Šta je novo?

Honor 8X

Znam da imam, to sam i napisao... Čime čistiti tu foliju, jer i ona "skuplja" otiske prstiju, a da se ne odlepi?

Ja sam foliju skinuo i stavio ono 5d zastitno staklo oko 1000 din košta , prekriva i zaobljene ivice na telefonu i stoji odlično , a ono obično ravno od 300 din sam probao da stavim i nije mi uspelo , po ivicama se odlepilo i izgledalo jako ružno zato što je ravno , a ovaj telefon ipak ima malo te zaobljene ivice . A što se tiče čišćenja ekrana i otisaka prstiju to se dešava na svakom ekranu na svakom modelu , na svakom zaštitnom staklu i na svakoj foliji ..

Moj savet ti je da stavis na ledja odma providni zaštitni silikon i da stavis na displej ovo 5d zaštitno staklo i da uživaš u telefonu i ne opterecuješ se sa otiscima itd ... a ako si baš toliki što se kaže "pican" uzmes onu krpicu za brisanje naocara i brišeš :)

Ja sam foliju skinuo i stavio ono 5d zastitno staklo oko 1000 din košta , prekriva i zaobljene ivice na telefonu i stoji odlično , a ono obično ravno od 300 din sam probao da stavim i nije mi uspelo , po ivicama se odlepilo i izgledalo jako ružno zato što je ravno , a ovaj telefon ipak ima malo te zaobljene ivice . A što se tiče čišćenja ekrana i otisaka prstiju to se dešava na svakom ekranu na svakom modelu , na svakom zaštitnom staklu i na svakoj foliji ..

Moj savet ti je da stavis na ledja odma providni zaštitni silikon i da stavis na displej ovo 5d zaštitno staklo i da uživaš u telefonu i ne opterecuješ se sa otiscima itd ... a ako si baš toliki što se kaže "pican" uzmes onu krpicu za brisanje naocara i brišeš :)

Gde si kupio 5D staklo?

Pozdrav svima! :)

Imam telefon skoro dva meseca. Uzela sam ga u prvoj turi, u Vip-u, čim se pojavio. Ja sam lično prezadovoljna i ne bih ga uopšte menjala!

Juče mi je konačno stigao prvi update 8.2.0.130 i to veliki od 594 MB. U pitanju je Google securty patches za novembar.
Primetila sam da je sa ovim update-om stigao 4D smart shock kao i novi način navigacije sistema koji mi se veoma dopada. Takođe su kod kamere (slike) prirodnije boje, dodato je nekoliko novih AR efekata, ali nažalost su većinu uklonili... Telefon radi još fluidnije i čini mi se da su ikonice na ekranu za nijansu bolje odrađene. Kakvo je stanje kod vas, jeste li vi primetili neke promene?
Iiii da... Primetila sam takođe da je Menadžer telefona kod opcije "Čišćenje", malo drugačiji... Sada nikako ne mogu da pronađem opciju "Očisti" i uopšte ne mogu da pronađem kako se brišu keširani podaci, posle ovog update-a. Zna li neko??? Hvala :)

Posle tri dana korišćenja, zadovoljan sam telefonom. Nisam još testitao kameru, ostalo sve radi jako lepo.

Mislio sam da ću odmah da isključim notch, ali sam brzo navikao na njega. S obzirom da nije velik, ne smeta uopšte.

Jedna korisna stvar, ne znam da li postoji na drugim telefonima, fingerprint senzor može da se koristi za različite stvari (otvaranje i zatvaranje notifikacija, okidanje kamere, listanja fotografija, prekid razgovora...

Za sad sam zadržao originalnu masku i foliju, iako nisam nikad koristio ni jedno ni drugo na telefonima...

Pozdrav svima! Moj prvi komentar od pre dva dana nije objavljen, ne znam što... Imam telefon skoro dva meseca. Uzela sam ga u prvoj turi, u Vip-u, čim se pojavio. Ja sam lično prezadovoljna i ne bih ga uopšte menjala! Pre tri dana mi je konačno stigao prvi update 8.2.0.130 i to veliki od 594 MB. U pitanju je Google securty patches za novembar. Primetila sam da je sa ovim update-om stigao 4D smart shock kao i novi način navigacije sistema koji mi se veoma dopada. Takođe su kod kamere (slike) prirodnije boje, dodato je nekoliko novih AR efekata, ali nažalost su većinu uklonili.... Telefon radi još fluidnije i čini mi se da su ikonice na ekranu za nijansu bolje odrađene. Baterija je i dalje odlična. Društvo, a kakva je situacija kod vas? Jeste li vi primetili još neke promene? U dnevniku izmena ništa od ovoga nije navedeno, a dobili smo.
P. S. I da... Primetila sam takođe da je Menadžer telefona kod opcije Čišćenje, malo drugačiji... Sad nikako ne mogu da pronađem kako se brišu keširani podaci posle update-a, sem da ulazim u svaku aplikaciju posebno i brišem ih, što je veoma zamarajuće. Zna li neko šta se sa time desilo i postoji li neka caka??? Nadam se da će to ispraviti... Hvala :)

