Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Ja sam jako zadovoljan kamerom nema sta, jedino sto imam zamerku je za fokus (koji je mozda kod svih najnovijih telefona takav, nemam sa kojim da uporedim pa da znam) i sto ja nekad zelim da mi bude sve u fokusu a on odabere sam sta ce biti a ostalo malo zamuti.. I to krckanje tajmera, ne koristim to konstatno, ali kad koristim me nervira koliko se oseti i pod rukom i na zvuk a nema opcije da se iskljuci ton za to, ako neko zna da li postoji opcija, neka pise... jedino mi je to zamerka za sad a telefon jeste dobar. Samsung telefoni su mnogo izvikaniji, o Ajfonu da ne pricam, a svi flagship telefoni idu u nebesa sa cenama i po meni je bolje dati 950e za ovaj nego isto toliko za Samsung sa upola manje mermorije ili Ajfon 14pro koji su i skuplji, a verujem da nisu nista bolji

Jel moze neko da proveri koliko MB imaju fotografije slikane sa honor magic5 pro? Kod mene su oko 2-3mb velicine, a na redmi telefonu iz 2019 mi imaju od 15 do 24mb, koji ima 3 kamere od mnogo manje megapixela. U cemu je fora?

Ako slikas nesto a nisi tapnuo na deo kadra gde zelis da se kamera fokusira, u zavisnosti od kadra tj sta je u njemu, fokusiranje ce biti obicno na najblizem predmetu blize centru kadra (mada i to ne mora da znaci, sve vise zavisi od AI rutine koja analizira kadar) sto znaci da ostale stvari u kadru mogu biti mutne i to bas mozda one koje su tebi bitne ili merodovne.

Tako da je nerealno ocekivati da ce svi elementi kadra, pa makar priblizno bili na istoj udaljenosti od kamere (a recimo nalaze se na razlicitim stranama kadra), biti isto fokusirani i sto je vise takvih elemenata veca je sansa da neki od njih budu mutni.

Jel mozes samo da mi kazes koliko su tebi MP kad uslikas sliku u rezimu fotografija, portret, visoka rezolucija?

Nazalost nemam ovaj telefon (bar ne jos par meseci). Ovo sto sam ti gore napisao, napisao sam ti na osnovu iskustva sa drugim telefonima.

Da se nadovezem, slikano sa Huawei P50 pro prosle godine, pa ocenite sami da lji valja telefon od 950 euraIMG_20221008_195234_1.jpg

Prilozi

• IMG_20221008_195234.jpg
    IMG_20221008_195234.jpg
    276.3 KB · Pregleda: 61
Pa da telefoni ne vrede preko 1000 evra sta je to u njima ima da vrede pogledajte sad redmi note 13 pro plus sta sve ima a nece kostati vise od 500 evra
Slazem se, jedino je kamera bolja, procesor i duza podrska softverska ili azuriranja, nista vise

Pa danas se sve oko toga i vrti zar ne? Kamera procesor i softver su ključni.
Ako se ne varam procesor je najskuplji deo telefona, tu qualcom dere proizvođače sa cenama.

Ako se ne varam procesor je najskuplji deo telefona, tu qualcom dere proizvođače sa cenama.
Pogledajte malo kod saomia a pogotovo kod redmi serije 13 i 14 sto su sad izasla na trzista saomi ce ih sve pojesti za koju godinu i sa cenom i sa kvalitetom

Mislim da nije ni kamera bolja redmi ima isto stabilzaciju slike u pokretu i video
Ne bih se slozio. Slike uporedjuj na velikom ekranu, a ne na telefonima. Drugar ima redmi note 12 pro plus, i kad poredimo njegovu i moju sliku na velikom ekranu, vidi se premijum senzor kamere, ne kazem da je njegova losa ali se moze videti koja je bolja. Nocne slike ne mogu da se porede sa ovim mojim. Nije neka drsticna razlika u slici po danu ali se ipak vidi

