Šta je novo?

Honor 200 Pro

To ti već mora reći neko ko koristi 200..

Poslednja izmena:
Ljudi došlo malopre ažuriranje na 200pro na MOS 9 ,napomena tel nije sa mreže već iz radnje reg kupljen..jel neko ima iskustva da znam pre nego ažuriram?

Stigao android 15 na 200 pro, slobodna prodaja.
Nije sam ponudio azuriranje

Krenuo naš region...

И код мене - гигатрон едишн 200 про.
А пре пар дана се цимао са кинеским е-сим и није хтело.

Preko kineskog esim-a 9.0.0.133

Koliko ažuriranja će dobiti H200 serija? Dve godine ili više?

Pa jel dobio neko evropsku verziju ili samo preko kineske esim ima mos 9. Instalirao sam preko kineske esim pa me interesuje da li updejti koji slede normalno se dobijaju bez esim.

Jel zna neko koja verzija je bila pre ovog update na MagicOS 9.0 / A15?

Meni je ponudi samo azuriranje na 8.0.0.193 i ne nudi nista dalje.

Inace, koja je praksa kod Honor-a, jel treba da se radi fabricki posle svakog veceg update?

Ako radi dobro telefon zbog čega bi radio fabrički reset?

Ne samo za Xiaomi nego za sve uređaje je poželjno kad se menja verzija androida.

Ne radim update nikada ako mi sve radi ok, tako da sam na većini mobitela ostao na početnom OS softveru.
Mali Galaxy S10e koristim 5 godina stalno (Android 9 na njemu), i dalje mi baterija izdrži dan prosječne upotrebe sa oko 5-6 sati SOT-a (Wi-Fi) i ostane 20-30% baterije jer pazim da ga ne praznim ispod 15%.
Kad bih u startu procjenio da trebam napraviti update, svakako bih napravio poslije fabrički reset, čak i ako nije promjena android verzije u pitanju, ipak je sigurnije a ne može smetati.
Nikad ne znaš koji će ti se sitni bagovi pojaviti bez reseta, ako uopće i budu jasno primjetni, i vjerovatno će većina misliti da je to neka normalna nesavršenost operativnog sistema.
-------------
Honor 200 bi uz moje korištenje trebao imati 8 sati sot-a uz bar 20% preostale baterije, sa manje od toga ne bih bio baš zadovoljan i to je jedino zbog čega je dvojba oko ovog mobitela.
(Znači za surfanje i youtube na wi-fi, pod svijetlom u zatvorenom prostoru, na auto osvjetljenju i 60 Hz frekvencijom ekrana).
Ipak mi je ravan ekran dosta ljepši nego zakrivljen, kao onaj na Magic 7 Lite, iako su zakrivljeni udobni za držanje.
Ti mobiteli kao i većina, nisu sklizavi okolo po rubovima okvira, ali su im leđa svima sklizava i mislim da ipak ne bi bilo nimalo prijatno korištenje bez maske.
Jedini mobiteli koji mi kompletno nisu sklizavi bez maske su oni plastični Samsung A35, A25 i slični. Ne bih imao ništa protiv da je više takvih plastičnih mobitela, pomaže i kod jačine prijema signala.

Ja imam h200 i sot je 8-9 sati, ponekad i više
Šta to na automatskom osvjetljenju i pretežno pod sobnim svjetlom ? Frekvenciju ekrana si ostavio na dinamičnom ili si prebacio na 120 ili 60 Hz ?
I pretpostavljam da si na Wi-Fi ?

Da, automatsko osvetljenje, dinamicno osvezavanje ekrana. Pa 70-80% wi-fi

• Like
Reagovanja: Asi
Šta to na automatskom osvjetljenju i pretežno pod sobnim svjetlom ? Frekvenciju ekrana si ostavio na dinamičnom ili si prebacio na 120 ili 60 Hz ?
I pretpostavljam da si na Wi-Fi ?
Evo trenutno, jos 58%, sot 3'50" tel bio napunjen na 94%.