Honor 8X, Prvi Update

Pozdrav svima! Moj prvi komentar od pre dva dana nije objavljen, ne znam što... Imam telefon skoro dva meseca. Uzela sam ga u prvoj turi, u Vip-u, čim se pojavio. Ja sam lično prezadovoljna i ne bih ga uopšte menjala! Pre dva dana mi je konačno stigao prvi update 8.2.0.130 i to veliki od 594 MB. U pitanju je Google securty patches za novembar. Primetila sam da je sa ovim update-om stigao 4D smart shock kao i novi način navigacije sistema koji mi se veoma dopada. Takođe su kod kamere (slike) prirodnije boje, dodato je nekoliko novih AR efekata, ali nažalost su većinu uklonili.... Telefon radi još fluidnije i čini mi se da su ikonice na ekranu za nijansu bolje odrađene. Baterija je i dalje odlična. Društvo, a kakva je situacija kod vas? Jeste li vi primetili još neke promene? U dnevniku izmena ništa od ovoga nije navedeno, a dobili smo.
P. S. I da... Primetila sam takođe da je Menadžer telefona kod opcije Čišćenje, malo drugačiji... Sad nikako ne mogu da pronađem kako se brišu keširani podaci posle update-a, sem da ulazim u svaku aplikaciju posebno i brišem ih, što je veoma zamarajuće. Zna li neko šta se sa time desilo i postoji li neka caka??? Nadam se da će to ispraviti... Hvala :)

Pozdrav svima! Moj prvi komentar od pre dva dana nije objavljen, ne znam što... Imam telefon skoro dva meseca. Uzela sam ga u prvoj turi, u Vip-u, čim se pojavio. Ja sam lično prezadovoljna i ne bih ga uopšte menjala! Pre dva dana mi je konačno stigao prvi update 8.2.0.130 i to veliki od 594 MB. U pitanju je Google securty patches za novembar. Primetila sam da je sa ovim update-om stigao 4D smart shock kao i novi način navigacije sistema koji mi se veoma dopada. Takođe su kod kamere (slike) prirodnije boje, dodato je nekoliko novih AR efekata, ali nažalost su većinu uklonili.... Telefon radi još fluidnije i čini mi se da su ikonice na ekranu za nijansu bolje odrađene. Baterija je i dalje odlična. Društvo, a kakva je situacija kod vas? Jeste li vi primetili još neke promene? U dnevniku izmena ništa od ovoga nije navedeno, a dobili smo.
P. S. I da... Primetila sam takođe da je Menadžer telefona kod opcije Čišćenje, malo drugačiji... Sad nikako ne mogu da pronađem kako se brišu keširani podaci posle update-a, sem da ulazim u svaku aplikaciju posebno i brišem ih, što je veoma zamarajuće. Zna li neko šta se sa time desilo i postoji li neka caka??? Nadam se da će to ispraviti... Hvala ������

Ovo sam negde procitao u vezi ovog telefona,pa me zanima da li je to tacno i ako jeste da li moze da se resi taj problem.Citiram: "Zasto niko ne pise o tome da je isti zvuk za sms poruke, sve notifikacije, mail... Da li je moguce da ovako dobar telefon nema osnovnu funkciju a to je da se dodeli razlicit ton za sms, mail i ostale notifikacije I zato sada kada se cuje zvuk ne znam sta mi je stiglo".

Ovo sam negde procitao u vezi ovog telefona,pa me zanima da li je to tacno i ako jeste da li moze da se resi taj problem.Citiram: "Zasto niko ne pise o tome da je isti zvuk za sms poruke, sve notifikacije, mail... Da li je moguce da ovako dobar telefon nema osnovnu funkciju a to je da se dodeli razlicit ton za sms, mail i ostale notifikacije I zato sada kada se cuje zvuk ne znam sta mi je stiglo".
Taj ko je to napisao lupeta i ne zna da koristi telefon. Da, u settings imaš da namestiš default zvuk za notifikacije, ali onda iz app nameštaš zvuk notifikacija za tu određenu app. To mi je isto funkcionisalo na P9 lite, honor 8 lite, P Smart, a evo i na čistom Androidu na Mi A1.

Poslednja izmena:
Evo i ja lupetam i ne znam da koristim telefon i kažem da ne može da se podesi različit zvuk za notifikacije, osim ako sama aplikacija to ne podržava. Default Gmail i Messages aplikacija imaju isti zvuk i to ne može da se promeni.

Edit: evo malo sam naučio da koristim :)

Našao sam kako da promenim sound za Gmail, nije na standardnom mestu...

Gmail - Settings - General settings - Manage notifications - Email - Normal: allow these notification to make sounds - Sound

Sad gledam na starom Lenovu, podešavanja su se odnosila na svaki account za Gmail, ovde je stvarno "zabačena" opcija...

Poslednja izmena:
Vidiš da može, ali si ga zakomplikovao.
U Gmail samo ideš na settings pa koji nalog hoćeš pa inbox notifications ili u general pa na manage notifications.
Za Messaging ideš tri tačke - settings - ringtones and vibration.
Veoma jednostavno i ništa nije zabačeno. Bukvalno je ista varijanta i na čistom Androidu.

Poslednja izmena:
Ne može drugačije, čini mi se da je EMUI izmenio default Android podešavanja...

Pa koristim stock Android na Mi A1, a pored njega imam P Smart i P9 lite. Potpuno isto se podešava. :)

Na zalost, za sad ne postoji mogucnost da se odabere posebna melodija za sms aplikaciju. I kada se ode u podesavanja aplikacije ne postoji opcija biranja melodije,samo opcija da se iskljuci/ukljuci vibracija i iskljuci/ukljuci ton.

Poslednja izmena:
Jel Honor 8X ima 4G ili 4G+ mrezu? Vidim da na Vip-ovom sajtu stoji samo 4G. Molio bih za brzi odgovor ako neko zna.

Ima naravno za naše evropsko tržište..

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ima u vipu neka novogodisnja akcija, daju uz 8x slusalice, selfie ring i casu, ako nekoga zanima.

Ja juce narucio online i pitao ih, proverio je operater i rekao mi da salju i poklon taj, čašu, slušalice i selfi prsten.

Samo da javim da je stigla posiljka u roku od dva dana preko brze poste, prijatno sam iznenadjen kao i sadrzajem koji su poslali, stiglo je tu jos nekoliko malih poklona od vip-a.

Vrh Dno