Šta je novo?

Honor 200 Pro

Honor 200 je 200e jeftiniji od pro. Jel samo soc i manji ekran razlika ili ima jos nesto?
Ima nekoliko razlika. Honor 200 Pro ima UFS 4.0 i DDR5 RAM memoriju, bolji glavni senzor kamere (isti kao na Magic 6 Pro), wireless punjenje, dodatni 2 MP senzor dubine u prednjoj piluli, pravi proximity i IP65....

Otključavanje licem u mraku ili polumraku radi brzo i na Honor 200 koliko sam čitao (pa čak i na mom starom Mi 9 Lite).
Također i virtual proximity na Honoru radi odlično. Wireless punjenje nikad ne koristim. IP rejting zaštite mi je uvijek sporedan jer čuvam svoje mobitele.
UFS 4.0 i DDR5 RAM memorija su male prednosti ali je pitanje koliko se osjeti razlika zbog toga. Bolji senzor glavne kamere, uz brži CPU daje nešto bolja videa, bolje stabilizirana u mračnijim uvjetima, i to je ono u čemu se najviše može primjetiti razlika. Ali ni PRO verzija nema 4K 60fps snimanje, tako da ga se ne može smatrati nekim top kamera mobitelom.

Meni su mane u odnosu na običan Honor 200: - Veći, teži, zakrivljen ekran, bez maske je manje udoban u ruci od obične verzije, pilula, malo manja autonomija baterije.
-------------------
Čini mi se po videima da crni Honor 200 ima na leđima čak neku hrapaviju teksturu ? (u odnosu na onaj zeleni kome su leđa maksimalno glatka i sklizava).
Kod mene na 5-6 lokacija imaju izložene samo zelene verzije Honora 200.

UfS 4.0 i ddr5 garantuju brz rad 'bez trzaja' kroz više godina..

Ali ni PRO verzija nema 4K 60fps snimanje, tako da ga se ne može smatrati nekim top kamera mobitelom.

Meni su mane u odnosu na običan Honor 200: - Veći, teži, zakrivljen ekran, bez maske je manje udoban u ruci od obične verzije, pilula, malo manja autonomija baterije.

Grešiš, Honor 200 pro ima 4k video snimanje u 60 fps koje radi sjajno po pitanju kvaliteta, oštrine i stabilizacije. Noćni video je takodje vrlo dobar.

Jedina stvar koju sam primetio kod kamera a koju mogu uzeti kao manu je slab kvalitet selfija u mračnim uslovima. Čini mi se da ovaj senzor selfi kamere od 50 mpx i senzor dubine imaju daleko veći potencijal da prave daleko bolje slike. Nekada se dešava da isti u daleko bolje osvetljenim uslovima promaše fokus, naprave "mekše" slike po pitanju detalja, što meni govori da je to pre stvar softverske obrade nego same mogućnosti senzora.

UfS 4.0 i ddr5 - Meni stari mobiteli iz 2020-e, rade brzo i bez trzanja, jednako kao i prvog dana. Ne znam kakvi su tada bili Ufs i ddr. U pitanju su Galaxy S10e i Mi 9 Lite.

Što se tiče snimanja sa Honor 200 Pro, vodio sam se ovom stranicom, nisam baš gledao video recenzije. Krivo su onda napisali da je max 4K 30 fps:
Izgleda da je i aperture glavne kamere nijansu veći kod PRO pa bi trebao imati nešto bolje slikanje u mračnijim uvjetima. Ali da, software obrada je prebitna, jako utječe.

@Asi ti pišeš o 200 i 200pro telefonima, nabrajaš uglavnom mane 200pro telefona a ne koristiš ni jedan model?Ubeđuješ u nešto nas koji ove telefone koristimo skoro godinu dana? Ozbiljno?

Tako izgleda😏

Propustio je da i honor 200 ima zakrivljen ekran, a te "mane" o kojima se priča su traženje dlake u jajetu.

Eto ovaj honor 200 recimo ima odlične zvučnike, ali mu opet zameram što nema i Dolby Atmos😁

Bolji stereo zvuk nisam video ni na jednom telefonu

Ne se ljutit što sam naveo mane pro verzije. Nije vam to sin, ali i da je, isto bi bilo.
To je ono što se meni ne sviđa kod njega. Mogao sam te mane i puno grublje napisati, ali bio sam korektan.

За својих 50+ година живота и 11+ година на форуму никада нисам коментарисао ништа што нисам користио или имао. Било да је то техника, аутомобил, жена...
Једноставно - тако функционишем. Па за свој канал бих могао имати још десетине видеа на основу неких техничких података, можда бих имао и далеко више и пратилаца и прегледа али мени то није то. Нисам уређај користио и видео како се понаша у реалном раду, тако да (барем за мене) синтетички тестови нису мерило.
Што се овог телефона тиче (говорим о 200 про) могу сигурно наћи гомилу и предности и мана. Али за мене је битна видео камера и ауто фокус. Да ли има бољи? Сигурно да има код скупљих модела. Паткометрија у смислу трајања батерије, броја надоградњи на дневном/месечном нивоу, сигурносне закрпе... то мене не интересује. Битно ми је да уређај ради за оно за шта је намењен. Поготову у данашње време када већина нас телефоне мења краће од гарантног рока.