Prilozi

• Screenshot_20250328_172452_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    Screenshot_20250328_172452_com_hihonor_systemmanager_HwPowerManagerActivity.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 91
  • Like
Super SOT, nema sta.

Jel to na A15/ Magic OS9?

Btw, citao sam kao da ima neka fora da se update dobija brze preko my honor aplikacije, al kod mene ga nema ni tu ni regularno kroz update app.

To se čini ok ovako ugrubo, jer ovisi o još puno detalja, podešavanja, aplikacija koje su radile, i u polumračnoj ili mračnoj sobi se može dobiti veliki SOT.

Pogledao sam oko dvadeset youtube recenzija za Honor 200, na raznim jezicima, i nitko se kod ovog ne žali na bateriju, govore bar da im je dobra autonomija, a većina ih je i pohvalila autonomiju kao iznadprosječno dobru.

(namještena vremena na videima)
Ovdje npr. za 200 PRO verziju, koja ima i nešto niži SOT od obične verzije, pokazuje da je imao 6 sati SOT-a (uz 10% preostale rezerve), ali je stavio da mu stalno bude 120 Hz ekran, auto osvjetljenje, stalno AOD (always on display), pola Wi-Fi pola 5G. Takav rezultat mu je potvrđen i sljedeći dan.
-https://youtu.be/KuGGQjLc96Y?t=532

Ovdje za Honor 200 pokazuje da je kroz skoro 2 dana dobio 5 i pol sati SOT-a sa dvije aktivne sim kartice i umjerenu upotrebu.
A drugi dan je uz intenzivniju upotrebu na otvorenom prostoru, uz skoro 1 sat Google Maps, dobio 8 sati SOT-a kroz 28 sati od punjenja.
-https://youtu.be/QFmfxVs6ET0?t=453

Bezbednosno ažuriranje za mart, preko kineske Airalo esim aplikacije. Javljam utiske nakon odredjenog vremena.

Prilozi

• Screenshot_20250329_121908_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    Screenshot_20250329_121908_com_hihonor_ouc_FirmwareNewVersionActivity.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 29
  • Screenshot_20250329_121913_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    Screenshot_20250329_121913_com_hihonor_ouc_ChangeLogDetailsActivity.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250329_122542_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    Screenshot_20250329_122542_com_android_settings_Settings$DeviceInfoSettingsActivit.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 76
To se čini ok ovako ugrubo, jer ovisi o još puno detalja, podešavanja, aplikacija koje su radile, i u polumračnoj ili mračnoj sobi se može dobiti veliki SOT.

Pogledao sam oko dvadeset youtube recenzija za Honor 200, na raznim jezicima, i nitko se kod ovog ne žali na bateriju, govore bar da im je dobra autonomija, a većina ih je i pohvalila autonomiju kao iznadprosječno dobru.

Ovdje npr. za 200 PRO verziju, koja ima i nešto niži SOT od obične verzije, pokazuje da je imao 6 sati SOT-a (uz 10% preostale rezerve), ali je stavio da mu stalno bude 120 Hz ekran, auto osvjetljenje, stalno AOD (always on display), pola Wi-Fi pola 5G. Takav rezultat mu je potvrđen i sljedeći dan.

Ovdje za Honor 200 pokazuje da je kroz skoro 2 dana dobio 5 i pol sati SOT-a sa dvije aktivne sim kartice i umjerenu upotrebu.
A drugi dan je uz intenzivniju upotrebu na otvorenom prostoru, uz skoro 1 sat Google Maps, dobio 8 sati SOT-a kroz 28 sati od punjenja.
Honor 200 Pro

Ovo su dobri skorovi.

Ja sam na H200 Pro sa 2 aktivne kartice i 70% wifi /30% 4G sam na 54% baterije uz 1.5H rada ekrana.

Doduse, ovo je bilo prvo punjenje i gomilu stvari sam podesavao i azurirao/prebacivao sa starog fona.

Dajem mu par dana da se slegne, ako baterija ne bude bar 6,7h SOT-a na vecinski wifi/bt, lokacija pogaseni, onda leti na oglase.

• Like
Nazad
Vrh Dno