Ne bih se slozio. Slike uporedjuj na velikom ekranu, a ne na telefonima. Drugar ima redmi note 12 pro plus, i kad poredimo njegovu i moju sliku na velikom ekranu, vidi se premijum senzor kamere, ne kazem da je njegova losa ali se moze videti koja je bolja. Nocne slike ne mogu da se porede sa ovim mojim. Nije neka drsticna razlika u slici po danu ali se ipak vidi
Ja sam rekao za note 13 a inace kad se instalira google cam koja odgovara za tu seriju tel onda moze da se nosi sa ovima od 1000 evra

Пре неки дан сам, после више година узастопног коришћења Хуавеи телефона, прешао у сестрински табор и купио Меџика! Поредићу га са П50про којег сам заменио тог истог дана. Дакле, визуелни утисак апсолутно на страни Меџика. Има шири екран и некако визуелно лепше и моћније делује. Пошто је П50про ужи, лакши је за руковање и то му је једина предност. Екран на Меџику, за моје укусе савршен. Боје, читљивост по сунчаном дану на највишем нивоу. Наравно, једина "мана" екрана је пилула, али сам једва чекао да поново имам телефон са 3д откључавањем лица које ради беспрекорно и у мраку (претходно сам имао Мате 20про) и по дану. Следећа предност у односу на П50про је звук. Меџик има гласнији и за нијансу јаснији звук. Наравно, уз бољи и штедљивији процесор, Меџик има и дуготрајнију батерију. Није толико добра колико сам очекивао, али је видно дуже трајање него код П серије. Софтвер је исти као код Хуавеиа, с тим што сада има и неке додатке везане за "паметне" помагаче које треба да нам "олакшају живот". Без проблема сам повезао телефон са ГТ3 сатом и хуавеи фрибадс 4и слушалицама. Звук током разговора гласан и јасан, пријем сигнала на дискутабилним местима стабилан и добар. Фотографије одличне у свим условима (гледано на 32инчном екрану. На екрану телефона, наравно још лепше). Видео ипак и даље има стари Хуавеи проблем да не фокусира баш брзо и да има одређена сецкања приликом померања телефона током снимања. Не као на Мату и П серији, али је и даље ту. Оно што ме још нервира је прелазак са камере на камеру током видео зумирања. Где се видно мења и боја и квалитет. Нарочито ноћу када се прелази са главне на широкоугаону. Позитивно су ме изненадиле фотографије са 10х зумом које су јасне и добре, иако тај зум није оптички. Генерално, телефон је исправио СВЕ недостатке које сам имао на П50 про и потпуно ме је одушевио. Поново сам имао исти осећај као када сам користио Мате20 про. Чак ми није жао ни пара које сам трампио за ову играчку :D

Da li kod nekog mogu da se otkljucaju i kako, opcije u kameri za HDR10+?

Isto, osim kad slikas ono sa otvorom blende i stavis f/16, onda ide od 12-15 mb
Kod mene sa otvorom blende najmanje MB, inace sa nekim opcijama moze da dodje i kod mene do 12, ali otvor blende su uglavnom oko 2mb.. ne znam zasto.. A portret selfi i zadnja, klasika isto oko 2-3mb.. a sa visokom rezolucijom isto ide oko 12mb zavisi od predmeta slikanja..