Najgori su oni koji iz razloga da nekog ne uvrijede, ili love pratioce na kanalu, ili komentiraju po volji sponzora, pa onda prešućuju sve i svašta, i samo spominju prednosti nekog mobitela. Takvi veze s objektivnosti nemaju, a rekao bih da ju nikad neće ni imati.

Да се разумемо:
  1. Нити ловим пратиоце на каналу
  2. Нити кога вређам
  3. Нити имам спонзоре. За сваки бокс добијен од произвођача рекао сам оно што јесте
  4. Максимално сам објективан јер сам канал покренуо баш да покажем како се стварно који уређај у раду понаша
Али поред тога:
  1. не коментаришем телефон/телевизор/бокс/ауто које нисам користио јер немам своје мишљење како се понаша
  2. не упадам у групе самсунг/хуавеи/ћоми/јабука... да им кажем како су њихови уређаји овакви или онакви на основу мишљења Пера, Звонка, Јанка, Марка, тебе... За мене су Шљамсунг телефони СМЕЋЕ сви осим С серије (и некада ноут) јер сам их користио, али опет понављам - то је моје мишљење и задржавам га за себе.
ПС: Сматрам се прозваним за јутјуб канал јер да није тако ти би написао у коментару - "изузев колега @Salac UE тебе јер сам видео да су твоје рецензије непристрасне.

Da ne bi ljudi trebali mijenjati mobitele kao čarape da imaju pravo pisati svoja mišljenja na forumu. Neće da ide.

Ako ja kažem da mi je PRO velik, teži, i da ima zaobljen ekran, pilulu, i slabiju autonomiju od Honora 200 onda je to AMEN. Ne trebam ga prije testirati jer je to jasno kao dan. Uhvatio sam ga u trgovini, to je bilo sasvim dovoljno.

Kako je moguće da se netko uvrijedi zbog kritike po njihovom ručnom ljubimcu ? Nek po mom S10e stotine ljudi izsere kritike kako je to mobitel za one s malim penisom, ili da najviše kvari vid, meni će biti svejedno, kao da nisu ništa rekli.

@Asi ideš u lošem smeru, izazivaš konflikt bez potrebe a što je najgore zagađuješ temu.

Stigla sigurnosna zakrpa za mart 2025.U telefonu naša kartica kineski esim koji je korišćen za update na android 15 izbrisan ranije.
1000026308.jpg

meni je to stiglo jos juce a nemam nikakav esim pa ni kineski.

ako niste znali
esim nisam aktivirao samo zato sto kada posle treba da se prebacim na telefon sa karticom mora da se ide po fizicki novu karticu kod operatera,
a ta potreba se desi obicno u neko najnezgodnije vreme.

Nezgodno je što još uvek dosta telefona ne podržava esim i onda možete ostati bez telefona

Poslednja izmena:
Naravno da ne ali ne možeš kritikovati ili hvaliti nešto što nisi koristio.

I meni je glupo da neko ne može da kririkuje uređaj koji nije imao. Pa nije ga kupio upravo zato što je loš. Dok god je argumentovano sasvim je logično da kritikuješ nešto što ne valja.
Eto ja na primer nikad nisam probao heroin. I sad ne smem ništa loše da kažem za heroin i ne smem da savetujem ljude da ga ne koriste.
Zaista nelogično

Edit: Na stranu što se ne slažem sa @Asi u pogledu razlike između honor 200 i honor 200 pro

Poslednja izmena:
Dok god je argumentovano sasvim je logično da kritikuješ nešto što ne valja
Tako je i to niko ne osporava, dok je u granicama normale, zato sluze forumi.
Postaje malo neukusno kada npr kritikujes bmw da je koristio na najnovijem modelu primesu petg u flex cevi na usisnoj grani a ti vozas trabanta.
Postaje problem kada tvrdis da je tvoj trabant najbolji od svih i krenes pored bmw-a da "kritikujes" sve renomirane proizvodjace. To izaziva negativne reakcije, talasanja u temama i prijave administraciji. Administracija,shodno velikom iskustvu, prepoznaje sablon ponasanja i otud takvo strogo upozorenje.
Niko nikada nije niti ce biti kaznjavan na forumu jer je konstruktivno kritikovao neku marku/model, vec kada se prelaze granice normale.
Nadam se da je sada jasnije.

Takodje ja ne vidim da je @Asi nesto posebno iskritikovao h200 pro
Da sam napisao da mi se sviđa iz razloga koje sam nabrajao sve bi bilo ok. Treba pazit na preosjetljive vlasnike, očito.
Ja jedva čekam da na temama nađem kritike za neke mobitele jer to su realno korisne informacije ako su istinite. Ništa mi ne znače vlasnici koji prešućuju eventualne poteškoće, i onda brzo mjenjaju mobitele.
Naravno da ne ali ne možeš kritikovati ili hvaliti nešto što nisi koristio.
Ali ja nisam ništa kritikovao, šta sam kritikovao ? Napisao sam da se meni ne sviđa jer je PRO veći, što je istina, teži, ima pilulu, zakrivljen ekran, i ima nešto slabiju autonomiju od 200.
Sve samo činjenični podaci koje i slijep vidi. To je stvar ukusa, a ne kritiziranje nekog problema mobitela.

Honor 200 pro, 50x zum. Not great not terrible. 🙂

Prilozi

• IMG_20250409_010359.jpg
    IMG_20250409_010359.jpg
    32.1 KB · Pregleda: 98
Vrh Dno