Пре неки дан сам, после више година узастопног коришћења Хуавеи телефона, прешао у сестрински табор и купио Меџика! Поредићу га са П50про којег сам заменио тог истог дана. Дакле, визуелни утисак апсолутно на страни Меџика. Има шири екран и некако визуелно лепше и моћније делује. Пошто је П50про ужи, лакши је за руковање и то му је једина предност. Екран на Меџику, за моје укусе савршен. Боје, читљивост по сунчаном дану на највишем нивоу. Наравно, једина "мана" екрана је пилула, али сам једва чекао да поново имам телефон са 3д откључавањем лица које ради беспрекорно и у мраку (претходно сам имао Мате 20про) и по дану. Следећа предност у односу на П50про је звук. Меџик има гласнији и за нијансу јаснији звук. Наравно, уз бољи и штедљивији процесор, Меџик има и дуготрајнију батерију. Није толико добра колико сам очекивао, али је видно дуже трајање него код П серије. Софтвер је исти као код Хуавеиа, с тим што сада има и неке додатке везане за "паметне" помагаче које треба да нам "олакшају живот". Без проблема сам повезао телефон са ГТ3 сатом и хуавеи фрибадс 4и слушалицама. Звук током разговора гласан и јасан, пријем сигнала на дискутабилним местима стабилан и добар. Фотографије одличне у свим условима (гледано на 32инчном екрану. На екрану телефона, наравно још лепше). Видео ипак и даље има стари Хуавеи проблем да не фокусира баш брзо и да има одређена сецкања приликом померања телефона током снимања. Не као на Мату и П серији, али је и даље ту. Оно што ме још нервира је прелазак са камере на камеру током видео зумирања. Где се видно мења и боја и квалитет. Нарочито ноћу када се прелази са главне на широкоугаону. Позитивно су ме изненадиле фотографије са 10х зумом које су јасне и добре, иако тај зум није оптички. Генерално, телефон је исправио СВЕ недостатке које сам имао на П50 про и потпуно ме је одушевио. Поново сам имао исти осећај као када сам користио Мате20 про. Чак ми није жао ни пара које сам трампио за ову играчку