Пре неки дан сам, после више година узастопног коришћења Хуавеи телефона, прешао у сестрински табор и купио Меџика! Поредићу га са П50про којег сам заменио тог истог дана. Дакле, визуелни утисак апсолутно на страни Меџика. Има шири екран и некако визуелно лепше и моћније делује. Пошто је П50про ужи, лакши је за руковање и то му је једина предност. Екран на Меџику, за моје укусе савршен. Боје, читљивост по сунчаном дану на највишем нивоу. Наравно, једина "мана" екрана је пилула, али сам једва чекао да поново имам телефон са 3д откључавањем лица које ради беспрекорно и у мраку (претходно сам имао Мате 20про) и по дану. Следећа предност у односу на П50про је звук. Меџик има гласнији и за нијансу јаснији звук. Наравно, уз бољи и штедљивији процесор, Меџик има и дуготрајнију батерију. Није толико добра колико сам очекивао, али је видно дуже трајање него код П серије. Софтвер је исти као код Хуавеиа, с тим што сада има и неке додатке везане за "паметне" помагаче које треба да нам "олакшају живот". Без проблема сам повезао телефон са ГТ3 сатом и хуавеи фрибадс 4и слушалицама. Звук током разговора гласан и јасан, пријем сигнала на дискутабилним местима стабилан и добар. Фотографије одличне у свим условима (гледано на 32инчном екрану. На екрану телефона, наравно још лепше). Видео ипак и даље има стари Хуавеи проблем да не фокусира баш брзо и да има одређена сецкања приликом померања телефона током снимања. Не као на Мату и П серији, али је и даље ту. Оно што ме још нервира је прелазак са камере на камеру током видео зумирања. Где се видно мења и боја и квалитет. Нарочито ноћу када се прелази са главне на широкоугаону. Позитивно су ме изненадиле фотографије са 10х зумом које су јасне и добре, иако тај зум није оптички. Генерално, телефон је исправио СВЕ недостатке које сам имао на П50 про и потпуно ме је одушевио. Поново сам имао исти осећај као када сам користио Мате20 про. Чак ми није жао ни пара које сам трампио за ову играчку :D
Magic 5 pro? 😁 Slazem se za bateriju apsolutno, to meni skida zivce 😁

Lepo su spustili cenu. U zvaničnim prodavnicama je trenutno 850e. Pre par meseci je bio 1200e.

Za mesec dana izlazi Magic 6, i to je puno

A kako kupiti izlozbeni primerak? :D
Da li je nekima bila bolja kamera kada su kupili pa se u medjuvremenu pokvarila ili je oduvek tako? Meni je u pocetku bilo lose, a vremenom kao da se poboljsalo, ali nisam imao nova azuriranja..
I da li je ne neko uspeo da otkljuca opciju HDR10+ u kameri ili nam je svima zakljucana?

I imam pitanje,vec sam par puta resetovao telefon od kako sam kupio,ne samo podesavanja, nego komplet telefon da mi sve izbrise jer me mrzelo pojedinacno da brisem podatke i ostalo ... Da li to moze da mu steti nesto ako se više puta u kracem vremenu resetuje ili ne?

A kako kupiti izlozbeni primerak? :D
Da li je nekima bila bolja kamera kada su kupili pa se u medjuvremenu pokvarila ili je oduvek tako? Meni je u pocetku bilo lose, a vremenom kao da se poboljsalo, ali nisam imao nova azuriranja..
I da li je ne neko uspeo da otkljuca opciju HDR10+ u kameri ili nam je svima zakljucana?

I imam pitanje,vec sam par puta resetovao telefon od kako sam kupio,ne samo podesavanja, nego komplet telefon da mi sve izbrise jer me mrzelo pojedinacno da brisem podatke i ostalo ... Da li to moze da mu steti nesto ako se više puta u kracem vremenu resetuje ili ne?
Mozes da resetuje 100x dnevno nece mu nista biti.

A da li se greje telefon pri duzoj upotrebi, vidim da pricaju da je gpu poprilicno lose hladjen i da je to glavna boljka.

Hvala!
Meni licno se ne greje, nisam primetio za sad.. Trenutno ga ne koristim preterano puno zbog posla, ali prvih dana sam ga cackao i bio je hladan (klasicno istrazivanje telefona i kamere). Kad se ugreje to je bas malo, skoro da je hladan npr za sat / dva na yt telefon ni ne oseti.. mozda neko ko igra igrice satima i satima ili ne znam kakve aplikacije koje trose puno baterije i greju ili sta vec, ja ne igram igrice, koristio sam samo aplikacije koje su vec instalirane na njemu nista dodatno nisam skidao za sad.. Videcu kad instaliram jos neke aplakacije, kako ce biti.. sve su mi app na starom telefonu, a ovog sam testirao do sad, tacnije najvise sam se kamerom bavio.

Nazad
Vrh Dno