Šta je novo?

Honor 200 Pro

Danas mi stiže Honor 200 pro, pa me zanima postoji li gcam app za njega?

Ako nekog interesuje, da bi se zamenio ekran na Honor 200, potrebno je da se zameni i baterija i to zadovoljstvo (baterija i ekran) košta 24000 u zvaničnom servisu

Ne znam na kojoj temi sam ovdje na forumu pročitao da postoje folije slične kao za prednju stranu mobitela, samo što su za stražnju stranu i bočne okvire, i te nisu sklizave.
Ne pružaju neku veliku zaštitu, nego se zalijepe da se dobije bolji grip, da se mobitel ne skliže. Dobra ideja za isprobati.
Vjerovatno se neke antislip i slične trake mogu naći u trgovinama kod nas, ali našao sam na Aliju online.
Traži se po riječima: ''Phone back hydrogel film honor 200'' i ''Cell phone grip tape strips heavy duty waterproof''
Jedni su izrezani na uže komadiće pa zaljepiš gdje želiš, a drugi su precizno izrezani da pokriju komplet leđa pa i bočne stranice određenog mobitela.
Sebi bih i tako odrezao samo za donji dio mobitela, gdje ga držim, i ne bih bočni dio stavljao, jer mi Honor 200 inače bočno ima dobar grip, jedino su leđa dosta sklizava.

Maske kakve god bile, otežaju mobitel minimalno za 20 grama i povećaju mu dimenzije, a osim toga na većini maski je kamera kao unutar rupe, i na nju se zato odmah skuplja prašina, a teže ju je na brzinu obrisati baš zato jer je kamera u toj ''rupi''. Pogotovo kad svaka kamera ima posebno izrezanu svoju malu rupicu na maski, to je još teže brisati.

Ne znam na kojoj temi sam ovdje na forumu pročitao da postoje folije slične kao za prednju stranu mobitela, samo što su za stražnju stranu i bočne okvire, i te nisu sklizave.
Ne pružaju neku veliku zaštitu, nego se zalijepe da se dobije bolji grip, da se mobitel ne skliže. Dobra ideja za isprobati.
Vjerovatno se neke antislip i slične trake mogu naći u trgovinama kod nas, ali našao sam na Aliju online.
Traži se po riječima: ''Phone back hydrogel film honor 200'' i ''Cell phone grip tape strips heavy duty waterproof''
Jedni su izrezani na uže komadiće pa zaljepiš gdje želiš, a drugi su precizno izrezani da pokriju komplet leđa pa i bočne stranice određenog mobitela.
Sebi bih i tako odrezao samo za donji dio mobitela, gdje ga držim, i ne bih bočni dio stavljao, jer mi Honor 200 inače bočno ima dobar grip, jedino su leđa dosta sklizava.

Maske kakve god bile, otežaju mobitel minimalno za 20 grama i povećaju mu dimenzije, a osim toga na većini maski je kamera kao unutar rupe, i na nju se zato odmah skuplja prašina, a teže ju je na brzinu obrisati baš zato jer je kamera u toj ''rupi''. Pogotovo kad svaka kamera ima posebno izrezanu svoju malu rupicu na maski, to je još teže brisati.
Samo Mobile Outtfiters. I grip i zastita za telefon.

Ljudi potrebna mi je pomoc.
Sa azuriranjem na novu verziju androida izgubila mi se korisna opcija: prilikom kopiranja teksta ranije se pojavi klipbord sa mogucnoscu da se izmeni kopirani tekst, a sada toga nema.
Kako da povratim tu funkciju?

Ovo?

Prilozi

• Screenshot_20250401_142805_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_8709832910582.jpg
    Screenshot_20250401_142805_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_8709832910582.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 69
Ja nisam nista dirao, eto i dalje ga ima, potrazicu malo po opcijama, gde bi moglo da bude

Ja nisam nista dirao, eto i dalje ga ima, potrazicu malo po opcijama, gde bi moglo da bude
Probao sam po opcijama, našao nešto vezano za klipbord ali nema razlike kada je uključeno i isključeno...

Prilozi

• Screenshot_20250401_161049_com_hihonor_collectcenter_CollectScenesSettings.jpg
    Screenshot_20250401_161049_com_hihonor_collectcenter_CollectScenesSettings.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 69
Što se tiče zadnjeg ažuriranja u pitanju je bio martovski security patch i bukvalno osim toga nije bilo neke veće promene. Primetio sam da je interfejs još fluidniji, čisto savršenstvo.

Konačno sam naišao i na gugl kameru za Honor 200 pro koja ima potencijala.

Selfiji su definitivno oštriji i prirodniji nego na honor kameri sa druge strane noćni režim je daleko bolji na honorovoj. Ostale segmente kamere za sada nisam stigao da testiram, probajte, javljajte utiske 🙂

U config fajlu su podešene i ultra široka i telefoto kamera.

Što se tiče zadnjeg ažuriranja u pitanju je bio martovski security patch i bukvalno osim toga nije bilo neke veće promene. Primetio sam da je interfejs još fluidniji, čisto savršenstvo.

Konačno sam naišao i na gugl kameru za Honor 200 pro koja ima potencijala.

