. A to što su stavili da je preporuka da se kupi, pa mogu staviti šta god hoće. Verovatno su navikli po defollt-u da više ne dolaze punjači u pakovanju pa neki algoritam uvek preporučuje punjač.
Eto neko se i upeca na to "preporučujemo"

Pitam ih u prodavnici, oni reče mora da se kupi.(ako hoću, ne pod moranje, al ga nema u kutiji).
Uđem na sajt, pa na honor magic 5 pro, skroz dole piše pod zvezdicom da treba da se kupi punjač uz ovaj model telefona.
Uđem na sajt honor Srbija, sadržaj pakovanja, ide punjač.
Tačnije, punjač nije plaćen, ali je rezervisan i boje kad se telefon preuzme da se tad plati punjač. Reći ću im da se to otkaže, a samo fonpreuzme. Mnogo i je nelogično da čekam cele ove nedelje, isporuka tek u toku sl nedelje, malo čudno, ali hajde.
Kada sa video cenu telefona, kao ćuran sam potrčao do prodavnice. 😅
Sto nisi narucio u tehnomediji,ja prekljuce uvece narucio,danas ga poslali,sutra je kod mene

A sto nije,nije video itd
U svakom slucaju odlicna cena za ovaj model

Tehnomedia nema u ponudi Huawei Nova 11, zbog toga sam dolazio svakog ponedeljka na sajt Gigatrona.
Telefon je uzet preko Adiko automatik kredita (80.000/24=3.750)+290 za vođenje računa.
Odustao od nove kada sam video po kojoj se ceni prodaje magic 5pro i mate 50pro.
Zbog studiranja otpao je huawei i uzet honor.

Јуче сам узео Магични у Гигатрону имао сам неке бодиће тако да ме изашао 85000 на 12 рата сасвим ок.За почетак сам више него задовољан али пошто сам прешао са Самсунга на другог произвођача имам пар питања.
1. Постоји ли икаква могућност да се телефон пребаци на српску ћирилицу?Ту опцију приликом подешавања телефона нисам нашао тренутно је на латиници а имам први и велики проблем комплетан именик ми је на ћирилици тако да када ме неко сад позове не излазе имена контаката већ само бројеви.
2. На АОД-у иконе нпр. Вибера нису у боји као код Самсунга већ су црно беле.Постоји ли негде подешавање за то или не?
3. У оквиру системске апликације "поруке" нисам пронашао опцију да поставим посебну мелодију за примљене поруке за сваку картицу већ је једна иста за обе картице.Или за то мора трећа страна и коју препоручујете?Такође, нисам нашао опцију да поставим посебно обавештење односно мелодију за рецимо пристигли меил или обавештење када стигне нова вест на Б92 апликацију.Ово је на Самсунгу много боље и прегледније урађено поготово опције за пребацивање картица.
Приликом првог подешавања одмах ми је понудио надоградњу од 6гб већу до сад нисам видео ни на једном телефону али је још А13, телефон је стварно квалитетно урађен, све ради савршено, звук саговорника са укљученом АИ опцијом више него добар али не и одличан вероватно због наведене опције видећемо како ће бити када је искључим.Камеру нисам стигао да детаљније тестирам биће и тога све у свему за 85000 прилика која се не пропушта.

Јуче сам узео Магични у Гигатрону имао сам неке бодиће тако да ме изашао 85000 на 12 рата сасвим ок.За почетак сам више него задовољан али пошто сам прешао са Самсунга на другог произвођача имам пар питања.
1. Постоји ли икаква могућност да се телефон пребаци на српску ћирилицу?Ту опцију приликом подешавања телефона нисам нашао тренутно је на латиници а имам први и велики проблем комплетан именик ми је на ћирилици тако да када ме неко сад позове не излазе имена контаката већ само бројеви.
2. На АОД-у иконе нпр. Вибера нису у боји као код Самсунга већ су црно беле.Постоји ли негде подешавање за то или не?
3. У оквиру системске апликације "поруке" нисам пронашао опцију да поставим посебну мелодију за примљене поруке за сваку картицу већ је једна иста за обе картице.Или за то мора трећа страна и коју препоручујете?Такође, нисам нашао опцију да поставим посебно обавештење односно мелодију за рецимо пристигли меил или обавештење када стигне нова вест на Б92 апликацију.Ово је на Самсунгу много боље и прегледније урађено поготово опције за пребацивање картица.
Приликом првог подешавања одмах ми је понудио надоградњу од 6гб већу до сад нисам видео ни на једном телефону али је још А13, телефон је стварно квалитетно урађен, све ради савршено, звук саговорника са укљученом АИ опцијом више него добар али не и одличан вероватно због наведене опције видећемо како ће бити када је искључим.Камеру нисам стигао да детаљније тестирам биће и тога све у свему за 85000 прилика која се не пропушта.

Screenshot_20231123_134216_edit_1047912626704835.jpg

У Тупак.Фино фино.То сам нашао има подешавање за мелодије позива за обе картице али не видим за подешавање СИМ картица.Гборд ради одлично

Od vise ljudi sam cuo da je zvuk sagovornika slab i tanak, i ja se lomim za ovu cenu da uzmem, ali mi je zvuk sagovornika jako bitan.

Веруј ми да ми је то ако не и најбитнија ставка али далеко од тога да је слаб и танак још користим ону опцију за пригушивање звука.С друге стране, јесте да сам мењао слушалицу, Самсунг Ноте 8 који сам користио па негде око 5-6 година има бољи звук.

Nazad
Vrh Dno