Selfiji su definitivno oštriji i prirodniji nego na honor kameri sa druge strane noćni režim je daleko bolji na honorovoj. Ostale segmente kamere za sada nisam stigao da testiram, probajte, javljajte utiske 🙂

U config fajlu su podešene i ultra široka i telefoto kamera.
Хвала. Одакле си узео профил? Ја већ неко време мотрим на 4пда ру тему, знам да константно тамо експериментишу са профилима.

Хвала. Одакле си узео профил? Ја већ неко време мотрим на 4пда ру тему, знам да константно тамо експериментишу са профилима.

Nema na čemu. 🙂
I ja motrim na na 4pda ali za sada mrka kapa. Šteta je i što su na istom forumu spojene zajedno teme običnog Honor 200 i Honor 200 Pro, u zadnje vreme samo postovi kuknjave i zamjerki
( imam osećaj da ljudi očekuju od mid range telefona da pravi fotografije kao flagship ).

Gugl kameru i xml fajl sam našao na ovoj telegram grupi.

Prilozi

• Screenshot_20250406_133035_org_telegram_messenger_LaunchActivity.jpg
    Screenshot_20250406_133035_org_telegram_messenger_LaunchActivity.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 14
Nema na čemu. 🙂
I ja motrim na na 4pda ali za sada mrka kapa. Šteta je i što su na istom forumu spojene zajedno teme običnog Honor 200 i Honor 200 Pro, u zadnje vreme samo postovi kuknjave i zamjerki
( imam osećaj da ljudi očekuju od mid range telefona da pravi fotografije kao flagship ).

Mozes li da nam posaljes uvde u grupi fajlove za gcam?

Nema na čemu. 🙂

Истог сам мишљења. Давно сам ушао ту али нисам ништа приметио, свакако ћу тестирати.

mene na ovom telefonu najvise nervira controlni centar, nikako ne mogu da se naviknem na njega

Zasto honor stavlja control center sa bespotrebno krupnim ikonama koji mi ne treba svaki cas po vaznosti ispred notifikacija koje vam trebaju stalno?

zasto moram da spustim control centar pa da prevucem na desno da bih dosao do notifikacija?

jel postoji neki nacin da se to izmeni i podesi na klasican mod rada?

Moze, evo ovde

Prilozi

• Screenshot_20250406_170945_com_hihonor_android_launcher_HomeMoreSettings.jpg
    Screenshot_20250406_170945_com_hihonor_android_launcher_HomeMoreSettings.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 34
@ssrki hvala ti na ovome
Nije bas ono sto sam trazio, ali ova gesta na levo moze odmah da otvori notifikacije i da izbegne nepotreban svajp nakon spustanja roletne

jos ako nekako moze da se smanje ikonice u notification centru da ih stane vise na jedan ekran?
nepotrebno su ovako krupne.

da li postoji neki nacin za automatsko snimanje razgovora?

1743952946308.jpg

Spuštanje roletne s lijeve strane otvara odmah notifikacije, a sa desne otvara kontrolni centar, šta nije tako ? Meni to djeluje kao praktična i pregledna mogućnost.
------
Inače našao sam malu manu u softweru. Honor je jedan od rijetkih koji ne nudi opciju da se isključi (stavi na 0) virtualni RAM.
Ali izgleda da postoji mogućnost da se pomoću kompjutera i programa Android Debug Bridge (ADB), uz naredbu adb shell settings put global ram_expand_size_list 0
može napraviti da se u menu mobitela stvori opcija 0, odnosno gašenje virtualnog rama.
Za one koje pak zanima zašto bi to netko gasio, može si odgovore i za to naći pod ova 3 linka ispod.
Ako ste zadovoljni brzinom kako vam sve fluidno radi, nema se potrebe s tim zezati. Ako niste zadovoljni, vjerovatno treba provjeriti da nije taj sporiji virtualni ram krivac za usporenja ili trzanja u radu.

----https://www.reddit.com/r/Honor/comments/1gco2gj/how_to_turn_off_ram_turbo/
----https://www.reddit.com/r/samsunggalaxy/comments/vl0xgv/i_never_knew_about_this_ram_plus_setting_lets_see/

Kako se ovaj telefon pokazao onima koji ga duže imaju. Sada je cena relativno povoljna preko operatera, malo me nervira prednja pilula i camera blok pozadi, ali kontam, to su sitnice. Ima li neku manu?

Nema🤣

Honor 200 je 200e jeftiniji od pro. Jel samo soc i manji ekran razlika ili ima jos nesto?

Mislim da je 200 pro is IP65 , a 200 nije...i 200 pro ima Dual selfie cameras, sto mu daje malo bolje snimke prednje kamere...

Mislim da je 200 pro is IP65 , a 200 nije...i 200 pro ima Dual selfie cameras, sto mu daje malo bolje snimke prednje kamere...
Da se nadovezem da koliko sam upucen 200 pro ima senzor za prepoznavanje lica bolji od 200, a i prepoznaje lice u mraku veoma lako, bas tome i sluzi veca pilula na pocetnom ekranu

Wireless punjenje na 200pro je odlična stvar u kolima u kombinaciji sa Xiaomi 50W wireless auto punjačem kojeg sam na akciji kupio za 3990,00din...

Vrh Dno